Last news in Fakti

4 Май, 2018 15:12 1 420 21

СДС пита Марешки дали щеше да успее през соца

  • веселин марешки-
  • сдс

Съюзът на демократичните сили (СДС) недоумява за какво се бори председателят на "Воля" Веселин Марешки с изказването си, че иска да инициира национален референдум за излизането на България от НАТО.

"Като партия, превърнала в своя кауза членството в ЕС и НАТО и осъществила най-важните стъпки за реализирането на тези цели", от СДС оценяват изказването на Марешки като тревожна симптоматика за състоянието на българския парламентаризъм, имайки предвид и че той е лидер на парламентарна партия в държава, която в момента председателства Съвета на ЕС.

"Г-н Марешки е загрижен за сигурността и силата на България, но ще се бори за напускане на организацията за военно сътрудничество, която на практика гарантира тази сигурност. Това е политически оксиморон", категорични си от партията.

Според СДС Марешки твърди, че ЕС ограбва България и сравнява ситуацията сега със тази по времето на социализма. В този контекст сините питат лидера на "Воля" следния въпрос: "Щеше ли г-н Марешки да развие своя печеливш бизнес в рамките на СИВ, под шапката на Русия, ако Берлинската стена не беше паднала и не бяхме член на ЕС?"

Съюзът на демократичните сили пита Марешки още в коя система за сигурност той вижда бъдещето на страната ни, както и как той оценява влиянието от желанието си да излезем от НАТО върху председателството и личната кауза на премиера за присъединяването на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО.

"Надяваме се, че искрените отговори на тези въпроси ще помогнат на г-н Марешки в преосмислянето на позицията му за референдум за излизането на България от НАТО", надяват се от СДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а помните ли едно време

    21 2 Отговор
    Кво беше тва СДС........

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Знаещ

    12 3 Отговор
    Марешки е руски зет, а руските зетьове винаги са успявали!
  • 4 JEEP

    14 2 Отговор
    НАТО не се меси ако има конфликт между страни членки на пакта!
    Коя система ще ни гарантира сигурност ако Турция или Гърция примерно погледнат към нас?

    Коментиран от #8

  • 5 Стършел

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "а помните ли едно време":

    Стани Да Седна.
  • 6 674

    10 3 Отговор
    А КУрнелия Нинова щеше ли да може да си купи Техноимпекс на 28 годинки?
  • 7 А питахтели ни

    11 6 Отговор
    Никои не ни е питал, а искаме ли в нато!
  • 8 Стършел

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    Тази която на 03.03.1878г.даде на България държавност.

    Коментиран от #12

  • 9 garbage

    6 4 Отговор
    Никой не ни е питал, а искахме ли варшавски договор?Също така момчетата като се уволнят от казармата и ги правеха веднага член на ОФ, а някой питаше ли ги да ли искат изобщо някъде да членуват, а?!??!А Марешки успя да влезе в парламента като си продаваше боклучестия бензин за няколко стотинки по-малко, а е за съд за побой на хора които искат също да правят бизнес с лекарства и той ги гони с юмруци!И това нещо е депутат!

    Коментиран от #11, #17

  • 10 526

    5 2 Отговор
    През соца долу горе всички бяхме равни с изключение на тия от ДС и високите етажи от БКП, сега всички сме бедни с изключение на тия от бившето ДС и високите етажи на бившето БКП и притурките им.
  • 11 563

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "garbage":

    Ти пък не четеш ли история? След ВСВ Европа е поделена на две между САЩ ("план Маршал"/НАТО) и Русия (Варшавски договор/СИВ). Нас никой не ни е питал заради лоша дипломация и поради това че сме били в съюз с Германия.

    Коментиран от #13

  • 12 Рубладжийче

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Стършел":

    Каква държавност бе джендър на този дата? Стига си чел руски митове и легенди.

    Коментиран от #15

  • 13 garbage

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "563":

    Желателно е когато влизаш в коментара на някой да му се извиниш, че му се месиш в коментара му.Сподели си коментара с 7- я.Аз какво чета и знам са си мои неща.Лошата дипломация на България след 44г я докара до кофата за боклук щото слушахме какво ще ни нареди Изтока.Запада са си наред!

    Коментиран от #16

  • 14 антиседераст

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "а помните ли едно време":

    Организация на наркозависими хомосексуалисти
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 778

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "garbage":

    След 44 година България е във възход! И Западът и Изтока са си наред, стига да не се разделят изкуствено чрез манипулации и долно нарочно противопоставяне и чрез войни! Чети каквото трябва, не каквото ти падне.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ахаха

    4 1 Отговор
    Кво е тва СДС?? Кви са тия палячовци от Съюз на Дебилните Сополанковци?? Останаха една шайка психично болни , които сами се подкрепят и никой от народа не ги отразява
  • 19 Бай село

    3 2 Отговор
    мдаааа прави сте трудно щеше да е на СДС да е.е мамата на БГ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ако не бяхме влезли в европа и нато...

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 питанка

    0 1 Отговор
    Три въпроса към глупавите алкохолизирани предатели на Родината
    Въпрос 1: Защо страната ни трябва да бъде в някоя система за сигурност, след като светът е КАПИТАЛИЗЪМ - най-съвършената, справедлива и цивилизована форма на съществуване!
    Въпрос 2: НАТО миролюбива и почтена оранизация ли е, застанала на границата на Русия "да я цивилизова"?
    Въпрос 3: СДС обичат ли третокачествените храни от ЕС, предназначени за БГ на двойно по-високи от тези в ЕС, цени, или счита този акт за мила братска преференция?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове