Last news in Fakti

17 Май, 2018 09:38 9 454 21

Спецполицай почина при неясни обстоятелства

  • полицай-
  • софия-
  • починал

Близките обвиняват лекарите

Спецполицай почина при неясни обстоятелства - 1

Служител на звено Специализирани полицейски сили към МВР е починал при странни обстоятелства, съобщава "Блиц", като се позовава на информация от негови близки.

По думите им 44-годишният мъж си е отишъл заради непрофесионално отношение от страна на лекарите. Според информацията полицейският служител се намирал на площад "Народно събрание" около 6 часа на 13 май, когато усеща, че му прилошава.

"Обажда се на тел. 112, те препредали сигнала на Бърза помощ, но екип не се отзовал. След ново обаждане, вече от дежурната част на СДВР, и чак след като са разбрали, че става въпрос за полицай, отишли на място и го прегледали. По думите на лекаря, дошъл на място, му нямало нищо", пише близък приятел на починалия полицай.

От пресцентъра на СДВР потвърдиха за случая.

"Да, починал е наш колега, не можем да дадем подробности, можем само да кажем, че не е умрял, докато е изпълнявал служебните си задължения", коментираха от СДВР.

"Сигналът е подаден на 112 в 06:07 часа. В 06:15 часа линейката вече е била на адреса. Направена му е ЕКГ, в нея не са били намерени находки за нещо съмнително. Заключението на лекаря от екипа е било "интеркостална невралгия" - плексит", разкриха от пресцентъра на Спешна помощ.

Оттам заявиха още, че разполагат със записи и от GPS-а, които могат да потвърдят, че действително техен екип се е отзовал веднага. Според приятелите на починалия 44-годишен спецполицай, той продължил да се чувства зле. Когато се прибрал вкъщи, отново му прилошало и пак потърсил Спешна помощ.

"Когато са го свързали със Спешна помощ, обяснил ситуацията, но получил отговор, че втори път за едно и също нещо няма да изпратят екип и му отказали, като му заявили да се обърне към личния си лекар. Той се обадил на приятели и ги помолил да дойдат, за да го закарат до болница, но на път за болницата почива", разказват опечалените близки на полицая.

От Спешна помощ коментират, че не е е открито в записите подобно повикване и изразиха съмнение, че този път сигналът може да не е бил препратен от 112 към тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 get

    127 8 Отговор
    Е другия път като се обадят ,че бият лекари и полицията да не ходи а да ги препрати към личния лекър----хахахх

    Коментиран от #14

  • 2 бббббб

    47 10 Отговор
    Реформата на ГРОБ.Бог да го прости.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 обикновен Бг

    57 5 Отговор
    ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО.

    НО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е ТАКА.

    БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Необикновен

    7 18 Отговор

    До коментар #4 от "обикновен Бг":

    Що не станеш обикновен Емигрант ???
  • 7 Граф Монте Христо

    59 4 Отговор
    Крайно време беше и на ченге да се случи да почине от небрежността и некомпетентността на бърза помощ, за да бъдат ''сритани'' сега от колегите му и то лошо. Ако сигналът беше от някоя ''сиганска'' махала, щяха да отидат 15 пъти за един и същи случай защото ''сиганите'' ги ритат и не им цепят басма, въпреки че не знаят какво е това здравна осигуровка. А на този полицай ние му плащаме здравните осигуровки, освен нашите и не му е оказана помощ.
  • 8 агуш

    6 14 Отговор
    Така е било писано
  • 9 ананиев реформата

    33 1 Отговор
    тези от 112 само бъркат нещата и задават глупави въпроси през което време човек спешно се нуждае от помощ
  • 10 Ваще са виновни че не са ползвали кондом

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Да бе ГЕРБ е виновна за всичко, а 30 години къде спа маймуно проста, ме сега пишеш!!

    Коментиран от #17

  • 11 СССР

    12 3 Отговор
    Сорка, ама то е до човек. Няма герб, няма бсп, няма дпс, човека си отива, а на слушалката е няква тъпа овца дето взима пари, а няма акъл и човечност! Знам, че 80% от случаите са фалшиви, ама дай другите 20% да умират! Този народ и това правителство му е много за съжаление! ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА - БЪЛГАРИЯ!
  • 12 Чичо

    13 5 Отговор
    Не просто бой! Да ги размажат с камъни трябва тия оялисе уж медици!!! А "Спешна" помощ-София наистина е еманация на разпада на здравната ни система!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гец

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "get":

    телефон 112 не е при линейките бе хора!!
  • 15 гост

    15 2 Отговор
    Моята баба я заведохме на крака в спешното и след намеса на лекарите ни я върнаха в чувал. Епикризата не е вярна, но е издържана и всички се покриват. Това че е възръстен човек не значи, че заслужава да умре. Както и случая да обясняваш, защо ти е нужна помощ на диспечер от 112. Викаш линейка на адрес, спешно, лошо ти е, изпадаш в безсъзнание и това е. Как така няма да ти изпратят за един човек два пъти?
  • 16 гражданин

    5 2 Отговор
    още пари им трябват на лекарите ако може да се задавят дано
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    8 0 Отговор
    е ако бият един екип втори път, да не пращат служители на МВР, те за едно и също нещо няма да ходят я!

    Цялата схема със 112 е просто да се размиват отговорности, едните били бързи но не получили сигнала, вторите били предали ама не пратили и всичко в коша и виновници няма.
  • 19 пей сърце

    6 2 Отговор
    112 изцяло прилапан бизнес от ДПС. Когато всякакви консултанти у нас идваха да консултират и да ни ликвидират като народ полЮцаите чинно слушаха и охраняваха. резлтат разбити основи на държавата. Заплати има за пищоводържачите, но за лекари не. У нас на една медициснка сестра се падат 5 полюцая, охранителя, ММА бойци, каратисти цял отбор юнаци. Но циганите пак им е все едно и продължават нагло да бият когато им скимне включителн олекари и учители. Докато хората ползващи официално оръжие не надмогнат собствената си късогледност няма как да добруват българите в България. Ама чичо ушев си знае кефа и тарикатлъците, Но и охранителите - едни нацепени тулупи, дето са минали покрай хората. Тъй че тоя край на спец полицая си повече от логичен. Вие полицаи с достойнство колко познавате?
  • 20 1234

    4 0 Отговор
    Такъв е живота в страната на чалгата и силикона.
  • 21 Бойчу

    2 2 Отговор
    Лелките от 112 гръм да ги удари.Също така и тези от бърза помощ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове