Last news in Fakti

24 Януари, 2019 20:13 1 790 44

Цветанов: Тръмп и САЩ не могат да ни бъдат врагове

  • цветан цветанов-
  • сащ

По думите му в момента на територията на Европа не се водят тежки конфликти

За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да гарантира сигурността си. Доналд Тръмп и САЩ не могат да бъдат врагове на Европа. Напротив – САЩ са били и ще продължат да бъдат стратегически партньори на Европа. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на дискусията „Възможна ли е Европа на първо място“, която се проведе днес в Дома на Европа в София. Събитието бе организирано от Европейския съвет за външна политика, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„За да запазим демокрацията и правовия ред, на първо място трябва да гарантираме сигурността. Тя също така е гаранция и за стабилност и икономически просперитет“, коментира Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. По думите му в момента на територията на Европа не се водят тежки конфликти, но отвъд Стария континент има много тежки такива, които неизменно рефлектират върху него.

„Всички си спомняме каква миграционна вълна се насочи към Европа и предизвика сътресения в иначе стабилни държави“, отбеляза той.

Цветанов обясни, че членките на НАТО, включително и България, са поели ангажимент 2% от БВП да отива за отбрана. В тази връзка той посочи, че решението на Народното събрание да даде мандат на правителството да води преговори за закупуването на самолети F-16 е извело на преден път важността от това България и Европа да имат стратегическо партньорство със САЩ.

„Помощта на Съединените щати е ключова в решаването и на Черноморския въпрос. Европа трудно би могла да се справи с влиянието на Русия без САЩ, както и обратното“, каза още той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че изборите за членове на Европейския парламент през месец май ще бъдат ключови, защото те ще покажат накъде отива Европа и дали дългогодишните отношения със САЩ ще продължат да се надграждат.

„Очаквам Брекзит да бъде използван от различни движения в страни-членки на ЕС като призив и те да последват техния път. Фалшивите новини, прокарващи антиевропейски и антиамерикански настроения, провокират дебат нужно ли е това партньорство Европа-САЩ, а това е единствено в полза на трети страни“, обясни Цветанов.

Според него някои онлайн медии твърде очевидно искат да манипулират общественото мнение и изрази мнение, че България е подложена на хибридна атака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Eee

    66 3 Отговор
    Свали си розовите очила за да видиш ясно картинката Цецо.
  • 3 Брат ми

    42 4 Отговор
    Тоя Цв.Цветанов мнооо залухав.И Американците и Руснаците много отдавна са ни врагове.И едните и другите само гледат да ни прее...ат.
  • 4 Лошо ми е

    66 2 Отговор
    Нямам нищо против САЩ, обаче такова мазнене направо ще си издрайфам червата.
  • 5 ИЗКЛЮЧИТЕЛНО

    64 1 Отговор
    ПРОТИВНО СЪЩЕСТВО ! НАГЛО ИЗЦВЪКАНО ГЕРБЕРАСТЧЕ ! В НАЙ ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ ЩЕ СВЪРШИ КАТА ИЗСЕЛНИК МИЛИОНЕР !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сноу

    61 1 Отговор
    Това е най -отвратителния близач на амерски задници и явно краварите не са видели голям зор да го вербуват.

    Коментиран от #18

  • 8 А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

    39 1 Отговор
    А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?
  • 9 а бе тоя

    33 0 Отговор
    не чу ли какво каза тръмпи...америка на първо място и отново велика. как тогава можем да бъдем РАВНОПРАВНИ партниори с америка когато те не ни смятат за равни (а ес има по-голямо население от америка и по-голям БВП ) . само ес и само европейска армия ни е нужна ....без турци и американци да ни пазят !!
  • 10 антисоросоид

    42 0 Отговор
    Цветснов, съгласен съм с теб . Тръмп и САЩ не са ни врагове но демократическата партия на САЩ и спонсорът им Сорос са врагове не само на нас а на цялото човечество
  • 11 РАЯТА

    42 0 Отговор
    Цветанов: Тръмп и САЩ не могат да ни бъдат врагове.......... АКО КАЖЕ ДРУГО , .........."СТИПЕНДИЯТА" ......ОТИДЕ !!!!!

    Коментиран от #16

  • 12 ЗВТСС

    30 0 Отговор
    Нито има тежки нито има леки конфликти на територията на Европа и от кого ще си гарантира сигурноста на Европа? от Русия ли ? тя ли е вечният враг?

    Коментиран от #14

  • 13 арджентата

    30 0 Отговор
    Пак се залага на губещата страна!
  • 14 Наобратно

    26 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЗВТСС":

    Много ясно Европа многократно напада Русия но Европа я е страх от Русия, просто комплекс :))))
  • 15 5555

    32 0 Отговор
    Хибридна американска подлога.
  • 16 СТУДЕНТА

    34 0 Отговор

    До коментар #11 от "РАЯТА":

    Стипендията на щерката, е сигурно отдавна утвърдена в САЩ.
  • 17 ТОЧКАТА

    22 0 Отговор
    Демокрацията и ,,правовия,,ред се базират на сигурността....тя гарантира и сигурността и РАЗСТЕЖА!!!!!????...Тоест,ВСИЧКО се базира на СИЛАТА и оръжията на стратегическия партньор......Това мнооого ясно си проличава в Венецуела.....Ааааа къде остаха хартата за правата на човека,ООН,конституцията,дори и ЕС като структора??? Този е троянскията кон на америчка в ЕС!!!!!А Венецуела е пример за,,,САМОСТОЯТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ И НЕЕЕЗАВИСИМОСТ,,,...С този никога няма да изпитаме подобна гордост...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бин Ладен

    29 0 Отговор
    Като пристигнат 8 джелеза ф 14 модел първо ще ги разбия в апартаментите на тъща ти
  • 20 Физ

    31 0 Отговор
    Интересно, защо физкултурника не смята колонизаторите за врагове?!
  • 21 Тоя е лизач

    32 0 Отговор
    Тоя защо не каже, кой направи най-тежкия конфликт в Европа и Югославия.
  • 22 Hhhhhhh

    22 1 Отговор
    Гъзолизец. Как го търпи Борисов.
  • 23 Клюкар

    32 0 Отговор
    Не са ни врагове, Господари са ни.
  • 24 Orthodox

    18 0 Отговор
    Този масон, изпълняващ задачите от задокеанските му братя по ложа, е всъщност истинският задкулисен премиер в сянка, а ББ е само фигурант-изпълнител и марионетка.
  • 25 брег

    20 0 Отговор
    цв.цв.явно си само физкултурник и язък както казва стария Българин,че си Софиянец тъп като не си запомнил името на англичанина синклер който е против свободата от османската империя и бомбандировките на индианските му приятели над София колко Българи невинни са загинали,а вдигнаха паметник на американските завоеватели
  • 26 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 0 Отговор
    Лили ка са кръстосали крачета муахахахахах истински мъже хахаахахх къде го чехльото да цирика и тои в подкрепа на макдоналдската раса
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Димитърд

    1 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ванга 2019":

    Оставка на Борисов, а не на Цветанов той е много последователен във всичките си изказвания, докато премиера Борисов се върти като ветропоказател и непрекъснато обслужва руските интереси. Вярвам на Цветанов защото е истински натовец и европеец. В този сайт пишат хора които използват думи от времето на БКП и просто обикновени соц клишета и руски лъжи. Бъдете европейци, а не жалки руски слуги.
  • 29 И тоз при "трабанчето" да оди

    16 0 Отговор
    Тоз пак се напъва... не разбра ли, че нищо не може да роди?!
  • 30 228

    20 0 Отговор
    ЦЕЦО ФИЗКОЛТУРНИКА Е ПРАВ. САЩ НЕ СА МУ ВРАГ. САЩ МУ Е РАБОТОДАТЕЛ
  • 31 Джони

    0 22 Отговор
    Най големите убийци и личности които проведоха а мръсните войни в бивша Югославия бе социалиста Милошевич които води три войни начело с криминалния престъпник Аркан след като избиха и ограбиха много мюсюлмани, сръбските служби убиха Аркан. Трите войни които проведе Милошевич след като ги загуби свърши в затвора в Хага. Държавата която се намесва във вътрешните работи на всички държави е Русия. Наскоро гръцкото външно министерство обвини Кремъл в поредната намеса във вътрешните работи на Гърция. Като руски олигарси плащат на футболните фенове от Гърция и Македония за да протестират против ратифициране на договора за преспанското споразумение. Кой е най големият враг на балканските държави не е трудно да се сети човек че това е Русия. Има една стара българска поговорка. Къде е стъпил руски ботуш трева не никне.

    Коментиран от #34, #41

  • 32 кобилкина

    8 0 Отговор
    Явно ползва качествен възбуждащ лубрикант .
  • 33 Друг

    5 0 Отговор
    Могат, могат! .... те са!
    (На кого се подмазва Цв.Цв. ?- А, на тоя дето слуша "големия брат"!)
  • 34 натовец

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Джони":

    Колко ти плаща Цвъцко? Има една справка колко войни са водили САЩ от създаването си извън техната територия. И навсякъде са американски интереси. Прочети преди да се изхождаш неподготвен.
  • 35 Тодоров

    13 0 Отговор
    Цветанов, отговаряй за себе си. Аз пък МИСЛЯ, че САЩ са ни най-големият ВРАГ. На тях им трябва просто нашата територия. Развивай си теориите пред орготдела на ГЕРБ. Преди дни Сидеров те нарече "голям" политик. Не, ти си просто една голяма американска подлога.
  • 36 гост21

    14 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    75 години от бомбардировката над Враца
    Около 100 "летящи крепости" от 15-та въздушна армия на САЩ удрят града на 24 януари 1944 г. Загиват 124 души, а още 8 души умират от раните си във врачанската болница. Без покрив в този ден остават 1 667 врачани, разрушени са повече от 800 къщи. Сведение за тъпанара Джони
  • 37 Тодоров

    14 0 Отговор
    Ако видите кои са българските членове на Европейския съюз за външна политика, веднага ще разберете ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЪНШНА ПОЛИТИКА и се е превърнала в АМЕРИКАНСКИ СЛУГИНАЖ: Иван Кръстев, Ивайло Калфин, Камелия Славейкова (SHELL България ЕАД ???), Меглена Кунева, Николай Младенов, Росен Плевналиев, ЕВА МАЙДЕЛ (???). А Цветанов тръгнал да ни убеждава за РУСКА ЗАПЛАХА и ПРИЯТЕЛСТВО със САЩ.
  • 38 Макс

    13 0 Отговор
    Е нема друг галфон като тоя,страшна гадина,противна дебилна физиономия.
  • 39 pepe le pew

    8 0 Отговор
    Но по-важното е че не сме и приятели, иначе визите отдавна да бяха отпаднали. На този етап това би било символичен приятелски акт на уважение, нищо повече. Но след като не сме достойни за тяхното приятелство е невъзможно да си имаме доверие и би било неразумно от наша страна да купуваме стратегическо оборудване от тях. Оборудване от което зависи националната ни сигурност. По принцип, повечето политици са зависими, късогледи, и амбициозни идиоти със съмнително образование, Цветанов не прави изключение, които нямат капацитета и/или необходимата свобода за един задълбочен анализ на тема кой на кого е или щял да бъде враг. Герберския марионетен режим не е достатъчно квалифициран за такива анализи. А хвърчащи, простички, и неаргументирани изказвания от сорта на заглавието е обидно. Колкото и да сме прости, чак пък толкова не сме.
  • 40 възмутен

    7 0 Отговор
    Ти и Тиквуна със сигурност сте наще врагове, след като ни докарахте под дъното.
  • 41 Ти го турят сите манафи!

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Джони":

    Джони, Джони, ти си бил ненадминат герберски трол и доказан идиот! Доволен ли си от хонорара, който получаваш от Цецо Пъпеша? 👽
  • 42 777

    0 0 Отговор
    Всяка изкензване на Цвъкнята сваля по една десета от подкрепата за ГРОБ.
  • 43 Димов

    0 0 Отговор
    Да си тъп и прост не е лесна работа.
  • 44 Сашо

    0 0 Отговор
    Да, естествено.. Няма как държава, която ни разграбва да ни е враг.. Тъпанари, дупелизци, нали без тях няма как да ускорим затъването си в калището.. Единствената държава в НАТО сме, която американците използват до такава степен и какво получаваме- "демокрация". А "лошите" руснаци подариха изтребители на Сърбия, но те са заплахаа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове