Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 13:12 3 790 17

В КАТ не анулират глоби, отменени от съда

  • kat-
  • глоби-
  • наказателни постановления

Пълна каша в Пътна полиция

В КАТ не анулират глоби, отменени от съда - 1

Наказателни постановления по актове и електронни фишове на КАТ, които са обжалвани и отменени от съда продължават да стоят в досиетата на шофьорите. При спиране от патрул за проверка на пътя и справка в таблета, катаджиите виждат, че даден човек има неплатени глоби, затова му вземат книжката и спират от движение автомобила му. Причината е, че съдебното решение не е отразено в системата за нарушения и наложени наказания.

За проблема разказа вчера пред в. "Труд" Борислав Тасев, председател на Съвета на съдебните заседатели към Софийския градски съд. Младият мъж е с две висши образования като юрист и политолог и вече е водил три дела, при които е отменил неправилно издадени наказателни постановления за пътни нарушения. А за това, че са му вземали книжката дори само за един ден, е осъдил на два пъти "Пътната полиция" за обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, причинени на граждани.

"Преди дни отново бях спрян за проверка, полицаят видя в таблета, че имам неплатена глоба по връчен електронен фиш, - разказа Тасев пред в. "Труд". - Веднага му обясних какъв е случаят. Фишът ми за движение с превишена скорост в района на град Севлиево ми беше връчен на 27 ноември м. г. На 28 ноември подадох жалба в Районния съд в Севлиево. На 10 януари 2019 г. той бе отменен с решение на съда. От страна на КАТ то не бе обжалвано и влезе в сила на 30 януари 2019 г. Нещо повече - понеже Районният съд в Севлиево има сайт, а аз знам номера на делото, отворих решението през смартфона си и го показах на патрулния полицай. Той каза, че това не е негова работа, той си гледа таблета. Затова ми взе документите и ми спря автомобила от движение. На 13 февруари изгубих цял ден в КАТ-София, докато ми върнат книжката и талона на колата, за което отново смятам да водя дело за неимуществени вреди", поясни юристът.

Неофициално вчера от КАТ-София обясниха, че част от съдебните решения или изобщо не пристигат, или идват с голямо закъснение по служебен ред. Имали са и единични случаи, при които са анулирани глобите на друг шофьор, а не на този който е обжалвал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 феликс дж

    50 4 Отговор
    Масово е така. Не само е като с електронните винетки, ами е още по зле. В един случай дори когато отбелязаха, че нямам глоба и я заличиха като платена, после пак ми връчваха вече отмененото наказателно постановление. Така са взели едни фирми, едни пари за някаква "работа" и ЦвЦв вече може да има 16 апартамента. Ама този достоен човек заслужава не 16 ами 160 апартамента и ние още ги траем. ГНУС.
  • 2 АВЕ ТИКВУН

    16 2 Отговор
    не ми пипайте парите
  • 3 гост

    38 3 Отговор
    Те са СЕКТА там. За да започнеш работа трябва дядоти да напусне или да си жена на някой там. Тия са държава в държавата. И са дразнещи с арогантното си поведение. Не се учудвам на нищо. Корумпирани и прости.
  • 4 Миризлив пор

    26 1 Отговор
    Тук е държавата на хартията - плащаш си наказателното постановление или фиша и после с години се разкарваш с превода от банката да доказваш че все пак си платил. Явно от тази каша някой печели и то много.
  • 5 е от тиква толкова

    24 2 Отговор
    Електронно правителство 2019 година в тикволандия...
  • 6 гост

    16 0 Отговор
    Дайте координати на този Борислав Тасев,
    да се запознаем с аргументите , които е използвал за
    отменянето на актовете!!!
  • 7 Ганю Ганев

    14 0 Отговор
    Съд до дупка, всеки трябва да си знае правата и задълженията.
  • 8 реалист

    19 0 Отговор
    Така е не само с КАТ,а и с НОИ и НАП...за винетките да не говоря...пълен хаос на всякъде ...жалко за нас българите живеещи в булгаристан...
  • 9 акак

    14 1 Отговор
    Еми аз не ходя изобщо за постановлението карам си с акта 5 години, докато мине давноста и после ходя и си зимам синию талон от КАТ ...
    Те по-умни от мене не са - аз съм бай ти Ганя Балкански и за сичко имам цер> Те ни клатят но и ние тях! Щом са мръсна алчна пасмина така ще е!
  • 10 Vojda

    4 4 Отговор
    Мършиииии бой стригане и глад за вас
  • 11 Африканец

    10 0 Отговор
    Боклуциии,вкарайте си в ред системата. Ша ви е.. в ...
  • 12 Бесен на Държавата

    12 0 Отговор
    Това е "фирма" КАТ , каквото и да пишем кучетата си лаят кервана си върви,с една дума - България!!! Всичко е организирана престъпна група! НАПКАТ,ДАИ, АПИ ,абе всичко....
  • 13 112

    6 0 Отговор
    то в кат има един всичкокомпетентен с едни таблети...
  • 14 1122

    7 0 Отговор
    ЩО? Те за друга държава ли работят?Значи полицията не е..ва съда?Стана тя,всеки събира пари за себе си ли?Те и в тотото събират пари и не дават джакпота,от ония картончета и от там не пущат нищо всеки събира кой такси ,кой глоби събират хората,пари правят,а ние обикновените хора ходим като скиори на слалом,тоз да заобиколим да не ни глоби,оня да обиколим трети ни чака на гюме у копривата и вика караш бързо,чак номера ти трака,не знам да вземем да хвърчим ли какво?
  • 15 Калинка от Герб

    4 0 Отговор
    Пълна каша в Пътна полиция. То в цялата държава е така когато закони се предлагат от знайни и незнайни лобисти експерти и интересчии.
  • 16 хасаня

    1 0 Отговор
    Язе това беемве на снимката го бегах оняден с опело. Като настъпих гаста и неме видеха поече то дим то рев то обороти мани мани.
    Са сам го мушнал у един гараж че го облепим в бело и пак почвам да си давам гас.
  • 17 Бай Благой

    1 0 Отговор
    КАТ са едни Лумпени!
    Почти всички са такива....едни такива с празни погледи.
    Прости...ама нагли за сметка на това.
    Системата им няма изобщо да я коментирам.
    За Перник знам, че ако те снима камера, звъниш на един номер и срещу 100-тина лева ти изтриват снимката.- но трябва да звъннеш до 15-тина 20 минути.
    Майката си трака в тази държавна "институция".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове