Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 15:46 1 626 24

Нинова иска политиците да вземат с по 543 лв. по-малко

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • политици-
  • депутати-
  • народни представители-
  • заплащане-
  • заплати

Да си увеличиш заплатата, докато гражданите протестират, е неморално и сбъркано, вярва лидерът на социалистите

Нинова иска политиците да вземат с по 543 лв. по-малко - 1
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова внася предложение депутатските заплати и тези на политическия елит да се намалят с 543 лв. Това сподели самата тя по време на пресконференция в централата на партията, цитирана от "Фокус".

„Това представлява 18% увеличение на доходите. Една несправедливост се случва от много време в политиката и за съжаление продължава. Несправедливост, която ние няколко пъти се опитваме да сложим край. Безуспешно досега - два пъти. Ще опитаме трети път. Става въпрос за увеличението на заплатите на депутати, министри, президент, омбудсман“, заяви Нинова.

По думите ѝ в ситуация, в която на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, в този момент да си увеличиш заплатата е неморално и абсолютно сбъркано поведение.

„Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв. при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", допълни още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    14 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Дончо

    21 10 Отговор
    Популистка!!!
  • 3 Салам Алеко

    19 8 Отговор
    Браво на Корнелия! Ама щом стъпи на власт(ако въобще стъпи) веднага ще си вдигнат заплатите с 1543 евро! А да ни е живо и здраво момичето!
  • 4 гост

    20 7 Отговор
    лицемерие...
  • 5 Бегай бързо към москва

    20 1 Отговор
    Нещо не разбирам..........Политиците ли са по важни или народа?

    Коментиран от #7

  • 6 Балъка от BG

    20 3 Отговор
    Не споменава намаление на партиините субсидии Корнела Техноимпексова!
  • 7 Бат Сали

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бегай бързо към москва":

    Лапането е важно пич ,в мътна вода риба се лови е това е бонус лапнус балъкус.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    12 6 Отговор
    Корнелия иска праскане в д***** всичко е ясно като бял ден слизаме от единия самолет и се качваме на другия основно те целяд да ни впечатлят и отново на власт това е заблуждявайки нас народа! Имаме един избор да изберем всички но не и бившите оправляващи!
  • 10 Guðmundsson

    13 6 Отговор
    Тази карикатура курвонелия дали изобщо ще влезе в парламента. За Борисов 4 може, но при Борисов 5 няма да я има.
  • 11 Morgoth

    17 2 Отговор
    Госпожо Нинова, и 0 лева да стане заплатата на депутатите и министрите, и прословутите 100 хиляди за тоалетна хартия да им вземат, това ще докара стотинки към пенсиите или няколко метра от някоя нова магистрала. Смешно е да мислите българина за толкова глупав и да играете един и същ номер - опозицията винаги иска намаляване заплатите, че да се направят на интересни. Формулата за връзка със средната заплата за страната е правилна, защото тя дава допълнителна мотивация за вдигане на стандарта.
  • 12 гост

    16 0 Отговор
    Политиците трябва да си премахант коефциента на умножение на средната заплата и тогава ще е честно. Щом всеки един чиновник може да работи на тази заплата, средната, значи и политиците могат, пък нека им отпуснат служебна кола и пари за дрехи. Къде са 850лв, а къде са 3850лв без допълнителните средства от комисии и др.? Това са по 10млн. лв годипни разходи за лукс и охол на депутатите. Не може ли тези пари да отидат за болни българчета и за облекчаване на страданията на инвалиди? Да си политик трябва да е призвание, а не печалбарство.
  • 13 Гост

    8 3 Отговор
    Да вземе да предложи,който не.се регистрира в събранието да не получава пари хич.Така де къде се е чуло да не искаш да работиш и пари да ти дават.Ние да не сме ги пратили там скандали да правят само.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Браво!!!

    8 1 Отговор
    Но също така трябва да се намалят заплатите и на чиновници, защото има чиновници взимащи колкото Президента!!!
  • 16 Georgi

    7 2 Отговор
    Тая е толкова евтина и елементарна. Толкова противен изрод рядко се ражда. А защо не каже, че великата и партия иска 700 декара гори + Бузлуджа

    Коментиран от #19

  • 17 Иванов

    2 4 Отговор
    Чест и прави това, че не си е загубила чувствителността към неправдата. В нс има още двама- трима като нея, всичко друго си е запикало очите и кусат с големите лъжици, даже се мерят с Президента, а в сравнение с него са кръгли нули. И това го казва антикомунист, като мен, който има бая белези по гърбината от комунизма.
  • 18 Billi

    8 0 Отговор
    Не с 543лв по малко,а 543лв общо трябва да взимате. Нещо бъркаш импексова
  • 19 Хер Отто Флик

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Georgi":

    Да, ама НФСБ и ГЕРБ и казаха- НЪЦКИ!
  • 20 Хасанчо

    2 0 Отговор
    Верно ,че сбъркано. Вие се безценно олезни за обществото и договора Ви с работодателя / народа/ Ви извежда за 4 години с доходи равни на тези които 40 години отработва човек със основна заплата от 510 Но не забравяйте ,че това са реално около 400 лв чисто и на тях всичко купено има още 20 % данък ДС. и човек не потребява. Та 320 лв срещу 4000 лв + всичко останало като на пример : Кой е виждал депутат на преглед с личен автомобил ? Или да виси при личен лекар на опашка ? Или ти носят всичко в къщи или имаш слугинаж достатъчно. Та кое плащаш като хората? Превоз ли ,винетки ,охрана ,храна ,екскурзии ,отпуски по 1 месец и ходене на работа ,ама ако искаш. Ех ,мъка -мъка си е и как да не си вдигнете заплатите пак.А те готвачи ,чистачи, охранители пазачи и СОД , фермери кравари и овчари и въобще каквото се сетиш без комп.тенологии са простаци дето не знаят как да си поискат пари за труда от частника. Те са си виновни според безценните и скъпценни политици. Виновни са за това ,че частника ги експлоатира и когато поисат засуженото биват уволнени.После Молдовци и други ще вкарваме да бачкат. Аз едно не мога да разбера -охранителите са хиляди при частници изедници . Повечето са въоръжени и добре обучени с опит. Те синдикат нямат ли ? Всеки от народа по едно лимонадено шише с бензин да бе взел и онова дето го разсипахте и има надпис "Съединението прави силата " барабар с Вас За това ,че намалихте народа с 3 милиона Ви достатъчно Без война го затрихте .Всички
  • 21 Колю

    1 1 Отговор
    Защо аз ако не отида на работа два дни и ще съм безработен ,та и без право на обезщетение -дисциплинарно. Онея богопомазаните кой и кога ще уволни .Ще лапа пари за 30 години на пред и чакай ,ти на следващите избори народа да го накаже. Трънки. С неработени пари и цигани ,ни е... мамата . Виж ако съм сигурен ,че някой ще изпълни искането за забрана на гласуване с по-малко от 10 ти клас и правило за отседналост в страната не по-малко от 5 години ,то ще се оправим и бих гласувал ,но за сега мога само една краставица и два домата да нарисувам на коя да е бюлетина. Да си направят салата и да им е сладко на всичките управници олигархична мафия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кокото

    0 0 Отговор
    Комедия Нинова.....
  • 24 бомбата

    0 0 Отговор
    Нидей ма како ! То тез 500 кинти бълха ва й ухапала, ама ако ги бяхте дали към заплатите на хората поне малко щеше да се усети че сме на Г8за на Европата дето вий само в устите та се чешите на лягане и ставане. Само че балъците захитряха другите вие ги уморихте и с тез празни приказки няма никой от вазе да удави кьоравото!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове