Last news in Fakti

2 Май, 2018 18:00 6 628 17

Семейство живее месец на пейка в Кюстендил

  • кюстендил-
  • пейка-
  • семейство

Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се в района на гаровия площад в Кюстендил. Тежката съдба сполетяла Илийчо Петков и жена му Гергана преди повече от 20 дни. Първоначално те обитавали гарсониера под наем, но там натрупали дългове в размер на 700 лв. и се наложило да напуснат жилището, пише в. "Монитор".

„Аз съм от пловдивско село, но любовта ме доведе тук в Кюстендил. Аз съм 53-годишен и от 2015 година живея в града. Първоначално живеех с друга жена за кратко, с която се бях запознал по интернет, но след това се влюбих лудо в Гергана /52 г./ и ето ни сега тук, спим по пейките. Нямаме пари за хляб, нямаме подслон, представяте ли си какво ми е 20 дни да не се изкъпя. Аз съм чист човек и това ме влудява“, разказва с насълзени очи Илийчо. Той самият опитал за известно време да живее при тъща си, но с жена му били изгонени. Работил преди няколко месеца и в строителна фирма, но го хванало съкращението и от тогава няма пари и за насъщния.

„Преди няколко месеца си пуснах обява в един вестник, че нямаме дом и ни се обади една жена от Варна. Прибра ни за 3 месеца, но нещата пак не ни се получиха. Жена ми получи тогава помощ за отопление в размер на 365 лв., но парите свършиха. Намерих временна работа, но ме викаха само ден-два в седмица и така се наложи отново да се върнем тук и да търсим препитание в Кюстендил“, обяснява още 53-годишният мъж.

Така от 13 април мъжът обитава една от пейките в района на гарата в Кюстендил. По негови думи Гергана се опитала да се върне при майка си, но след множество обиди и тормоз жената последвала Илийчо. „Майка ми е много лош човек. Не ме обича. Стигна се дори да ме заключва, представете си“, обяснява с насълзени очи Гергана.

В момента единствената надежда на семейството е да си намери дом и постоянна работа, за да могат да се издържат. Помощ им предложили социални работници, но те отказали, тъй като трябвало да отидат в дома за възрастни хора в Благоевград или София. „Няма как да се помолим и за общинско жилище, защото аз се водя жител на Пловдив. За да отида да си оправя документите ми трябват поне 100 лв., а в момента имам едва 7 стотинки. За първи път оставаме на улицата и се срамуваме страшно много. За нас това е страшно унизително.

Ето днес ще ни се наложи да просим, за да си купим хляб. Представяте ли си. Молим се единствено ако някой може да ни помогне. Единствената екстра, с която разполагам е мобилен телефон. Ето и номера ми – 0893 726 739, ако някой реши да ми се обади и да ми помогне с квартира и намирането на работа“, призова още безпризорния Илийчо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    53 7 Отговор
    Това при социализма НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!!!

    Коментиран от #9

  • 2 iQ5

    14 19 Отговор
    Имам 7 ст.в джоба обаче кутийата цигари за 5 лв.от тука я виждам!
  • 3 възмутен

    5 1 Отговор
    Безсрамие-наглост и т.н.
  • 4 Хасан

    10 6 Отговор
    Иди на морето...там от Виетнам работници карат..в някаква скара бира все ще намери работа

    Коментиран от #5

  • 5 Ford Prefect

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Що не го вземеш в НПОто при тебе?
  • 6 Работа и далавера

    14 1 Отговор
    Пак добре че са се закачили на ,,зеленото".На никой не го пожелавам,но човек трябва да мисли и за старини.Рано или късно и това може да се случи на всекиго.Още са млади...
    Шефа Бойко каза че се търсят овчари и кравари,ами да пробват!!Вместо да внасяме от чужбина!!!
  • 7 Член

    28 8 Отговор
    Демокрация,демокрация....те така викаха 89-та .Е на ви сега демокрация.

    Коментиран от #16

  • 8 Ники

    14 4 Отговор
    Всъщност не е да няма работа , постоянно се търсят работници за какво ли не . . нещо е странна тая работа

    Коментиран от #11

  • 9 Гоуст

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Да, не можеше да се случи. С носталгия ще си спомняте всички вие, на които целта им е била и още е просто да има какво да сложат в устата си, без да постигнат нищо значимо в скапания си живот
  • 10 Расулюлах

    14 2 Отговор
    Важното е да се похарчат безброи милиарди за самолети и други безполезни железа и министъро да си купи тесличка че било еко и тиквата да прави партита с шайката си за поредния милиард окраден от глупаците в европа
  • 11 Расулюлах

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ники":

    Бе то и робите де са строили пирамидите са имали работа ...за нататък нема да говоря сештаите се сами кои как му аресва
  • 12 Расулюлах

    16 4 Отговор
    Сигур тука сте вишисти и сте учили нали? Ако питате министъро с теслата от де тея пари ше ви отговори ми учете бе работете купете си и вие .... та питам колко от вас училите могат да си купят телса за 100 000 евра?

    Коментиран от #13

  • 13 Гоуст

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "Расулюлах":

    С учене може да постигнеш един средно до леко богат статистически живот. С личностни качества и учене вече може и богат да станеш (изключвам България).
    Без учене, ще си мечтаеш за комунизъм, където всеки ще има някаква обща работа и ще има за "хляб"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stefko88

    2 2 Отговор
    Пълно е с вили зарязани на произвола в балкана , защо не се нанесе в някоя? Ще помага на виладжиите в района и ще печели за това онова
  • 16 123

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Член":

    Това не е демокрация, а посткомунистически ченгесарски феодализъм и произвол.
  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    на тоя зор за работници този неможе да си намери работа????нещо тая история ми намирисва.жената също неможе и все някои ги прецаква или нехаресва?според мен прблема им е някъде в самите тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове