Last news in Fakti

25 Януари, 2019 22:31 2 958 65

В София почетоха жертвите на Холокоста

  • холокост-
  • жертви

Тази светла диря в колективната ни памет винаги ще подхранва самочувствието ни

В София почетоха жертвите на Холокоста - 1

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Ние помним“, която е в рамките на Световната кампания #WeRemember. Представянето на експозицията беше организирано от Групата за приятелство България – Израел в 44-ото Народно събрание и посолството на Израел в София по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста – 27 януари.

Спасени евреи има навсякъде в Европа, но България е единствената, която спаси изцяло еврейската общество в страната, заяви Цвета Караянчева пред присъстващите на откриването. Председателят на Народното събрание подчерта, че това е огромен принос, с който българите трябва да се гордеят. Това е исторически подвиг без аналог, който трябва да се изучава като пример за кураж, хуманизъм и гражданска доблест, добави Цвета Караянчева.

Тази светла диря в колективната ни памет винаги ще подхранва самочувствието ни на пълноправни европейци, отбеляза председателят на парламента. Цвета Караянчева посочи, че България е пример за мирно съжителство, толерантност и разбирателство. Международният ден в памет на жертвите на Холокоста е повод да си кажем колко е важно да уважаваме и зачитаме различията помежду си, заяви тя и призова днес отново да повторим, че ние помним, защото без минало сме обречени да нямаме бъдеще.

Ние трябва да помним, да знаем миналото, защото да градиш бъдеще на базата на миналото е човешко и разумно, подчерта председателят на Групата за приятелство България – Израел и председател на Комисията по отбрана ген. Константин Попов.

Посланикът на Израел в България Ирит Лилиан заяви, че не е достатъчно да се каже само „никога повече“, трябва да предприемем реални действия подобни неща да не се случват в бъдеще. Трябва да се борим с езика на омразата, да спрем нетолерантността, да предприемем конкретни действия така, че такива прояви да не намират място в нашето общество, добави тя.

Участниците в откриването на експозицията позираха за обща снимка, държейки в ръце листове със заглавието на Световната кампания – WeRemember.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 К за Иван Костов от БКП

    49 4 Отговор
    К. за Израел, за Ротшилдите, за Сороз и за Българския Хелзинкски Комитет на Сороз. К. за демокрацията на евреите.
  • 3 Бих ви теглил

    41 4 Отговор
    един откос. ГРОБари на България.
  • 4 Анти трол

    33 3 Отговор
    Смърт за убийците на България и българите(които според Сорос и евреите) били един от 26те етноса в България.
    Отворени граници за Израел!
    Не на расизма в Израел! Да живее ЛГБТ общността в Тел Авив и Сдерот!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анти седераст

    28 1 Отговор
    Седерасти
  • 7 Холокост

    45 8 Отговор
    Вечна слава на австриеца!

    Коментиран от #52

  • 8 А кога

    49 1 Отговор
    ще признаете ХОЛОКОСТА над Българската нация?!
  • 9 Варна

    36 0 Отговор
    Даааа... - И ние помним! За това след като Борисов падне от власт и увисне. - Всичко, което помним ще му го върнем
  • 10 Ееее

    46 2 Отговор
    Ами жертвите от циганските издевателства кога?
  • 11 Уаат

    31 1 Отговор
    И защо на английски език е написано?
  • 12 Демагогия

    20 5 Отговор
    Само преди няколко месеца наградиха с орден един дърт 93 годишен фашист анти коунист който е убивал именно борците за свобода и за еврейския народ! Двуличници
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иванов

    24 0 Отговор
    Ама и Цвета как ги ближе по топките. Бравос Цвете!
  • 15 Bubbles

    27 2 Отговор
    Всички на влакчето и право в завод Аушвиц!

    Коментиран от #30

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фатих Мехмед

    23 6 Отговор
    Смърт за юдейте
  • 18 аааа

    23 8 Отговор
    Не знам евреите,що го правят на въпрос!?Хитлер 10 пъти повече славвяни е избил!
  • 19 анонимен

    32 3 Отговор
    а кой ще признае холокоста сега в България от тия същите???
  • 20 Жидомасов Гроб

    16 1 Отговор
    Едни почитат, другите празнуваме...
  • 21 Анти седераст

    19 0 Отговор
    Да живеят ЛГБТ общността в Тел Авив и еднополовите сватби!

    Коментиран от #22

  • 22 Иванов

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Анти седераст":

    Човече, тези неща те ни ги пробутват на нас гоите и не ги допускат в тяхното общество.
  • 23 Бачо Киро

    32 1 Отговор
    Тея па... Участват ежедневно в убиването на българите, седнали да помнят и жалят фалшивия холокост... Освен всичко друго, баш забраната за разследване на холокоста е абсолютно доказателство, че е менте... Българските менте депутати по-добре да почнат да се грижат за българите. На първо време смъртна присъда за убийци като последните двама цигани. Публично - пред всички на площада! После по ред на номерата... Всички с присъди в затвора.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Брат ми

    26 2 Отговор
    Няма такова нещо като холокост. Чифутите си измислят историята и я натрапват на всички. 88 Welcome to Auschwitz
  • 26 Иванов

    6 13 Отговор

    До коментар #24 от "JPower":

    Виж, нека сме обективни. Аз както знаеш съм патриот, но не мога да си кривя душата и да отричам, че цялата ни политическа номенклатура след Народния съд 44 година е от мазни цървули, които облизваха задниците на руснаците, а после и сега на хамериканците. Те, горките не правят нищо без чичко Сам да им заповяда и те така. Израелците не са ни с нищо виновни.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 аааа

    6 7 Отговор
    Даам,ясно е защо свободата на словото е толкова ценена у нас,та сме на" завидното" 111 място в света! 17-коментар казва смърт на юдеите---може!А като кажа ,че българина е продажна гад със свалени гащи,модераторчето трие!Ами гащите бе първо тях вдигнете,па се изправете,и няма да вие виновен ни евреин,ни руснак ,ни американец!Ама първо .....гащите!
  • 30 criminal

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Bubbles":

    Ще го търсят фюрера със свещ.......Sieg Heil
  • 31 Генерал

    22 2 Отговор
    Само се замислете, ТИЯ строените на кого слугуват?! Помислете, защо никой от ТЯХ не почита българските жертви от геноцида на тракийските българи или жертвите от турското робство?!
    Във ВСВ са паднали десетки милиони убити - военни и цивилни. 27 милиона съветски граждани и 6 милиона поляци, например...и други стотици хиляди от различни етноси. Защо и тях не почитаме? Защо мъртвите от ВСВ имат такава система на отчитане? По етноси. Доста странно, погледнато от човешка гледна точка. Когато се правят равносметки за войната, в които жертвите се броят по етнически признак – това си е расизъм. Двуличието е видно!
  • 32 Иванов

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бумеранг":

    Разбира се това което става в Германия и другите бивши нацистки държави е мъст. Самата Меркел е хазарка, но има нещо което отмъстителите ако и да го знаят, са го пренебрегнали. На всяка сила има противоположна. С тази си мъст те изкопаха Нацизма и го възкресиха към нов живот, а това Чудовище ще ги довърши докрак, дано не съм прав поне този път. Мисля им добро на тези хора, но виждам, че допуснаха фатална грешка.

    Коментиран от #33

  • 33 JPower

    18 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Нацизма е отговор на еврейския геноцид над Германия... много преди нацизма, евреите разрушиха Русия и доведоха Сталин- грузински ЕВРЕИН, какъвто е и Ердоган..... системата на хазарите е една и съща 2000год.. Поставят начело на набелязаните държави, техни ""братя"" с цел да я унищожат и ограбят!!! Хитлер изгони евреите от Германия. Богатите и информираните избягаха, тия които останаха, пострадаха...но Хитлер прочисти Германия от всички тия хора, които е смятал за отпадък или заплаха за Германия!! В лагерите са умрели повече неевреи ,но само те квичат!! Сталин (Иосеб Бесарионис дзе Джугашвили) изби над 10 мил.души за удоволствие!! Хора, които не бяха заплаха за рижима му, и това се е случило 15год.преди Хитлер да създаде концлагерите!!! Модератора, това го има документирано и не е нужно да ме триеш..

    Коментиран от #35, #42

  • 34 Хайл

    16 1 Отговор
    А за над 40 милиона руснаци,българи,сърби,французи,чехи,унгарци и още много загинали хора що няма дума дори,само чифути ли са "воювали" във войната? Еврейските фамилии са забогатяли през войната
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Комунист значи Евреин

    13 0 Отговор
    Евреите и техните първи братовчеди-арабите са най голямата заплаха за човечеството!
  • 37 стоян георгиев

    3 21 Отговор
    евреите са народ които трябва да бъде за пример,като работливост,ученолюбие,патриотизъм и единство.вместо да ги плюете се учете от евреите,наи-великата нация на света.евреите винаги са имали добро мнение за българите ,но явно идва времето да си го развалят.българите и евреите никога не са имали омраза помежду си.българската евреиска общност е дала огромен брои загинали в воините за национално освобождение.загиналите евреи пропорционално надвишават загиналите българи.съратници евреи са имали и левски и гоце делчев,а българските евреи до послдно не казаха лоша дума срещу българия и българите.тва че загубихме през комунизма евреиската си общност е огромна загуба за българската нация .

    Коментиран от #40, #43, #44, #45

  • 38 Зейбекико

    0 19 Отговор
    ПОКЛОН и мир на душите им . ИЗРАЕЛ и Еврейския народ ще пребъде !
  • 39 no name no face no number

    5 0 Отговор
    любов с пари не се купува
  • 40 ivan4o

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    1 въпросче, защо е забранено да се изледва така наречения холокост?

    Коментиран от #41, #50

  • 41 Хайл

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "ivan4o":

    Как да изследваш нещо което никога не се е случило,както и лъжата че са 6 милиона избити...ако е било вярно с колко народ щеше да е създаден израел- нямаше да я има в този случай
  • 42 Иванов

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "JPower":

    Господине, да ти попълня знанията- самият Шикългрубер е хазар по баща Ротшилд, но евреите не са го приели за еврейн, защото майка му е била австрийка. Той провежда политиката на хазарите Ротшилд за заселване на Обетованата земя. Обаче как да накараш хазарите, хора паразитиращи на германския гръб да отидат в пустинята и да живеят като бедуини, карайки ги да напуснат охолния живот в Западна Европа? Чрез превъзпитание в трудови лагери, там бившите лихвари се обучават на здрав физичиски труд в лишения. Обаче в газовите камери умират хора. Кои са тези хора, придимно синти и истински ивреи. Да, хазарът Шикългрубер си отмъщава за тяхното отхвърляне и почти ги унищожава като народ, та дори и днес в Исраел истинските потомци на Авраам, Ицхак и Яков са не повече от 10% от населението на страната, всичко останало са хазари. Хазарите са ЧЕРНИТЕ БЪЛГАРИ НА БАТ БАЯН, които се смесили с тюркси племена. Днешният свят се управлява точно от тях, а не от истинските евреи и поради това да се мразят и обвиняват истинските евреи заради нещо което не са направили е безумие. А да мразим хазарите с които имаме общ произход и кръв също е неудачно. Приятелство ни и нужно, но и управници, които да защитават националния, а не личните си интереси. Не евреите са ни виновни, а дупедавците, които търпим да ни провеждат етнически геноцид!!!! Боко и Цоко трябва час по- скоро да идат в затвора.

    Коментиран от #49

  • 43 Генерал

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Не мога да повярвам, че някой може да напише подобно нещо! Явно не си българин!....
    Лев Главинчев (македонски евреин, полковник от ДС, криминален затворник преди септемврийския преврат, съден за убийство, комунистически касапин садист, избил със своята „ударна” партизанска група около 250 човека от софийската интелигенция веднага след 09.09.1944г.

    Бачи Зеев (руски евреин, резидент на НКВД изпратен след 1944г. от Берия, ръководител на следствието към ДС, невероятен изверг, един от най-големите палачи на нашия народ)

    Израел Зееви (евреин, следовател в МВР след 09.09.1944 г., член на БКП, палач и касапин на хора, измъчвал и убивал арестантите с особена жестокост и садизъм, виновен за смъртта на стотици хора)

    полковник Валери Тажер (евреин, комунистически палач, съветник на Тодор Живков)

    Жак Натан Примо (евреин, активен участник в масовите убийства след 09.1944, след това член на ЦК на БКП и съветник на Живков)

    Рубен Аврамов Леви (евреин; специална личност от висшия комунистически ешалон; историк, фактически идеолог на марксизма в България

    Георги Давидов – (евреин, началник на благоевградската ДС (1948 г.). Един от палачите на българския народ след 1944 г.)

    Анжел Вагенщайн (евреин, бил е партизанин-терорист, ръководител на бойна група, палач на Българския народ след 09.09.1944

    Борис Велчев (евреин, бил е началник на комисията към ЦК на БКП контролирала 86-те концлагера в България, роднина на сегашния главен прокурор и на Милен Велчев

    Коментиран от #51

  • 44 Генерал

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Капитан Остап Гершанов (евреин, бил е последователно комендант на комунистическите концлагери ''Джерман'', ''Богданов дол'' и ''Куциян''. Масов убиец на Българи.

    Манчо Рахамимов Мошев (1902-1986 г.) –евреин, юрист, партиен деец, член на БКП, участва в нелегалните групи; съдия „народен обвинител” в VII състав на Народния съд след 9.9.1944 г., „палач в тога”.

    Пепо Менахем Коен – евреин,юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия – главорез от съставите на Народния съд след 9.9.1944 г.

    Еми Барух – съдия –евреин, главорез от съставите на Народния съд след 9.9.1944.
    Манчо Рахамимов –евреин, главорез от съставите на Народния съд след 9.9.1944 г.
    Йосиф Кутев –евреин, главорез от съставите на Народния съд след 9.9.1944 г.
    Исак Данон – евреин,главорез от съставите на Народния съд след 9.9.1944 г.
  • 45 Генерал

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    всичките съветници (12бр.)на Тодор Живков бяха евреи.

    Всичките съветници на Тодор Живков бяха евреи - Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак Паси, Валери Таджер, Валери Натан, Пепо Менахем Коен, Жак Натан Примо, Соломон Франсез, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов....

    Евреи - историци фалшификатори на българската история - Рубен Леви, Леон Асланов, Берта Коларова, Давид Коен, Исак Самоилов, Ели Ешкенази, Жак Натан Примо, Берта Калаора, Ана Фаденхехт, Давид Елазар, Давид Беневенисти, Клара Пинкас, Димитрина Джонова, Ашер Ханакел, Роберт Меламед, Ребека Клейтман, Жак Ескенази, Фидел Барух, Домна Кристин................и това не е всичко!

    Коментиран от #46, #53

  • 46 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Генерал":

    Генерале, нцв Борис Трети е бил информиран какво ще се случи с него и държавата му, ако се включи във всв. Единственият верен ход е бил пълен неутралитет и последваща краткотрайна германска окупация. Едно куче, да го ритнеш и то ще се обърне да те захапе, та камо ли човек...

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Генерал

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иванов":

    Защо и какво е направил цар Борис Трети е друга тема..и за Хазарите нещо си се объркал**"След смъртта на Кубрат, която е към 672 г., между наследниците му пламва борба за власт. Конфликтът прераства в гражданска война. Срещу законния владетел Бат Баян се надигнал Аспарух, подкрепян от чичо си Шамбат. В кървавата братоубийствена война, продължила години, отначало Аспарух имал успех. Бат Баян извиква на помощ хазарите, което накланя везните в негова полза. След смъртта на Шамбат през 679 г. Аспарух е разбит и принуден с народа си оногондурите да се оттегли на запад към реките Днестър и Дунав. Бат Баян заплаща скъпо за помощта на хазарите. Принуден е да им отстъпи източните територии на България, а впоследствие губи независимостта си и става техен васал. Държавата на Бат Баян е наречена Черна България по името на населяващите я черни българи. Тя е на пътя на народите и е подлагана неведнъж на унищожителни нападения на различни номади идващи от изток. По думите на византийския император Константин V, през 30-те и 40-те години на Х век, при агонията на Хазарския каганат, в Приазовието отново възниква независима българска държава. Но това е за кратко. Черна България е опустошена този път от печенегите и повече не се възражда. Тогава загива и столицата й Фанагория. Част от българите на Черна България се преселват към Волжка България, а друга част идват в Дунавска България. Трета част остават на мястото си и се вливат в новия етнос, доминиран от славяните. Така, в

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Знаеш ли че това което си писал ми напомня на едно предаване за произхода на Хитлер-как уж баба му била слугиня при евреи,как била изнасилена от сина на евреите,ама май не било вярно,как бил роден от кръвосмешение,как "козел му отхапал мъдото" ...и в следващия момент автора на предаването казва че това не било така...за евреите всичко което може да очерни някой се използва максимално...направи си труда и виж в ютуб речите на Хитлер особено за чърчъл и световното еврейство...
  • 50 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "ivan4o":

    не е забранено да се изследва холокоста.напротив изследва се многоинтензивно.
  • 51 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Генерал":

    само като прочетох ника ти генерал ми стана ясно къв си.лев главинчев се оказа евреин.другарю генерал.главинчев преди да стане комунист е деец на вмро.интересно защо е отисъл в тази национална българска организация един евреин?интересно що брат му е българизирал родопите с просветна деиност.та не препечатваи шаблонно лъжливи антиевреиски саитове!!!колкото си генерал толкова и си запознат с историята ни.в комунистическото движение на българия ,а и по света има много евреи,но те не са масовката.основната част от евреите са консервативни,религиозни и традиционалисти.демек са много далеч от комунизма.самия факт че след идването на комунизма у нас те се изселиха в израел въпреки напъните ти да ни обясняваш как са били гръбнака на комунистическата ни страна и репресивния и апарат.та отговори генерале ,що като на живков съветниците са евреи,а дс е доминирана от евреи от 48000 български евреи у нас остават около 1000!!!!!всички други сбират багажа и заминават за израел,но никои от загиналите не става антибългарин!!!та провери си инфото преди да пишеш!!!

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гзт

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Генерал":

    Известни еврей - стивън сегал, робърт дауни, мила кунинс , натали портман, кърк дъглас , тони къртис ,кейти сегал, деив мъстейн, джорж гершуин, джеф голдблум ,и още други.
  • 54 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Генерал":

    И като как Генерале един многоброен като морския пясък народ болгарски изчезва за една нощ, а на сутринта по земите на същия този народ се появява нов многоброен като пясъка народ хазарски? Елементарната логика сочи само едно, че този народ е сменил вярата си и е приел Йудаизма, а думата хазар е значела по онова време водач на стадото, какъвто е бил и Бат Баян. За приемането на Йудаизма Баян е имал ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ, защото моралът на народа е бил стигнал стойности под нулата. Самите му братя, забравяйки завета на Куртбат са му точили ножа и са се бунтували срещу него, затова и той търсейки начин да излезе от кризата е взел това решение, което според мен е било правилно. Пак повтарям, неговите потомци днес управляват този свят, а не потомците на Авраам. А щом им харесва да се наричат евреи, на мен това не ми пречи. Велики Болгар е дал и татари и българи и македони и унгари, а в днешно време и най- чисти турци!)

    Коментиран от #56

  • 55 Генерал

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: що като на живков съветниците са евреи,а дс е доминирана от евреи от 48000 български евреи у нас остават около 1000!!!!!всички други сбират багажа и заминават за израел>>>> Моше, добре знаеш за Ханаанската земя – Обетованата земя, кога е създаден Израел, какво влияние има Ционизма и най-вече Златният телец -власт, пари, алчност-милиарди репарации от Германия...и т.н. и т.н....

    Коментиран от #57

  • 56 Генерал

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Иванов":

    Ако ми посочиш и къде ги пише тези глупости, ще ти бъда много благодарен!
  • 57 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Генерал":

    лъжко,първо обянси що лъжеш че лев главинчев е евреин?после другите напътствия.и отговори бе фатмаче ,що 48000 евреи се изселиха от българия щом са фенове на комунизма и терхни хора са доминирали в комунистическа българия.трактатите ти за обетованата земя са същите като за евреите убиици които се оказват неевреи.и не ми викаи моше имам си име и съм го писал,но нямам желание разни лъжци като теб да разпространяват глупости за един от наи-сериозните световни народи.

    Коментиран от #58

  • 58 Генерал

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Добре Моше, ако ти е проблем, пиши Лев Главинчев какъвто си искаш -македонец, българин, евреин. А какво правим с другите? А те са много, ама много!>> http://balkan1.blog.bg/politika/2013/01/30/quot-komunistite-quot-1.1047921>>
    И това не е всичко! И как Моше ще защитаваш евреите, без да защитиш комунизма , или КАК ще осъдиш комунизма без да осъдиш евреите, а??

    Коментиран от #60

  • 59 Патриот

    0 0 Отговор
    Каква Холокоста?
    Какви 5 лева?
    Циркаджий!!!

    Който го интересува да пише на мейл [email protected] да му пратя книги за истината за тая измама - втората най-голяма след 11.09.2011г.
  • 60 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Генерал":

    значи питах те две неща не отговори на нито едно от двете.питах те що евреите дето са синоним на теб за комунизма избягват от българия почти до един като у нас се настанява комунизма и втория въпрос ,що излъга за това че лев главинчев е комунист?отговори на тия два въпроса ,а не ми влизаи с тъпотии извън конкретиката.и пак ти обянсявам казвам се стоян,аз за разлика от теб не лъжа в ника си!та отговори на въпросите ми !чакам!после ако искаш ще дискутирам с теб квото искаш,но няма как да стане като те хвана в лъжа ти да се преместваш като цветарка в друга тема с други лъжи.

    Коментиран от #61

  • 61 Генерал

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "стоян георгиев":

    Спокойно Моше! Отговорил съм, но явно не ти отърва!

    Коментиран от #62

  • 62 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Генерал":

    какво ми отговори и къде?защо лъжеш че лев главинчев е евреин?къде си отговорил на този въпрос?и защо като евреите са фенове на комунизма и част от неговата структура се изселват от българия почти до крак след идването му у нас?
  • 63 Генерал

    1 1 Отговор
    Моше,кротко, ше пукнеш някоя вена! 1.)Не съм излъгал,че Лев Главинчев е евреин, ти като знаеш, че не е, си е твой проблем 2.) Евреите напускат доброволно България заради създадения Израел, заради пропагандата на Ционизма и най-вече заради Златният телец -власт, пари, алчност- за милиардите репарации от Германия...които получи Израел....Сега Моше ми кажи, как ще защитаваш евреите, без да защитиш комунизма , или КАК ще осъдиш комунизма без да осъдиш евреите?

    Коментиран от #64

  • 64 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Генерал":

    лев главинчев не е евреин.сина му го опровергава в интервю.брат му също.брат му е много известен български просветител в родопите.казва се наум.интересно що се казва наум като е от охрид?смях!!!!та ако продължаваш да твърдиш че е евреин даи доказателство за това.тва второто е още по смешно.демек евреите напуснали българия заради златния телец и държавата израел????ами що не са го направили 1935 година бе красавец?реално експанзията за създаване на израел е още от началото на 20 ти век.що са отишли след идването на комунистите у нас?нали половината комунисти и целия репресивен апарат са били евреи?щеше да си доят златния телец тук!!!!смях!!!!дано си на 19-20 години щото иначе си за болница чесно!!!!или за цирка!смях!аз защитавам лесно евреите бе убавецо.тва е наи-успелия народ в света.наи-много богати ,хора,наи-много учени,наи-сериозен принос за цивилизацията ни въпреки че са много малко като брои и въпреки че евреиски философи създават комунизма .евреите създават и християнството между другото ,написват библията ,имат огромен принос и в мюсулманската вяра.демек няма защо да ги свързваш с комунизма .и как ще осъдя комунизма без да осъдя евреите?ами не всички котки са сиви убавецо.при евреите има троцки,но има и аинщаин,има родшилд ,но има и нилс бор.основната част са консервативни и комунизма не е тяхната идея.самия факт че в израел няма комунисти показва същността им,макар че черни овце има навсякъде.няма как да осъдя грузинците като комунисти въпреки стал
  • 65 Генерал

    2 0 Отговор
    Той самият ако се е определил като евреин, брат му колкото и да го опровергава е все тая, всички са го знаели като евреин.Но това ме съмнява, по-скоро след зверствата които е извършил някои от твоя етнос са подучили брат му - какви интервюта да дава....И много добре знаеш, че Израел е създадена през 1948 г. Затова след ВСВ заминават на там....Другите глупости където си изписал, ги запази за себе си. Разбра се, че оправдаваш комунизма, техните водачи и извършители - които избиха десетки милиони християнско население.А днес, вие - бившите комунисти станахте първи либерал демократи и продължавате да унищожавате християнска Европа и най вече България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове