Last news in Fakti

3 Юли, 2018 12:00 2 451 9

Призоваха Борисов да се разграничи от "некомпетентното" МВР

  • бойко борисов-
  • институт за пътна безопасност-
  • мвр-
  • постановление 220

Причината е темата за пътната безопасност

Призоваха Борисов да се разграничи от "некомпетентното" МВР - 1

Институтът за пътна безопасност със свое становище предупреди Бойко Борисов да не одобрява проект на Постановление No220, внесено от Министъра на вътрешните работи.

Ето какво пишат от института:

Господин Борисов, имате шанса може би за последен път по тази тема да се разграничете от некомпетентността от ръководството на МВР по темата пътна безопасност. Министърът на вътрешните работи е предложил на Министерски съвет проект за изменение на Постановление No 220 от 2003 г. за определяне на състава и дейността на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. В проекта не са предвидени възможности за решаване на основните задачи за ефективно управление на системата за БДП. Комисията продължава да не разполага с административен капацитет самостоятелно да извършва задълженията си възложени от ЗДвП. Не е посочено кой ще изготвя докладите и анализите за състоянието на БДП. Не посочено кой ще контролира изпълнението на задачите и целите. Комисията се казва, че е държавно-обществена, но в нея не членуват НПО в обществена полза.

Доклада за състоянието на безопасността на движението по пътищата на Република България през периода 2011-2016 г и 2017 г. също не трябва да бъде приет, защото не показва:

- какви са конкретни причини за чувствително отклонение от целта, поставена в Националната стратегия; през 2017 г. са загинали в повече 178 лица; - защо има драстично разминаване на едни същи показатели отчетени в МЗ и МВР; - защо ръководителите на МВР, МТИТС и МОН неизпълняват повече от 10 години задълженията си по чл.170б и чл.170в от ЗДвП;

- какви са причините за не внасяне в МС на предвидените в закона доклади за състоянието на БДП повече от 10 години; - защо и в малкото направени предложения за подобряване на БДП не е предложен План за действие, в който да са посочени отговорници, срокове и необходимите ресурси за изпълнението на предложените мерки.

В контекста на печалната и стряскаща информация, която стана достояние на българската общественост през последните дни, а именно, че населението на България падна под седем милиона, Вашата отговорност от некомпетентното управление на пътната безопасност от страна на МВР става още по-голяма. Държава която не се грижи за интересите на своите граждани се превръща в техен враг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    6 2 Отговор
    ТИЯ ОТ ИПБ МНОГО СА СЕ УПЛАШИЛИ ЗА МЕСТЕНЦАТА СИ
  • 2 Томов

    6 1 Отговор
    Тиквата следва ТОТАЛНО ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ МВР (и да разкара този некадърник),не само заради безопасността на движението, НО И ЗАРАДИ БЕЗОПАСНОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ ВЪОБЩЕ !! Че още малко и контингента на целия софийски затвор (затворниците) ще се преместят на почивка вместо в затвора на Слънчака !!
  • 3 Факт

    5 1 Отговор
    Пука муна баце за тая работа!
  • 4 Лош материал

    9 2 Отговор
    Баце отдавна се е разграничил, ама от цялата държава.
  • 5 Народа

    4 1 Отговор
    Призовавам Бойко да се разграничи и официално от държавата ни а не само с дела!

    Коментиран от #7

  • 6 Народа

    2 1 Отговор
    Призовавам Бойко да се разграничи и официално от държавата ни а не само с дела!
  • 7 ПЕЕВ

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Народа":

    А НА ТЕБЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ ТОПЪЛ ДЪХ ВЪВ ВРАТА.
  • 8 борислав

    1 0 Отговор
    МВР, както и много други министерства не трябва да правят закони или наредби ,които ще изпълняват и оценяват.Така всичко е изкривено и се говори само за още пари.Правилата да се определят от браншовите организации.да се узаконят от парламента и да се спазват.
  • 9 Гого

    0 0 Отговор
    Ха да се разграничи нали те самите пишат законите нали ни убеждаваха че като запалим фаровете през дена всичко ще е ток ама не проблемите са другаде и не им изнася да ги оправят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове