23 Май, 2018 09:46 3 067 29

Условията на Местан да се обедини с ДПС (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

  • лютви местан-
  • условие-
  • обединение-
  • дпс

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан изреди условията, при които партията му ще се обедини с ДПС в скандален запис, публикуван на сайта ajansbg.blogspot.bg.

Статията е със заглавие "Местан: Готови сме да се обединим, но имаме условия", а в нея има и видео от събитие, на което лидерът на партията говори на турски език пред свои последователи.

Не е ясно къде точно се е провела срещата.

Бившият председател на ДПС изрично подчертава, че ако условията на ДОСТ не бъдат приети, то обединение на двете партии няма да има.

А трите условия, които изрежда Местан са меко казано скандални.

"Условие първо - да не се вдига ръка срещу майката родина Анаватан, второ условие - да не се говорят накърняващи турския президент думи, трето - признаване на статут на национално малцинство на турците в България", посочва Местан пред съпартийците си.

Позицията на лидера на ДОСТ по темата за недосегаемостта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е меко казано странна, защото повечето от българските турци и изселниците от страната ни в югоизточната съседка открито не харесват партията му ПСР и подкрепят демократичната опозиция в Анкара.

Дори по време на миналогодишния референдум за увеличаване на правомощията на турския диктатор, повечето от сънародниците му, гласували у нас, попълниха отговор "не".

Над 71 процента от турците у нас се обявиха срещу превръщането на президента в Анкара в султан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    27 3 Отговор
    Защо ли мислите ми отиват към българския независим съд и започвам да ги благославям.
  • 2 БГ джурнал праст прест

    8 31 Отговор
    Статията ви е манипулативна госпожо. Не може вие да наричате ДИКТАТОР човек който е дошъл на власт чрез избори. Вие може само да отразите събитията , фактите без да си добавяте лично мнение.
    Отразете нещата каквито са .

    Коментиран от #8

  • 3 Дедо Грую

    31 4 Отговор
    Само за тези думи мистаня трябваше да е в затвора до живот, без право на замяна и при особено строг режим. Но "наще велики управници" слушкат само какво ще им наредят "началниците". И те трябва де му другаруват при същите условия.Дано час по - скоро амсалак чауша се отправи при девиците, барабар с родата си и акрани.
  • 4 помак

    6 22 Отговор
    ФАЛШИВА НОВИНА ! Никой да не вярва ! САМО ДОСТ !!! ДПС е МАФИОТСКА СТРУКТОРА . която краде мюсулманите в БГ ! ДПС-3.9% и вън от НС а доганя в КАУША доживот и връщане на откраднатите пари на мюсулманите !
  • 5 ФАШЛИВА НОВИНА

    7 16 Отговор
    Е кое е скандалното? Всеки е свободен ако не нарушава българските закони. В случая съвсем тенденциозно искате да произвеждате новина, но къде е новината? Само дето искат или желание за обединение, та кое е забранено и скандално?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕЕВ

    28 3 Отговор
    ТОЯ ПАК ЩЕ СЕ КРИЕ МАЙ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО.
  • 8 555333

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "БГ джурнал праст прест":

    Ами нещата са точно такива. На власт дойде демократично (доколкото в тази страна има демокрация), а после също съвсем "демократично" се превърна в султан/диктатор/тиран/подтисник - използвайте която дума ви харесва.
    А на който не му харесва тук нека върви на май..та си, пардон в майката родина Анаватан. Вратите са широко отворени от 01.06.1989 г.

    Коментиран от #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан ибн ал Невежи

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аятолах Хомейни":

    Хасане , Както и да се пишеш ВИНАГИ ТЕ ПОЗНАВАМ !!
    Много станахте мераклиите за 72 "цепечета " . Колкото по скоро отидеш толкова по добре , айде приятно "изкачване "
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бай Тодор

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Димитър":

    И за Местан!
  • 14 юрист

    16 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: "Условие първо - да не се вдига ръка срещу майката родина Анаватан,...“ ДА СЕ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО НА МЕСТАН ЗАРАДИ ИЗВЪРШВАНЕ ОТ НЕГО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗМЯНА НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ! ВСЕКИ БГ. ГРАЖДАНИН Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ, ДОРИ ТЕ ДА СА В РАЗРЕЗ С ТУРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. КОЙТО СЧИТА, ЧЕ ЗАЩИТАТА НА ТУРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ Е НАД ЗАЩИТАТА НА БГ. ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ- ДА БЪДЕ СЪДЕН И ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ БГ, ГРАЖДАНСТВО, ЗА ДА МОЖЕ ПОЖИВО ПОЗДРАВО ДА СИ ХОДИ В АНАДОЛА СЛЕД ИЗЛЕЖАВАНЕ НА 20-25 ГОДИШНАТА СИ ПРИСЪДА В БГ, ЗАТВОР!
  • 15 юрист

    12 0 Отговор
    Местане, прочете ли това? НК Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
    Чл. 104. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
    Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    Чл. 95. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

    Коментиран от #16

  • 16 Аятолах Хомейни

    4 17 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Като доиде тука Султан Ердоган вашите закончета нема да важат ама грам хахахахах целото стадо тука е по малко от военния оркестър на турската армия хахахах

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Hhhhhhh

    7 0 Отговор
    Няма държава......
  • 21 гост

    11 0 Отговор
    Този трябва да бъде изгонен зад граница. Или ако неговия бивш ментор Амет Дуган иска да си го екзекутира.
  • 22 Ford Prefect

    2 4 Отговор
    Ааа недейте така, че москалите ще ни се разсърдят. Сега трябва да обичаме турчолята и най-вече ерГРУХан. Така каза чичо путя!От друга страна обаче, Доганя е доказано руско мекере и на следващите избори рубларастите ще са в шах с пешката... ДПС или ДОСТ, това е въпросът. Ех колко жалко е да си руски слуга без собствено мнение. 😊
  • 23 патриотъ

    9 0 Отговор
    В тая държава няма ли съдебна власт,прокурор,премиер?????????????
    Защо позволявате такива подигравки с българския народ и законите на България???????????????До кога ще търпим това унижение и защо се позволява да съществуват партии на етническа основа,след като по конституция е забранено????????????????????????До кога??????

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 месара

    4 0 Отговор
    първо - местан в затвора, второ - местан в затвора, трето - местан в затвора,!
  • 27 баце

    4 0 Отговор
    Тоя измекяр може да го излекува от нелечимата му болест и омраза само олово! Нищо друго не може да му помогне! С удоволствие бих го изцерил от мъката му! 🔫
  • 28 1234

    3 0 Отговор
    Къде са ДАНС,къде е нашата съдебна и правораздавателна система,че тоя още не е влязал в затвора и партията му не е забранена.Какво чакате или искате случайно да го удари някоя кола ли?
  • 29 Boyko Borissov

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "555333":

    Границите са отворени, затова 2 милиона българи напуснаха страната. И те ли са национални предатели?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове