21 Септември, 2018 08:59 4 549 34

Велинградска учителка превежда деца пред минаващ влак (ВИДЕО)

  • велинград-
  • деца-
  • ж.п. прелез-
  • деца

По чудо не се стигна до трагичен инцидент

Велинградска учителка превежда деца пред минаващ влак (ВИДЕО) - 1

Скандален клип от социалните мрежи показва как учителка превежда група деца през жп прелез във Велинград въпреки сигнал за приближаващ се влак.

Спуснатата бариера и светлинния сигнал за идващ влак не спира двете учителки, които превеждат децата през релсите. Едната от преподавателките минава с част от тях, а колежката й спира останалите заради влака, който вече е в непосредствена близост.

Видеото е заснето от случаен минувач, в сряда около 13:30 на обед.

По чудо не се стига до сериозен инцидент.

Филип Каролев, заснел опасното преминаване на деца през жп прелез във Велинград, разказа подробности за случилото се в предаването „Тази сутрин” по bTV.

На клипа се вижда как учителка превежда група деца през прелеза при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ влак. Кадрите са заснети вчера около 13:30 ч., когато влакът от Добринище влиза на втората гара във Велинград. Едната от преподавателките минава с част от децата, а колежката ѝ спира останалите заради влака, който вече е в непосредствена близост.

„С кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м. Само локомотивът тежи над 50 тона”, изтъкна авторът на клипа.

В цяла Европа и при охраняем, и при неохраняем железопътен прелез, когато светнат двете хоризонтални червени светлини, всички трябва да спрат – пешеходци, велосипедисти и автомобили, каза той. По думите му максималната скорост на този влак е 70 км/ч, а при влизане в гара скоростта му е 25-35 км/ч. „Самите деца прецениха, че идва влак, и започнаха да викат, че идва влак”, заяви Филип Каролев.

„На тази възраст децата нямат изградена правилна преценка за обект и скорост. Едно дете може да се спъне, да падне и не може да реагира като възрастен, за да стане бързо и да се дръпне. За тях е повече като шоу, че идва влак, отколкото някаква реална опасност”, коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zcv

    26 21 Отговор
    Пак пишете гупости. Влакът е много далеч и така всеки ден се минава.

    Коментиран от #7

  • 2 321

    34 2 Отговор
    а полицая дето стои и гледа !? и него трябва да накажат наравно с учителките!!!

    Коментиран от #5

  • 3 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    25 15 Отговор
    Тука става въпрос за теснолинейката която няма как да развие 70 км,там се движи с около 20--30,а и имаше доста време докато наближи прелеза,така че даскалката добре е предвидила нещата,не че защитавам учителката но чак да я разчекнете сега !!!

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Гост

    5 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м

    Само дето при колата от 100 км/ч спирачният път е по-скоро към 40 - 40 и няколко метра, според зависи от колата. За влакова композиция от 100 км/ч бил 200 м, голям смях.

    Коментиран от #25

  • 5 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "321":

    Това не е полицай,а човекът който събира таксата за паркинга на Клептуза!!!
  • 6 Хитрото

    10 6 Отговор
    Стига простотии няма ли някой простофоб да пише срещу руснаците и социализма.
  • 7 ГГГГГ

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "zcv":

    Близко или далече няма значение в случая! Пуснати бариери, червени светлини означават СПРИ! Така ли се учат децата? Утре, ако този влак удари дете кой......!

    Коментиран от #15

  • 8 common sense

    8 13 Отговор
    Стига с тези "либерални" ценности, това е нормална част от ежедневието и ако се преиграва с "предпазването" на децата (Или който и да било друг), се получава обратният ефект.
    А това с движещия се със 100 влак, и то преди прелез...не знам как да го коментирам.
  • 9 Фокси

    20 5 Отговор
    Много добър пример за държавата и манталитета ни. Учителка нарушава закона и излага деца на смъртна опасност а на всичкото отгоре тук хората я оправдават.
  • 10 common sense

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    Мда...дори някое дете не просто да се спъне, а да припадне на релсите, пак има предостатъчно време да бъде изведено на безопасно разстояние.
  • 11 676

    17 1 Отговор
    Снимащия ид...иот сливи ли имаше в устата, че не спря откачената лелка да прекарва децата?
  • 12 Иван

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    Е, какво толкова е предвидила, щом колежката й чака отзад преминаването на влака. Казано е, че трябва да чака, не да преминава при приближаващ се влак. Ако влакът удари някого, пак ще настъпи национална трагедия, три дни траур и дрън-дрън. Че учителката си реве за уволнение...
  • 13 Дани

    19 4 Отговор
    Абе, хора - вие сериозно ли? Престанете да оправдавате нарушенията на законите. Червено ли е? Спусната ли е бариерата? Има, няма влак - не минаваш и точка. Стига с " ганьовски оправдания" - " влакът бил далече, нормална практика било и т.н." После политиците са ни виновни, че ние самите не спазваме правилата, пък и го приемаме за нормално.
  • 14 Montreal

    14 2 Отговор
    Повечето коментари тук не оставят никакво съмнение че БГ е най маймунската държава в ЕС и обясняват защо страната е на такъв хал.
  • 15 Просия

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГГГГГ":

    Точно така ! Въпросът е принципен, а не дали е бил далече влака или не , и т.н.т. !!!

    Коментиран от #23

  • 16 Мъка,мъка....

    4 2 Отговор
    ,,Учителката"да окопава тютюна!Възпитанието на децата е с голяма отговорност,а на тютюна няма.....
  • 17 Дедо Васо Велинградски

    6 8 Отговор
    Голем мерак да изгорите учителката!Тъпака я изпрати да копа тютюна,ало бъркаш града!Израснал съм край тоя прелез,там имаше кантонер,който беше голяма атракция когато сваля бариерите,но и него го пратиха на "борсата"умници като вас и БДЖ-то
    цъфна и върза.Тоя кинооператор дошъл от ма*ната си,като е толкова загрижен за живота и възпитанието на децата да се беше спуснал,като Морозов и да спре влака ама щеше да почака бая!
    Наля вода във воденицата на тъпите медии и получи световна слава.
    Велинград беше хубаво градче преди да стане "спа" и да се напълни с артъци временно и постоянно пребиваващи!

    Коментиран от #21

  • 18 бббббб

    5 0 Отговор
    Ама тоя дето снима ,не преминава ли и той през линията в нарушение ?!?!?
  • 19 me be re

    3 3 Отговор
    Така се възпитават истинските мъже, а не джендъри !
    Имаше един виц дето една баба вика на един младеж да й помогне да пресече. Оня вика че свети червено да чака, а бабата му вика че на зелено може и сама.
    От малки се учим да НЕ спазваме законите, пък после като стане беля търсим вина във всички само не и в нас.
  • 20 Да ама не

    6 2 Отговор
    Прелеза е на Клептуза, минавал съм стотици пъти там. Това не е нормален влак, а теснолинейка. Въобще не дига 70 км в час. Това е точно и преди гарата. Там специално се движи с клатушкане с не повече от 10 -15 км. Има видимост и се вижда доста от далече. Въпреки това смятам че е правилно от възпитателна гледна точка да се чака, но да не се драматизира толкова!
  • 21 ГГГГГ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дедо Васо Велинградски":

    Не се казва кантонер, а прелезопазач. Кантонера се занимава с друга работа.
  • 22 Гошо от Несебър

    5 1 Отговор
    Това е капан. Този е чакал специално за това. То си личи и от видеото. Явно точи зъби за нещо. Но все пак, така децата се учат да заобикалят правилата, което е грешно. Наистина при червен сигнал трябва да се спира.
  • 23 common sense

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Просия":

    Аха, дойдохме си на думата. Не била важна конкретната ситуация, а да избием комплекси, да се докажем пред себе си и другите като примерни (Аз по-скоро бих използвал 'послушни'. ).
  • 24 Антон

    6 2 Отговор
    Когато децата пресякоха, влака беше много далече! Освен това бароврите са за автомобило, там при пешеходците нямаше нищо, не са прескачали и заобикаляли заграждения. Освен това този стои там с тази единствена цел да снима децата как пресичат. Или има зъб на учителките или е някой мухльо , за който това е единсъвения начин да блесне. Хора, загледайте клипа, когато групичката деца стоеше от другата страна на релсите, влака тъкмо беше започнал да де вижда едва едва. Хайде стига сте давали гласност на такива чехълчета, от които нищо не зависи в този живот. Ама от дребната българска душа!

    Коментиран от #27, #30

  • 25 O.P.

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Какви 100 км/ч ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Белчо

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Спуснати ли са бариерите?
    Свети ли червено?
    Смени си дилъра , тази дрога не ти понася!
  • 28 Велинград

    2 0 Отговор
    Аз много добре познавам този прелез до клептуза, вярно е, че влакчето се движи бавно, но всичко се случва. Може детенце краче да си за клещи, може да падне, може да му прилошее. Не е редно това, което прави учителката, не говорим за подсъдно или не. Говорим за това, че в крайна сметка тя ги учи на лошо. Те утре ще преминават сами така. А това е страшно. Вижте втората учителка как се спря. Не посмя и тя да мине с другите деца. Значи има повече акъл. После влакчето като се движи срещу теб ти не можеш да прецениш скоростта му, може да дойде много по бързо от преценката ти. Обсъждам постъпката й като крайно нередна и опасна за децата, не само в случая, но и като бъдещо възпитание. Трябва да бъде лишена от учителска практика задължително. А родителите веднага да поговоря с децата си и то сериозно, за да не го правят пак някой ден. Защото те го смятат за редно, а то не е редно.
  • 29 Велинград

    2 2 Отговор
    И не е вярно, че влакът спира 200 метра, ако машиниста даде аварийна спирачка всички колела на композицията (ако са изправени спирачките) блокират и ще спре до 10-15 метра, естествено вътре пътниците ще изпопадат. Въпреки това постъпката на учителката е опасна и тя трябва да спре да е учителка още от днес. Ако не е убила дете, то утре това дете ще знае "че може отново да пресече така", ето това е още по опасното.

    Коментиран от #31

  • 30 пеадгог

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Антоне, дори да не говорим за опасността - става въпрос за възпитаване на децата!!! По същата логика - улично кръстовище със светофар - свети червено, но няма коли (или са много далече) - госпожата пак да каже "Хайде деца, минавайте"
  • 31 ГГГГГ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Велинград":

    Когато човек не знае нещо по-добре да замълчи/пише/ пълни глупости! Този влак тежи 200+ тона. При скорост 40 км/ч. спирачният път е около 400 метра при активиране на екстрено задържане.
    п.п. Работя в ЖП инфраструктурата и го знам. Нагледал съм се на удари по прелези! Учете децата как е правилно, за да няма почернени семейства.
  • 32 гост

    3 0 Отговор
    Еми акъла на днешните даскали е толкова ! Тук става въпрос за
    ПРАВИЛА - правила , които трябва да се спазват от всички . само , че на тъпите даскали как да им го обясниш ...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 възмутен

    0 1 Отговор
    кретенът дето пусна това в телевизиите не наясно със себе си и навсякъде дъвкаха различни простотии Учителките са ДВЕ и едната спря децата когато тъй наречения влак наближи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове