17 Май, 2018 10:55 1 006 11

Сидеров: В политиката съм, за да вдигна стандарта на живот на българина

  • волен сидеров-
  • атака-
  • парламент-
  • обединени патриоти

България има огромна изгода да търгува с Иран, смята лидерът на "Атака"

Сидеров: В политиката съм, за да вдигна стандарта на живот на българина - 1
Снимка: БТА

България има огромна изгода да търгува и да има връзки с Иран. Не поради симпатии и антипатии, а заради българския интерес. Това заяви председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ след посещението си в Техеран.

Той коментира, че е имал срещи на високо ниво с първия вицепрезидент, министъра на петрола, министъра на икономиката и финансите, председателя на търговската камарата, депутати от иранския парламент. „Всички те повтаряха: „давайте да работим, да търгуваме, искаме да увеличим оборота с България”. Той в момента е 100-115 милиона евро, да стане 1-2 милиарда”.

По думите на Сидеров иранци имат нужда от всичко, което правим – строителство, инфраструктура, продукти от селското стопанство. Това са сериозни възможности за българския бизнес и откриване на работни места.

„Ние сме в политиката, за да вдигаме стандарта на живот на българина, да раздвижим икономиката. Политиката на рестрикции, санкции не е работеща, тя не води до нищо добро”, категоричен бе лидерът на "Атака".

Относно правителството решение да се предложи на НС вдигне мораториума върху изграждането на АЕЦ „Белене“, Сидеров каза: „Аз като лидер на партия, която участваше в организирането на референдума за проекта, винаги съм подкрепял идеята да бъде построена Втора атомна централа и това е нужно на България, това ще бъде стратегически правилно. За съжаление, загубихме години в разправии”. Според него трябва държавата да има участие, да не е чисто частен проект.

За отношенията в "Обединени патриоти" коментира: „Аз съм конструктор на тази коалиция. Смятам, че тя беше правилно решение, правилното решение е и да бъдем заедно на избори, независимо от разминаванията по определени теми”.

На въпрос за подкрепата, която Каракачанов и Симеонов търсиха от Нинова за техни законопроекти, Сидеров бе категоричен, че планът за действие по законодателна линия трябва да се обсъжда стратегически.

„Не днес, дали да пушим, дали да не пушим, да дъвчем ли дъвка, да ядем ли захарен памук. Сега като се говори за човешки пороци предлагам да се въведе вероучението в училище. Вероучението или Закон Божий, както се е казвал на времето, учи те кое е добро, кое е лошо. Ако децата го учат от малки, ако учат, че има Бог и че ти си негово създание, може би много по-малко случаи ще има на агресия, на зависимости.

За мен най-важното е да вдигнем доходите на хората. Ние дойдохме в тази коалиция с идеята за 300 лева минимална пенсия. Аз не съм в изпълнителната власт, не съм вицепремиер, но да видим как да го направим”, отсече Сидеров.

Той е на мнение, че ако ще говорим за сфери, които са печеливши, нека да ги обложим с данък 50%, но да отиват целево за пенсии, за здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номер 57

    20 2 Отговор
    Даже се сещаме на кой българин точно вдигаш стандарта на живот :)
  • 2 Хасан

    12 2 Отговор
    .«...и да крада !»...тоя е поп Кръстьо на българската политика ..готов е за шепа сребърника да се продаде...уж български националист ,но е готов да покани руската армия в България
  • 3 Тони

    15 2 Отговор
    Еее вдигна си своя стандарт, браво . Много ти благодарим, успя да ни прецакаш миналия път.
  • 4 антисоросоид

    9 5 Отговор
    Сидеров, докажи , че си български патриот като обявиш соросоидната организация " америка за българия" за терористична и забрабата и в България.
  • 5 юрист

    13 1 Отговор
    Хммммм...не се сещам масово бг, граждани да имат финансовата възможност да ходят на екскурзии до Варадеро, нито пък да имат възможността да посещават скъпи ресторанти в други ЕС държави, да се напият там като свинчета, да не плащат сметките си в тях, накрая да покажат една карта и да считат, че заведението е длъжно да преглътне и поведението им на пияни казаци, и липсата на платена сметка...
  • 6 SAAB

    9 0 Отговор
    Шефът ти ни се чуди ...защо се оплакваме , когато всички имаме по няколко имота и по два бъбрека !
    Можеш спокойно да напуснеш политиката ...и работа ! :)
  • 7 Morgoth

    12 0 Отговор
    До сега Сидеров е вдигнал стандарта на живот на един единствен българи, но пък го е вдигнал доста. Цена няма да има, ако го направи и с останалите, но май освен за него самия това със стандарта не важи.
  • 8 Иван

    6 1 Отговор
    Гледам на всеки коментар има по 2, 3 минуса.
    Сидеров и жена му са двама, кой е третия?
  • 9 Koko

    3 0 Отговор
    В политиката е, за да вдигне своя стандарт.
  • 10 Цар Вул

    1 0 Отговор
    Тоя ли царвул свински нещавен ми е дигнал стандарта?Та той си е направо за Карлуково с тия неговите лъжи!!!Да е чувал за Оди сей!!И после Оди копай!!Ще гледа следващия парламент през крив макарон!!!
    "Патриот е душа дава!За свобода,за народа!Но не свойта душа братя,а душата на народа"!!!!!!Браво Сидерчо!Браво тъпчо!!!
  • 11 бай муро

    1 0 Отговор
    в политиката си Сидеров,за да може аз да съм извън нея
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове