Last news in Fakti

2 Юни, 2018 17:42 4 688 10

Mercedes е с щети за над 2 бона след пропадане в шахта в Асеновград

  • mercedes-
  • шахта-
  • асеновград

Историята за инцидента разказа самият собственик на автомобила – Аспарух Атанасов

Mercedes е с щети за над 2 000 лева, след пропадане в счупена шахта на улица „Скалата” в Асеновград.

Историята за инцидента разказа самият собственик на колата – Аспарух Атанасов, който по ирония на съдбата е регионален представител на застрахователна компания в града, предаде Actualno.com.

"Карал съм с не повече от 10 км/ч., тъй като там и да искаш няма как да караш по-бързо. Автомобилът хлътна в шахтата и напред не можеше да излезе. Единственият начин беше назад... Шахтата се обърна и ефектът е налице", обясни потърпевшият. Вследствие на пропадането, колата е със скъсан калник – там, където се захваща за бронята, а самата тя вече не става за ползване. По думите на Аспарух, ще трябва да се купи и нов подкалник, който като се свали не се знае какво ще изскочи още.

Веднага след случката Аспарух се е обадил на Спешен телефон 112. Полицейските служители са пристигнали на мястото на инцидента в рамките на 1-2 минути и са си свършили работата бързо, от което асеновградчанинът казва, че е „положително учуден”. Написан е протокол по случая и вече е заведена щета пред застрахователите.

По случая от Община Асеновград коментираха, че въпросната шахта е била ремонтирана два пъти, а капаците са били крадени след всеки ремонт. Служители на Администрацията в града отново ще извършат инспекция на мястото и ще бъдат предприети мерки за възстановяване на повърхността, обещаха от градската управа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    9 32 Отговор
    Тоя не гледа ли къде кара ве???

    Половината вина е негова. Да плати 1000 кинта.

    Коментиран от #3

  • 2 Philip

    23 0 Отговор
    То затова се произвеждат много дебели и здрави пластмасови капаци. За разлика от металните, тях не ги крадат (освен ако нещо не се е променило).
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван4о е джендър

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Макс":

    Всъщност, коментиралият с номер "1" е прав! Думите на пострадалия са, че е карал максимално с 10 км/ч, защото там не можело да се кара с повече. Как тогава няма да види отворената шахта и да заобиколи метър вляво или вдясно?!

    За вината на общината не споря - те са длъжни по закон да вземат веднага мерки за възстановяване на отворената шахта и отговарят за възникналите щети. Ясно е, че в България улиците са разкопани като от война, навсякъде дупки, коловози и простотия. Но все си мисля, че като се шофира с разум едно такова нещастие може да бъде избегнато. Логично е да предположим, че или пострадалият не е карал с 10 км/ч, както твърди, или не е гледал пътя, което може да доведе и до катастрофа с пострадали пешеходци например...
  • 5 някой си

    2 14 Отговор
    чл. 20, ал. 2 от ЗДвП – „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с характера и интензивността на движението и с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението".
  • 6 градски

    21 0 Отговор
    Улицата е малка и тясна, преди мястото на произшествието има легнал полицай-вход на училище, самото място с шахтата е много стръмно и на два метра от Т-образно кръстовище. Чукнете гугъл мапс и помислете с каква скорост може да минете там. Човека прави завой на кръстовището и след два метра е шахтата.
  • 7 А БЕ

    8 0 Отговор
    Извода е кон , магаре с каруца по нашенските пътища или джиТка ! Ко ми газарейти с дантелени автомобили !
  • 8 Фитипалди

    2 3 Отговор
    Е добре когато пропадна кенефа защо даде назад, а не слезе и сложи един крик и да подложиш нещо от рода на дъските, че да не я изкъртиш тотално - като е Мерцедес не значи, че се кара сам трябва и акъл!!!
  • 9 Асеновградчанин

    4 1 Отговор
    Тия от общината са големи лъжци, аз живея на съседната улица , и всеки ден минавам от тук , капака пропадна преди 10 дни, и си седеше вътре в шахтата ,и никой не ги краде защото са цементови. Преди един месец беше пропаднал съседния капак и аз замалко да се натреса , тръгвам за работа в 5 сутринта когато още е тъмно , и едва го забелязах , тогава бях сложил един клон от дърво да се вижда.. Точно преди мен мина камиона който извозва боклуците, и съм почти сигурен че той бута шахтите .
  • 10 Бай Мите

    3 0 Отговор
    Пухчо работеше преди в КЦМ.Сега е рег.представител на АСЕТ инсуранс и си върши перфектно работата,но тук става въпрос за град управляван от турци и комунисти,които само крадат средствата които дава държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове