Last news in Fakti

5 Август, 2018 18:32 8 482 48

По магистралата е пълно с гастарбайтери без винетки

  • винетка-
  • винетки-
  • гастарбайтери-
  • тракия

В Германия дали ще си позволят да карат така

Точно 300 лева струва глобата, ако карате по републиканската пътна мрежа и нямате задължителен винетен стикер. Това е три пъти повече от годишната и 15 пъти повече от еднодневната винетка. Дали обаче всички,които минават транзит през страната си слагат задължителния стикер?

Читател на TrafficNews.bg. се свърза с редакцията ни, за да разкаже за абсурдната ситуация, която е видял. Между София и Пловдив той е забелязал на една от отбивките с ресторанти над 20 автомобила с немска регистрация, които пътуват към Турция.

„Нито една от колите нямаше винетен стикер, а след това потеглиха по магистралата. Обадих се на 112, за да има кажа, къде са колите и за къде са тръгнали! Оттам приеха сигнала, но абсолютно нищо не направиха! Дали тези гастарбайтери ще си позволят в другите страни да карат така? Сигурен съм, че ако спрат някакъв възрастен човек или по-беден веднага ще го глобят, а за тези?”, пише гневен пловдивчанинът.

В последните доклади в парламентарната комисия по транспорт пише, че страната ни губи всяка година по 1 млрд. евро заради липсата на тол система. Това явно е и единственият начин, колите, минаващи транзит да заплащат за това, че ползват родните пътища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    42 10 Отговор
    Eми... комшиите са така ?
  • 2 ванката

    82 3 Отговор
    то е просто но никой неиска да го направи румънците от години го практикуват при напускане на страната се изисква винетен стикер при липса на такъв глоба!!! но едва ли ще смеят наще дупедавсци да глобят турчалята че ермангалан ще им се кара

    Коментиран от #13

  • 3 vvvvv

    73 0 Отговор
    Казва се още в заглавието-Няма ПОЛИТИЧЕСКА воля! Това е безхаберие, защото няма делавера, а чиновник без делавера не работи. Още повече политик.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 регулировчик

    64 1 Отговор

    До коментар #3 от "vvvvv":

    Има политическа воля. За затриване на България.
  • 5 регулировчик

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "vvvvv":

    Има политическа воля. За затриване на България.
  • 6 регулировчик

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "vvvvv":

    Има политическа воля. За затриване на България.
  • 7 Hary

    12 17 Отговор
    Не знаят че се лепят на стъклото,държат ги в паспортите ,след като минат границата.Никой не се изпуска без да му продадат винетка.Ако някой мине без да купи,то на изхода на другата граница му продават винетка,която не е закупил.Без глоба

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    41 0 Отговор

    До коментар #7 от "Hary":

    Много добре знаят къде се лепят , просто винетките са седмични и след като минат границата независимо в коя посока ги препродават или направо ги дават на някой от техните , дето пътува в другата посока , а полицаите се правят , че не забелязват , друг въпрос защо !
  • 9 Ибън Ебън Алвинет

    45 3 Отговор
    За тия само бой и еб... Дрискат по тоалетните на магистралата, веднъж влязах след един такъв беше осрал всичко изрода. Направих малката нужда едвам не повърнах. Изизам да му се скарам и кво да видя, те 30 човека на опашка на кенефа с ибрици (шишета пвц) в ръка. Дрискаща напаст.

    Коментиран от #10

  • 10 Анонимен

    31 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ибън Ебън Алвинет":

    Защо се сърдиш мислиш ли че им е лесно с това разстройство и тази хлабава халка.
  • 11 Гербестан

    42 3 Отговор
    Румънците и те си карат така, а и като пълни идиоти. Истината хора е че полицаии и катаджии масово на 99,9% не знаят английски и затова не спират и глобяват чужденци нарушители! Срам ги е те на български един акт без грешка не могат да напишат, а какво остава на английски ! Това е голата истина, но ако ги питат те ще кажат "ми то шефа ББ не знае та ние ли" и ще са прави ! Затова дискусия по този казус е безмислена докато Борисов е на власт така ще е и ние, ще покриваме масрафа на турци и румънци и ще им търпим безобразията по пътя !
  • 12 Мореплавателя

    24 0 Отговор
    Трябва още на влизане в българия при проверката на документите, след като няма залепен на предното стъкло от митници да продават винетни стикери и проблема ще бъде решен кардинално.

    Коментиран от #20

  • 13 ДЮна

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Стига лъжи.
    Карал съм доста пъти без винетка в Румъния и не съм имал никакъв проблем никога, никъде. Нито на границата.

    Коментиран от #29, #48

  • 14 Вито

    8 14 Отговор
    То за тия пътища какви винетки да купуват .
  • 15 Гост

    25 9 Отговор
    Винетките и другите данъци и такси са за българските роби. Поробителите не плащат данъци на раята ;).

    Коментиран от #19

  • 16 ДедоМедо

    2 10 Отговор
    Те могат да карат цяла България без винета. На изхода на България полицията иска да бъдат показани винети.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1122

    13 0 Отговор
    Браво на герб нали гледате приходите. Гледате ама само от българина който кара свинетка и по черните пътища вече. Да ви пълни бюджета.
  • 19 JPower

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Плащат на катаджиите.... Пък ти ще платиш с главата си!!! Карат на групи, щото ги е страх да не ги оберат.... страхливи плъхове!
  • 20 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мореплавателя":

    Проблема се решава кардинално с тол система и електронни винетки , които са задължително с номера на автомобила , както е в белите държави !! След което всяка камера по пътя знае имаш ли винетка или не , ако ще да си събрал квитанцииките на сто други !! И полицаите нямат никаква грижа с това , дори и да искат !!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Расулюлах":

    Мюмюне , не се ядосвай , че ще ти мине !
  • 23 СтарТИРаджия

    12 7 Отговор
    Всички пишещи масово Ви личи, че не сте в час със системата. На всички ГКПП на входните трасета има пункт на АПИ - пътни такси и разрешителни. Работата им е точно да подсещат чужденците и да им продават винетки! Защо въпросните коли нямат стикери - можем само да гадаем. Специално румънците много чинно си закупуват винетки при влизане в България! Някой беше написал смешка за румънски стикери! Румънците от 5 год. са с ел - винетки. Дали си заплатил - проверката на границата е, "ако се сетят"! Вероятността да минеш гратис е голяма. С камионите не си правим експерименти, че глобата е като нашата - към 1500 евр. Ама колите... И много бдителни станахте вече "гражданите"?! Според мен нашите пътища са в състояние незаслужаващо никакво заплащане!!! Гола вода са и кал в ушите... Който не вярва да хване да се повози на ТИР, както им казвате. Ще се изненада от отвратителноста на родните трасета. После може да иде из Румъния например, да си намести разтропаните чаркалъци и да види какво е път, елементи на пътя, пътна сигнализация, обозначение и поддръжка!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тоягата

    13 0 Отговор
    Престъпна, гадна, долна пасмина облечена в костюми, въреща беззаконие до беззаконие майнольо. Значи единствения начин да си плащат винетките е да се направи тол системата за десетки или стотици милиони! ! ?????? - с две думи, да лапнем едни милиони, пък после ще видим. Елементарно е - без платена винетка напускаш страната с 300лв. глоба, платена кеш.
  • 26 гоги

    10 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ СОБСТВЕНИК НА ПЪТНОСТРОИТЕЛНА ФИРМА КАРА КАМИОНИ С ЕДНА ВИНЕТКА А ОСТАНА ЗА ТИЯ . КАК СТАВА ЛИ- КУПУВА СЕ ЕДНА ВИНЕТКА ЛЕПИ СЕ НА ПРОЗРАЧНО ФОЛИО И СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ОТ ЕДИН КАМИОН НА ДРУГ И ТОВА СЕ ПРАВИ С ГОДИНИ

    Коментиран от #34

  • 27 Вечния кмет

    13 0 Отговор
    В Германия могат да си позволят да карат така, по простата причина че в Немция нема винетки.
  • 28 Винетков

    15 0 Отговор
    В Гърция има ли винетки- няма, в Италия има ли винетки- няма! Като искаш да караш на магистрала- спираш на касата, плащаш( или теглиш билет и на изхода плащаш) и караш. Ако искаш да не плащаш, карай си по селските пътища.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 50%

    3 13 Отговор
    Ако имаха винетки, кво? Процент ли ще ти дадат, читателю на Трафик Нюз? Или мислиш за на Боко портфейла! Такива простаци много ги мразя. Гледай си паницата, има хора да се занимават кой има винетка и кой няма.

    Коментиран от #47

  • 31 Кочето

    9 0 Отговор
    Някой да е видял милиционер да глобява комшийски тираджия? А карат както си искат,дори други хрантутници на наш гръб наречени ДАИ името е красноречиво само си вземат бакшиша и до там. Тия пък са европейски граждани , и там милицията мълчи, я да видим само дали някой друг може да се покаже без винетка по неокосените тая година банкети .
  • 32 прикордонник

    2 3 Отговор
    Ей, троловете не стоите без работа и само мислите глупости, но това е то!!! "Една жена от опашката ми каза, ма тто на, държавата нищо не прави на гадните турци, пък Боко крадеца рекетира старци! Едно ще ви кажа терористи- с години работя по границите и знам- на кмащиата първата работа е да си залепят винетка и куцо кьораво и сакато се опитва да им пробута такава на двойна цена- а те зимат =, не питат и бързат- защото не им се занимава, А И НЕ ИСКАТ ДА рискуват! И просто НЕ ГИ ЛЕПЯТ! Отделно на маймуни ни обърнаха и граничари и митничари едните да продават на вход в страната а другите на изход да следят да не би някой да няма. Разбира се, случува се да мине някой, но Вие си знаете едно...
  • 33 прикордонник

    3 3 Отговор
    Грешка- да си купят, а не да залепят, после половинате не ги лепят! И не забравяйте да лепните минусчето!
  • 34 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "гоги":

    Хубо обясняваш далаверата как се карат няколко камиона на фирмата с 1 винетка,ама...ти явно си пешеходец и хал хабер си нямаш какво е винетка.Когато отиваш да си я купиш,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ПРЕДСТАВЯ ТАЛОНА НА КОЛАТА,ОТ КОЙТО СЕ ВКАРВА РЕГ. НОМЕР,т.е. без талон -няма винетка.Не съм се взирал във стикера дали пише номера на колата,но ако не-защо ще ти искат талона?Най-вероятно въпросният намер е ЗАКОДИРАН В БАР-КОДА НА СТИКЕРА,И ПОЛИЦАЯТ САМО С ЗОБЛИЖАВАНЕ НА СЪОТВЕТНИЯ УРЕД/като в супермаркета/ ШЕ РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА.Отделен въпрос е вероятността да те спрат за проверка поне засега е минимална.Аз лично не карам през зимата,но така или иначе НЕ СА МЕ СПИРАЛИ НИТО МИНАЛАТА,НИТО ТАЯ ГОДИНА ДО МОМЕНТА.

    Коментиран от #37

  • 35 Трол

    5 1 Отговор
    Ами като не ги лепят валидни ли са ? И дали граничари и гранични полицаи са толкова честни както ги описвате.
  • 36 Непознат

    5 0 Отговор
    Кажи България и всичко е ясно.
  • 37 Оня с магарето

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Много ги разбираш схемите
  • 38 гост

    1 0 Отговор
    Идете на Калотина.Днес нямаше.....имаше на по 2 умножено
  • 39 ТИКВАТА

    8 0 Отговор
    В държавата на тиквата е така.
  • 40 Uflaf

    6 0 Отговор
    За какво да се занимават с комшиите след като си имат тъп народ за дране. А той още пуска. Справка : Увеличение на гражданска отговорност за една година от 160 на 210 и скоро на 300 лв. Подгответе си още суми за винетки и нови суми за преглед на автомобила. КАТ работят за частния бизнес на застрахователя ,малко за държавния и за собствения докато гледат лепенки ,но не и да са полезни чрез регулиране на движение, наказание на нарушители убийци на пътя , превенция на произшествия преди да са се случили. Всичко друго но не и полезни за обществото. Помощници на рекетьори политици което ги приравнява с бандити . После защо хората ги мразели ? Преди гордо казваха ,че работи в КАТ .Сега когато се запознават най-много да смрънкат ,че са в МВР без подробности.
  • 41 Путкин

    3 1 Отговор
    Боко им позволява на турските тирове да минават през България без винетки, така се разбраха с Ернасран.
  • 42 Хасан

    2 0 Отговор
    Най добре е да се махнат винетките и да се направи тол система..който ползва пътя той да финансира....без туй не се поддържат другите пътища ..няма смисъл да купуваме винетки
  • 43 1000

    0 1 Отговор
    А тоя гневен пловдивчанин защо така не реагира като го музат години онез нещастници от властта. Или завист, тия карат лъскави коли, а не си плащат... Тези са устроени в Германия, не като нашенци колко да се каже че живеят в Германия и бира не може да си позволят. Завистта е велико нещо, никога няма да тръгна да ги снимам, за да съм изгоден на онези престъпници от София, дето ви обират цял живот

    Коментиран от #44

  • 44 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "1000":

    Винетки се купуват от всички, както от лъскавите коли така и от таратайките. И тук не иде реч за завист към колите на турците а за гняв, че не ни уважават законите.
  • 45 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Винетка Свиневъдева само българите може да дере...иначе за тия турчори няма закони....Да ева и ГЕРБАджиите ви да ева...некадърна!!!
  • 46 хасан германиць

    1 0 Отговор
    на границата защо не ги таксуват
  • 47 Ахмак

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "50%":

    Объркал си си ника пич.
    Не 50% , ти си от 80%!
  • 48 Красимир

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДЮна":

    Не е вярно.Вчера ходих до Букурещ и на излизане от Румъния си плащаш такса Дунав мост.Освен това ти искат винетка или талона на колата и проверяват дали си купил такава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове