Last news in Fakti

13 Септември, 2018 17:30 1 773 16

Свиленски: Борисов e неспособeн да управлява

  • георги свиленски-
  • бойко борисов

"Действията на Борисов, ГЕРБ и управляващото мнозинство са неадекватни и показват паника. Това води и до допускане на грешка след грешка. Случилото се днес с номинирания за министър на транспорта показва за пореден път неспособността на Борисов да управлява както собственото си правителство, държавата, така и да подбира кадрите, с които да провежда политиката". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНР.

По думите му след инцидента в Своге, премиерът Борисов, търсейки вариант да спаси собственото си управление и личността си, се е опитал да прехвърли отговорности върху министри, на които да поиска оставката.

"Те, предоставяйки оставките си като морален акт, предизвикаха дебат дали трябва да бъдат приети, защо трябва да си отидат, кога ще бъдат гласувани в парламента. Последваха коалиционни съвети на малката и на голямата коалиция, отново препирни за власт, за пари и интереси", изброи той.

Георги Свиленски изтъкна, че БСП във "Визия за България" иска да се сложи край на този порочен модел-свързаност на власт, пари, интереси и олигархия. Депутатът подчерта, че днес е трябвало в парламентарната зала да бъдат гласувани министерските оставки и гласуването отново бе отложено, след като вчера предложението е внесено извънредно.

"Явно причините не са само в неиздадения указ на президента, а е имало и други причини и те започват една по една да излизат. Повече от месец не говорим тези министри каква политика ще водят, а говорим за това- кой ги издига, кой ги предложи на Борисов, Цветанов съгласен ли е с това предложение или не е съгласен. Говори се за преразпределение на интереси и сфери на влияние. Това не води до нищо добро за България. Пътят на Борисов и на ГЕРБ оттук нататък е само надолу", заключи Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mиk

    20 3 Отговор
    Не,че не е прав, ама и неговите не могат да управляват!
  • 2 мнение

    22 5 Отговор
    Сега ли се разбра, че царят е гол. Това се знаеше отдавна. Парата отиваше в свирката, а държавата беше на самотек с насока надолу.
  • 3 ветеринар

    22 2 Отговор
    Което, обаче, не значи, че бсп може да управлява, Свиненски.
  • 4 onq s konq

    16 5 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВ СВИЛЕНСКИ-Борисов ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА!Нещо повече-НИКОГА НЕ Е МОЖЕЛ!Ама ХАЙДЕ БЕ СВИЛЕНСКИ-СПЕЧЕЛЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ ЕДНИ ИЗБОРИ,ЧЕ ДА СЕ ПОЗАМОГНЕ НАРОДА!Тъжният факт обаче ЧЕ НЕ ГО ПРАВИТЕ,започва да буди съмнение ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ,което пък ПРЕВРЪЩА НАРОДНАТА НАДЕЖДА В ГНЯВ-след като сте скопени,къде се бутате и само заемате мястото на ПО-ОПРАВНИ ОТ ВАС?!
  • 5 ПЕЕВ

    8 10 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.БЕ КОМУНИСТЧЕТА.
  • 6 Антисоциалист

    5 8 Отговор
    Господа, дали управлението на ГЕРБ греши е въпрос на възгледи. Управлението на БСП обикновено води до държавен фалит и това е факт. Напомням БСП-управлението на великана на прехода Луканов - фалит!; БСП-управлението на г-н Виденов с обещанието "Да спрем разрухата" и предизвикало икономическа катастрофа ои - фалит! Ще напомня и, че според устава си БСП е републиканска партия, но тя доведе тук монарх - син на съюзник на Хитлер! за министър - председател на републиката ни - уникален и позорен случай в човешката история; не само му хариза партийните си кадри, но и му беше партиен коальор. Не случайно и в историята на комунизма, социалистите са известни като"социал-предатели". А г-н Свиленски е социалист, т.е. такъв от същите тез.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЗЕВС

    8 3 Отговор
    Публикувано във Факти. Бг:
    “Визия за България" иска да се сложи край на този порочен модел-свързаност на власт, пари, интереси и олигархия.”
    Другарката Нинова бленува за смяната на една олигархична групировка с друга такава. Позабравения приятелски кръг “Монтерей”, нашумял при мандата на Сергей Станишев, в който Нинова беше заместник- министър на икономиката и енергетиката, ще възкръсне като феникс от пепелта. Порочния модел е парламентарното управление. Смяна на държавното устройство е нужно на България!
  • 9 мангалезич

    3 7 Отговор
    Техноимпексицата мое да управлява ...... кон и колело, видех по ТВ-то.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жййккл

    2 5 Отговор
    Тоя па
  • 12 Гнусни комунисти

    6 6 Отговор
    нагли, некадърни, крадливи и лъжливи, няма да докопате властта
  • 13 До Свиленски

    2 1 Отговор
    То пък ти много можеш............
  • 14 onq s baqtiq

    0 1 Отговор
    е тва са Лице ли е или детско дупи...:)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Патриот

    1 0 Отговор
    Ако не ми го беше казал тоя никога нямаше да се досетя това за Бай Суджук(... с филе елена)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове