Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 15:23 2 513 24

Волт: Държавата трябва да гарантира прага на бедност от 348 лв. за пенсионерите

  • пенсия-
  • пенсионери-
  • доходи

България се нуждае от нов модел на управление, който да гарантира на българите достоен стандарт на живот, какъвто има в другите държави от ЕС

Волт: Държавата трябва да гарантира прага на бедност от 348 лв. за пенсионерите - 1
Снимка: БГНЕС

Европейска партия Волт започна своята предизборна обиколка в големите градове от страната. На събитието в Стара Загора, което се проведе на 2 и 3 февруари, политическият съвет представи за първи път кандидатите на партията за европейските избори през май.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с качествата на всеки един от тях и да разберат повече за личните им каузи и мотивация да се включат активно в политическия живот на България и Европа.

По време на срещата бяха обсъдени множество проблеми, за които се генерираха идеи и конкретни решения. Освен това кандидатите за евролистата запознаха аудиторията с позициите и вижданията си за реформи в ключови сфери, които ще представят и по време на кампанията пред гражданите. Макар и нова партия, съставена от предимно млади хора с експертен капацитет, членовете изтъкнаха като важен проблемът с ниските пенсии.

Политическият съвет на партия Волт е категоричен, че държавата трябва да гарантира прага на бедност от 348 лв. за пенсионерите, които са сред най-уязвимите социални групи. Икономическите показатели и големите бюджетни излишъци през последните години показват, че управляващите могат да осигурят по-достоен живот на възрастните хора, които са се трудили в продължение на десетилетия, а сега са принудени да оцеляват.

Именно поради тази причина от Европейска партия Волт смятаме, че България се нуждае от нов модел на управление, който да гарантира на българите достоен стандарт на живот, какъвто има в другите държави от ЕС. Чрез действията си досегашният политически елит нееднократно е доказал, че няма волята, а и капацитета да осигури така нужните промени. Поредните скандали и размяна на обвинения за корупция от страна на ГЕРБ и БСП са предизборен трик за втвърдяване на електората и на практика показват, че двете партии, които са непримирими идеологически противници, всъщност се борят за запазване на статуквото и общите им икономически интереси.

Политическият съвет на Волт е категоричен, че пътят на България трябва да бъде още по-силно обвързан с обединена и силна Европа, която е най-уникалният политически съюз в познатата ни до момента история. Въпреки опитите за външна намеса, ЕС остава глобален лидер в сферата на икономиката и търговията, здравеопазването, социалната политика и хуманното отношение към нуждаещите се и поставени в неравностойно положение хора. Ние ще работим това да е факт и за България!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    16 5 Отговор
    Какви гупости пишете. Ние сме двама възрастни и две деца и сме с чисти 800 на месец!!!

    Коментиран от #5

  • 2 АМПЕР

    10 6 Отговор
    Тия електрически помияри пък кои са?

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Европа мисли за нас

    11 5 Отговор
    ВОЛТ? Поредният болт в главата на Българина!!!
  • 4 Само питам

    14 5 Отговор
    По всяка вероятност е поредната партия , която ще развива див популизъм и ще сипе голи обещания. Не видях нито една цифра, която да обоснове как ще стане това повишение, колко ще струва и от къде ще се вземат тези пари. Само пожелания и голи фрази. Нищо конкретно. Поредните Барековци ще заминат за Брюксел.

    Коментиран от #10

  • 5 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Тия 2 деца...имат ли си родители,или сте ги осиновили на стари години?

    Коментиран от #7

  • 6 Димитър

    12 0 Отговор
    До Перър

    Аз подкрепям предложението!
    Не разбрах, кое е глупост, има много пенсионери работили по 30-40 години и вземат 220 лева. Държават трябва да гаранти прага на бедност, с една дума да няма пенсия за стаж и възраст по ниска от 348 лв. Във вашия случай, излиза че сте с 200 лева на глава от домакинството, което е ужасно.
  • 7 Перър

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Децата са си наши и 30 или малк оотгоре не мисля да сме много стари. А за сведение само детската градина е 57 на месец. Цяло чудо е че наем не плащаме. Но мисля че има много млади семеиства в нашата схема.
  • 8 така ли

    6 2 Отговор
    ВОЛТ?????????Нямам им никакво доверие!а на Европа още толкова!
  • 9 ПЕНСИОНЕРА

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "АМПЕР":

    Ааааа пак са от ха така или по големи петриотти.
    Гаранция са клонинк на сегашното болшовишко котило.
    Едвали стоят финландци зад тези партия.
    А ТОЛКОВО Е ЕЛЕМЕНТАРНО И ПРОСТО :--- ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПЕНСИОНЕРСКА ПАРТИЯ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ.
  • 10 Митю

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Че какво и толкова трудно на сметката, около 300 000 пенсионери са под прага на бедност, говорим за такива със стаж и възраст. В момента най-малката такава пенсия около 220лв, което значи доплащане от държавата в най-лошия случай 128лв., което значи около 450 милиона на година, но всъщност ще са около 300 милиона. Значи МС разпредели 3 милиарда излишък за две седмици, но другите пасти да ядат...

    Коментиран от #13

  • 11 куку руку ку

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "АМПЕР":

    Смъртта на ВОЛТ е КЪСО (Коалиция за ЪПсурТни Социални Очаквания)
  • 12 Искате да управлявате ?

    3 1 Отговор
    Чудесно! Прекалено много млади хора изпратихме да получат немско европейско образование, нали? Сега съберете няколко от тях и ни ги изпратете да ни управляват. Хем ще се разбират с вас, хем ще ги тестваме какво са научили при вас и как могат да го приложат! Стига с тези познати лица, и на нас ни омръзнаха и на вас!
  • 13 Само питам

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Митю":

    А какво ще кажат тези, които сега получават 350 лева? Ще са съгласни ли тези с 200 да взимат колкото тях или и те ще иска по 128 лева отгоре? така, че не е толкова елементарно. получава се геометрична прогресия на исканията и цифрата няма да е 450 милиона.

    Коментиран от #15

  • 14 конте

    1 3 Отговор
    Тая партия е клонинг - дъщерна - пипало на октопода.. на единствената партия в БГ - хамелиона иска пак да смени окраската и тъпия БГ избирател да го подкрепи с новата му шарка!
    Единствения изход - смяна на конституцията и модела на управление...
    Президентска република. Лошото е че това без кръв нема как да стане.
    Затова другия изход е терминалите и бегам бързо към нормална държава. Нека си управляват тук РОМИте и неграмотните>. Да видим от къде пари ще вземат, щото Ромите,телкарите и неграмотните пък требва да земат... А сега дилема! Ей стегнете се, че писна вече на хората!
  • 15 Митю

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Само питам":

    То не е до искане, а до възможности и до справедливост. Не сте ли съгласен, че трябва да се покрива прагът на бедността?
    Не ми се говори как се живее с 350 лева!!! Има пари, но крадат на поразия. На избори бих подкрепил Волт, дано се яват!

    Коментиран от #18

  • 16 Глас от бъдещето

    2 3 Отговор
    Ако искат да са чисти пред съвеста си, трябва да променят начина на формиране на пенсиите: да се отчита не само трудовия стаж, но и значимостта на положения труд. Не може чистачката в една лаборатория да получава след време по-голяма пенсия от ръководителя и специалистите в тази лаборатория. Аргументи от рода "НИКОЙ НЕ ГО Е КАРАЛ ДА УЧИ","САМО СЕДИ И ПИШЕ"," Я ДА ВЗЕМЕ МЕТЛАТА..." доведоха до тиквите в управлението на БГ. После ревем!
  • 17 И аз питам

    5 1 Отговор
    Може ли някак да изпратим циганите в Горна Волта?
  • 18 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Митю":

    Съгласен съм напълно. но за справедливост изобщо не може да се говори, тръгне ли подобно увеличение. над 400 000 раБотят на МРЗ -560, като махнеш данъците виж колко остават.
  • 19 Справедлив

    2 3 Отговор
    Нищо съществено и сериозно не прочетох.Тия са като Сидеров големи приказки.
  • 20 Това е ключа на успеха

    1 1 Отговор
    Президентска Република по модела на САЩ
  • 21 Вече не вярвам на обещания

    2 0 Отговор
    Преди последните избори от нямате какво да правя (пенЦия съм), отидох на предизборно събрание на герб. Познавам кандидата, изчаках да приключи с гоУемите обещания и го попитах вярва ли си. "Отговорът" беше морава червена мутра и пот като градушка. И му предложих съвсем конкретно - ако си вярва, нека го напише на лист с условие - ако тези обещания не се реализират до една година, тази хартийка да се смята за заявление за напускане на парламента. Даже у казах, че ще поема разноските при нотариуса.
    Хайде предположете какъв беше отговорът!? Е...събранието се разпусна за нула време, но това е друга история...
  • 22 220 волта

    1 0 Отговор
    Ще станем богати.
  • 23 бббббб

    1 0 Отговор
    Демокрацията създаде бедността ,а ГРОБ е утвърди като необходимост за олигархията.
  • 24 Бесен

    0 0 Отговор
    Нямам идея кои са тия - от една страна са прави, че трябва да се покрива минимума - от друга обаче това трябва не е справедливо към тези, които са бачкали и внасяли в пъти по-високи осигурителни вноски, а някой с минимална заплата и непълен стаж би взимал почти колкото тях... ако се качва едното трябва да е еднакво в процентрно изражение за всички
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове