Last news in Fakti

6 Май, 2018 10:58 26 053 65

Десетокласник разби с клип образователната система (ВИДЕО)

  • образователна система-
  • училище-
  • образование

Десетокласник от бургаска елитна гимназия направи на пух и прах реалното обучение в средните училища. 16-годишният Добромир е ученик, който едновременно стряска, но в същото време от името на тийнейджърите разкрива пълния абсурд в техните очи от ежедневието в училище, пише "БургасИнфо".

„Знам, всички обичаме даскалото. Няма как да не обичаш да се потиш по 20 минути в автобуса всеки ден, да висиш затворен в една и съща сграда 12 години. За капак на всичко - да правиш нещо, което не ти доставя дори и най -малкото удоволствие. Само и само да успееш като пораснеш. Клипът не е против даскало, а против образователата система и нещата, които научаваме от нея“, казва в увода Добромир. За фон той е избрал играта „Fortnite”, която сред тийнейджърите е сред най-популярните в момента. Напълно в крак не само с модата, а и във времето.

Във време, когато сме свикнали на постоянна агресия, подобен анализ за чистия образователен процес от страна на ученик, е рядкост.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    185 66 Отговор
    Завършен Дебил! Плод на соросоидната учебна система. Не е задължително средното образование глупако, сядай и си джиткай игрички, докато старите могат да те хрантутят, както правят десетки хиляди тарикати от твоето поколение.

    Коментиран от #44

  • 2 Смолата

    178 37 Отговор
    Тъга ме налегна като чух тоя младеж. Една сметка не е платил в живота си, един ден не е работил, един хляб не е купил за семейството си, но дава акъл.... На мен ми е интересно защо не е прекъснал с основно и да си е отворил бизнес,..., щом това е пътят в живота...
  • 3 Антон 1

    96 23 Отговор
    Нормално за годините ! Да не бъдем толкова критични . Има и вярно работи . Тесните специалисти са много по-полезни за всички . Не е задължително средното образование , обаче в добре , да е по-разнообразен избора .
    Добре е първите години от обучението да в с по-занимателен характер . Превръщат ги в бележкари от малки
    И накрая да кажа - Предмета “Технологии и предприемачество “ от първи клас , направо кърти !
    Вече трета година класната не можа да обясни на дъщеря ми какво точно значи !
    Децата са стресирани и нещастни !
  • 4 антрашпиц

    104 19 Отговор
    Виж кво ве пич,я научи само таблицата за умножение и българскиге букви,нарисувай българската карта ,научи числото 681 и в общи линии си готов за живота щом смяташ че туй дет го учиш ти е много .Да вярно е че днешните учебници са правени от дипломирани идиоти но все пак..трябва да се учи.

    Коментиран от #42

  • 5 Някой

    161 13 Отговор
    Учиш химия, за да знаеш какво да ядеш и какво с какво да не смесваш, учиш биология и анатомия, за да знаеш кое какво е и как работи тялото ти, сз съм изкарвал на целия курс оценките по биология-всички от мен преписваха, но сега-20 години по-късно съм си със същото тяло и брутално силен, а съучениците ми са дебели тюфлеци, които не могат да си видят онази работа камо ли да я вдигнат. Учиш история за да знаеш кок си и да не повъаряш грешките на тези преди теб. Учиш физика за да не се кланяш на измислени богове и да се криеш в пещери при слънчево затъмнение. Учиш литературен анализ за да имаш основа, която ти позволява да разбираш какво ти се говори а не да си наивен глупак. Учиш за да научиш децата си те да станат по-умни от теб. Бил завършвал с 5.50..... По мое време нямаше да завърши въобще. Ей заради такива индивиди единприятел казва : "българският народ е тъп като г¥з

    Коментиран от #22, #59

  • 6 Джони Холидей

    91 12 Отговор
    Много ми е интересно дали всички ония световни знайни и незнайни умове и гении от хилядолетията назад във времето като Исак Нютон, Айнщайн, Галилей, Архимед, Тесла и много други са имали такива дерзания като сегашните лиглйовци дали са играли на компютърни игри и са правили каквото си искат?
  • 7 Мишо

    38 16 Отговор
    Не съм сигурен,че голяма част от тези,които го прочетат,ще го оценят и още повече да го разберат правилно.Човека,за жалост,е напълно прав.Но и идеални неща няма.А ние в Бг. даже и не се доближаваме до смисъла ”добри” или ” приемливи”,или поне до ” вършат работа”.Затова критики или хвалебсствия от управниците-скотоумни завоеватели на еврото и помощите пак от там.Ако въобще някой си направи труда да прочете за тези болки в образователната ни система-то пък едни болки-нали не е проблем да си вкараме умници да ни учат от...Кения,да речем.Камо ли да постне мнение по случая.Ае стига сме се правили на умници.Цялата ни нация е болна.И е болна,защото нямаме управление на държавата,което да доведе до нещо плодотворно.Съвети и идеи се дават,когато има кой да ги приложи.Иначе си оставаме интернет потребители без мнение-с тежест де.
  • 8 гостт

    62 22 Отговор
    абе палячооо всички сме минали по този път и ти ще го изминеш,ако не ти харесва ходи да пасеш овцете.
  • 9 Милиционер

    63 15 Отговор
    За съжаление младежа е абсолютно прав, колкото и да не ви харесва на повечето тук. Той просто споделя истината за образованието и как го приемат повечето негови връстници, и не лъже, дори и не си измисля, просто споделя. И ако повечето тук несъгласни с него ако се замислят ще видят истината в неговото мислене. Хайде погледнете какви инджинери излизат от нашите университети, погледнете лекарите, икономистите и изобщо всички ВУЗ-ове. 80% процента от завършилите са пълен въздух и развала. Останалите 20% са тези които наистина са искали и са учили, друг е въпроса кой им преподава, капацитети като пияния Драго Драганов, или червени самозвани професори като Румен Гечев, Стати Статев и разни други нереализирани комсомолци.
    В средното образование нещата са малко по-добре но там лошото е че е задължително а няма ги вече ПУЦ-овете които вадеха доста кадри без образование.
    Да е жив и здрав младежа, мога само да му пожелая да се замисли повече за да не съжалява като стане на 40-45.

    Коментиран от #65

  • 10 Абе

    40 20 Отговор
    типична подрастваща бургаска батка. Ходи слагай чехлите, помпай анаболи и се прави на велик пред кифлите, като не ти се учи.
  • 11 Супер..дупер

    31 8 Отговор
    Браво мен стои си тъп защото и прости хора трябва да има. Сега мама и тате като плащат ще искаш ВИП автомобил а после в реалния живот... Много искам да разбера как си се реализираш в реалния живот. Поздрави и честит празник на всички.
  • 12 Аз съм Българче

    62 13 Отговор
    Ами вие , бе умници, кой ви дава право да обиждате и така да се нахвърляте на това момче. Какво сте заревали такива, сякаш вие сте ходили с нетърпение на училище, а? Нормално е за годините си да разсъждава така , просто няма житейският опит. Браво на тоя младеж , че има смелостта да повдигне въпроса. Да , образователната система куца и това е от доста години насам. Откакто се премина към делегираният бюджет , проблемите задълбават все повече , а на теб , моето момче ще кажа: В момента много неща ти се виждат безсмислени , но след време ще видиш ситуацията от друг ъгъл. Стресът , на който си подложен сега , утре ще ти помогне да се справяш с по-големи и важни проблеми и ще издържиш , няма да се пречупиш , както лигавите западнячета. Така ненужните знания сега , неочаквано ще ти потрябват утре и ти въпреки, че не искаш, ще си запомнил нещичко. Дори и ти самият не знаеш какво ще работиш един ден , защото нямаш представа колко бързо можеш да си смениш приоритетите. Не се отказвай , учи и няма да съжаляваш.

    Коментиран от #17, #49, #63

  • 13 Работа и далавера

    28 5 Отговор
    Да се запише в академията за плеймейтки и НПО активисти.Вече е узряло момчето за печелене на пари без придобиване на знания!
  • 14 Андрей

    20 7 Отговор
    Това е поредната провокация. Всичко е прекалено добре подредено и правилно изказано като за тийнейджър
  • 15 Дам

    32 7 Отговор
    Напълно съм съгласен с всички описани проблеми на образованието. Момчето звучи като човек, който би си скъсал дупето от учене, ако това, което учеше му беше на сърце, интересно и с реално приложение в живота. Не звучи като някой нехранимайко, който го мързи да учи, а по-скоро поглежда в целта на ученето. Уви, системата е направена така, че да те залива с безполезна и безинтересна информация и най-високо възнаграден е онзи, който папагалски е запомнил най-добре нещата от учебниците, независимо дали ги разбира, осмисля или не.... Пред момчето има два пътя, да бъде пречупен и да спре да мисли, а само до възпроизвежда, или да се бунтува и да работи каквото намери след като завърши.
  • 16 stukar

    47 1 Отговор
    Както е казал Марк Твен: Когато бях на 15г., баща ми беше невероятен глупак. Когато станах на 20г., невероятно бързо поумня.
  • 17 stukar

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм Българче":

    Ще ти кажа само едно- проблемът с делегираните бюджети идва от там, че с тях работят неграмотни хора, които са се раждали живяли и узрели по времето на социализма, където най- щастлив е този, който взема безотчетно пари от тези, които работят и ги раздава на всеки по- равни, а не според заслугите!!! Делегираните бюджети трябва да дават свобода на разсъдивия ръководител как правилно да разпределя ресурса си за неща които му трябват, според това колко и какви уеници е привлякъл към каузата си, и как да преподава определена дисциплина. Ганьо взима парите полагащи се за 2000 неграмотни циганина и ги изтиква до 12 клас, без да могат да говорят, та камо ли да пишат, за да си плаща по 2200 лв. заплата!

    Коментиран от #37

  • 18 Гост, но не прост.

    16 7 Отговор
    Поредно връхче в простотата, продукт на същата. До 7-та година е трябвало да му покажат, обяснят, възпитат ако щете, какво му предстои в живота. Не са му обяснили,и то не е разбрало, че училището дава базови познания за околната среда според времето и развитието, за да се включи в нея и оцелее самостоятелно т.е . четене, писане, математика. Всичко друго цели разкриване на потенциал, който е индивидуален и не задължителен за развитие, а по преценка на отговорните т.е.родителите.Те носят отговорност за него пред обществото заради задълженията и правата си на граждани.Няма място в елитно училище.Защо е там.?ТОВА е ПРОБЛЕМ.
    .......
    .
  • 19 Респект

    30 18 Отговор
    Момчето е напълно право за всичко. Учиш толкова много излишни неща, които след 2-3 години не си спомняш. В чужбина системата е по-лека за децата и въпреки това на 18 са вече специалисти в областта, която са избрали да учат. А в БГ 18 годишните освен как да си направят добър пищов за матурата, за друго не ги търси. За това нещо е виновна тъпата ни образователна система и още по-тъпите подкупни учители, а не децата. В чужбина децата ни показват, че са наистина умни и амбициозни. Това момче просто не е трябвало да израства в БГ.

    Коментиран от #20, #25, #30

  • 20 Антон 1

    10 13 Отговор

    До коментар #19 от "Респект":

    Да ,де !
    Ама ти имаш наблюдения в чужбина , а тия който цъкат минуси не са и помирисвали въздуха зад граница !
    Или само като общи работници !
    Ние от малко възпитаваме пенкилери , само да си ремонтират колата , парното , ел.имсталацията , да си правят изолация и т.н !
    Щото иначе си с ръце заврени в г....а !
    То затова ни е такова положението , окаяно !
    Фикарии сме ние , балкански !

    Коментиран от #26

  • 21 ПЕЮ

    25 3 Отговор
    КОЙТО УЧИ ЩЕ СПОЛУЧИ ЗА ДА ПЛАЩА НА ДЕБИЛИТЕ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ
  • 22 гост 681

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    мисля, че по български език си пропуснал часовете... явно химията, за да изглеждаш добре и да го вдигаш ти е изпарила граматиката
  • 23 гларус кръстоносец

    19 6 Отговор
    Този потен вода не е пил . Пич трябваше да те оставят майка ти и баща ти на улицата да си вадиш сам хляба след като станеш на 7 г , и жив съм да те видя какво щеше да излезе от теб Дали щеше да си оцелял досега или щеше вече да си изсъхнал забравен на някое бунище или строеж. Абсолютен самогъзник, който дори не може да оцени комфорта си на живот и това кой и на каква цена му го осигурява.
  • 24 Гостенка

    20 5 Отговор
    Критикари. В девет от десет коментара има поне една правописна грешка. Хайде сега който е безгрешен, пръв да хвърли камък. Големи разбирачи. Не видях някой да даде някаква идея за промяна. Защото проблеми в образованието очевидно има.
  • 25 ДО РЕСПЕКТ

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Респект":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ...
  • 26 АНТОН 2

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "Антон 1":

    Е ТИ КАТО МОЖЕШ ДА СИ ОПРАВЯШ ИНСТАЛАЦИИТЕ И КОЛАТА....КАКВО...???
    ДА НЕ СИ ХВАНАЛ ГОСПОД ЗА ШУШЛЯКА...

    Е И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ...ЩОТО СЕ ПРАВИМ НА ГОЛЕМИ РАЗБИРАЧИ И ,,МАЙСТОРИ"...
    АМА НА ЗАПАДНЯЦИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА ИМ СТЪПИМ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ....ВЪВ ВСИЧКО...
    ЩОТО НАВЪН БГ ЧАЛЪМИТЕ НЕ МИНАВАТ
    ПЪК И ИЗКАЗВАНЕТО НА ТИЙНЕЙДЖЪРА Е В ТОН С ВРЕМЕТО КОЕТО ЖИВЕЕ...
  • 27 слушаща

    14 5 Отговор
    Казва и верни неща момчето.Ама да бяха го научили да говори...Бързо, неразбираемо, лоша дикция...Очевидно чете нескопосано текст, написан от възрастен.
  • 28 Мимокмок

    17 4 Отговор
    Казарма,Казарма за вас,консуматори!!!!!!!

    Коментиран от #56

  • 29 Хонда

    9 3 Отговор
    Многото предмети в училище са, за да свикнат учениците да учат редовно, за да не се чудят къде се намират ако запишат висше в СУ или в чужбина. Че там вече става по-трудно. А в 7-ми клас повечето си нямат представа какво искат да учат. Имат само предмети които мразят и това е. Във висшето вече наистина избираш какво да учиш. Избираш си специалност, гледаш и учебния план и така.
  • 30 Роро

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Респект":

    В чужбина колко години учат? Може би 1-2... Да не им омръзва. Вие не сте ли учили поне 11 години?
  • 31 hari

    24 4 Отговор
    Maлък, оценките ги получАваш ЗА СЕБЕ СИ. И ако си учил е добре за теб в личен план, Милионерите не ги назначават, те стават такива защоте ЗНАЯТ НЕЩО ДЕТО ДРУГИТЕ НЕ ГО ЗНАЯТ. Така че , вместо да ти е скучно в час , ти трябва да търсиш интересното ,не някой да те забавлява. И имай предвид че сега е най забавно, идея си нямаш каква "веселба" те чака по нататък. Тези предмети ги учиш не да ставаш химик или доктор а за да се научиш да МИСЛИШ РАЦИОНАЛНО И АНАЛИТИЧНО. Пък ти стани ако искаш клошар. Обаче ще си тарикат клошар - другите балъци дето им е било скучно ще работят и събират неща за тебе, Ясно ли е сега какво търсиш в ТЪПОТО ДАСКАЛО.....
  • 32 Браво на вас!

    16 10 Отговор
    Даааа... Чета коментарите и ми става ясно, защо целта на децата е Терминал 2.
    Никакъв опит да ги разберете, никакъв опит да вникнете в това какво казват.
    Простотии за казарма и едно време, абсолютни темерути сте, после "в България ще останат само цигани". Така ще е, като си гоните децата от тук.
    А образованието ни е наистина трагично!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кибик

    19 3 Отговор
    Да въведат изучаване на компютърни игри, чалга, тутурутки, стероиди, и матурите да са как се става плеймейтка за момичетата и как се става батка за момчетата, дано ходите с кеф на даскало.
  • 35 Антитеза

    16 2 Отговор
    Учи се за да можеш един ден да станеш лекар, инжинер, счетоводител, юрист, и т.н. На запад тези професии са на уважение и изграждат така наречената средна класа. В БГ тези професии не са на почит, така че е логично младите да не намират смисъл в ходенето на училище, защото то не ги подготвя за желаните “професии” като мутра-застраховател, кмет-сводник, политик-усвоител на фондове, ПиАр-проститутка, баджак-журналистка и пр.
  • 36 Гостенка

    19 4 Отговор
    Всъщност, драги осъдители, истината боли! Времето се променя, света се променя, децата се променят, но българското образование не! Нещата, които сме учили преди 30 години ги учат сега нашите деца. А светът се е променил... Да, трябва да познаваме историята си, да знаем географията, да имаме основни познания по биология, но поднесени по различен начин! Трябва да можем да пречупим стереотипите и да чуваме децата си!
  • 37 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "stukar":

    Много сте точен.
    Директорите .несменяеми.разполагат като с лични бюджети.
    От въвеждането им директори са посетили над 100 семинара в СПА центрове от Банско през Мадрид че чак до Египет и Ерусалим
  • 38 ЗАЩО СЪС ЗЛОБА БЕ БАЙ ГАНЬО???

    9 4 Отговор
    Значи явно от повечето коментари тук освен на злоба на друго не се избива от повечето коментирали...
    ПИТАМ ВИ ДЕЦА НА БАЙ ГАНЬО ЗАЩО СЪС ЗЛОБА РЕАГИРАТЕ НА НЕЧИЕ МНЕНИЕ БЕ???
    Относно онези които са съгласни или само изказват недоволство евала защото не тръгвате със злобата напред а обяснявате защо те съгласни или не сте съгласни...
    Останалите дето ми говорите за буквари, образование, че това дете е хлапак и тем подобни и без вас може да минем защото всички сме ги чували тия глупави лафове....
    А за компютърните игри ами БАЙ ГАНЬОВЦИ ОТ ТОВА СЪЩО СЕ ВАДИ ПАРИ ОБАЧЕ СТЕ ТОЛКОЗ ПРОСТИ ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАТЕ ТОВА И ПЛЮЕТЕ ОТ СТРАХ ЧЕ ИДВАТ ПРОМЕНИ И ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ Е ВСЕ ТАЯ...

    Коментиран от #40

  • 39 Инджин

    14 2 Отговор
    Браво на момчето!
    Напълно право е!!!
    Обазователната ни система е пълна развалина и ни се вменява от индивиди,които нямат и ден професионален опит с подрастващи!
    А що се отнася до т.нар."отличници ",тях обазователната системата е прецакала най-яко,защото са "любимци" на учители,които ги бутат да участват на многобройните им състезания,за което, същите тези учители,получават тлъстото си диференцирано бонусче!
    Честито на първенците!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гост

    9 0 Отговор
    Прост народ-лесно се управлява.
    После се смеете че, Белгия е столица и че, лозовите сърмички се завиват със зелеви листа.
    А сега се замислете, по колко професии сте сменили, благодарение на скапаната ни образователна система и викате ли ел. техник да ви смени изгорялата крушка ?
  • 42 Мдаа

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "антрашпиц":

    Обаче, числото 681 нищо не значи. Измислена пропагандна дата. Мааалко по-раничко е имало българско царство. Има-няма 5-10 000 години.
  • 43 Лид

    9 3 Отговор
    Аз да отговоря на РЕСПЕКТ-Защо, Вие. наричате нас, учителите, "тъпи и подкупни"?Кой Ви е научил да четете и пишете, като това са най-нужните и важни умения, без които няма реализация в живота! ?Вие сте не благодарен!

    Коментиран от #51

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Лид

    6 4 Отговор
    Аз да отговоря на РЕСПЕКТ-Защо, Вие. наричате нас, учителите, "тъпи и подкупни"?Кой Ви е научил да четете и пишете, като това са най-нужните и важни умения, без които няма реализация в живота! ?Вие сте неблагодарен!
  • 46 Skk

    6 3 Отговор
    Сега вече ми стана ясно що матеряла в България е такъв. Тука 80% от коментарите са на умствено ограничени хора. Сега ще ви го обясна просто. Образованието е като магазин за знания, взимаш това което ти трябва а не от всичко по много. Щото като си взел от всичко по много, това дето не го ползваш го изхвърляш. Сега разбрахте ли защо, когато учиш от всичко по много накрая не знаеш нищо като хората. Не можеш един човек да знае всичко подробно няма как да стане. Управляващи, като не можете да се справите, вземете препишете опита на някоя напреднала страна и готово. Пак повтарям, една не от всички по малко, както направихте с всичко в българия и накрая не стана нищо.
  • 47 Ще се случат нещата

    7 1 Отговор
    Браво на момчето!
    Който може да задава въпроси, може някога да намери отговорите.
    А това, че никой не му е отговорил, показва, че въпросите са трудни!
    Хубавото е, че всеки ще стигне там, на където е тръгнал!
    :)
  • 48 Ия-Ник

    12 0 Отговор
    Към тези,които или не са били отдавна в училище,или са били там само тялом.Нещата,за които говори момчето ,си ги мислят и много учители,но МОН отказва да ги чуе.Там/в МОН/работят "специалисти",чиято мисъл стига дължината на отсечката от бюрото им до кабинета на"шефа".Лошото Е,че си вярват.
  • 49 Мюмюн

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм Българче":

    Акфе марш да си учиш уроците, пуберче , чемайка ти ще те напляска
  • 50 ВземиСи

    10 2 Отговор
    Най-интересното е , че е прав! А това, че повечето работещи не го разбират и критикуват показва колко зомбирано е обществото. Дано повече деца мислят така, за да могат да поведат "овцете" един ден!
  • 51 Пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Лид":

    Как защо? Ами защото сте супер тъпи и нагли! Образованието в България е деградирало.
  • 52 Деа

    6 2 Отговор
    Образователната система е създадена по модел на военна структура. Момчето засяга далеч по-дълбоко проблем - проблем на съвременната цивилизация. Животът на децата е организиран така, за да ги превърне от Човешки същества в роботи, в подчиняващи се, немислещи изпълнители. Така ги подготвя за живота на възрастните, които са нужни за роби - които да обслужват системата. А стресът има една цел: да те изстиска до степен да нямаш енергия за съпротива срещу всичко това. Но знанието е сила, защото успелите, ония на върха, имат добро образование. И образованието облагородява човека, вижте дивашките изпълнения на неграмотните - те са образ на невежите от стотици години назад.А ония на върха дори търсят забраненото знание, което не се дава на масите. И пак стигаме до училището днес - там целта е да те залеят с много информация, да те объркат в нея, за да не стигнеш до истината. Истината ще ви направи свободни, е казал Христос.
  • 53 Батко

    6 5 Отговор
    Ужас,,, това е едно цяло поколение, но лошото е че това мислене идва от родителите вкъщи, за които явно всичко е безсмислено. Ами да си седи у тях препоръчвам на младежа и да преуспява във всичко, най вече успех в игрите на компа.
  • 54 Лол

    2 3 Отговор
    Зеропа им разказа играта
  • 55 Деа

    12 0 Отговор
    Специално българската образователна система е машина на ужаса. Попитайте учителите, които трябва да бъдат авторитети и да определят материала, да търсят методите. Хора, които не са педагози пишат учебниците и измислят системата. Те са или учени, които мислят, че децата са като тях. Или са бизнесмени, които се вълнуват от печалбата. А министрите подсилват проблема като искат от тия непедагози да подобряват образователната система. Всеки път, когато се повдигне въпросът за лошата система в БГ, тия всичките създават още по-сложни учебници и предмети. Но истината е още по-дълбоко. Българският народ е продаден от шепа българи на чужди държави. Ние, българите, не сме нужни, искат земята ни. За да унищожат народа днес се допуска този хаос, който цари в цялата държава и във всички институции. Тази схема, която е в образованието, се случва и в другите министерства. Социална система, здравна система, държавна администрация, армия, съдебна система...Продажниците на народа, които са получили власт и пари от чужденците, не позволяват да се работи в правилната посока. И така, за да се спасят някои от нас бягат в чужбина, а други биват унищожени чрез машината, която ни смазва - също както образованието прави с децата ни. Но това именно е целта - ние се топим и изчезваме като народ. Това е целта.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Погледнато отстрани

    4 3 Отговор
    Добър опит за разсъждение се превръща в безсмислица на финала. Накрая какъв извод налага младежът? Аз запомних това, че ако на учениците се плаща, те ще са мотивирани да учат. Не е ли абсурдно това? И още нещо - фонът хич не спомага да осветли темата. Вместо компютърна игра можеше да подбере подходящи изображения, с които Интернет изобилства - хем по-интересно, хем по-убедително да стане. Така е просто една "гаща плява".
  • 59 Някой си с 5.86

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    И без да уча биология знам кое е вредно за мен и знам как работи тялото ми. Достатъчно е само да си прочел една книга на Хокинг за да знаеш, че Библията е наполовина вярна, с абстрактно - логическо мислене можеш да напишеш всяка една теза. По история ми трябва само да знам, че всеки, на когото България е помогнала, и е забила нож, и че сегашната система се опитва да зомбира като пише, че има "османско присъствие", което оборвам с простия факт, че е имало девширме. Всичко е лесно с математиката, тя ти дава ума и мисленето, родния език и история ти дават самосъзнание, а чуждите езици ти дават възможност за комуникация със съвременния свят. Това е основното. Не ми трябва география, след като уча програмиране и информатика усилено и знам, че съм добър в това, че това искам да работя. Нека всички тези предмети са задължителни до основно образование, оттам нататък всеки да се специализира и ненужните предмети да са СИП. Но поне като се изучават до седми клас, да се изучават както трябва, а за преписване да има Комисия за Академична честност във всяко училище. Телефоните - изключени при учителя, а преди всяко контролно те да се преброяват. Защото не виждам хората със средно образование когато ходят да работят лятно време да работят по специалността си. Те просто нямат такава. Целта на сегашната образователна система е да произвежда обслужващ персонал, който да се радва на хляб и шоколад.
  • 60 Гост

    1 3 Отговор
    Този клип трябва да стигне до МОН!!!
  • 61 Гост

    1 4 Отговор
    Всички предмети трябва да се учат, но не трябва да ти пишат оценка върху тези от които не се интересуваш!
  • 62 PlimP

    4 1 Отговор
    господи, колко е смотан, тоя келеш 20г. по-рано би оцелял трудно, има доза истина в това което казва, но като цяло дрънка пълни тъпотии и пак за пари се заговори, но проблемът са мама и тате, те са същити тикви като него, те са първоизточникът на глупостите, пълна дегрдация, що трябвало, щото така, да питаш и да не занеш
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Проф. Вучков

    0 0 Отговор
    Завършен Гербер. Що да учи като вожда му е прочел само Винету
  • 65 Смесваш различни неща.

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Милиционер":

    Вярно е, че излизат "инджинери" /и ""жорналисти", "пидагози".../ - но нивото не се определя от тях. За съжаление обаче те са най-пробивните - и то -не от вчера - ето ви два примера - приет във ВУЗ с рабфак, достига до пост Председател на Народното събрание - и това са двама души; завършил платен курс в емблематичен за световното образование град, но не в съответния университет - готов министър-председател; двукратно неуспял да вземе матура след 12.клас /май успя от трети опит.../- председател на комисия по култура и образование в един общински съвет... А че бургазлийчето обвинява системата, че не му било интересно - за съжаление, съвременните "педагогически" идеи започват с това твърдение - "на ученика да му е интересно"... Интересно е познатото - а НАУЧАВАНЕТО и придобиването на умения преминава през преодоляване - нещо, което май не се практикува днес в училище...Помните ли УчителяТео от Казанлък - попитайте учениците му дали им е осигурявал комфорт - или точно обратното - принуждавал ги е да преодоляват...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове