13 Ноември, 2018 08:03 15 599 34

Ето коя банка купува новите автобуси на София

  • man-
  • автобус-
  • софия-
  • банка-
  • сосиете женерал експресбанк

Лизинговият договор е за осем години

Ето коя банка купува новите автобуси на София - 1

Най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси в страната беше сключена между Столична община и „Сожелиз България“ ЕООД, съобщиха от компанията.

Търгът е спечелен от дъщерното дружество на „Сосиете Женерал Експресбанк“ и е с 8-годишен период на финансиране. Банката е партньор на MVB Truck&Bus Bulgaria, който е официален представител на MAN Truck & Bus AG.

Лизинговият договор надхвърля 40 млн. лева.

Важна част от договора са гаранционното и сервизно обслужване на автобусите. MVB Truck&Bus Bulgaria има вече спечелен търг за автобуси за Столичен автотранспорт и обслужват доставените по предходната обществена поръчка 126 съчленени газови автобуса.

Новите съчленени 18-метрови автобуса с двигатели на природен газ, модел MAN Lion’s City G, пристигат в София в началото на 2019 година. Те са част от програмата за подобряване на качеството на въздуха.

Очакваните автобуси са нископодови, със задно разположени двигатели, работещи на сгъстен природен газ (CNG). Двигателите отговарят на еконормите Евро-6, предавателната кутия е автоматична с вграден ретардер за забавяне на движението, с климатизация в пътническия салон и кабината на водача, с механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички, със система за накланяне на автобуса на спирки и със звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите. Бутилките за газ ще са от композитни материали, съобразени с последните европейски изисквания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    26 36 Отговор
    А защо не са автобуси произведени в България!?

    Коментиран от #2, #20, #30, #33

  • 2 някой

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    И от кого?

    Коментиран от #18

  • 3 Гост

    49 1 Отговор
    А какво се произвежда вече в България?
    Коя е марката автобуси която се произвежда в България?

    Коментиран от #6, #28

  • 4 Татко

    15 13 Отговор
    А татковци може ли да са с детска количка. А баби идядовци. И кво, атобусът ще "клекне" само на майката? Това клише "майки с колички" нанася не малко вреди, особено на децата.
  • 5 Гошо

    57 7 Отговор
    Не знам дали знаете, но Ман от 1966 г насам произвежда тирове и автобуси в Анкара. Последната модернизация на завода беше направена през 2012 г. Завода е уникален! А ние след "демокрацията" по уникален начин демократично си разрушихме завода за автобуси "Чавдар", който когато беше построен произвеждаше много добри за времето си автобуси, но поради липса на модернизация, постепенно изостанаха от конкуренцията! А сега? Сега дори и сградите ги няма..

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Брадвата

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Хиндустан се произвежда в Индия, в България си имаме достатъчно хиндустанци, които да произвеждат побългарено - Булгаристан! Примерно.. "Булгаристан Рома 6", което значи 6 дръгливи коня теглят талига с пейки. Напълно е възможно, а и приложимо, тъкмо ще е екологично! Няма да е по-бавно от досегашния транспорт - дали ще си с МАН или с Булгаристан все си е 2 часа от Младост до Централна гара.
  • 7 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Полски.До толкова полски колкото Дачия румънска.
  • 8 Варна

    12 13 Отговор
    МАN всичко много хубаво, ама МАN са може би едни от най- скъпите производители. Буквално режат глави! - А да ли има връзка между това, че ГЕРБ е създадена и финансирана от немско НПО и сега връщат услугата с покупката на автобуси от немската фирма MAN?
  • 9 Нямаме приемственост ,от вече построенот

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Чавдар - Ман,още се търкалят по линия 280 и другаде.Щеше да стане добър завод и работа за хората.....НО народа се юрна на далече и си търси прокопсия вече у западна Европа САЩ и тн .Така ,че сме си виновни като ни лъжат от 28 години .Да живее България.

    Коментиран от #11

  • 10 анонимен

    16 2 Отговор
    Един приятел на баща ми работеше в Чавдар-МАН, немците дойдоха 90-те с идеята да прекопират произвдството на МАНАС( турския подизпълнител на МАН) тук. Обаче нашите ботевградски роми извадиха умопомрачително качество. На два двигателя, втория дефектен. И немците казаха, така не става довиждане.
  • 11 Пешо

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нямаме приемственост ,от вече построенот":

    В грешка си всичките Чавдари по лиценз на Щаер(Чавдар 141) бяха бракувани през 2015г.. Въпросният модел на Чавдар е по лиценз на австрийския производител Щаер, но българският вариант е сбъркан още на чертожната дъска.
  • 12 Голям праз

    9 4 Отговор
    А защо трябва, да участва банка, някой пак гушка.

    Коментиран от #21, #27

  • 13 Шаро

    20 1 Отговор
    Защо газови автобуси? Били по екологични. Добре, ама лека кола на газ не го броят, че замърсява по малко, за да й е по-нисък данъка.

    Коментиран от #16

  • 14 asd

    12 9 Отговор
    Проблема с въздуха са печките на твърдо гориво. Браво за автобусите! Относно производството - произвеждаме достатъчно, за да има с какво да си купуваме автобуси и магазините да са пълни със стока от цял свят.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 адсасдасд

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шаро":

    Шаро, данъка на газта е по-малък от данъка на бензина и дизела. Известен е като акциз ако не си чувал.

    И за твое успокоение - и аз карам на газ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 комуниста

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    от деда ти
  • 19 Yafa

    1 4 Отговор
    Преди 20 години Чавдар предлагаше почти това на оборудване... Ако го имаше, сега щеше за предложи поне това....
  • 20 _he_

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    А в момента кой в България произвежда автобуси, че да са "произведено в България"?
    Имаше една идея, една възможност Литекс моторс в Ловеч да произвежда, но тя не се осъществи. А ако се беше случило, тогава вашите коментари щяха да са в посока: китайски боклуци и защо Гриша Ганчев, нали?
  • 21 _he_

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голям праз":

    Ако някога се "накиснеш" да произвеждаш или дори да продаваш нещо, ще разбереш защо участва банка. Никой производител не може да те чака да излащаш 8 или 10, или дори само 5 години. На производителя са му нужни тези пари за да произведе с тях още. Банката плаща вместо теб, а ти изплащаш на банката разсрочено. Така е навсякъде по света. Така е и у нас дори и за теб ако си купиш нещо на разсрочено плащане. Понякога процедурата е толкова улеснена, че ти не я разбираш, но е така.
  • 22 4ти пол

    5 7 Отговор
    Президента да наложи вето!
    Можеха да са марка Грипен!

    Коментиран от #25

  • 23 Сметкаджия

    4 1 Отговор
    Че ако почнем да произвеждаме и екобуси, то растежа в икономиката ще изпревари този на Китай. И сега има парички за всички от сърце
  • 24 Да се похваля

    6 0 Отговор
    Ние па от Кюстендил вече повече от 20г. немаме градски транспорт!

    Коментиран от #26

  • 25 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "4ти пол":

    Т.Е. Scania. Saab-jas 39(gripen) Saab-Scania
  • 26 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да се похваля":

    Идеално поне пестите от билети, ако и топлофикация нямате, сигурно парите не може да си похарчите.
  • 27 marquise

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Голям праз":

    Договорите за финансов лизинг изискват правна и друга култура. Когато я някой не притежава задава наивни и глупави въпроси.
  • 28 Простак

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    ,в България се произвежда. политици , депутати ,бандити , крадци и много други още
  • 29 Дядото

    11 0 Отговор
    ...за ЧИЙ да се пънеме да произвеждаме бе..?? Имаме си Кулагин,... Златките... Джизъса... Крадливи кметове... Баневи...Арабаджиеви.... Заводи за менте алкохол и цигари...Поскъпнали отново данъци и застраховки... ИДИЛИЯ БАЛКАНСКА.... Безнадеждна!!!
  • 30 Чавдар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Защото отдавна автобуси в България не се произвеждат а камо ли метанови
  • 31 Гоуст

    0 0 Отговор
    Тук освен л@йна и ВИП-ове друго не се произвежда.Па нека по горния смотльо си мисли че от производство са ни пълни магазините.
  • 32 1944

    0 0 Отговор
    сливането на сосиете женерал с руската /пардон, унгарска/ банка дск, ще е с резултат ктб-2 в още по-голям мащаб. все пак матушката закъсва, данък русия трябва да се повиши.
  • 33 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    щото всичкото кадърно народ рабопти за себеси или извън България, щото сме с ръцете в задника, не, не сме с ръцете в задника, а рядко тъпи
  • 34 PlimP

    0 0 Отговор
    пък и всичко е разграбено и няма ли да стане малко съпичко да се вдига цял завод заради 200 автобуса, хора нямаш, място нямаш, пари нямаш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове