Карнобат ще има нова пожарна

Публикувана: 31 Юли, 2018 23:28
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 854

Първа копка за новата сграда на карнобатската противопожарна служба бе направена днес на нарочна церемония, в която се включиха директорът на дирекция „Оперативни дейности” в главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – старши комисар Красимир Шотаров, директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – комисар Васил Василев, директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, неговия заместник Владимир Крумов и кмета на Карнобат Георги Димитров.

Официалната церемония откри началникът на карнобатската противопожарна служба – главен инспектор Димитър Грозев, който запозна присъстващите с идеята за построяване на новата сграда, възникнала преди около 50 години, но стартирала реално едва през 2011 година, когато община Карнобат предоставя терена с право на строеж на МВР.

През 2016 год. е изготвен проект с разрешение за строеж, като обществената поръчка за избор на строител е приключена през миналата есен. Проектът е на стойност близо 2 000 000 лв. и ще се извърши от фирма „Интерхолд”, съобщи още главен инспектор Грозев. Предвидено е новата сграда на противопожарната служба да е разположена на изключително комуникативно място – в близост до автогарата в града.

Кметът на Карнобат – Георги Димитров поздрави присъстващите с прекрасния повод, като заяви, че инвестицията в новото здание е изключително важна за Карнобатска и Сунгурларска общини, обслужвани от местните огнеборци.

Площта им на действие е огромна - близо 1 500 кв.км., включващи 60 населени места и 40 000 души, множество обработваеми земи, горски фонд и частни имоти / мери и пасища/.

„Виждал съм какво е героизъм и смятам, че огнеборците от Карнобат заслужават да работят при по-добри условия! Сигурен съм, че срокът от 18 месеца за строителството на новата сграда може да се съкрати”, заяви още кмета на Карнобат – Георги Димитров.

Областният управител – Вълчо Чолаков също се присъедини към пожеланията за здраве и самоотверженост, отправени към служителите в Карнобатската противопожарна служба, като заяви, че местните огнеборци с действията си покриват втората най-голяма територия в страната.

Това е изключително задължаващо, но и обществото е в дълг към пожарникарите, които години наред се сблъскат с лоши условия на труд и остаряла материално-техническа база. Новото здание ще подпомогне огнеборците да се справят по-бързо и по-ефективно с пожарите на огромната територия, за която отговарят, убеден е областния управител Вълчо Чолаков, който отново пожела попътен вятър при изграждането на новата сграда.

Честта да счупи бутилката с шампанско, давайки символичното начало на проекта, имаше директорът на дирекция „Оперативни дейности” в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – старши комисар Красимир Шотаров, който минута по-рано заяви, че пожарникарите в България имат нужда ежедневно да получават благодарности за това, което вършат и признание за трудностите, пред които нелеката професия „огнеборец” ги изправя!

България

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.