Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 16:12 11 518 21

Майка нахлу на тепиха, за да извади сина си от схватка

  • тепих-
  • майка-
  • перник

Момчето е отведено с линейка

Майката на състезателя по борба, четвъртокласника от Дупница Християн Чорбаджийски, Марина Чорбаджийска нахлула на тепиха на състезание в Перник, за да освободи сина си от тежка схватка с друг състезател. Историята се разиграла в Перник по време на международен турнир за купата на Иво Ангелов. За случая съобщи struma.bg.

Марина Чорбаджийска разказа пред репортер на “Струма” какво разочарование е преживяла на първото състезание на сина си Християн:

„Моят син и още четири деца от Дупница от клуб “Спартак” участваха в турнира. Синът ми се бори в кат 35 кг. На първата среща победи, но, незнайно защо, не беше записан за втори тур. Наложи се да се намесвам и да питам Иво Ангелов защо детето ми, след като победи, не е вписано за втория тур. Получих отговор, че може да бъде контузен от другите борци и това е поводът да отпадне. На трети тур отново не беше допуснат въпреки победата. Тогава вдигнах скандал и Християн беше сложен да се бори с дете от 7 клас, с три килограма по-тежко от сина ми. По време на борбата конкурентът на Християн го беше хванал лошо в схватка и усетих как детето ми почервеня от болка, потекоха му сълзи, а съдиите чакат, за да свирят точка на противника. Тогава не издържах и нахлух на тепиха. Съдиите скочиха срещу мен и оставиха детето ми да лежи на тепиха, вместо да извикат лекар. След няколкоминутен скандал се сетиха и потърсиха лекар, който дойде, погледна детето ми отстрани и отсече, че му няма нищо. Тогава позвъних на тел. 112 да търся адекватна помощ. Синът ми не можеше да си поеме въздух и едва ходеше. Докато пристигне линейката, треньорът му го доведе в кабинета на Иво Ангелов, който започна да му дава автограф, подари му фланелка, докато аз търсех сметка защо детето ми не го допускат на тепиха, за да спечелят перничани.

Пристигна лекарка с линейката на Спешна помощ и се опита да прегледа детето ми от разстояние, извън тепиха. Настоях да го закарат в болницата в Перник и го закараха. Направиха му снимка на бял дроб, вместо на ребрата, и го пуснаха.

След като се върнахме в Дупница, го заведох на лекар. Оказа се, че има проблем и трябва да остане на домашно лечение поне 10 дни. Някои ще си помислят, че сам толкава амбициозна майка, че искам непременно детето ми да спечели. Не е така. Просто станах свидетел на схеми, които правят треньорите, за да спечелят децата им. Това не е възпитателно за децата ни, още от малки да стават свидетели на схеми и постановки. Как да ги възпитават родителите, след като децата виждат какво правят големите.

Ще подам жалба в съда срещу ръководството на турнира. Вече съм наела столичен адвокат”, заяви своята позиция Марина Чорбаджийска и допълни:

„За сина ми беше подготвена грамота, но след като се разрази скандалът, Иво Ангелов я скъса пред очите му. Казаха ми, че в публиката има депутат, и ми посочиха един мъж. Отидох и при него, но той отрече да е народен представител, бил от София, дошъл да гледа турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ШОП

    54 37 Отговор
    Тая и хлопа дъската яко!! Язък че детето и става свидетел на скандалите и го посрамва.
  • 3 ДАН КОЛОВ

    85 7 Отговор
    АЗ ОТ РАЗКАЗА НА МАЙКАТА РАЗБИРАМ, ЧЕ ИВО АНГЕЛОВ ПРАВИЛНО НЕ ГО Е ПУСНАЛ ДА ПРОДЪЛЖИ, ТЪЙ КАТО ОСТАНАЛИТЕ МОМЧЕТА СА БИЛИ ПО-ГОЛЯМА ОТ НЕГОВАТА КАТЕГОРИЯ!!! КОГАТО ПО НЕЙНО НАСТОЯВАНЕ Е БИЛ ЗАПИСАН ДА ПРОДЪЛЖИ, СЕ Е СБОРИЛ С МОМЧЕ ОТ ПО-ГОЛЯМА КАТЕГОРИЯ И ТО ГО Е КОНТУЗИЛО!!! НЕ ВИЖДАМ ПРОБЛЕМ ГОСПОЖО, ТО НЕ МОЖЕ ХЕМ БОЛИ-ХЕМ СЪРБИ!!! СЛУШАЙТЕ ТРЕНЬОРА, АКО СТЕ ТОЛКОВА ВЕЩА СТАНЕТЕ ВИЕ ТРЕНЬОР ПО БОРБА!!! ИНАЧЕ НЕ РЕВЕТЕ В МРЕЖАТА ЗАЩОТО САМА СТЕ СИ ВИНОВНА!!!
  • 4 Язък

    53 4 Отговор
    Сега това дете приключва с борбата. На всяка тренировка, на всяко състезание или лагер другите ще го спукват от подигравки зараде "не" амбициозната му майка. Желязо така се кове живота не винаги е справедлив но ако е корав и упорит и не на последно талантлив неговото никой ме може да вземе!
  • 5 ганьо бай

    16 10 Отговор
    Схемата е ясна на всеки -както хищниците хващат от стадото едно тревопасно,а останалите поглеждат като добитък и почват пак да пасат докато дойде и техния ред.
  • 6 хахахах

    35 5 Отговор
    Не помня на някой да е идвал родител и да се е разсправял с тренер хахаха а бяхме страшно много спортисти през 80-те не като сега по 5 човека .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 532

    0 5 Отговор
    Напишете кода от картинката 532
  • 9 гост

    24 6 Отговор
    Госпожо Чорбаджийска , това е мъжки спорт а не спорт за джендъри. Ако искате синът ви да стане джендър го запишете гимнастика или фигурно пързаляне. Борбата е мъже.
  • 10 plovdiv 1912

    20 11 Отговор
    Много знаещи тука ,а дали сте влизали на тепиха изобщо , 5 години съм тренирал борба от 89 до 94 до 60кг категория стигнах и , когато си малък на години ,а едър физически се случва описаното от госпожата тренера,съдията и тн са длъжни да вземат адекватни мерки при такава ситуация , това са малки деца , а разлика от три години е огромна на база 7 -8 годишни , ако по-голямото се превъзбуди повече от необходимото може някой да остане инвалид , да борбата е тежък спорт но малките трябва да се контролират за да не пострада някой , а схемите ги има навсякъде във всички спортове даже и в музикалното училище............

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Арнес

    11 9 Отговор

    До коментар #10 от "plovdiv 1912":

    сънувал си борба мой човек.
  • 12 Керемидчиев

    10 3 Отговор
    Тая на снимката е питбул, лелке ще повредиш сама детето си.
  • 13 vasik atanasova

    4 2 Отговор
    о на мене ми харесва такава жена
    винаги съм искал да имам такава съпруга
    но съдбата ми е давала съвсем различни жени
    какво да се прави карма е велика
  • 14 Мале майко

    7 7 Отговор
    Общо взето разбрах,че тази изпаткала скумрия на всеки половин час прави някъде скандал за нещо!Сега и жалба ще пуска,а после ще вдигне скандал и на тези със жалбата,сигурен съм,че ще има основателна причина! :)
  • 15 хахахахха

    7 2 Отговор
    Да го запише на конкурс по красота
  • 16 овца

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "plovdiv 1912":

    И ти си тренирал борба колкото аз съм бил космонавт . И аз съм тренирал 4 години пред 80-те години и то съм се борил точно в тази категория от 32 до 35кг , но не си спомням някой да ме е задушавал или аз да съм задушавал , дори ушите ми оцеляха и не са чупени. Борбата си е мъжки спорт и трябва да имаш железна психика. Никога майка ми не е присъствала на състезание. На тая овца мястото въобще не и е било там. Като не разбира да не се меси.
  • 17 Ташко Мъдев

    9 0 Отговор
    Сигурно и на сватбата му ще нахлуе да го извади...
  • 18 Мао Тзе Дун

    2 1 Отговор
    За тези критици на майката-ЗАЩО няма СПОРТ в BG-МУТРОсинчета
    БИЗНЕСсинчета и други Връзкари.Плащане на Треньорите...
  • 19 Боксьора

    3 0 Отговор
    20години бокс съм тренирал и в осми клас ми счупиха носа и ревах в нас майка ми ми каза че съм като някакво момиче и ме наказа после не исках да тренирам и ме записаха в спортно училище да нямам избор и да не станах световен шампион но се научих на труд и се научих никога да не се предавам но ние сме друго поколение поколение заради което все още съществува тази държава няма да пиша за казармата че бях в спортна рота защото КАто им разказвам на назобените 20годишни джендърчета в квартала какво са ни карали да правим им се присира
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове