Last news in Fakti

16 Март, 2019 18:15 62 190 14

Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист

  • барбукови-
  • бизнес

Нападките и клеветите преминаха нормалните граници на комуникация, смята бизнесдамата 

В петък вестник "Уикенд" хвърли бомбата, обявявайки, че "следващият разследван олигарх"(по Уикенд, б.а.) ще е Димитър Барбуков. Бяха изнесени спорни твърдения, които целяха да подкрепят тезата. Припомни се и близкото приятелство на семейство Барбукови с Баневи.

Публикацията се изтълкува от мнозина като сигнал или предупреждение към семейството. Паметливи припомниха, че известният тв водещ Сашо Диков дълги години наричаше изданието "официоза", свързвайки го с това, че често "врагове на официалната власт" първо паднаха на прицела на вестника, а след това и на властите, пише сайтът „Флагман“.

По този повод Весела Барбукова отговори публично на всички обвинения, разкри дали се притеснява и чист ли е бизнеса на семейството ѝ.

"Не мога да не взема отношение към публикуваното във вестник Уикенд и някои сайтове от свое име и от името на съпруга ми, защото това накърнява моите и на моето семейство конституционни права и съдържа лъжи, обидни за нас квалификации и подвеждаща информация, целяща да урони личностния ни авторитет", започва отвореното си писмо Весела Барбукова. Тя подчертава, че ясно съзнава отговорността, че са обществено значими личности, има по-висок праг на търпимост, но в този случай са прекрачени всички нормални граници.

"Ще ползвам думи от написаното: „Червени куфарчета“ – пълна измислица! Това е едно от нещата, които винаги са ни разсмивали. До 1989 година съпругът ми Димитър Барбуков не само, че не е бил член на Комсомола, но е бил с характеристика: „ син на кулак - народен враг!“ . Това го е принудило да оцелява трудно в онези години. Никога не е бил член на Комсомола и на негови високи структури. На този фон да се говори, че той е взел червени пари и куфарчета – това е смешно. Все пак за подобно твърдение трябва да има и факти", подчертава Весела Барбукова.

Бизнесдамата призвана, че има неща, които не отричат - семейното приятелство с покойния вече Петър Петров, бивш Първи секретар на партията в Русе, който бе директор на първата им компания в периода 1993-1996 година.

"Задължително поясняваме, че той постъпи при нас с конкурс! И в името на истината искаме да заявим, че бе уникален професионалист. Безценен кадър и добър човек! Той е покойник и умря в малкия си семеен панелен апартамент в кв. Красно село", допълни по тази тема Барбукова.

"Фамилният ни строителен бизнес винаги е бил легален, публичен, пред очите на институциите и Държавата. Нямаме непостроен и незавършен обект. В този смисъл ние се гордеем и сме съвършено спокойни – изградили сме и продали хиляди апартаменти. Нали все пак никой не е виновен , че прави бизнес и работи? В годините сме имали някои конфликти от частно и бизнес естество, но те са решавани в съда и приключиха в наша полза. Решаваме нормалните си проблеми в дух на комуникативност и отвореност. Ние живеем със съзнанието, че сме хора, които градим, правим честен бизнес и оцеляваме в трудна бизнес среда", пише още една от най-известните жени в България.

Весела Барбукова споделя, че с Евгения и Николай Баневи са близки приятели, дори са им били кумове, но никога не са правили бизнес с тях. Тя се гневи, че България се е превърнала в държава на сеира и обича да линчува, напада и клевети публичните личности. "Деградивното, злото и хейта са силно токсични състояния, които не помагат на никой. Обратното – вредят на цялото общество", философски заключва Барбукова.

Съпругата на Димитър Барбуков уточнява, че живеят в България, но често пътуват до Виена, защото децата им учат там. Никога не са имали офшорни компании, както и тайни банкови сметки.

"И ние, както всички живеещи и работещи в България, всеки ден преодоляваме препятствия - това са много години в бизнеса. Въпреки всичко започваме деня си с позитивизъм и се стремим да преодоляваме проблемите и да реализираме нашите проекти, а резултатите от тях остават и са видими в много райони. Защо доброто, което се прави винаги се подминава? Защо не се говори за осъществяваната от нас дарителска дейност в годините, за дарените апартаменти на футболистите през звездната 1994 година и на олимпийската ни шампионка по биатлон, за дарения апартамент на многодетното семейство от Пловдив , за подкрепените от нас семейства в борбата им да излекуват деца си, за подкрепените от нас инициатива за възстановяване на българските църкви и т.н. Разбираме, че това не е интересно, не е жълто, не продава", казва още Весела Барбукова.

На финал тя уточнява, че не влиза в оправдателен режим, дори напротив - горда е от постигнатото и няма никакви притеснения за бизнеса си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Бойко

    32 2 Отговор
    Плащайте си вноските....иначе при Баневи
  • 2 "справедливост"

    29 5 Отговор
    На прицела на ГРОБ са всички реални и потенциални спонсори на опозицията БСП ? От ГРОБ са твърдо решени да не изпуснат властта и комисионните и всички средства са позволени ! ГРОБ т.н. партия от комунистическата шлака са по гадни и нагли и от самите комунисти ! Факт е че няма нито едно следствие или преследване с/у тяхна фирма или бизнесмен, като изключим фирмата на Вожда жи пи, но там си бе 100% театро и те отново са на клоните с милионите !
  • 3 НЕКОЙ

    34 1 Отговор
    Да напомня на "бизнес-дамата", че членството в комсомола беше задължително. Също така да напомня, че все още има живи хора, които помнят какъв беше съпругът и по онези социалистически времена. А именно доверен комуняга от нисък ранг на Петров, който беше комуняга от среден ранг.
  • 4 Мосак фонсека

    6 1 Отговор
    Барбукоф,русия ,оня с обицата и осмицата :))))
  • 5 месара

    22 1 Отговор
    как от господин или госпожа никой/я, се става милионер, бе барбукова?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йух

    9 0 Отговор
    Лъжливи капиталисти. Пролетарий от всички страни - съединявайте се!!
  • 8 русенец

    16 2 Отговор
    Тези неща да си ги разказвате на внуците! Аман от деца на партийни кадри, които на по 23 годишна възраст станаха "бизнесмени" в тази опоскана държава! То и Тиквата бил внук на враг на народа, ама и син на полковник от милицията. ...
    Иначе да вземем да проверим дали в състава на ОК на БКП Русе нямаше Барбуков, а?:)))
  • 9 1944

    16 2 Отговор
    назначените от бкп "бизнесмени" ще фалират в мига, в който им спрем кражбите от държавата. държавата, която успяха да фалират три пъти за 45 години. вселенски рекордьори.
  • 10 русенец

    16 2 Отговор
    Извинявам се! Обърках се с братя Бобокови, но както се казва - и на тях да им е*а мамата. Иначе Барбуков е залязъл отдавна кредитен милионер, за съжаление кредитиран от доста обикновени хорица, надяващи се на жилище. Но така става като няма държава! Така става и с налод, избрал Тиквата за водач!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хайл

    13 2 Отговор
    В жк. Гоце Делчев в София тоя протвник построи може би първия си комплекс средата на 90-те години и хората още чакат акт 16.Дори имаше и такова заведение в единя блок..
  • 13 Гери-Мери

    5 0 Отговор
    Бащата на г-жа Барбукова беше (и е?) кмет на Земен и спонсор на кого? Познайте?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове