Last news in Fakti

7 Май, 2018 06:30 3 465 56

Марш на Безсмъртния полк в България

  • безсмъртен полк-
  • марш-
  • българия

Безсмъртният полк отново се подготвя за своя марш по улиците на България през 2018 година.

В полка рамо до рамо крачат наследниците на Героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през ХХ-ти век.

Фондация "Безсмъртният полк" кани всички българи, които пазят спомена за своите роднини - жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България.

До този момент координаторите на Безсмъртния полк организират шествия в 49 града - Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Несебър, Павликени, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Поморие, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свиленград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Хисаря, Шумен, Ямбол, Банско, Велинград, Карнобат, Ковачевци, Лом, Монтана, Севлиево, Тетевен, Казанлък, Чирпан, Шивачево, Бяла Слатина, Елин Пелин.

В организирането на Безсмъртния полк тази година се включиха традиционно Фондация "Безсмъртният полк", Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация "Съюз на съотечествениците", Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение "Русофили", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация "Устойчиво развитие за България", Сдружение "Александър Невски", Съюз на българските журналисти, Форум "България-Русия", Национално сдружение" заедно с Русия", Движение "Че Гевара" - България.

Благодарности и към всички други организации и граждани, които и тази година ни подкрепиха в нелеката задача за осъществяване на нашия „Безсмъртен полк“.

За вземане на участие в събитието са изпратени покани до Президентството на Република България, до Министерския съвет на Република България, до Народното събрание на Република България, до посолствата на страните победителки във Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    32 47 Отговор
    Български комунисти с подкрепата на съветки комунисти са убивали български царски офицери,министри,интелектуалци...!!!

    Коментиран от #13, #55

  • 2 Каледония

    23 42 Отговор
    Е, поне ще се види броят на "червените" безродници у нас.
  • 3 mediator37

    26 19 Отговор
    Ако Хитлер беше победил щяха да са обикновени терористи и престъпници, сега са герои и безсмъртни.
  • 4 Българин

    21 36 Отговор
    Това шествие няма нищо общо с преклонението пред загиналите а е триумф на путинизма. Национално предателство е да правиш путиноидна пропаганда у нас. Организациите, които подкрепят престъпния режим в Москва са ясни, не е ясно защо им се позволява да подкрепят един престъпен режим, който е враг на България.

    Коментиран от #5, #19

  • 5 Везнев

    38 15 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Това шествие е ТОЧНО преклонение пред героите които победиха фашизма-факт.И аз ще участвам с портретите на двамата ми дядовци-които никога не са били комунисти-но са се сражавали против гнусните фашисти.Защо си мислите,че който се е бил против фашизма задължително трябва да е комунист?--нима френската съпротива и партизани са били комунисти-или САЩ и Англия са също комунисти?????...Айде стига детски писаници-направиха ви да не можете да мислите с главите си...

    Коментиран от #7, #20, #21, #24, #25, #27

  • 6 СссереМ

    8 21 Отговор
    Съюзниците на Хитлер с червените знамена какво правят на това събитие.
  • 7 Българин

    14 33 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    Путинизма е другото лице на фашизма. Така, че този марш не е преклонение към загиналите, а триумф на руския фашизъм.

    Коментиран от #9, #48

  • 8 новичок

    38 14 Отговор
    Вечна памет за героите загинали против фашизма и дивашкия капитализъм!

    Коментиран от #56

  • 9 Везнев

    30 11 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    И какво общо имат мойте деди със Путин-ти нещо май съвсем си объркал жиците.Лек ден.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    21 12 Отговор
    Евала, това са истинските патриоти! Наследници на делото на Васил Левски,Христо Ботев,Любен Каравелов,Петко Войвода,Гео Милев,Никола Въбцаров!

    Коментиран от #54

  • 12 Българин

    12 23 Отговор

    До коментар #9 от "Везнев":

    От кога почита дедите си по този начин? Защото се провежда от шест години А в чужбина започна да се лансира след анексията на Крим, като путиноидна пропагандна акция. И това не е преклонение пред загиналите а триумф на путинизма, другото лице на фашизма.

    Коментиран от #16

  • 13 А ПО ВРЕМЕ НА СЕПТЕМВРИЙСКО ВЪСТАНИЕ

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Е ИЗТРЕПАНА ЦВЕТА НА МЛАДЕЖТА : ПОЕТИ ПИСАТЕЛИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ МЛАДИ ОФИЦЕРИ ИЗМЪЧВАНИ И РАЗСТРЕЛЯНИ КЪТ КУЧЕТА ОТ КАПИТАЛИСТИМЕСКАТА ЦАРСКА ДИКТАТУРА.

    Коментиран от #15

  • 14 Реалист

    8 17 Отговор
    Много добре - тъкмо ще можем да документираме и заснемем голяма част от подлогите на джуджето ботокс пути.

    ДАНС задължително да заснема руските марионетки. Ще ни потрябват кадрите.
  • 15 Рубладжийче

    7 17 Отговор

    До коментар #13 от "А ПО ВРЕМЕ НА СЕПТЕМВРИЙСКО ВЪСТАНИЕ":

    Изтрепан ти е мозъка от много пропаганда. това въстание пак по руска заръка е вдигнато, хората са пратени на сигурна смърт а можда и учителя и другите "возачи" са избягали през Сърбия за Русия. Това е истината.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    5 21 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Само ти казвам, че това прилича на нацистко шествие и е измислено от путиновата пропаганда. И защото сте путиноиди, затова участвате в подобно шествие. Преди как честваше роднините си? Или не си ги чуствал преди Путин да направи Безсмъртиня полк? А лаздделянето на Европа го направиха руските идиоти, които дори победата над Германия я разделиха на руска и на победата на останалия свят. Сякаш сами са се борили с Германия, с която до 22 юни 1941 бяха съюзници.

    Коментиран от #23, #26, #33

  • 18 Ефтини сензации

    9 19 Отговор
    Забрана на това шествие!
    За достоен Български Генерал не може, а за руските поробители може???????
  • 19 Пешо

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    По-силен пример за национално предателство и лакействане на антибългарски интереси от теб едва ли може да се намери.

    Коментиран от #29

  • 20 юрист

    7 15 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    /....Публикувано във факти.бг: И аз ще участвам с портретите на двамата ми дядовци-които никога не са били комунисти-но са се сражавали против гнусните фашисти.../ С Вас имаме една разлика- моите дядовци са били етнически българи, не са членували в политическа партия, пра-пра-дядо ми е бил български опълченец, но това не пречи точно 5тата руска колона като Вас да се гаври с подвига на пра, прадядо ми, като твърди, че българите сме стояли със скръстени ръце, българи не са проливали кръвта си за освобождението на България и за това , видите ли, свободата на България била ПОДАРЕНА И ИЗВОЮВАНА от руснаците. Най-добре всеки да си празнува собствените национални празници в своята си Родина- у тях си- вместо да прави демонстрации в чужда нему държава и да размахва портретите на дядовците- чужди граждани за чуждата държава.Когато в русия започнете да празнувате подвига СПЕЦИАЛНО на българското Опълчение и стратегическото му значение за спечелване от русия на рускотурската война от 1877г. тогава и само тогава ще имате моралното право да митингувате из българските улици с портретите на Вашите дядовци- руснаци!
  • 21 Пешо

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    Не се хаби да обясняваш - няма да те разберат. Подлогите са винаги тъпи и прости.
  • 22 юрист

    10 12 Отговор
    Аз пък предлагам на всички наследници на български воини, които са били награждавани с български и ЧУЖДИ ордени и медали за -превземането на Одринската крепост от българската армия през 1912-1913г. , да се съберем и да направим един митинг на червения площад в москва с протретите на нашите дядовци- за да видят руснаците истинската бойна сила на българите, да научат кои и какви са били пък НАШИТЕ дядовци и да знаят, че не руснаците, а БЪЛГАРИТЕ са превзели непревземаемата до тогава одринска крепост. Предлагам в този митинг да се включат и наследниците на ген. Иван Колев , за да напомним на руснаците кой разби в Добруджа през 1916г. неразбиваемата и непобедимата до тогава казашка конница и че този човек пак е етнически българин и български генерал.

    Коментиран от #45

  • 23 Гюрза

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Безсмъртния полк цели да се почита паметта на свой роднина ветеран от войната,близки на концлагеристи..над 80 страни отдават почит по този начин носейки портрет или фотография на загинали с/у третия райх.
  • 24 юрист

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    Из уикито “....До септември 1944 г. на българската армия не се налага да организира и води мащабни военни действия. Фронтовите линии минават далеч от територията на страната, а българското правителство устоява на германския натиск и не изпраща войски на Източния фронт. Така на практика, военните действия започват след идването на власт на правителството на Отечествения фронт.В първите няколко дни след 9 септември 1944 г., български войски, съвместно с партизански и съветски части, отблъскват настъпващите по направленията Кула-Видин и Кюстендил-София германски войски. На 18 септември 1944 г. българската армия преминава в оперативно подчинение на командващия III Украински фронт маршал Фьодор Толбухин. Мобилизирането на българската армия (преименувана на Българска народна армия) започва на 18 септември и приключва в края на същия месец. Пред българската армия, като част от силите на съветския III Украински фронт, се поставя задачата да осигури левия фланг на Червената армия, да разгроми противниковите сили в Сърбия и Вардарска Македония и да прекъсне пътя за отстъпление на Група „Е“ от германските армии от Гърция по долините на реките Морава, Вардар и Ибър. Военната група възлиза на 10 дивизии, 8 бригади и други войскови сили. От 8 до 14 октомври 1944 г. българските войски провеждат настъпателната Нишка операция – разгромена е елитната VII СС дивизия и е овладян Ниш. От 8 октомври до 19 ноември се провежда Страцинско-Кумановската операция – овладени са Страци
  • 25 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    “... От 8 октомври до 19 ноември се провежда Страцинско-Кумановската операция – овладени са Страцин, Куманово, Скопие. По същото време се води и Брегалнишко–Струмишката операция, в резултат на която частите на Вермахта са изтласкани от Царево село, Кочани, Щип, Струмица, Велес и други селища. От 21 октомври до 30 ноември се провежда Косовската операция, при която са овладени градовете Подуево, Прищина, Косовска Митровица, Рашка и Нови пазар. С това приключва първата фаза на войната.Втората фаза започва от декември 1944 г. и продължава до май 1945 г. През това време българската армия участва в освобождаването на Северна Югославия и навлиза в Южна Унгария и Източна Австрия. Във втората фаза България участва със 110 000 войници, обединени в Първа българска армия – III, VIII, X, XI, XII, XVI пехотна дивизия както и бронирани и моторизирани войски. От 22 до 28 декември 1944 г. се води Сремската операция. От 31 декември същата година военните действия се пренасят на унгарска територия. От 6 до 19 март 1945 г. по време на Дравската операция се водят ожесточени боеве между българската армия и немските войски в района на река Драва. От края на март до средата на април в главен боен театър се превръща районът на река Мур (Мурска операция). Последните сражения с германските войски се водят в Австрия, в околностите на Клагенфурт, както и в Босна от края на април до около 15 май 1945. Капитулацията на Нацистка Германия (9 май 1945 г.) заварва българските войски достигн
  • 26 Гюрза

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Путин не е създател на Безсмъртния полк,на 9 маи 2011г.журналисти от гр.Томск,виждат как ветераните от войната всяка година намаляват..и по тяхна инициатива.. 2012г над 6000 жители с портрети на близки,загинали във великата отечествена,тръгват към вечния огън.. и така се разраства движението..вече над 80 страни,и от 2016г в Б-Я.

    Коментиран от #28

  • 27 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "Везнев":

    в подножието на Австрийските Алпи, където те установяват контакт с частите на Осма британска армия. Българските войски продължават да се сражават до 15 май с все още оказващите съпротива части на Вермахта и хърватските войски в Австрия, Словения и Босна до пълния им разгром и вземане в плен.“ Та- ако Вашите дядовци НЕ СА участвали като български войници в тези сражения на българската армия, описани в трите ми последни коментара, значи Вашите дядовци НЕ СА БЪЛГАРИ, А РУСНАЦИ. Тогава защо не си провеждате митинга с портретите на Вашите дядовци в русия, а сте тръгнали да ги разхождате в България?

    Коментиран от #31

  • 28 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #26 от "Гюрза":

    Путинската пропаганда го е взела, умнико и го разпространява сред путиноидите по цял свят.
  • 29 Българин

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "Пешо":

    Историята доказва беапелационно, че най-големите национални предатели сте русофилите.

    Коментиран от #49

  • 30 Прометей

    8 6 Отговор
    На 9.05. ПРОГРЕСИВНАТА част от човечеството ще празнува....ДЕН ПОБЕДИ, а МНОГОполовите.....Ден на Европа..

    Питам, АКО не беше ВЕЛИКА РУСИЯ тогава.......КАКВО щеше да “празнува“ днес......ИвропЪта...

    ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ ДАЛИ ЖИВОТА СИ В БОРБАТА С......АГРЕСОРИТЕ.....СЪЩОТО ЧАКА И .....новите мераклии....

    ...СЛАВА РОССИИ.....И ДЪЛЪГ ЖИВОТ НА....ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ!!!
  • 31 Справедлив

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Браво Янко! Това е обяснение! Лошото е , че грамадна част от хората не знаят, че Сталин е главен виновник за безбройните жертви на своите сънародници, подкрепяйки Хитлер от 23.08.1939 до 22.06.1941 и със своята двойствена политика става мишена на нацистите.
  • 32 стоян георгиев

    4 10 Отговор
    хибридната воина продължава на терен.след като преди две години запасваха българите с георгиевски лентички на сепаратистите от донбас,днес нинова и компанията с нова идея,за безсмъртния полк.другари ,събитията в ссср и в българия през втората световна воина са много различни и няма как съветскиет окупатори у нас да са със същия статус на доброволците в ссср борещи се срещу хитлер.много наши дядовци са участвали във втората световна ,но тва е при сложни политически обстоятелства.да речем единия ми дядо е бил в българската армия 41-44 година участвал е в влизането в беломорието ,в скопие,в лесковац...накрая воюва срещу немците на струмица,другия пък участва в цялата дравска операция и сега кво единия трябва да го третирам като фашист ,а другия като комунист?????хибридите тва искат ,да има разделение ,да сме слаби за да може другаря путин да ни мести като пешки както е било 70 години!

    Коментиран от #34

  • 33 Ники

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Не ми говори тъпотии! - Идеята на това движение няма нищо общо с болният ти мозък! Честването на моите роднини не ти е работа, но като човек който служил съм отбелязвал паметта им на всеки празник на войните. Това, че почитам паметта им с едни други хора, от друга държава, с които мята кръв, се е била заедно не ти дава правото да опорочаваш подобно събитие. А иначе вземи чети историята и то внимателно и задълбочено за да разбереш от къде тръгва идеята за подялбата и прословутата салфетка на Чърчил. Имаш пропуски в познанията си и е редно да ги попълниш преди да даваш крайни изявления!
    Тази поход няма нищо общо тъпотиите които си написал и е извън държавните политики! - Руснаците си имат отделен празник за това на 9ти май. Западна Европа си имат собствени тертипи да почитат държавнически събитието. Не ми се прави на остроумен, а почитай жертвите с уважение. Без значение да ли харесваш руснаците или не, войната щеше да има съвсем друг резултат ако не бяха те с мощната им офанзива. И преди да ми се направиш на вещ, вземи и прегледай данните кой от къде тръгва, от къде минава и кой поема по- големият това на бойните действия. И да вземеш да потърсиш информация какво правят американците, които бомбандират собствената ти държава след като стъпват на нормандският бряг. Защо искат да премахнат Де Гол. Накрая пак ти казвам! - Вместо да се правиш на интересен, покажи уважение към хората, които почитат жертвите на това изключително кърваво събитие.

    Коментиран от #37, #43, #50

  • 34 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Ето къде бил заровен ключа на неопределеността ти!

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "Трол":

    къде е бил заровен?
  • 36 сесерете

    3 6 Отговор
    червени боклуци
  • 37 bndk

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "Ники":

    Това, че вашия мустакат диктатор е победил техния мустакат диктатор, не ви прави добрите. Не се променя и факта, че комунистите са избивали невинни Българи. Да се образовате http://timurcommandos.blogspot.bg/2012/12/5-2.html

    Коментиран от #41

  • 38 продължение

    1 2 Отговор
    „…Живеехме тук с другарката… с жена ми де. Тя беше учителка в селото, а аз пасях селските говеда. Та покрай тях се запознах с партизаните – днес в селото, утре с хляб в торбата в балкана, информация къде са жандармеристите, това-онова… Но един ден дойдоха немците.

    …Бяха един взвод – около тридесет човека. Настаниха ги в училището – лежаха направо в коридора.

    …Командваше ги един млад лейтенант. Беше фанатичен фашист и поздравяваше всички с „Хайл Хитлер”. В свободното си време четеше „Майн Кампф”.

    …Жена ми беше много млада – почти момиче. Притесняваше се да остава сама сред мъже – та какво остава между чужди войници. Но занятията в училище започнаха.

    …Отначало исках да отида с нея, но вече в селото се носеха слухове, че съм бил свързан с партизаните. Та кметът, който беше женен за моя втора братовчедка, намекна че е по-добре да не се мяркам много в селото. А и ако се случеше нещо, с какво можех да помогна?

    …И жена ми отишла в училището. Застанала в коридора – а там налягали немските войници – говорят на висок тон, гледат към нея, смеят се… За да стигне до учителската стая, трябвало да ги прескача.

    …Но в този момент се появил лейтенантът и изкомандвал „мирно!”. Войниците застанали опънати като струни до стената.

    …И това се повтаряло всеки ден по няколко пъти – никога не се случвало командата да закъснее. Докато накрая немците не си заминаха.”

    - Е, защо ги мразиш тогава? – попита Георгиев и отпи от ракията – Нали не са направили нищо на
  • 39 пкл

    1 2 Отговор
    - Е, защо ги мразиш тогава? – попита Георгиев и отпи от ракията – Нали не са направили нищо на жена ти?
    - Не са… - въздъхна старецът – но на мен ми направиха. Виждате ли – оня беше фанатичен фашист, но се държеше като човек. Уважаваше достойнството на хората.
    - Обаче после може да е убил някого…? – предположи Петрова.
    - Може… война беше. Стават такива работи. Но когато после дойдоха руснаците, взех жена ми за известно време при мен в гората – имаше изнасилвания, грабежи…Впрочем – и другите в село направиха така. Не гледайте какво пише в читанките, аз съм го преживял.
    - Но защо тогава мразиш фашистите, а не комунистите…?
    - Е, как защо? С комунистите сме другари – може да са всякакви, но се борехме за една цел – да направим хората щастливи.
    - И успяхте ли? – иронично попита Георгиев.
    - Ами! И в планините ги пращахме да копаят тунели, и манифестации им организирахме, и съветска музика им пускахме по цял ден по радиото… Но човек сам като не иска да стане щастлив, нищо не помага. Но ти остави това – не можахме поне да ги научим като видят жена, да стават. Камо ли пък да карат и другите да го правят.
    Това не мога да им простя на фашистите – че извън политиката се държаха далеч по-човешки от нас.
    – Нарича се „възпитание” – обясни Стефанов – И няма нищо общо с политическите предпочитания на човека.
    – Е да де, но ние докато строихме комунизма, малко го пропуснахме този момент. То затова сега всички управници… Както и да е. Та – мечтая си да заловя аз еди
  • 40 край

    1 2 Отговор
    – Е да де, но ние докато строихме комунизма, малко го пропуснахме този момент. То затова сега всички управници… Както и да е. Та – мечтая си да заловя аз един фашист, ама да е долен и подъл. Тогава според д-р Пиперков ще се освободя от някакво чувство за какво беше там – вина ли, малоценност ли…
  • 41 Ники

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "bndk":

    ш ... Ей!
    Внимавай с приказките! Кой ти говори за Сталин бе? Къде видя, да съм го написал? Не съм някой пикльо на 30 години че да ми даваш уроци по история. Ако кратуната ти не схваща за какво говоря, просто не се навирай между шамарите. А линкове към някакви полуидиотски съчинения, едва ли са най- подходящият доказателствен материал. Не ми подхващай темата за комунистите и кой какво бил убил, нито ми развивай теорията за демократичният запад. Ако си във възрастта за която споменах въобще не ми се натягай. Далеч си още и от опита и от познанията. След войната и в двата блока има гонения и убийства на неподходящите за властта. Да ми преписваш подобни простотии или да ги преписваш на паметта на онези мои роднини загинали на фронта.... - Наистина трябва да внимаваш с приказките!
    Най- добре вземи се хвани за фустата на майка си и не се ври там където хич не ти е работа.
  • 42 Справедлив

    3 3 Отговор
    Няма нищо лошо, че комунистите победиха нацистите! Лошото е , че комунистите победиха пазарната икономика! Нацистите оставиха пазарната икономика и след 1945 бързо се възстановиха, въпреки загубената война. А комунистите, въпреки спечелената война, се издъниха. На загиналите- вечна им памет! Но търсим смисъла все пак!

    Коментиран от #51

  • 43 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #33 от "Ники":

    Твоите роднини се въртят от гроба, че внукът им е станал руска подлога.
  • 44 Хасан

    1 3 Отговор
    Ей пак го върза за турците...ако не,си излееш злобата към турците не става....Одринската битка не може да бъде празник или победа защото не си успял да задържиш...кьорфишек...битките на Драма ,Сърбия ..същата работа ..кьорфишек...примерно ние турците си честваме 19.05..защото в крайна сметка надвихме тоталитарния кочунистически режим и възтержествува демокрацията и човешките права..
  • 45 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    И аз това казвам...ще ми се разсърдите ,но няма чисто български обединяваш национален празник...3 март е края на войната на Русия с Османската империя...9септември е победа на комунистите..10 ноември победа над комунистите...и какво остана?.....трябва да се измисли нов празник ..Ден на републиката...или Ден на трибагреника...нещо обединяващо...иначе всеки си хвали своя дядо

    Коментиран от #46

  • 46 Справедлив

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    На 10 ноември комунистите надвиха себе си- т.е. признаха, че тяхната идеология е несъстоятелна!

    Коментиран от #47

  • 47 На шурея шуролинката

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Справедлив":

    Понеже нямаш никаква идея, за какво говориш и дрънкаш лозунги, като онези от преди 89 година ще ти предам набързо един кратък курс по история.
    Знаеш ли как се случва Октомврийската Революция? - Германците финансират Ленин който си живурка в Швейцария.
    През 1989 година се случи същото! На Горбачов му бяха дадени няколко милиона за да разтури целият СОЦ Лагер и Вършвският договор. Сега същият също живее в Швейцария.
    Когато не познаваш периода от първа ръка, просто не дрънкай
  • 48 един от всички

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Какъв путинизъм те тресе,бе!-:) Толкова сте смешни -плащат ви да плюете Путин -това е ясно -но под всяка статия не става,бре -първо се образовайте,да научите кога е свършила Втората световна война,след това кога е роден Вл.Путин ,и сами си се убедете,че тези хора са загивали не заради Путин! Иначе сте толкова смешни, човек като ви гледа акъла...-:)))
  • 49 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    И как така го доказва?-:)))
  • 50 един от всички

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ники":

    Браво,Ники - и аз мислех да му напиша подобно нещо на този болен мозък,сякаш за да почиташ загиналите си близки,е някаква пропаганда (защото сам той е жертва на пропаганда)!
  • 51 един от всички

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Справедлив":

    Виж сега -като си се нарекъл "справедлив" ,защо поне не се опиташ да бъдеш наистина такъв? За възстановяването след войната,дето казваш,че другите бързо са се възстановили,а ние -не? Това е долна несправедливост ,защото България след Втората световна война се възстановява МНОГО ПО-БЪРЗО отколкото след Първата световна например. След първата световна,на България и бяха нужни 16 години,за да достигне равнището на човешко развитие отпреди войната ,а след втората световна война ,й бяха нужни само 7 години. Четете,бе хора! Последните данни само че, са не точно преди войната,ами от 1939 г. Е,след войната, България още в 1952 г. (7 години след края на войната) вече ИЗРАВНЯВА ИНДЕКСА от 1939! Следва стремителен ход НАГОРЕ ,и постоянно нашата крива се ДОБЛИЖАВА до средноевропейската,чак до 1990 ,когато нашата крива завива надолу и оттогава, та до днес ние СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ от средноевропейският индекс за човешко развитие. Това е справедливо да се каже.Данните са на ООН,а не на Путин. Например в 1987 година бяхме на 27-мо място от 130 държави в света,а днес пропаднахме след 85-то. Днес,на нашето тогавашно 27-мо място се намира Испания,която тогава е на 45-то. Тогава например САЩ са на 16-то място,а сега са на 4-то.Ако анализирате всички доклади на ООН ,ще ви се отворят очите,на кой как са повлияли промените в източна Европа! Някои хора ще останат много,много изненадани !-:)

    Коментиран от #53

  • 52 Иван

    2 0 Отговор
    Може ли да напишете за мястото и времето на тръгване?
  • 53 Справедлив

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "един от всички":

    "Тайните фалити на комунистическата икономика"(1944-1989)-Румен Аврамов и Мартин Димитров .Изд."Сиела" издаде цяла поредица книги( наука) на тази тема.Четете и проф.Ивайло Знеполски и цели авторски колективи от БАН.
  • 54 гуньо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Въбцаров???? Кой е тоя? Ааааааа на твоята клавиатура Ъ е до А и Б до П и си ги натиснал неволно.Разбрах, извинявай.
  • 55 Бесарабин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Сякаш за нищо... ;)
  • 56 Koi

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "новичок":

    Ей новичок били казал каква е разликата между комунизъм и фашизъм между Хитлер Сталин и Путин чи нещо нея виждам смешник антибългарски
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове