8 Март, 2019 16:50 2 959 38

Данъчни под прикритие играят хора и ръченици

  • данъчни-
  • прикритие-
  • касови бележки
Данъчни под прикритие играят хора и ръченици - 1
Снимка: БГНЕС

Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лева. Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката била по сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. За това двама инспектори се появили на поредната сбирка. Представили се за нови жители на селото и кандидати за членство в състава. Получили одобрение и се включили в репетицията.

В конкретния случай е приложена практиката "таен клиент", поясни Елена Манолова от НАП-Пловдив, цитирана от БНТ.

Два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали хора и ръченици. Накрая всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

И накрая на репетицията поискали издаването на фискален бон за извършената услуга, каза Пламен Кабаков, кмет на село Марково.

След като не получили касова бележка, се легитимирали и започнали проверката.

Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители, заяви Кабаков.

Жената, която е замествала този ден хореографа на групата, вече е потърсила адвокат.

Въпросната вечер просто по случайност се е наложило моята клиентка да води репетицията. Тази група няма обособен ръководител, те се събират, обменят опит по отношение на хората, Лидия Димитрова, адвокат.

Навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група, посочи Пламен Кабаков.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

Всички способи ще бъдат използвани за контрол от приходната администрация. Така финансовият министър Владислав Горанов коментира днес случая. По думите му, данъчните буквално са преиграли. Но превъплъщенията на данъчните имали различни вариации, стана ясно още от думите му. Министърът разказа за данъчни, които миналата година са били качени на круизни кораби. Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, разкри той. Но, подчерта Горанов, всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на една стъпка са от кючека

    58 0 Отговор
    Канят се да запорират и хората,и ръчениците.Нема лев!Особено след осем милионния подарък към мюфтийството.Работят за мюфтийството,че и хоро играят.
  • 2 Жху

    39 0 Отговор
    Що не играят тайни при прасето
  • 3 Опа

    41 1 Отговор
    някой завислив тъпак се е оплакал!
  • 4 НЯМА ОПРАВИЯ С ТИЯ И ОНИЯ

    30 0 Отговор
    СОПИТЕ В ГЛАВИТЕ!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 hmhmhm

    50 0 Отговор
    Трагедия. А тези в парламента защо не ги ловите. А забравих защото са ваши хора. Мизерници

    Коментиран от #23

  • 6 Хоровод

    55 0 Отговор
    Браво евала така се работи!!! Не Ви е срам
    Отидете където трябва,не имитирайте дейност на гърба на отрудените хорица и да им отнемате малко останалите развлечения!!!
    Срам ме е от Вас НАП!!!
  • 7 Е сега вече

    44 0 Отговор
    мога да спя спокойно. Строгата, но справедлива държава впрегна всичките си сили за да удари престъпниците по самодейните състави. Следващите трябва да са малолетните измамниците от детските ясли. Както е известно те заемат особено високо място във финансовата престъпност. Затова ли ви плащам данъци бе, алоу. Поредният евтин и тъп ПР.
  • 8 ванката

    46 0 Отговор
    кал не ви е срам за 1.50лв да се биете в гърдите че отчитате дейност и то на гърба на единственото останало от народа и обичаите ни - танците!!! а муджехидините 8 милиона бонус получиха от сега нататък как смятате че ще си плащат тия джедаи ??? срам и позор за народа сте ставай народе стига спа!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Перър

    26 0 Отговор
    Що не се хванат на работа и да ги осигуряват на минималната а да видим ли ще направят ли проверка на някой мазен бос.
  • 11 Борис

    40 0 Отговор
    9 милиона данъци опрощават на мюфтийството а икат данъци от хората които събират по 1,50 за читалището !!!! Бойко я пак кажи че работиш за благото на БЪЛГАРСКИЯ народ. Жалки същества за които освен мисълта за пари друго нямат в главите си.
  • 12 Дедо

    37 0 Отговор
    Браво!Другия път да ударите и групите за стари градски песни!Те там изтичат патите на държавата!Хвала на такива служби и служители!

    Коментиран от #14

  • 13 пишман български политици

    22 0 Отговор
    Ало запушете канала да не изтича! НЕЩО СЕ ВМИРИСАХТЕ!
    Това за канала на Ентропа върви с пълна сила. Само прелива , но не изтича!
    От 30 години насам тия политици са най-крадливите и нагли, постоянно ВИКАТ : ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
    НАРОДЕ ОБИЖДАЙТЕ ПОЛИТИЦИТЕ И ПОЛИТИКАТА ИМ ПОД ФОРМА НА
    OR CODE! СТИКЕРИ И ЛЕПЕТЕ.
    ТЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ!
    КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!
  • 14 БЪЛГАРИН

    26 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо":

    Има народна песен - яничари ходят мамо....
  • 15 Позор

    30 1 Отговор
    А езрабитните цигани с дворците, кога? Защо не се дегизират служителите на НАП като проститутки и джебчийки и да се внедрят в редиците им.
  • 16 Боко честния платец

    28 0 Отговор
    Чух, че едни дечица в детска градина пеели песнички и събирали по 5 ст., веднага и те да бъдат проверени, ква е тая мафия "Славейче" !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Готин ама не съвсем

    23 0 Отговор
    Тези тъ@@ци дори не осъзнават, че не само стигнаха дъното, ами са се и заровили в калта и копаят надолу! Не виждам милиардите изтичащи към "благодетелите ни" но виждат това. Що не отидат да искат и касови бележки от кутиите за помощи за децата. То вместо държавата и данъчните да им помагат, то тези са изро@@!
  • 19 NikNay

    23 0 Отговор
    А данъчните дали вече взеха дължимото към държавата от Ковачки та сега са тръгнали да тормозят хората за стотинки?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николай

    16 0 Отговор
    Ало НАП прочетете как ви коментират и не се занимавайте с глупости.
  • 22 Kost

    12 0 Отговор
    Не плюйте по НАП.Тази организация доказа научно,че родителите,пенсионери могат да помогнат на детето си да се сдобие с няколко имота/ако е политик-иначе не/.И да се гордеде,че е най-проверявания политик.После шефа на организацията стна депутат от същата партия.И всичко е точно.Та,не плюйте организацията.
  • 23 куку руку ку

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "hmhmhm":

    Не са техни хора, господарите им са. Кой хапе ръката, която го храни. За да хванат "колосалната" далавера от лев и пе'есе са си продали душите на дявола.
  • 24 5555

    22 0 Отговор
    Малоумна работа.Държавата е оставила хорицата да гладуват и ако някой докопа някоя троха и не си плати данъка за нея....веднага бива линчуван от еничарите/държавна администрация/
  • 25 Ввв

    18 0 Отговор
    А кога ще заиграят хоро у грозника Горанов?!

    Коментиран от #27

  • 26 МСМ

    18 0 Отговор
    А дребната ,мизерна душица,подала сигнала за танцьорите, още ли мърда?
  • 27 Я знам

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ввв":

    Скоро.Само да падне от власт и ще обяснява наново ,но този път по-сериозно ,за апартамента на кумеца му.
  • 28 Хахаха

    14 0 Отговор
    Хванали организирана престъпна група . ХАХАХА . КОЛОСАЛЕН УСПЕХ НА ДАНС И СПЕЦПРОКУРАТУРАТА . Браво на пъпеша и тиквата . ХАХАХА
  • 29 Guest

    12 0 Отговор
    геноцид спрямо малкия бизнес след 4 години пак ще ги сменят тези касови апарати.
  • 30 ъъъ

    9 0 Отговор
    Дано Господ Бог се погрижи за шайката. То се е видяло че ние не можем.

    Коментиран от #34

  • 31 Ventura

    16 0 Отговор
    Защо не се внедрите в някоя циганска свадба, и да видите какви пари взима оркестъра, пък им търсете касовия бон! Или те са от вашите.Мизерницни долни.

    Коментиран от #32

  • 32 МСМ

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ventura":

    Задаваш много сложни задачи! Нали като се внедрят в циганската сватба,ще трябва да питат и тия дето дават на оркестъра .А ще се наложи и те да дадат някоя и друга хилядарка-за да не се исдадат.А като не са свикнали да дават...
  • 33 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 0 Отговор
    Бюжета ше се оправи с 1.5 пари сбрани за семки😂😂😂😂😂 и да нямало сива икономика😂😂😂
  • 34 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ъъъ":

    Аеца също може като гръмне 😂😂😂😂😂
  • 35 ариец

    10 0 Отговор
    Ами така ще е - да "подпрем" бюджета с двата лева на самодейците поддържаща жива нашата фолклорна традиция,за да може с жалките приходи да "подпрем" и мюфтийството с 8 милиона и кусур,но без касов бон за тази сума...жалка картинка обирджийска е това, а друг е въпроса "танцуващите" данъчни колко пари са прибрали командировъчни,дали не надвишават десетки пъти евентуалните приходи от акцията си?!? А какви бонуси после ще си поделят някой знае ли? Ами ако хореографката я глобят 100 лв - за тях отива половината!!! За какъв ФАРС само става дума , драги търпеливи зрители!!!
  • 36 факт

    2 0 Отговор
    Спечелихме делото и сега НАП ще трябва да ни заплатят разноските по това дело", добави танцьорката
  • 37 бял

    3 0 Отговор
    Гей клуб кани данъчни на забава
  • 38 Сифилис

    3 0 Отговор
    Вярно ли е, че някакви данъчни са били на проститутки и са хванали сифилис?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове