Last news in Fakti

29 Юни, 2018 16:22 16 642 17

НАП погва 290 души за укрити доходи

  • нап-
  • доходи-
  • разходи

Инспекторите на НАП започват проверки на 290 души, които са извършили разходи за минали години над 50 000 лв., но едновременно с това нямат никакви официално декларирани доходи. Общото между всички, на които са възложени проверки е, че са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от НАП. Едновременно с това тези физически лица са извършили значителни разходи –50 000 лв. за година. Това припомнят от НАП.

Инспекторите на НАП ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

„Тези 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени“ “, каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 SAAB

    34 4 Отговор
    Какви доходи........острови трябва да търсят !
    Пътният строител ферибот ще пусне , докато слезе от файтона .....:)
  • 3 Заинтересуван

    30 7 Отговор
    Кажете и къде могат да се подават сигнали за други такива персони ... поне още 10 човека мога да посоча със същият "проблем"

    Коментиран от #11

  • 4 Биде

    45 4 Отговор
    Какво?290 ли? Егати майтапа! Тръгнете по Банкя, Бояна, Драгалевци, Банско, по морето и къде ло още не и цифрата ще стане главозамайваща. Само че след гръмката акция съм сигурна че както и друг път резултата ще е мижав, даже 0.Добре че обикновените хорица си плащат данъците та да влиза нещо в хазната барабар с държавния рекет под форма на такси , глоби и какво ли още не!!!
  • 5 пак ли погнаха

    15 2 Отговор
    все погват все погват и само погват :)
  • 6 стоян

    40 1 Отговор
    В циганските квартали е пълно с коли над 50000 лв и цели дворци ама ги е страх да влезнат , Поне да ги проверят на границата откъде са им парите тъй като всички се занимават с проститутки и наркотици
  • 7 Гръм

    37 4 Отговор
    А бе цървули те изнесоха 20 милиарда плюс държавата а вие погвате хора с малък и среден бизнес,смешници народа трябва да ви измете.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чочо

    26 3 Отговор
    От НАП първо да погнат себе си защото и там е блато а после да гледат в другите. Защо не видят колите и къщите на циханите в кварталите там за всички безработни но живевт в деорци и карат коли над 20000 лееа откъде а НАП. Не ви е срам.
  • 10 яжмиху

    6 11 Отговор
    Пишете ли? Възмущавате ли се? Роби се родихте , роби ще ,умрете.
  • 11 данъчен

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Заинтересуван":

    Аз мога да посоча 1000 като 200 седят на площада до Александър Невски. Другите 800 са в близко обкръжение от километър.
  • 12 Losta11

    13 1 Отговор
    ,, А бе цървули те изнесоха 20 милиарда плюс държавата а вие погвате хора с малък и среден бизнес,смешници народа трябва да ви измете,, много си прав тука ГРЪМ.и ЧОЧО точно е в десетката НАП ,нееемам думи не 290 а 5000 са малко та нали всеки баровец може да си позволи плащане през бедняк и кво ще му ревизират на бедняка ,гащите ха ха ха
  • 13 Рамбо

    7 0 Отговор
    В всяка втора бг фирма укриват данъци включително и в полидей 2оод. По точно млечни те продукти Домлян
  • 14 sid

    8 2 Отговор
    Отидете в строителна фирма Елмон груп оод там от държавни поръчки си направиха милиони.и няма декларани доходи.
  • 15 СИВОИКОНОМОВ

    4 0 Отговор
    Дръж куче 290-те!!!! Дръж !!!!!
  • 16 Колю

    2 0 Отговор
    Данъчните да излязат малко извън трите големи града и курортите .Да слязат на земята . Всяка циганска махала в селата си има палати на потомствено безработни + няколко автомобила за стотици хиляди. А виждали ли са в центъра на село ,до кметство и детска градина ,с 1300 души население , безработен на около 25 години ,с двуврато спортно БМВ за над 80000 лв ,излезал на скоро от затвора / 3 месеца само / за наркотици , закупил къща с двор за 100 тина хиляди и ремонт за още 50 000 която се подготвя за автомивка през деня с бар към нея ,втори етаж за хотелски почасови услуги за двама , трети за "място за напушване " и с намерението в петък,събота и неделя да обслужва цигански сватби в двора. Когато няма такива ще работела като дискотека до 4 сутринта . Къщата е на центъра за да се ползва и обществения паркинг когато се събират от цялата област Девня,Провадия ,Гроздьово , Дългопол,Синдел и т.н. Само тази улица има канал ,но няма пречиствателна станция и всичко ще се влива в река Камчия и в морето. Никой не е подписвал съгласяване със смяна на статут ,защото няма такова нещо . Всичко е защото циганина иска и "...майкат на другите". Под носа на кмета който е българин избран с благословията на същите тези цигански фамилии и ГЕРБ. Тези от данъчното също са на работа благодарение на ГЕРБ. И какво значи за тази държава смешната цифра 290 проверки. Само в това село има поне 10 такива да се направят и ще има пари за асвалтиране и видеонадблюдение ,ама кмета н
  • 17 Колю

    1 0 Отговор
    кмета на Аврен и той от тях. Ни чул ,ни видял щото и той барабар със селския феодал . Сега циганските сватби вият в двора на кмета от Дъбравино и как той да вземе отношение като печели хиляди на седмица от тях . В собствения си двор и няма регистриран никакъв обект. Ни кланицата , ни кухнята и бара ,нито рибарника и въобще там няма никакви двадесет декара заградени. Та се надявам все нещо от Наказателния кодекс да не е окупирано от цигани и Герб и да ползваме останалите ,но освен НЕ плащане на данъци ,такси ,глоби и циганизация друго не виждам. Няма бъдеще за нас и децата ни освен ако не последваме примера им. А те са ВИП-овете и модела за подражание. Те са избраниците ,тези с 7 -ми клас полуговорещи български и другия с купената диплома вече след като е станал кмет. Ако си от Герб още по-добре. Борисов е горд с кметовете си по места и с избиращите го. Дали въобще знае и го интересува какво правят с народа неговите хора ? Едва ли .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове