Last news in Fakti

23 Септември, 2018 21:29 12 610 42

Франция не обича българската роза

  • розобер-
  • роза-
  • франция
Франция не обича българската роза - 1

Една сутрин в Швейцария, докато се подготвям за поредния туристически ден, прещраквам дистанционното и о, що виждам? Розобер! Заглеждам се. Каналът е френски. Предаването е 30 минутно в сутрешния блок. Става въпрос за розобер в България и розобер във Франция и за "научни доказателства", че френските рози вече надминават българските по качества!
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Асен Личев.

Българският розобер:
Кално. Цигани и турци, облечени в шалвари и кални дрехи, от деца до старци, берат рози в едно мрачно време и при една отблъскваща обстановка. Чувалите за рози са същи като за лайна. Розовите цветчета едва - едва се белеят в тази мръсна и проста среда. И оставаш с чувството, че ненадминатият аромат и качество на българската роза вече е потиснато от аромат на урина, прокиш и кал! Каквато е и целта на "приятелите" французи!

Контрапункт - френски розобер:
Розов масив, все едно нарисуван от четката на художник супер реалист! Време слънчево. Редове по конец. Пътеките между редовете като английска ливада. Пътят между масивите като ново шосе от републиканската ни пътна мрежа. И о, чудо - розоберачки в официални дрехи - все едно са в операционна. Всичко дрънка от чистота и прилежност!

В кадър е супермодерна френска лаборатория за изследване на рози. Тия вътре са като космонавти. Звездно е някак. Единият космонавт си свали маската и обясни научно, че качеството на френската роза е надминало българската - и сякаш сложи точка на една доказана българска гордост и конвертируема стока!

Гадно ми е разбирате ли! Не е нападение с оръжие, не е открито състезание, просто е икономическа агресия, шовинизъм и френски непукизъм!
А отсреща, демек у нас - тъпота, помиренчество, корупция и мафиотски непукизъм.

Нема ни българско посолство във Франция, ни МВнР, ни Бойко , ни Радев - сите си трайкат и се надяват да се цунат с Макрон!
А тя българската роза си отива, както и българската нация, ама на КОЙ да му пука, след като и на нас не ни пука!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инат

    167 10 Отговор
    Хубава статия,сто на сто отговаря на действителноста.
  • 2 999

    108 8 Отговор
    На кой му пука за българската роза, или като цяло за българският народ. Дреми и на Франция и не само.
  • 3 НКВД

    86 8 Отговор
    Пропаганда ОТ З. ЕВРОПА!!,, Приятелите"! Това е, добре дошли в реалността консуматори от И. ЕВРОПА!!
  • 4 мИнаваЩ

    91 7 Отговор
    Вие знаете ли ние фермерите в какво дередже сме всеки ден по 15-24ч работа държават намалява субсидията цената на продукцията не струва абе подигравка на 23г съм и се мъча от 5-6 год официално но ми писва вече всичките фермери са така държавата гледа да пълни хазната от малките и средните предприятия та твае ако знаете каква корупция по програмите и схемите за подпомагате ще получите инфаркт ...

    Коментиран от #8, #14, #18, #21

  • 5 Софиянеца

    83 2 Отговор
    А то във Франция какви берът розите? Да не би наследници на Шаръл Перо? Манг.... от Омуртаг!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мИнаваЩ

    30 4 Отговор

    До коментар #4 от "мИнаваЩ":

    Давайте по смело хакайте минусите още няколко год ни роза ще видите ни български продукти в маркетите и т.н :) чакайте Българи ако мислите на само себе си ще се оправи държавицата ви много се лъжете
  • 9 Софиянеца

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ксaniba":

    Чувал-мн.число-сезал!!! Не дали са чували!!!
  • 10 Gasterbayter

    28 2 Отговор
    То в БГ цигани и турци останаха ли туристто бкю в швейцарските бил си на гроздобер заради такива като теб долни крадци плюещи работливия народ сме на тоя хал .
    И да те питам защо не коментира работодателите които са ги наели да работят и не са им осигорили работно облекло ???
  • 11 Чифликчия

    29 1 Отговор
    Надуват цената на френската псевдо роза!
    Но ще стане като плодовете и зеленчуците в БГ. Уж все наши, та така и с розата. Да я купува дьржавата, и да видим тогава!
  • 12 Розар

    34 1 Отговор
    Браво!
    Прекрасна статия!
  • 13 гост

    55 8 Отговор
    Ако трябва сериозно да се говори нещо по темата , въобще не са виновни французите за нашия хал !! Първо всички пишман "семейни" и подобни фермери с по 20-30-50 декара рози трябва да осъзнаят , че конкуренция не е някаква модна думичка , а РЕАЛНОСТ !!! И единствения начин поне да опитат да са такава на производители с по 3-4 000 (!!!!) декара е да се обединят в кооперативи , както отдавна са направили западните им колеги , при това с далеч по-големи площи !!!! Който продължава да си въобразява , че държавата е длъжна да му осигури 60-70% от приходите , значи живее още в комунизма !!! То за храните от 2020 искат да спрат всички субсидии , вие за глезотия като козметика искате да ви платят 2/3 от цената , е няма да стане !!! Да не говорим , че най-страшните не са французите , а турци , иранци и даже в Дагестан вече има съвсем сериозно производство !!! Уедряване на площите , поевтиняване на торове , препарати , машинни обработки от голям обем , по-добри цени за продукцията , това правят умните хора с ОБЕДИНЕНИЯ , но тук и трима не могат да се разберат , а какво остава за 300 !!! Французите си знаят работата , осъзнайте се , че с 5 лева в джоба и петима роднини бизнес не се прави , а само мизерни напъни !!!!

    Коментиран от #30

  • 14 гост

    42 5 Отговор

    До коментар #4 от "мИнаваЩ":

    Аз лично съм виждал френските ферми и за рози и за лавандула и наистина са като от картина !! И субсидиите им въобще не са толкова големи !! Но работят директно с крайните купувачи и "прекупвач" няма !! Ама и такова нещо като "дребен" фермер няма !! Ако не можете да се съберете хора с поне 3-4000 декара , розоварната да е на кооператива и да продавате директно , по-добре продавай и си търси друга работа !! А ако ще чакаш на субсидии , сам си си виновен !!
  • 15 Гост

    26 1 Отговор
    Без да правя реклама, преди няколко месеца поради работа бях в Дамасцена.
    Невероятна атмосфера и ухание!!!
    Французите да ми ядат, възпитан човек съм :)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да да

    25 0 Отговор
    Що не се оплачат от българския гъши дроб, който се произвежда само за франсетата или лавандулата?
  • 18 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "мИнаваЩ":

    http://www.velikotarnovo.utre.bg/2018/05/07/491971-inovativen_kombayn_za_brane_na_malini_i_rozi_predstavyat_na_mezhdunarodno_izlozhenie_v_turnovo Ей за това не ти трябват ни цигани , ни турци , нито даже българи !!! Само ти трябва юридическо лице , което да оперира с достатъчно площ , чиято продукция да гарантира на банката заема !!! Да не говорим , че такова лице най-вероятно ще получи лизинг директно и от търговеца !!
  • 19 Непознат

    16 22 Отговор
    Боже то народ няма,българите умират като пилета от хубавият живот,ти гоподинчо говориш за някакви рози,скапан народ-скапана държава.

    Коментиран от #22

  • 20 гнида

    32 6 Отговор
    Макарон не е ли приятел на тиквата ? Те франсетата и с ядрената енергия искат да ни прецакат ! Питайте мунева за подробности !
  • 21 Запознат

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "мИнаваЩ":

    Знаем. Виждали сме кои получават субсидии, пари по програми. Виждаме ги какви са и как живеят. Пожелавам Ви поне да намерите някакси начин да си продавате продукцията изгодно.
  • 22 Filo

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "Непознат":

    До 19. Животът е хубав или лош, зависи как сам си го направиш и така е навсякъде по света, разбра ли сельо.
  • 23 1944

    16 16 Отговор
    важното е да се плюе против българия. комунистът няма родина. нали така, калхозници?
  • 24 груйо

    18 2 Отговор
    Те френците са известни фукльовци.Мъчно им е,че немат като нашите вина и рози,но знаят как да направят реклама на техните.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Багатур

    20 9 Отговор
    Вярно, че в коментар 16 Чуковски използва маймуница, но написаното от него е абсолютно точно. ГЕРБ е туморът , който яде тъканта на България ... и краят не се вижда !

    Коментиран от #27, #32

  • 27 Аз готения

    14 4 Отговор

    До коментар #26 от "Багатур":

    Когато качеството е добро думите бледнеят. Каквото и да кажат за Роналдо той си е Роналдо. Както и за Мерцедеса. Така че братя българи работете за качеството Хленченето не помага. Българинът винаги се озъртат за помощ
  • 28 злобар

    12 2 Отговор
    Истинска френска роза ще видите когато се надупи Микрон с/у вас отворил с две ръце задните си бузи възможно и да е напъпил и с десетина хемороида.
  • 29 Byg

    15 5 Отговор
    Ми то това е екологично и естествено отглеждане , нали.
    Те французите може е в хола да си си гледат на топло и сухо , ама са полуфабрикат ,това е.

    Аман от платени статийки от хора мразещи България
  • 30 Трифонов

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Браво, бе!!! Те, точно така е!!!
  • 31 Тъп

    9 3 Отговор
    Френскио халифат да си гледа арабочернилките.Фенци оригиналдъ почти не останаха.Само регенрат от бившите колонии.А нашио български ром и псевдо турчак си ги знаем от десетилетия.
  • 32 Не е герб, а капитализма.

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Багатур":

    Не е герб, а целия нов стар див капитализъм.
  • 33 bongobongo

    7 2 Отговор
    А защо Франция не снима палатковите лагери и мигрантите в Париж. целия град е пълен с лаина и маймуни от цял свят
  • 34 Osman

    3 2 Отговор
    Турция е лидер в момента по производство на розово масло. https://www.youtube.com/watch?v=Cf9PYUwGxdU

    Коментиран от #38

  • 35 ЩЕ УЗРЕЕШ

    7 0 Отговор
    . . . .Публикувано във факти.бг: Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Асен Личев. . . . Така се показват нещата без да се говори и без да се набиват в главите ни вижданията на някои наблюдатели , писачи или туристи в Швейцария или Франция . Асене !!! Всичко унас е една напълно прогнила ябълка . Не се възмущавай на контраста който репортажа ти е показал . Всичко показано там е истина . Не се възмущавай от истината и от показаното сравнение . Ябълковото ни дърво е прогнило и е за изкореняване . При такава система на правистите - такава правова държава . . . . Всичко във всяка правова държава е плод от дейността на съдиите и !!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анонимен

    2 2 Отговор
    АЗ като ви казвам че западняците ни мразят до полуда...
  • 38 груйо

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Osman":

    Османе,Турция може да е лидер по производство на розово масло,но има много тераше в него.Отстъпва по качество на българското.Причината е природните дадености.
  • 39 Бай Хой

    2 0 Отговор
    А пък аз за разлика от френчетата дето не аресват българската роза ,харесвам френския петел.Пълнен.С ориз.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Боко

    0 0 Отговор
    Да но ние обичаме ФРЕНСКАТА ЛИБОВ!
  • 42 Димов

    3 0 Отговор
    Отбрани кадри за насаждане на конкретни представи у хората с цел реклама и монопол. Бил съм във Франция, даже няколко пъти. Там работната ръка са едни африкански бежанци с цвят, като патладжани. Да не ми ги разправят тия. Да, във Франция, в прованса, наистина е гледка като от картина. Но там държавата подпомага дребният бизнес и благодарение на това нейно съдействие, той процъфтява. Докато тук, нашта татковина само се старае да го задуши с всевъзможните си измайсторени, процедурни перипетийки, данъци, административни спънки и прочие насрещни ветрове. И няма на света такъв мераклия, работохолик, толкова всеотдаден и трудолюбив, който да насмогне над това узурпирано, разрушително, поголовно, планирано и целенасочено изтезание над българите. Всички "ценни съвети", как трябвало да се прави бизнес у нас, просто приключват до тук. Защото, каквито и мерки да предприеме нашенският производител, държавниците ни ще предприемат 5 пъти повече, да го изцедя и смачкат. Това им е целта и ще си я следват, докато са живи. Пък вие си вярвайте в лозунги и реклами за субсидии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове