Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 16:50 1 336 12

Радев: Застаряването на населението изисква адекватни решения

  • застаряване-
  • население-
  • румен радев

Възрастните хора с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живот в България. Това казва държавният глава Румен Радев в поздравителен адрес към хората от третата възраст по случай Международния ден на възрастните хора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е патрон на честванията по повод празника. В писмото си държавният глава подчертава, че съществуването в бедност, лишения и изолация е участ за голяма част от възрастните хора в България и те с право настояват за дългосрочна държавна политика, която да подобри качеството на живота у нас.

„Моментните прояви на загриженост могат да бъдат временно решение на затрудненията, но не са в състояние да Ви гарантират сигурността, която заслужавате. Убеден съм, че е необходима промяна в нагласите за мястото на възрастните хора в обществото. Съхраняването на Вашата активност трябва да се превърне в приоритет при формирането на социалната и здравната политика в бъдеще“, посочва в адреса си Румен Радев. Според президента тенденцията на застаряване на населението изисква адекватни управленски решения днес.

Румен Радев отбелязва, че доверието помежду ни и споделянето на общи ценности изграждат единението, от което се нуждаем, за да чувстваме опората на цялото общество. „Следването на принципа за солидарност не се изчерпва с начина, по който се акумулират средствата за пенсионноосигурителната система в България. Взаимното разбиране и подкрепа не се изчисляват в месечни вноски, те са знак за осъзнаването ни като общност. Оздравяването и укрепването на социалната тъкан започва с грижата за децата и възрастните хора“, пише в поздравлението си президентът.

„Международният ден на възрастните хора ни подсеща още нещо - благата дума и сърдечният жест на внимание са всичко, което очаквате от най-близките си хора. Бъдете здрави и се радвайте на достойни старини!“, се оказва още в поздравлението на президента Румен Радев по случай Международния ден на възрастните хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    12 1 Отговор
    И ТИ ПОЧНА САМО ДА КОНСТАТИРАШ А МИНАХ 640км.За да Гласувам за да ми КОНСТАТИРАШ ПОСЛЕ.
    Кажи нещо което не знаем.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дядоЯго

    12 0 Отговор
    ....и това ли се вижда от самолета? Да , ама реформата няма форма ! Държава или дом за социално слаби е това ? Поименно здравно осигуряване , семейно данъчно облагане , осигуровки да си плащат и държавните служители,работиш-не получаваш и пенсия а само я индексираш,фирма със задължения към държавата да не си сменя собственика........ Почвайте с реформите де !

    Коментиран от #5

  • 4 ПЕЕВ

    10 5 Отговор
    ТОЯ МИ ПРИЛИЧА НА БАЙ ТОШО-АКО НЯМАТЕ ДЕЦА ЩЕ ВИ НАПРАВИМ.

    Коментиран от #6

  • 5 Плешив военен тъпанар

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "дядоЯго":

    Този тиквеник на снимката е прост като гъдулка.И прилича на бай Тошо от преди половин век.
  • 6 Пеев,добавям:

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Румен Грипена прилича и външно на "нашия пръв партиен и държавен ръководител". И също като него е заклет комунист и руски слуга(което всъщност е едно и също).
    А неговите съветници,пишещи речите му вероятно са наследници на служителите от отдел "Пропаганда и агитация" на ЦК на БКП.
  • 7 ХайСикТир

    1 0 Отговор
    Социализъм и комунизъм ни правехте... демокрация правехте а сега на кого и с какво деца ще ни правете бре евроджендери?! Или ще ги внасяте от Китай ама от нискокачествените боклуци с които заливате пазара!
  • 8 Мършата

    0 2 Отговор
    Решенията са: Присаждане на Иван Костов; връщане на Петър Стоянов, ако не желае Роската Плевнелиев; Връщане в политиката на Александър Йорданов, Евгени Михайлов, НО НАЙ-ВЕЧЕ липсва Александър Томов, на когото трябва да бъдат дадени огромни пълномощия, към ПП ГЕРБ! Повече пълномощия на Антон Тодоров, активно участие в политическия живот на Коритаров! И този път не масова, а тотална приватизация! Приватизиране на болници и СПИРАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ! Връщане и пълен монопол на СиК, СПИРАНЕ НА ЗАСТРАХОВАНЕТО от други дружества! Частни военни компании! Приватизация на всички държавни училища!
  • 9 Мършата

    0 2 Отговор
    На Александър Томов ДА СЕ ЗАВЕЩАЕ ПОЖИЗНЕНО ЦСКА, независимо от резултатите клуба ВИНАГИ ДА БЪДЕ В "А" група! На футболистите да се заплаща "по заслуги"!
  • 10 ХХХ

    4 0 Отговор
    Дъра да подчертая, че коментар #2 оставен от мен, бе изтрит, защото изказах следното мнение, без да съдържа обиди:

    Българите са дискреминирани в Родината си. Реформа ще има, едва когато се спрат помощите на циганите след 3-то дете, ограничат се грабежите от тяхна страна, както и животът им на аванта. Стимулите трабва да са за българите. И за Бога, прилагайте закона за педофилията. Какво е това, дете на 11 г., да има дете ...?!


    Ако и сега ми изтриете коментара, ще повдигна обвинение с/у сайта ви в Страсбург, за нарушаване свободата на словото и правото ми лично мнение, без да съдържа обиди. Думамта циганин не е обидна, проверете историческите факти и произхода на циганите! Нали сте fakti. Също така, коментарите могат да бъдат възстановявани. Веднъж вече се случи да в сайта да бъде възстановен неправомерно изтрит мой коментар (имайте го предвид, моля).
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист

    0 0 Отговор
    Ами пингвина да почва да работи по въпроса със секретарката на слави. Или вече не вдига самолета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове