Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 17:20 4 092 8

Ферибот ще свърже Бургас и Истанбул

  • ферибот-
  • бургас-
  • истанбул

Нурай Иньонтепе сподели, че е доволен от факта, че преподаватели от неговата страна помагат при обучението на наши кадри в областта на туризма

"Скоро ще е възможно да се пътува от по линията Бургас - Истанбул с ферибот", заяви генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе в отговор на въпрос на Actualno.com как страната му ще се справя с туристическия поток заради срива на лирата.

Темата е била обсъдена с кмета на града, представители на пристанището и консула. Пътуването отнема три часа, като се избягва трафикът и чакането на гранични пунктове. Турските авиолинии също се интересуват от въпроса с алтернативното пътуване, но за съжаление нямат достатъчно самолети, с които да осъществят въздушна линия Бургас-Чорлу.

Летището в турския град, както и бургаското, са в състояние да извършват международни полети и тази идея е на дневен ред.

Иньонтепе засегна и темата за това какво е „Инициативната и хуманитарна външна политика на Република Турция“. Става въпрос най-вече за средствата, които страната е отпуснала за сирийските бежанци, които възлизат на 31 милиарда долара. Те са дадени само от Анкара, без да се имат в предвид парите от различни европейски държави и фондове, както и от ООН, които са около 10 %. Според консула, по този начин неговата страна е помогнала на Европа и в частност на България, като ги е предпазила от огромния бежански поток.

По негови думи, в момента 3,5 милиона сирийски граждани пребивават в Турция, като държавата обслужва всички техни нужди - подслон, храна, медицинска помощ, образование за децата и др. Генералният консул на Република Турция отговори на въпроси на журналисти и по темата за правата на човека и доколко се спазват те след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 година. „Турция е правова държава и се спазва върховенството на закона. Твърденията за накърняване на човешките права се разследват, а виновните се наказват“, отговори консулът.

Нурай Иньонтепе сподели, че е доволен от факта, че преподаватели от неговата страна помагат при обучението на наши кадри в областта на туризма. Това се случва във Варна и е реализирано заедно с търговската камара в града.

"Ако Бургас осигури на нашите специалисти условия за живот, те ще дойдат и тук", сигурен е консулът. Той настоява да се разсеят предразсъдъците на българите по отношение на Турция и кани всички да посещават неговата страна. Същият апел отправя и към своите сънародници, за които Бургас е предпочитано място за туризъм. Мед, калкан, домати и разбира се, плажът на града, са сред приоритетите на комшиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стомаха

    9 0 Отговор
    Абе лека полека се прави нещо, с 2 милиона работещи, 2,5 милиона пенсионери, 1 милион инвалида и 2 милиона ромски рожбички единственият друг начин е да се източва бюджета и приближени на властта да правят бизнес с част от тези пари в стил ДС, БСП, ДПС
  • 2 ”Варна-Иличовск”

    7 14 Отговор
    И за какво ни е на нас??Турски напъни и по вода към ЕС.
  • 3 Тръмп

    6 9 Отговор
    Чудесна новина и се надяваме посоката да е само от Бургас към Истанбул без обратната посока!!!!:):);)Купувам билети за всички от ДПС и който е влюбен до уши в Ердогановия...й!!:););)

    Коментиран от #4

  • 4 Размисли и страсти

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    По скоро ще е обратното-турците ще си вземат Кърджали и с ферибота ще им е по-лесно...Кипърски сценарий...
  • 5 Хасанчо

    4 1 Отговор
    Е ,мечта им е Бургаска област,Кържалийско и Родопите. Нашите ще им го дадат даром . То българско радио не можеш да чуеш под Стара планина пък сега и ферибот. Стават комшии с Руснаците които изкупиха 100 км на вътре от североизточното Черноморие. А кога ще пуснат новини на български по националната им телевизия и Български сериали ,да бързат жените им да не изтърват някоя серия ? Пеевски не може ли да го уреди ?
  • 6 боцмана

    3 1 Отговор
    Само да кажат каква ще бъде цената .
  • 7 Да де

    3 0 Отговор
    Имаше?!Линия Варна-Созопол-Инстанбул 2месеца,ама фалираха!....
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор
    Бързайте за дискотека Рейна и розовите автобуси предназначени само за жени. Пиенето на бира на открито се преследва, разходка на сама жена (жени) е абсурд и завършва с групово изнасилване или порой от шамари - дар от правоверен турчин с цел превъзпитание. Същото при миниджуп. И така нататък и така нататък.
    Да им имам ИДИЛ-ската дермокрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове