Last news in Fakti

5 Август, 2018 15:51 19 833 45

Майка с бебе бяха изгонени от къща за гости на морето от недоволна хазяйка

  • майка-
  • бебе-
  • влада протич

Майка с десетмесечното й бебе бяха изгонени от къща за гости на морето от недоволна хазяйка, обвинила ги, че са повредили мебелите ѝ.

За почивката по български сигнализира в социалните мрежи Влада Протич. Собственичката на къщата оставила нея, десетмесечното й бебе и майка й на улицата след като прекратила предсрочно резервацията им и дала стаите им на други клиенти.

Оказало се, че стаите продължават да се продават, въпреки че били запазени и капарирани за две седмици. Преди това хазайката обвинява младата майка, че повредила мебелите в новия ѝ хотел, след като поставила котлон, за да готви на детето си, разказва младата жена пред Bulgaria ON AIR.

"Базата е добра, но когато отношението е такова, предпочитам добрите хора пред по новите плочки", каза Влада Протич и обяви, че ще търси правата си пред Комисията за защита на потребителите.

Хазяйката Антоанета Терзиева пък обясни, че единствената й молба била да се премести котлона, защото мебелите се подули от него. Тя пък е категорична, че ще си търси правата в съда за уронване на престижа и за клевета.

Казусът коментираха и шефът на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов, както и Румен Драганов от Института за анализи и оценки.

"Ако този хотел ясно беше написал, че не се допускат котлони, щеше да има база да предявява претенции. Хората, които се занимават с този бизнес, трябва радикално да си променят отношението към клиентите. В Гърция и Турция умеят да ласкаят туристите, докато ние вечно сме сърдити и намусени", коментира в "България сутрин" Богомил Николов.

А според Румен технологично нещата трябвало да бъдат направени така, че туристът да не може да унищожи каквото и да било в хотела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъж

    38 27 Отговор
    Ако и бях съпруг на тази хазяйка, щях да я плескам заради това маце, и не ме интересуват всякакви феминистки и комитети по защита на жените.

    Коментиран от #25

  • 2 iznenadani ima li

    40 39 Отговор
    Zashto prodaljavate da hodite v lainomorieto????Mazohisti li ste????Obichate mutri ,lainjana voda,niskokachestvena hrana i alkohol,kiseli selski fizionomii,nespazvane na pravila?????Togawa si hodete kolkoto poiskate,no ne se oplakvaite.

    Коментиран от #19, #44

  • 3 МИ ТО ТРЯА ХИЛЯДА ТЪБЕЛИ ДА СЛОЖИ

    82 15 Отговор
    СОБСТВЕНИКА: ЗАБРАНЕНО ДРОГИРАНЕТО ЗАБРАНЕНО ЗА КУРВЕТА ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА ЗАБРАНЕНО ЗА БАНДИТИ ЗАБРАНЕНО ЗА НАХАЛНИ КЛИЕНТИ ДЕТ СИ МИСЛЯТ ЧИ СА ЦАРЕ ПЪК СОБСТВЕНИКА РОБ...
  • 4 Бай

    89 2 Отговор
    Мен ме интересува снимала ли се е с котлона в стаята за Фейсбук или пуска само снимки от плажа
  • 5 странно

    119 3 Отговор
    бил съм в доста хотели на запад...по рпичини командировки но и там няма изрична забрана да се поставят котлони в стаите !!! може би защото на хората им е ясно , че в хотела НЕ МОЖЕ да се готви...иначе защо пък някой да не си сложи скара в хотелската стая или на балкона и да си спретне барбекю !!! нормалните хора знаят какво е прието да се прави в един хотел а не да се опитват да шикалкавят на дребно
  • 6 гост

    77 3 Отговор
    Въпроса е наистина конфликтен. Хазяина ли е виновен че е взел прекалено крайни мерки в разрез с мотото "клиента винаги има право" или селяндурите са виновни че са си селяндури.
  • 7 ббббб

    84 1 Отговор
    Щом въпросната жена твърди, че е използвала електрически уред в хотелската стая, която не е предназначена за готвене, то тя подлежи на глоба. Надявам се инспекторите от пожарната , да се самосезират. Ако не знаят, какво е нарушила , ще им кажа. Чл. 37. При експлоатацията на обектите, не се разрешава: т.6. използването на електронагревателни уреди (ютии, котлони, бързовари и други подобни) извън специално оборудваните за тази цел непожароопасни места, определени със заповедите по чл. 9, ал. 2, т. 2 и 4; от Наредба № 8121з-647 от 1 октомври 2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите

    Коментиран от #39

  • 8 бббб

    45 1 Отговор
    По закона на МВР, за нарушение на наредбата, глобата е до 2000лв.
  • 9 Да плаща.

    52 16 Отговор
    РУСАТА ГАД.НИкой не и е виновен че е изтърсила гладник .Даси седи в къщи. Знаетели как се обзавежда и колко струва.
  • 10 ДГД

    83 2 Отговор
    Това се получава кога туриста си мисли, че срещу 50 лв./нощувка купува стаята, а не я наема за определен срок. Като отидат в Гърция или Турция всички са много хрисими, тук всичко може. Да, ама не.
  • 11 СОЦ

    52 4 Отговор
    Я па сакам да си запалим огън по средЪтЪ - до миндера!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Fucker

    22 4 Отговор
    Да въведат арабски закони и тогава ще ги видим тези феминистки и гейове
  • 14 па съм я бе

    37 6 Отговор
    Бре хора,такава майка не трябва да се гони,трябва да се е..б..е бре.Много сме смотани това българите.
  • 15 гост

    19 23 Отговор

    До коментар #12 от "Жабок":

    Котлона е за бебето за да топли вадата за хуманата тъй като е трудно да помъкне микровълновата ама кой да мисли
  • 16 Властите да защитят детето

    29 7 Отговор
    Що за майка е и какви условия може да създаде в една квартира на това десетмесечно дете?
  • 17 Гадина

    47 1 Отговор
    Толкова апартаменти се предлагат и с котлони и с микровълнови и всички удобства. Къде е помъкнала котлон тази?

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Бг Би енд Бии

    41 1 Отговор
    В случая хотилиера е прав не може на кой, каквото му хрумне да си пали и гаси !? Ми мъжът й можеше шмиргел да си довлече да си пили ! Не било пишело то, ако трябва всичко да се опише тази нахалната трябва цяла отпуска да чете инструкции. Подходът можеше да е по мек и "западен", каквото е унищожила да го плати и предупреждение. При втори инцидент аут. Хотелиерът може да се опита да осигури на друго място котлон, щом е за дете. Да се намери бързо и разумно решение за всички !
  • 19 goni

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "iznenadani ima li":

    Защото не знаеш и не можеш да пишеш на български!
  • 20 Стар

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гадина":

    Ние си носихме Ел . Кана !
  • 21 БАЙ СТАВРИ

    7 15 Отговор
    Сиганска работа, нали бехте българи? Абся чакайте догодина па да дойдат на чиорная моря . КОЙТО Е ДОШЪЛ ВЕНЪЖ , НЕ ПОВТАРЯ ГРЕШКАТА СИ. АЗ ВЕЧЕ ДЕСЕТА ГОДИНА РЕДУВАМ ГЪРЦИЯ ТУРЦИЯ, а вие където си искате.
    Все пак сме свободна страна, и не всеки иска да се изгаврят с него въпреки че си плащаш .
  • 22 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гадина":

    предлагат се, но са със 5 лв по скъпи сигурно ;)
  • 23 Гого

    28 1 Отговор
    дано тази майка прочете коментарите тук и да не се мисли за богиня следващия път с 50лв в джоба.
  • 24 Като гледам

    11 3 Отговор
    Каква скумрия е.
  • 25 723

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мъж":

    "Мацето" си има детенце от некой по-умен, по-красив и по-богат от тебе, аграрен цървуле... едва ли някой ще ти обърне внимание, освен да ти смаже фасона ако се закачаш с жена му.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ани

    2 17 Отговор
    Дали тази собственичка на хотел си плаща всички данъци и една ревизия няма да я свали на земята? Само парите който ще даде на данъчно ще я върнат в първи клас, без акт.
  • 29 Майка

    17 1 Отговор
    Помъкнали детето по жегата. Майка и да го пази,а тя да обилаля нощите.ей много ви сърби бе.
  • 30 алекс

    3 0 Отговор
    Да носи котлона у нас, моите мебели няма да се подуят :)
  • 31 Емил

    3 14 Отговор
    Гниди освен да злословите-друго знаете ли? Гадна българска сган-страхлива и гнусна пасмина-от жалки подобия на мъж
  • 32 ПротивНаглиМайки

    29 5 Отговор
    Аман от майки с права. Разберете, никой не ви е длъжен! Ама някоя кола ви пречела да пресечете, ама в някое кафе или ресторант ви изгонили- много ясно. Бебето и реве да се скъсва, тя седнала да пие кафенца на центъра, и всички са длъжни да слушат малкия тюфлек, как се се съдира. Ами не, не съм седнал за това на заведение, да ти слушам неприличащото на нищо дете как реве, докато ти се влачиш клюките с другите майки по кафетата. Та този случай- същият. Има си права, били са помолени нещо, тя решила, че е много специална с бебето си, и ще спазва правилата, ама друг път. Айде на улицата, да ти дойде акъла следващият път. П.С. Много модерно стана на к*рвите да им се вика "Самотни майки"!

    Коментиран от #33, #38

  • 33 Съгласен

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "ПротивНаглиМайки":

    Евала брато
  • 34 Точно така

    18 1 Отговор
    Т. нар. майки са представителна извадка от т. нар. жени в днешно време. След 100 г. бесен феминизъм се превърнаха в пълен бо.лук!

    Членувам в една група тук - “Майките на София”. От време на време има полезна информация за такива като мен - млади майки на стари години. Няколко приятелки са в същата група - по същите причини, само дето наистина са млади :)

    Администраторите на групата са по-скоро симпатични. Спират расистки коментари, опитват се да насочат групата към по-смислени неща - например подкрепа за протеста на майките на деца с увреждания.

    Никакъв шанс. Майките на София се интересуват от други неща - колички по 2 хиляди лева, столчета по хиляда и торти.

    Ах, тези торти!

    Торти за прощъпалник,

    торти за бебешки

    рожден ден,

    торти за рожден ден на 1, 2, 3 години - те са коренно различни, защото децата вече разбират, видите ли, и се огорчават, ако на тортата Миньонът изглежда като Илон Мъск. Има торти за сватба, за кръщене. Има си торти за всичко, майките на София знаят това.

    От два дни постингът за майките на деца с увреждания стои със скромните 20 коментара на загрижени жени, докато постинг за променен дизайн на торта от 250 лева продължава да събира стотици коментари, от които разбираш, че тая работа с тортите е ядрената физика на майките в София.

    То са детайли, научно обследване, експертиза, сравнения, подробно изучаване на сладкарници и сладкари, високи изисквания, тропане с краче, настояване за права на потребителя.

    Не
  • 35 Продължение

    15 1 Отговор
    Не, това не са торти - това е веруюто на средната софийска майка,

    нейната настолна книга,

    нейната добавена стойност

    в живота, истинският принос за бъдещето на нейното дете - тортата!

    Ако някога ме е хващал страх за държавата и бъдещето, то не е било в драматичните обрати на нашия политически бекграунд, а през тези два дни при прочитането на 172-ия коментар за торти, на 258-ия коментар за торти, на 454-ия коментар, при 155-а снимка на торта. Коментар номер 500 не искам да го чета, щото ще се гръмна.

    Тортената драма има и институционален прочит в лицето на Надя. Надя е млада и руса софийска майка. Надя е младши експерт в президентството, което сама гордо съобщава.

    Надя днес удари в земята всички софийски майки, като написа, че не купува торта под 5-6 лева парчето и последната торта, която е поръчала за невръстното си дете, е от 450 лева.



    Попитах Надя как държавен служител може да си позволи торта от 450 лева, щото за мен това е срамно и тъжно.

    А още по-тъжно ми става, като се сетя, че на майка ми - офталмолог, хирург и специалист по детска офталмология, е отредена пенсия от 270 до 300 лева с увеличението.

    Надя се ядоса, ма много се разлюти - каза, че сме неграмотни, защото

    не разбираме

    разделението

    на властите,

    правомощията на президента, правата на потребителя и че в България няма никаква емпатия. Тук и моята емпатия се стопи, та ритах словесно Надето около 10 постинга, докато тя ме питаше

    дали ѝ

    завиждам

    Коментиран от #40

  • 36 Ачко

    5 2 Отговор
    Аман от руси п.тки. Да прави свирки
  • 37 Вуйче

    2 3 Отговор
    Кво е тва име Влада Протич? Ни българско, ни руско, сръбско май? Е и с това име, ще я подпра на .... котлона..иначе да. Трябвало е да иска разрешение за котлона, но и хазяйката не е трябвало да бъде толкова крайна. Можело е да каже, е айде младо момиче, не знае. Ае..зае..
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ХХМ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ббббб":

    Хубаво казваш да се самосъзира пожарната. Като си толкова запознат с нормативтата база, можеш ли да ми отговориш въз основа на какво основание може да се самасъзират.
  • 40 Торта ГАРАШ

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Продължение":

    БРАВО! Много ми хареса! Макар, че е една тъжна, тъжна нашата България... Как и кога ще прогледнат и прочуят ТОРТЕНИТЕ МАЙКИ. Животът минава покрай тях... Те, "забучени" в дребната си суета... Но пък - важни, важни, и, някак... да ги съжалиш...
  • 41 К.Иванова

    4 1 Отговор
    Тарикатка. Като си с малко дете, ще си наемеш апартамент, хората предлагат всичко в него. Искала е да мине по тънката лайсна, че сега и ще се жалва. Нахални чужденци, мислят, че всичко им е позволено.
  • 42 Анонимна

    3 1 Отговор
    Тази е битер като циганките,права има,ама задължения не! Измуфтила е тоя дето и е направил бебето да я прати на почивка и смята ,че и останалите трябва да и се трогват,ама курвенски те номера не минават пред всеки!
  • 43 Бай Благой

    6 1 Отговор
    Има хора които просто са за бой!
    Ето тази "майка" например. Мисли си че света се върти около нея.
    Да си плати щетите и тогава да има претенции.
    Е*ахти наглата типка братче - унищожила на жената стаята че и с претенции. Може да иде да пита къде да си топли манджите на детето...ние също сме били с 5 месечно бебе на море и винаги сме се съобразявали, питали...искали разрешение за нещо...в крайна сметка тази къща не е нейна....
    Е*ахти нахалните хора се навъдиха...всеки стана с е*ати претенциите....
    Относно хазяйката мога да ви кажа че съм отсядал при нея и е супер любезна и учтива жената!!
    Ама Боже , Аман от такива хвалипръцковки.
    Следващия път да си донесе една скара и да пИче кИбапчИта и кИфтета направо...
  • 44 Марци

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "iznenadani ima li":

    Може ли превод на Български?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове