8 Декември, 2018 08:27 3 493 73

Радев: Демокрацията в България е в критично състояние

  • румен радев

Не съм избран, за да пригласям на правителството, каза президентът

Имаме достатъчно основания да считаме, че демокрацията в България е в едно критично състояние, каза в студиото на "Панорама" президентът на Република България Румен Радев.

Демокрацията в България я застрашават много неща. Застрашава я чувството за несправедливост. Това чувство задушава българите и някои вече излязоха на улицата. Застрашава я корупцията, която е повсеместна. Да добавим ли отчайващото състояние на медиите, където международните организации потвърждават този нисък рейтинг. Мога да добавя и изборните правила, които не дават достатъчно гаранции за честни и прозрачни избори, да не забравим и наистина отчайващо ниското доверие в българския парламент - нашата най-важна институция, което е сериозен фактор за притеснение. Също така прозрачността на вземане на решение. Едноличните решения, касаещи също и бюджета, който се приема със закон. Липсата на отчетност, липсата на отговорност, сподели президентът.

Той бе категоричен, че не е избран, за да приглася на правителството и по думите му не е опасен плуразмът в политиката , а отсъствието на взаимен контрол между институциите.

Не приемам това внушение, че виждате ли проблемите в България са в резултат на липсата на диалог между мен и правителството. Ще спомена бедността, несправедливостта, несигурността, които са трупани с десетилетия и които се задълбочиха през последните години. Това прави труден диалога ми с правителството, което не се вслушва в гласа на хората. Мнозинството се отнася оскърбително към протестиращите майки, дава нелепи обяснения за своите апартаменти и скандали. Повишава данъчната тежест на по-бедните и не мисля, че това е покана за диалог към мен и не мисля, че всеки разумен човек вижда в този диалог ключа към решаване на проблемите, каза Радев.

Относно срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова, президентът заявява, че е готов да обсъжда визия за бъдещето на България с ясни идеи и реформи за страната, а не с боксуващи, вече приети програми.

Аз очаквам не програма, а решителна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта. Визия за България е едно от усилията за това и тук всеки гражданин може да даде своя принос. Всяка друга партия с визия може да разчита на моята подкрепа, обясни Радев.

Президентът бе категоричен, че трябва да се пресекат възможностите за злоупотреби в нашия изборен процес и да се работи за изграждане на убедителна стратегическа алтернатива, защото неудовлетвореността на гражданите расте.

Най-важното е да осигурим възможност за широко представителство на гражданите в управленските решения и в контрола над управляващите. На първо място това е да върнем доверието в българските избори, защото те са изключително важен фактор за демократичното формиране и функциониране на институциите и аргументите за отказ от машинно гласуване и от електронно, дистанционно гласуване според мен са несъстоятелни и укорими. Време е да изпълним и едно важно изискване на Венецианската комисия, а именно - да има прозрачност при броенето на бюлетините. Към момента нашият изборен кодекс налага да има предаване онлайн с картина и звук на заседанията на ЦИК и на районните избирателни комисии, но няма такова изискване за секционните избирателни комисии точно там, където става броенето на бюлетините и оформянето на протоколите, заяви президентът.

Трябва да се повишат, и то сериозно, изискванията към т.нар. депутатски законопроекти, които напоследък станаха олицетворение на лобизма, продължи той.

Според него единственият начин да се върне доверието на гражданите в институциите е въвеждането на много по-активни методи за разкриване и пресичане на корупционни схеми по високите етажи.

Хората ще завишават непрекъснато изискванията си към тези, които ги управляват - образование, капацитет, знания, опит, езици, убеден е държавният глава.

На въпроса дали смята да направи своя партия, Румен Радев отговаря по следния начин: "Като президент не мога да създавам партия, но бих подкрепил всяко усилие за изграждане на демократична политическа алтернатива."

Президентът коментира и отпадането на регламента за мониторинг от Брюксел за съдебната реформа у нас.

Този мониторинг показа своята безполезност, даже служи като инструмент за политическа подкрепа на една система. Няма кой да оправи българското правосъдие, ако не ние самите. Затова илюзията, че ЕК милее за нашето правосъдие, трябва да я изживеем по-бързо, каза Радев.

Относно проблема със свободата на медиите, държавният глава е на мнение, че има пари от ЕС, с които управляващите си купуват собствения медиен комфорт, а няма ясни критерии за държавната реклама в медиите.

По повод конфликта между Русия и Украйна, свързан с акваторията на военни кораби, Радев заяви, че моряците не бива да плащат цената на политически амбиции.

Никой няма интерес от милитаризирането на Черно море. Европа не бива да допуска да става заложник на украинските вътрешно-политически амбиции. В този конфликт има повече от две страни и трябва да търсим решение около принципи, а не да посочваме кой е виновен, обясни Радев.

Президентът коментира и енергийната стратегия на България и очакванията газопроводът "Турски поток" да мине през наша територия.

Трябва непременно да завършим интерконекторите, защото само чрез тях можем да постигнем диверсификация и конкурентни цени, но без да се заблуждаваме, че България може да се превърне в енергиен център, категоричен бе държавният глава.

Националният егоизъм се завръща и ние трябва бързо да се адаптираме към този процес, да не се срамуваме да отстояваме своя национален интерес, допълни още Радев.

Българите не вярват на политици, които многократно са ги лъгали и доверието в мен се дължи на факта, че изговарям истината и ще остана верен на този дълг, каза в заключение президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    38 84 Отговор
    Г-н льотчик, обикновено така става когато на всички нива във властта са руски агенти. Незабавна лустрация и оставка на всички с досиета!

    Коментиран от #49, #50, #64

  • 2 КАКВО

    63 32 Отговор
    Какво демократично намирате в ЕС??
  • 3 1944

    34 43 Отговор
    остава въпросът кога ще обявим прецедента за "персона нон грата" като чуждестранен шпионин? и калинката теменужка.
  • 4 Свиленски

    38 68 Отговор
    Ал Бънди,като начало овладей отвратителното държание на Деса-простакеса и после се изказвай по други теми,разбра ли баджанак,не бъди чехльо,спомни си за обучението на Решетников.

    Коментиран от #39

  • 5 анархист

    61 19 Отговор
    Демокрацията си е направо в несъществуващо състояние.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Guðmundsson

    37 76 Отговор
    Ако този е президент, то аз съм космонафт.

    Коментиран от #11, #31, #46

  • 8 Сиромаха

    53 12 Отговор
    Време Е да върнем социалистическия модел на управление , Еххх ако можеше и ИЗКРАДЕНИТЕ пари да върнем !!!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Bahti

    24 53 Отговор
    Какво е демокрация? Щот аз 30год гледам палави комунистически Мутри. Радев и ти искаш да блажиш. Ясно е!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1944

    24 36 Отговор

    До коментар #8 от "Сиромаха":

    социалистическият модел на управление открадна парите. още ли не си разбрал?

    Коментиран от #21

  • 13 рахат

    55 5 Отговор
    То поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.

    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #57

  • 14 Омоном

    26 16 Отговор
    Да вярно е отива към свободия. Военен и демокрация две различни неща.
  • 15 Бай Тошко

    31 5 Отговор

    До коментар #10 от "mom4eto":

    И евро програмите ги лапат партийно навързани (като свински черва) слуги на дявола!
  • 16 жжж

    23 33 Отговор
    решетката казва - радев е наш. американеца казва -радев е на путин. и това е ясно. само бсп казват , че е наш? как го разбират това не знам?!на кого е президент радев?

    Коментиран от #17

  • 17 mom4eto

    46 17 Отговор

    До коментар #16 от "жжж":

    Аз съм гласувал за него, значи е мой президент! :)

    Коментиран от #27

  • 18 Не е в опасност такава изобщо НЯМА

    37 11 Отговор
    Демокрация значи, народа(болшинството) да определя как иска да живее, а не прости пожарникари, които лижат западни задници! Кой пита народа дали иска да влиза в ЕС и НАТО? За тъпотиите на Славуца направиха референдум, а за неща които костват живота ни, никой не ни пита!? Това ли ви е демокрацията? Президенте, цялата власт е в ръцете ти, покажи какво можеш, срамота е прост пожарникар да ни джурка живота!
  • 19 що е то Радев и има ли почва у нас

    24 40 Отговор
    Тази глуповата и нелицеприятна персона ,вместо да плаче на чужд гроб ,не е ли по добре да отговори на някои въпроси - напр. въпросът с НСО и слугинажа към жена му ,въпросът с "кортежите" (които придружават сем. Рдеви по всяко време) ,въпросът с инвалидните колички и "атентатът" срещу баща му ,въпросът с "Грипените" ,въпросът с унижението му от страна на полк. Гундяев (Патрирх Кирил) ,въпросът с любовници назначени на два щата ,въпроса със зависимоста му от Решетников и БСП/ДПС и накрая - въпроса с директното обвинение (отпрвено от сериозен анализатор) ,че Радев е агент на Кремъл ?! Чакаме отговори !
  • 20 Българин

    25 47 Отговор
    Руското мекере говори за милитаризация на Черно море все едно НАТО е виновна за нея. От 2014 година до днес армията на Русия в Крим е нараснала от 12 на 32 000 души, танковете от 0 на 40, артилерийските системи от 24 на 174, бронетранспортьорите от 92 на 680, самолетите от 22 на 113, подводниците от 1 на 7. Освен това има ракети Искандери, системи С400, Бастион и какво ли не още. А колкото до демокрацията, която руския пудел не харесва мога само да кажа, че именно тя позволи на руски агент да стане президент на България. В едни други времена съдбата на генералите руски агенти щеше да бъде доста по различна. Радев отдавна работи против България и е време да бъде спрян.

    Коментиран от #41, #63

  • 21 Сиромаха

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "1944":

    Да !!!! Признавам че малко не ми се разбира какво точно искам да кажа .
  • 22 Пеньо

    11 24 Отговор
    Напълно съм съгласен с фатмака! С такъв прецедент нещата не са добре!
  • 23 Byg

    19 31 Отговор
    румен е като латерна , тъй ли не му дадоха да назубри друга опорна точка. курнела и решетников да се стегнат малко , отрочето им така и не осъзнава че е пионка в парламентарна република.
  • 24 Кольо

    18 14 Отговор
    Това е благодарение на БСП!
  • 25 СссереМ

    14 30 Отговор
    Чудя се как още не са наскачали платените петоколоници да защитят шефа,а Радев излезе мекере по голямо и от агент Гоце,нямаше смелост и да отговаря на въпросите на хората и само популистки изяви от него и издънки от простакесата.
  • 26 Guðmundsson

    9 29 Отговор
    Навършва ли 40 и аз ще стана президент. Вечно ще съм на градус, но поне ще игнорирам росия и хората ще ме уважават отделно ще си имам и харем.
  • 27 Светослав

    15 27 Отговор

    До коментар #17 от "mom4eto":

    Там е проблема ,че заради твоето гласуване имаме точно такъв президент....яж си картофите и фасула и се наслаждавай на президента си!
  • 28 Фатмака

    14 19 Отговор
    Кака кури с панталон.....
  • 29 Кабагайдаров

    16 22 Отговор
    Значи кво излиза : Радев и кака Кури ще възстановяват Демокрацията................................хи-хи-хи.
  • 30 Ееее

    13 9 Отговор
    Само СССР👍
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дедо Йоцо

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "Guðmundsson":

    Jóhann Berg Guðmundsson е футболиС а ти си космонаФт!
  • 35 Простак

    26 7 Отговор
    това не е никаква демокрация ,прав е президента ,управляват ни диктатори комунисти , хунта от мутри и крадливи бандити ,,
  • 36 АНАЛлизатор

    19 20 Отговор
    Много е лесно да говориш истината когато от теб нищо не зависи. Много е лесно да говориш това което иска да чуе беднотията, простотията, селянията , лумпен-пролетариата когато знаеш, че не носиш никаква отговорност и от теб нищо не зависи. Радев!!!.....ти не можеш да се справиш със селската пръчка до тебе, а си тръгнал държавата да оправяш. Досега едно конкретно предложение от теб не съм чул!!!....това било работа на правителството?!!!...а, тогава защо критикуваш?!!.....на България президенти-манекени не ѝ трябват, на които рейтинга им е най важен, като говорят това което хората искат да чуят.

    Коментиран от #55

  • 37 Радев Вейдър

    3 6 Отговор
    Аз ще възстановя баланса....................
  • 38 no name no face no number

    24 10 Отговор
    Принципно е прав човека, за момента ми харесва как работи, разбира се не е перфектен, но е най- добрия Президент от промените насам. Това обаче, не е достатъчно псртии не ни трябват, а ни трябва нова система по справедлива система. Тоест референдуми и възможност по всяко време народа да сменя избраните от него хора, тоест управление без мандат. Съвсем не високи заплати за управляващите и скромни привилегии. Всеки да може да даеа своят принос във взимането на всяко едно решение с национално и международно значение.Всеки един да може да дава предложения и идеи за усъвършенстването и. Разбира се само български и грамотни граждани. Това сега си е чист капитализъм и тук и по света.
  • 39 кеф

    28 10 Отговор

    До коментар #4 от "Свиленски":

    Разхвърчаха се герберски плюнки,троловете сте у несвяст,голям кеф
  • 40 bgred

    34 12 Отговор
    Имаме грамотен президент, който още не част от политическата паплач, човек с някакво достойнство и като чета повечето коментари ме хваща жал за нашата държавица с голям процент от народа - дебили и неграмотни.

    Коментиран от #44

  • 41 Хрис

    23 5 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    ПреАтелЮ, чувствам, че си много осведомен и като такъв най учтиво те моля да кажеш кога и колко руски бойни кораби са плавали в Мексиканския залив, в опасна близост до Флорида или пък до източното и западно крайбрежие на САЩ. Същия въпрос важи иза разузнавателните полети.
    Президента и не само той са в правото си да се претесняват от милитаризацията в Черно море. В един момент струпаното тук оръжие може да гръмне и да разпали едно, макар и кратковременно, локално конфликтче от което най-пострадалите ще бъдем ний и румънцитв. Айд' чао аМализатУрЮ, отивам да си пия кафето.

    Коментиран от #48

  • 42 Маймуната

    25 9 Отговор
    Това оплюване на Президента,което чета в коментарите е плод на организираните герберски платени плъхове.
    От интервюто на Радев едно ми стана ясно:.
    Борисов си отива-това е.

    Коментиран от #45

  • 43 Хитлер

    7 21 Отговор
    Ушат фатмак - пръв демукрат 😁😁😁
  • 44 1234

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "bgred":

    Да, и твърдо съблюдава християнските семейни ценности!
  • 45 Ханко от село Осеня

    5 13 Отговор

    До коментар #42 от "Маймуната":

    Разбрахте се като между маймуни явно , рунен ветото и Дарвин не би го разбрал , той още е на равнис и мирно горката кукла
  • 46 Пешо

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Guðmundsson":

    Космонавт си, ама летиш в кенефа.
  • 47 смях в залата

    15 3 Отговор
    В България демокрацията е заменена с Мутризация
  • 48 Българин

    8 18 Отговор

    До коментар #41 от "Хрис":

    Руската измет като няма аргументи опира до :"А в Америка защо бият негрите?". А в Мексиканския залив и сега плават руски кораби и подводници за твое сведение. В международни води, разбира се и без ограничение от 21 дни. А милитаризация та на Черно море я започна Русия и ако фатмака се притесняваше толкова много от нея, щеше да сподели страховете си с приятелят си Путин, а не да се прави на ударен, подобно на Баце.
  • 49 Плешив военен ретротъпанар

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Румен Грипена е прост като гъдулка.И прилича на бай Тошо от 60-те години на миналия век.Или с две думи: ПРАЗНА ОПАКОВКА.
  • 50 Разбойник

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    То бие простотия, но ти си на върха й!
  • 51 темелко

    17 6 Отговор
    Айдеее,платени и неплатени герберски слуги,почнаха да хвърлят огън и жупел към Президента. Боли ги от точните му изказвания.
  • 52 Guðmundsson

    8 16 Отговор
    Радев е президент благодарение на Бойко Борисов. С кандидатурата на Цачева директно подари мандата на тоя. Аз поне не съм гласувал. И спя спокойно.
  • 53 Румяна Костова

    5 3 Отговор
    В Мексиканския залив плават руски военни кораби.А руснаците си траят и още не са се похвалили!
  • 54 Матракчи

    16 5 Отговор
    Герберски слуги,плювайте колкото искате.Президента е абсолютно прав като казва,че положението е критично.Дано не се случи лошото след критичното.

    Коментиран от #56

  • 55 стоян

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "АНАЛлизатор":

    Браво =много точно си го казал .Това дето го казва генерала на 4 самолета и ние можем да го кажем ама важното е как и кой да го направи
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Оня

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "рахат":

    Това е така, но управляващите не искат да се промени системата, за да си продължат да крадат. Те си отглеждат тъпия електорат. Не щат умен а прост народ да управляват. Тези 240 трябва да се избесят без съд и присъда.
  • 58 По съвест

    4 1 Отговор
    До бесния язовец:
    Ти, не си вярваш в това, което пишеш, нали?
    Нито имаш, сърце за комунист, нито мозък за ,капиталист...
    вероятно си Анархист...

    Коментиран от #59

  • 59 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "По съвест":

    За анархист се изисква смелост ;)
  • 60 ХАРЛИК

    5 6 Отговор
    Тези простаци които оплюват Президента, го правят от завист и злоба . Това са кастрати и импотенти , които прат от исещавето че са църкащи мишленца пред най- достойнияя, най- почтенния политик какэвто не сме имали до сега. Всички прости цървули бълват отрова която ги трови!!! Миииии да посвирят ва кавал!!!
  • 61 Ван

    5 2 Отговор
    Ми този господин по какви изборни правила е избран???!!!!
  • 62 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 4 Отговор
    Я да съм на тоя права извънрдено положение съсредоточавам цялата власт във себе си следва преврат избиване на всички от сегашното правителство и нар събрание тотална чистка сред военните и подчинявам всечко на себе си ще вкарам лична гвардия от около 10 000 чужди наемници да са ми верни тата че ако ми се опълчат тукашните да смажа всичко секви мутри олигарси избивам мангавите също и поемам политиката и бизнеса във свои ръце но ще бъдат избити около милион говеда и ще се заличи че изобщо някога са се раждали или съществували
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ако баба ти беше мъжка

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    И ти с тия агенти прикриваш новите менти.
  • 65 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #63 от "Стамат":

    И друг път съм срещал руски слуга и българофоб под името "Стамат". Също толкова елементарен и вулгарен като съществото, което дискутира с мен под материала за руския плазмодий Радев. За пореден път се убеждавам, че единствено малоумни лумпени може да харесват недоразумение то, което в момента е президент на РБ.
  • 66 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    радев видял плачевното състояние на демокрацията у нас!!!!другарю фатмак,ти откри америка бе!!!!направо ни каза едни работи дето не ги знаехме.само че другарю и ти бързо се изучи как се политиканства у нас.особено интересно се получи с катастрофите на баща ти и инцидента на жена ти.демек и ти си в стереотипа срещу които уж си щял да се бориш!
  • 67 чичо

    3 2 Отговор
    От както стана президент, доста неща са критични.

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ads

    4 1 Отговор
    А, в опасност била демокрацията. Я питай Решетников дали е така.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Димитър Кънев

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "чичо":

    Да критични са.А защо.Бойко Борисов се самозабравили.Мисли че всичко зависи само от него.Е и любимецът му който той варддше от народната любов циганина Тодор Живков беше изритан от тия които му можеха задника.А Бойко ако си мисли че ще подобри учестеното на циганина Живков жестоко се лъже.Надявам се на следващите избори да изритаме дебелият му гъз от власта.
  • 72 Димитър Кънев

    0 0 Отговор
    Радвал се Бойко,че Сергей бил преизбран.Ами какво от това и той като оная к(К)ри_Сталина Георгиева ще ни се изплюе в лицето,както го направи к(К)риСталина.
  • 73 планина витоша

    0 0 Отговор
    Върнете парите, които вие, Бойко и бандата откраднахте от народа на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове