Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 10:42 21 555 13

14 коли гният на летище "София"

  • кола-
  • автомобил-
  • летище-
  • софия

6925 коли от зарязаните са преместени

14 автомобила са зарязани на паркинга на столичното летище и никой не ги търси, съобщават от аеропорта, цитирани от в. "Монитор". Возилата не „висят“ на обществените паркинги на летището, а са преместени на специално обособена зона.

„При установяване на коли с по-дълъг престой се уведомява Гранична полиция, за да се провери дали автомобилът се издирва. Ако той не се издирва, се изпраща запитване до КАТ за установяване на собственика му. По официален път собствениците се приканват да заплатят дължимите суми. В случай че не последва реакция, колите се преместват на специално обособен паркинг извън територията на обществените паркинги“, обясниха от „Летище София“ пред „Монитор“ процедурата за действие при непотърсените автомобили. Оттам обясниха още, че обществените паркинги се използват и от хора, които за дълго време напускат страната и оставят автомобилите си, като не били малко случаите, когато клиенти на паркингите заплащат престой за повече от половин година.

Снимка на потънала в прах в кола на паркинга на Терминал 2 с написана върху стъклото дата 1.1.2006, се появи във фейсбук групата „Забелязано в София“ вчера и събра десетки шеговити коментари. В последните години на 12 хиляди коли, зарязани по софийските улици, са поставени стикери за доброволно преместване. Въпреки бележката за премахването на возилото голяма част от тях продължават да гният по улиците.

Ако собствениците не решат доброволно да приберат бричките си, процедурите по принудителното премахване са тромави. След като инспектори поставят стикер за преместване, собственикът на старата кола има 3 месеца срок да я махне от общинския или държавния имот, върху който е паркирал. Ако не го направи, комисията отива на място втори път. Тогава в присъствието на служител от КАТ или на Столичния инспекторат возилото се вдига и се откарва на площадка за временно съхранение.

"Наистина е по-евтино собственикът да я предаде сам за вторични суровини, отколкото да чака общината, защото когато процедурата приключи, ние я караме на наказателен паркинг и всеки ден му се начислява такса. В негов интерес е сам да си премахне превозното средство, след като не е в експлоатационна годност", коментира зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов.

Към края на юни в специализираните гаражи в столицата има 227 коли, които са били неправилно паркирани и са преместени с паяк. Собствениците на возилата, освен че трябва да заплатят глоба за вдигането с паяк на стойност 60 лв., дължат и по 2 лв. за всеки час, който колата им е прекарала на паркинга. Така натрупаните задължения към ЦГМ достигат 6 963 038 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 354

    80 8 Отговор
    Нямам думи щом държавата не може да се справи с 14 автомобила
  • 2 на търг

    77 4 Отговор
    Ами след, като мине цялата процедура по издирване, уведомяване и пр. на собственика, защо не се продават на търгове, както е по света, ами се трупат кухи суми задължения, които ниикога държавата няма да види ????
    Пускайте ги на търгове някои от тя вече са ретро, други стават за части и т.н. , а кото не става за скрап !
  • 3 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    54 16 Отговор
    Докато не премахнат безумната такса 2 лв на час на наказателния паркинг така ще е с задълженията,ама отде да знаят герберунгелите в общината
  • 4 дреме ми

    46 11 Отговор
    Аз съм си зарязвал едно старо Ауди 80 преди 10 години. Вдигнали го с паяк и след три дни когато отидох да си го взема ми викат дължиш 350лв Теглих им една майна и си заминах, 350 лв ще ме хванат за оная работа , отидох и си купих друга кола.

    Коментиран от #6, #11, #12

  • 5 985

    24 1 Отговор
    Имам следния въпрос към г-н Дончо Барбалов, а какво да се прави с автомобил на пазарна стойност 900лв, който е собственост на няколко души (по наследство), но един от тези души не може да бъде открит, за да напише пълномощно и колата нито може да се продаде, нито да се даде на скраб, нито нищо!!?

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Спиро

    3 4 Отговор
    Трябва да се обявяват в “Автокъща SA” в Мобилето.
    Все ще си намерят добросъвестен собственик
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МАД

    6 2 Отговор
    АМИ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАЕТО С КРАЖБИ ОТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ. ПРИМЕРНО КАК ДА ОТКРАДНЕ ПАРИ ОТ ДУПКАТА ВЪВ ВАРНА {вече ги открадна} КАК ДА ОТКРАДНЕ ПАРИ ОТ ВТОРИЯ АСПАРУХОВ МОСТ КОЙТО ЩЕ СЕ ЗАПОЧВА ОТНОВО ВЪВ ВАРНА, КАК ДА ОТКРАДНЕ ПАРИ ОТ РЕМОНТИ ТЕ В СОФИЯ И ТАКА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА ВРЕМЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА. ВИЖДА СЕ КРАЯ НА ТАЗИ ГРУПЕРОВКА, КОАЯТО НИ УПРАВЛЯВА И ИЗВЕДНЪЖ В БЪЛГАРИЯ МНОГО ОБЩИНСКИ СТРОЕЖИ И РЕМОНТИ, КОИТО СТРУВАТ НА ДАНАКОПЛАРЦА МИЛАРДИ
  • 10 Бай Благой

    1 1 Отговор
    Нормални неща са това. В щатите по летищата също е пълно с такива коли. Тук собствениците са решили, че е е по-добре да ги зарежат защото струват по-малко от колкото трябва да платят за престоя.
  • 11 Албена

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "дреме ми":

    Ами ще ти задреме когато се натрупат лихви и ти запорират имот от глупост! София е пренаселена и няма места за спиране на коли в движение, а вашите ламарини гният пред блокове и улички. Нямам думи на мисленето ви :(
  • 12 Ауди

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "дреме ми":

    Еми вместо да им даваш 350 лева, можеше да го дадеш в някоя морга и да вземеш едни 400-500 лева.
    Заради такива малоумници като тебе, цяла София е пълна с изоставени курници и нормалните хора няма къде да паркират!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове