Last news in Fakti

5 Юли, 2018 17:50 1 724 30

Приеха проекта за нов боен кораб

  • боен кораб-
  • комисия по отбрана

Актуализирания проект е по-гъвкав от предходния и е постигнат баланс в цена, качество, индустриално сътрудничество

До края на юли проекта за придобиване на боен кораб ще бъде внесен за разглеждане от парламента, това каза днес ген. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана, по време на заседанието. “Приемането на този проект е важен етап за цялостната модернизация на Българската армия”, допълни той.

С деветнадесет гласа “ЗА” и един “ПРОТИВ” народните представители от Комисията по отбрана приеха актуализирания проект за инвестиционен разход за придобиване на многофункционален боен кораб за ВМС.

По време на дискусията стана ясно, че актуализирания проект е по-гъвкав от предходния и е постигнат баланс в цена, качество, индустриално сътрудничество. Очаква се до края на годината да бъде сключен договор за неговото изпълнение.

Проекта за боен кораб беше представен на комисията от контраадмирал Петев. На заседанието присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министъра на отбраната Анатоли Величков и началника на отбраната ген. Боцев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    14 3 Отговор
    Нова надуваема лодка
  • 2 ГНЕВЕН

    23 1 Отговор
    Тоя кораб - от третата или от четвъртата кожа на данъкоплатците ще се купува?
  • 3 JPower

    17 3 Отговор
    С колко гребла ще е тоз кораб??? Такива играчки не ни трябват, това са поръчки на нато, но ние да платим сметката. Кво ще правим с тоз кораб, даже и риба няма да може да лови. Армията има нужда от сухопътно модернизиране, по-високи заплати и ГРАНИЧАРИ, като едно време...
  • 4 фмхцфбм

    14 1 Отговор
    Основната цел на тези милиарди за въоръжение са комисионните. След някоя година, ще се окаже, че новата техника е извън строя и не може да се възстанови.
  • 5 антиконти

    14 1 Отговор
    Цялата Мара втасала , та опряхме да купуваме боен кораб.....и за какво ни е ?!
  • 6 Варна

    10 2 Отговор
    Има общоприета практика в целият свят за тези случаи.
    Купува се проект и се изпълнява на местна почва. Само, че когато го решават хора, които не са стъпвали на морето освен за ходене на плаж се занимават с откровени тъпотии, които излизат през носа на всички.
    До скоро беше модулен патрулен кораб, сега многофункционален... - Последно не е ясно за какъв кораб става въпрос. Ако обаче се появи информация като миналата година, че Домусчиев е главен изпълнител... - Бъдете сигурни че става за огромна кражба, в която участват всички! Домуса няма никакъв опит и никога не е имал, нито има предприятие и работници, които са се занимавали някога с това

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Домуса е опитен пират и може да построй даже космически кораб!:) Колкото до качеството!:) Гаранция Франция!:) А, парите не ги мисли!:) Вече са готови!:)
  • 8 Реалист

    4 14 Отговор
    Стига сте ревали! На България и трябва модерна армия и силен флот. Утре когато трябва да се зашити териториалното или икономическото ни пространство от друга държава, с грЕБНИ лодки ли ще ходите?

    Сондажите за газ и нефт в Черно море са в икономическата зона и там имахме спорове с Турция за точната граница. Позаинтересувайте се какво става със сондажите около Кипър.


    Ама то освен да ревете трябва и да мислите за бъдещето на тая държава. Но в платени БКП/БСП тролове откъде акъл.


    Особено тоя дървения "Варна" дето акъл за 5 пари няма а ръси мозък. Домусчиев поне спаси БМФ-то в момент на криза когато навлото за бълкерите се беше сринало до рекордни стойности. И СЕГА МНОГО ВАРНЕНЦИ СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ!!!


    Колкото до строежа на военни кораби, добре е поне "коритото" да се направи в България, а монтажа на системите от специалистите на спечелилия търга с българско участие. Никога до сега не сме строили големи военни кораби в България и е добре да започнем. А докове и бази има - в КЗ-то и КРЗ-то доковете са достатъчно големи за военните проекти. Това ще даде работа на много хора. ХЛЯБ!!!


    И който не му харесва в България или не може да се справи, пътища към други държави много... Мърморани като стари баби по пейките.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 JPower

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Военноморски сили на турция
    Състав 48 600 души, 215 военоморски съда вкл. 14 подводници, 19 фрегати, 7 корвети; военоморска авиация 75 единици - 26 самолета и 49 хеликоптера.

    Брегова охрана (към турското МВР)
    13 782 души с 124 кораба плюс по-малки съдове и 24 хеликоптера.

    ЩО СЕ ЗОВЕШ РЕАЛИСТ??? Военната стратегия на България е друга!!!! И аз искам голям флот, амааааа....така,че с този кораб някой ще си купи ново Бугати...и ние ще го платим. Докато с пехотата нещата са коренно различни.

    Коментиран от #12

  • 10 Варна

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Дааа... Предполагам ще ни осветлиш за великите си мисли.
    Бях доставчик на определени материали и консумативи за БМФ преди и малко след приватизацията. Бях доставчик и в КРЗ и КЗ (преди и след приватизацията )и МТГ.
    БМФ не беше спасено от Домусчиев, а беше разпродадено! Да вземеш да провериш колко беше флотът преди и колко е сега? Кое изпълни от приватизационните условия и кое не! Домусчиев плати БМФ с разпродадените кораби и не говорим за 5 или 10 такива.
    А че предприятието му бе предадено не случайно също не е тайна. Да не говорим, че една година с помощта на селянина от Банкя по програмата за заетост Домусчиев уволни и преназначи всичките си работници. Целта беше държавата да им плаща заплатите в продължение на една година. Това бяха парите за десетки малки фирми, които да наемат персонал. За това не ми го хвали. Той е един от хората в тази държава, които участва в кражбата на държавни активи и средства! Тъпотиите за продажбата на шлифери от мачкан шушлек на Илиенци да ги разправя на съмишлениците на ГЕРБ. А иначе да вземеш да прочетеш внимателно какво съм написал защото някак колкото и учудващо да ти се струва имаме общо мнение по някои въпроси...

    Коментиран от #11

  • 11 Реалист

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "Варна":

    Виж сега, разликата между двама ни е че ти си учил за счетоводител във ВИНС а аз във ВНВМУ. И това за което се опитваш да разсъждаваш, аз съм го изживял на място, в БМФ. Всички знаем че Домусчиев не е случаен, но това не го прави лош бизнесмен. Напротив!!! БМФ в момента е с НОВИ кораби а не със старите изгнили кофи. ХЕРА нещо говори ли ти? А ти си доказано некадърен "бизнесмен" щом не си вече корабен шипшандър. Обяснимо е да ревеш срещу Домусчиев, защото той първо изрита кърлежи като вас от софрата БМФ. БМФ РАБОТИ В МОМЕНТА и мои колеги си хранят семействата от там, а това означава че е СПАСЕНО. При това по време на най-тежката криза със свръх тонаж. Анадън му? Айде хващай калкулатора и не се напъвай с морска тематика.

    Коментиран от #13

  • 12 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "JPower":

    Добре е че торпилиралите Хамидие БЪЛГАРИ не са разсъждавали като теб. Защото тогава нямаше да имаме ДРЪЗКИ.
    Да, не можем да си позволим огромния флот на Турция, но това не означава да сме без флот. Защото в момента сме БЕЗ... А дали ще позволим някой да си купи Бугати зависи и от нас.
    Съгласен съм че сухопътните сили са най-важни, но те не струват нищо без поддръжка от въздуха. Справка - Ирак и Сирия. Трябва ни малка, отлично натренирана армия и закон подобен на Швейцария. Нека всеки има оръжие но и да е минал военна служба като в Израел. Защото реално ние сме в тяхното съотношение на силите с арабите.
    И последно - колко хора са готови да се лишат от нещо, за да имаме силна армия? Защото армията не е само въоръжението а и натренирания личен състав. А ученията струват пари...

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Irmao

    4 1 Отговор
    Heka веднага да се закрие така нареченият военноморски флот!!! Той е вреден и ненужен!!!
  • 15 Хасан

    3 8 Отговор
    Турция е съюзник и не можеш да я виждаш като враг...Русия ни е враг ..срещу нея трябва се въоръжим

    Коментиран от #20, #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Морук

    2 0 Отговор
    Ко Ко ми моряци отде то хора не останаха,кой ше Ко кара бе ,или за туристическа атракция ше го взимаме,да си го вземете у искъру,че ако ни засилят някой ракета по него да не ми умре магарето
  • 18 Варна

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Ако работиш в БМФ лично ще дойда да ти изтръгна гръкляна.

    Коментиран от #23

  • 19 JPower

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Пристрастен си към ВМФ.....не можем да сравняваш неща от преди 100год. Обстановката е друга по море и въздух. Ноооо, си остава в сила максимата, че докато не мини пехотата , държавата не е превзета.... Не- можем да се справим с никой по море и във въздуха....но на терен.....само да опитат!!!! Разумно е да се специализират пехотата и артилерията

    Коментиран от #24

  • 20 JPower

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Колко пъти да ти казваме,че си за лудницата....къв приятел може да си ми....първо ми върни земите в Кешан, поне един договор спазвайте!!!Скоро може да затворим границата с Турция, избирай, тук, или у Анкара...и ако си тук, от Хасан ставаш Христо, като се е казвал пра дядо ти!!!!
  • 21 льотчик

    2 0 Отговор
    Аз мисля че няколко ракетни комплекса, ще са по ефективни;)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Ей пенсионер не си търси пътя към Тополите. Седни си на задните части и си пусни песента на Слепаков "Я дебил". Лошото на такива интернет герои като теб е че после скимтите като ви ошамарят. Я първо си преброй имаш ли живи съученици и после си фантазирай. Много филми за Рамбо си гледал. Шегаджия. Марш в кафенето да се правиш на партизанин пред бабите.

    Коментиран от #25

  • 24 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "JPower":

    За пехотата си прав - налага ред и завоюва. Безспорно с авиация и флот не можеш да постигнеш окончателна победа. Но ако се биеш само с пехота е все едно да се боксираш само с една ръка. Лично мнение - трябва доста да се поучим от Израел. Интересна тема!

    Коментиран от #26

  • 25 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Върви при А.Александров, ако си от БМФ - знаеш кой е. - Аз после ще дойда лично при теб. Повече няма да говорим.

    Коментиран от #27

  • 26 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Израел е хубав пример ,само да имаше и кой да дава едни 30 000 000 000 годишно и безвъзмездно за въоръжение.Доктрината въоръжен народ ,а там служат и женските .

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Варна":

    Пенсионерче не ме вкарвай в беля. Оди си пий кафето и се радвай на слънцето. Питах те къде и кога. Не ме пращай при кошаревски свидетели.
  • 28 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "ААА":

    Да, за 30-те милиарда си прав, ние ги нямаме. Но за това жените да служат в армията е добра идея. Сигурно тогава ще възпитаваме по-малко сульовци и чалгаджии. А и е някак срамно жената до теб да е била в армията, а ти да си бил с извинителна бележка за да не отидеш, като например Станишев.

    Не е лошо и да се опрости режима за носене на оръжие. Тогава разни бабаитчета или изкукали старшини-пенсионери ще се замислят преди да развяват ютии по магистралите.


    Въпроса е в парите - колко от бюджета можем да отделяме ежегодно за армията? И то не за 1 година а с години напред. Според мен трябва да почнат със задължителното военно обучение като първа стъпка и след това да е всеобщата военна служба. Щом и Франция я възстановява, значи има причина да се замислим...

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    Не оспорвам нищо от това което си написал
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове