Last news in Fakti

6 Октомври, 2018 15:03 7 205 33

Шофьори отнесоха солени глоби заради забравен пътен знак

  • шофьори-
  • глоби-
  • пътен знак-
  • бул. българия

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите

Пътен казус след ремонтите на бул. „България” в столицата – близо 20 шофьори ще получат солени глоби заради забравени знаци. Един от тях е за ограничение на скоростта до 30 км/ч. и е трябвало да бъде премахнат с края на ремонта.

Оказа се обаче, че е бил забравен и никоя институция не е забелязала до 1 октомври. След като разбраха за забравения след края на ремонта на булеварда знак, от общината решиха проблема със знак на земята, съобщава bTV.

При липсата на знак след кръстовище по правилник важи ограничението от 50 км/ч. Следвайки това правило, пътната полиция разполага мобилна камера и настройва радара да лови нарушенителите.

Оказва се обаче, че истинското ограничение в участъка е трябвало да бъде 70 км/ч. Съответният знак обаче се появи три дни след акцията.

По закон за знаците отговаря стопанинът на пътя, в случая – Столичната община.

Резултатът от действията на институциите е пълно объркване сред шофьорите. Един от 18 санкционирани вероятно ще загуби книжката си за три месеца и ще плати 800 лв. глоба, тъй като е заснет със 110 км/ч.

Останалите са превишили с 30 километра и ги очакват глоби до 400 лв. От общината проверяват чия е вината за забравения знак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 232

    70 2 Отговор
    Сефте! Редовен номер на покемоните.
  • 2 гост

    69 2 Отговор
    Нема такава държава...
  • 3 Ivo

    44 1 Отговор
    Made in Bg
  • 4 Кольо

    22 50 Отговор
    Забравен или не шофьорът е длъжен да се съобразява с пътните знаци и маркировка !

    Коментиран от #5, #17

  • 5 Ех Кольо ...

    51 11 Отговор

    До коментар #4 от "Кольо":

    Ти май не си излизал скоро от вас.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Маке

    32 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ех Кольо ...":

    Он ще е катаджия...
  • 7 незнайко

    17 16 Отговор
    Забравен или не, знака би трябвало да се спазва ! Щом има знак значи всичко е "наред" . Полицаите само това са чакали ! Резултатите са налице и отново шофьорите го "отнасят". Превишената скорост си е налице !!!
  • 8 Кольо

    9 12 Отговор

    До коментар #5 от "Ех Кольо ...":

    На задна скорост ми нямаш навъртените километри !

    Коментиран от #12

  • 9 Мито

    32 0 Отговор
    Лично аз знам поне 20 пътни участъци, в които има противоречащи си пътни знаци през 20 метра. И никой не ги е проверявал от 40 години.

    Коментиран от #11

  • 10 Човек

    9 12 Отговор
    И гражданите и общината и КАТ има както права, така и задължения.
    При положение, че е имало един единствен знак от 30 км/ч, то няма никакво объркване. Задължение на шофьорите е да карат с до 30 км/ч.
    Като шофьор често си търся правата, но си знам и задължения!
  • 11 Именно

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мито":

    а тука е имало един единствен знак, на момента на снимката, и хората пак реват
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аз гост

    0 12 Отговор
    Според мен знак 30 няма ...има 20 ...40 ...80!И 70 няма!
  • 14 Готин ама не съвсем

    23 1 Отговор
    Ми сега, трябва да се заведе дело срещу КАТ за незаконосъобразно и злонамерено използване на знак! На много места такива знаци ги слагат именно катаджиите! Както и срещу столична община! И след това питат, защо има задръствания??? Ми при 30 километра в час, въпросът би бил ако няма задръствания!
    Никой в България не се интересува от такива елементарни неща, като пропускливост на пътя, натовареност, трафик, екология и т.н.н.!
    България ще се оправи, когато почнат да се санкционират злонамерените катаджии, а те са всички, както и общините и самата държава. Защото държавата не ни пита, как си изкарваме парите, а иска само данъци! Следователно и аз не се интересувам от състоянието на държавата, а искам необходимите пътни условия!
  • 15 Миризлив Пор

    16 1 Отговор
    Т.е. всеки може да постави какъвто си знак иска без да носи отговорности а КАТ може да глобява наред така ли да разбирам? В такъв случай е добре шефовете на КАТ да докажат че не те са поставили знака за да пишат глоби и изпълняват някакъв план.
  • 16 Рѐкет

    23 1 Отговор
    КАТ са като хиенови кучета...бързо надушват хранилката и се залагат.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Митко мангала

    19 1 Отговор
    Цигански номера правят ченгетата

    Коментиран от #19

  • 19 от София

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Митко мангала":

    Мръсни номера, нарочно застават зад знаци 30 км,ч. Миналата седмица на широкия булевард до фитнес център Пулс в кв. Хаджи Димитър видях патрулка да виси на 50 метра от легнал полицай-пешеходна пътека. Вероятно бяха скрили тринога,а този легнал полицай е широк и масово се минава през него с 50-60 км.ч при ограничение 30. Колко ли народ са изгорели?
  • 20 Стойчо пръча

    13 1 Отговор
    нали трябва да избиват дадените милиони за тези апарати (боклуци)
  • 21 Morgoth

    14 0 Отговор
    Пътна агенция и общината може да са забравили знака, но КАТ не пропускат новопоявили се хранилки. Ако това беше една нормална държава от КАТ нямаше да сложат камера, а щяха да сигнализират общината за липсващия знак.
  • 22 Циник

    12 0 Отговор
    Единствената функция на КАТ и МВР е да тормози народа и да пази управниците от нас.
  • 23 Иван Ц

    6 0 Отговор
    За пореден път, администрацията хваната в нарушение на законите си измива ръцете с размиването на отговорност и щяла да търси виновните... Абе вие за колко прости ни имате бе да му е.а майката! 1-во всяка община си има отдели, които отговарят за всичко, следователно има отдел, който отговаря за затварянето на даден път и поставянето на знаци. Е този, който се е подписал за поставянето на този знак носи отговорност! Следователно се знае, кой трябва да бъде глобен, а ако се измъкне с поредното тъпо извинените, то тогава трябва целият отдел да бъде глобен! Доколкото съм запознат, катаджиите не решават сами, къде да се заложат, а са разпределяни на определени точки... Следователно отново има конкретно име, подписало се под това решение и отново трябва да бъде санкционирано... ЗАЩОТО на тях това да знаят валиден ли е този пътен знак или не им влиза в трудовата характеристика и им се заплаща всеки месец те да го знаят това нещо! Това ограничение сложено там с оглед на ремонта и при приключването му е нормално да спре да бъде спазван, защото няма логично обяснение за необходимостта му след края на ремонта и най-вече, защото всеки живеещ в БГ му е ясно, че някой не си е свършил работата... Искам да попитам, докога няма да бъде носена отговорност за действията на държавата? И искам да попитам леко дебилните хора, какъв е смисъла от законите и в името на кое са написани? В името на народа и с цел за облекчаване на условията му на живот или в името на държавната влас
  • 24 малкосрам

    4 3 Отговор
    Какво ви е виновна обшината, че карате със 110 км/ч в града бе ненормалнициииии... такива като вас за за затвора, не за глоба...
  • 25 Кольо

    2 3 Отговор
    Точно това имам предвид , знаци и маркировка са за да се съобразяват ШОФЬОРИТЕ С ТЯХ И ДА ГИ СПАЗВАТ , ТОВА НЕ Е СТИХОТВОРЕНИЕ, ЧЕ ДА СЕ ОБЪРКА!
  • 26 Азазел

    6 0 Отговор
    Възползването на КАТ от подобни ситуации показва, че това е само и единствено репресивна институция. Приноса им към безопасността на движение се изчерпва с повишаване на глобите. Трябва да са към Агенцията по приходи, а не към МВР.
  • 27 Ники

    4 0 Отговор
    Това се случва постоянно , просто в случая е на бул. България ине очевидно .. инсче принципа е че лесно се слагат знаци ма трудно се махат ... никой не се нагърбва с идеята за махането им , освен това семприема че е по добре да има ограничения .. повече по добре и за кат и за община и тн да на много места в 21 век са излишни ограниченията ма ... ние ненсме стигнали до там
  • 28 куку руку ку

    5 1 Отговор
    В съда всички актове ще отпаднат.
  • 29 @@@@@@@@@@@

    4 0 Отговор
    Единия от абсурдите е 50 км/ч по Ботевградско шосе .... ЗАЩО?! А по бул. България - 70 км/ч....
  • 30 СтарТИРаджия

    2 1 Отговор
    Хайде сега да отговорим на въпросите, тъпи ли са службите, на разсеяни ли се правят и не е ли обикновенния гражданин брашнян чувал?! Този случай олицетворява огромната пропаст м/у държавните служби и гражданите, м/у държавата, и поданиците! Ние не сме нищо повече от универсални касички за 450 хил. изедници, назначени уж от нас да съблюдават за нормалните обществени взаимоотношения. Това е пародия, перверзия, подигравка преди всичко от пътна полиция! Да оставим настрани АПИ и захвърлените знаци, показани по ТВ-то, които плащаме от джоба си и е нормално да се съхраняват "с грижата на добър стопанин" до следващия ремонт (както би се изразила една друга, много спорна по отношение на морала си и действия институция)... Аз съм омерзен!!! Наистина се нуждаем от тотална чистка и евентуална системна промяна. Преди време Белгия беше с месеци без правителство. Започвам са се съгласявам и ние с месеци да сме в цайтнот, ама да си избираме умни и мислещи за братята и сестеите си българи. Тази случка е показател за тотална подигравка със законите и българския гражданин... Тотална!
  • 31 Море куме

    3 0 Отговор
    Само дето пътните знаци поставни от строители се регулират със ПБЗ което се заверява за период и ако периода е изтекъл и знака не е премахнат, то той е невалиден и не само това - този който го е поставил би следвало да носи отговорност.
  • 32 брадвата

    0 0 Отговор
    АААма точно така, на Малинов в Младост ограничения няма. Знаци няма. Булеварда е широк и всеки си кара, с колкото иска. Кара се с от 50 до 150. Само че като се случи някой да сече път на друг и става грозно. Ама много грозно - ламарини, огради, качват се на тротоара, където на 50 см от кола, движеща се и катастрофираща със 100+км/ч се разхождат майки с колички. Опичайте си акъла, щото онази вечер за малко се размина. Да не се окаже, че после от стреса, щото сте утрепали бебе да не може да спите цял живот.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове