Last news in Fakti

19 Март, 2019 23:00 1 962 7

След сигнала от ВМРО прокуратурата погна „Гольовците“

  • финанси-
  • гольовци-
  • прокуратура

От началото на месец март резултатите и по отношение на фалшивите ТЕЛК решения са вече налице

След сигнала от ВМРО прокуратурата погна „Гольовците“ - 1

Прокуратурата започна разследване на членове на скандално известна фамилия на Гольовците. Кланът е в основата на побоя в Кюстендил от миналия месец, при който има един убит български гражданин, а много са ранени.

Тогава българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров относно богатото криминално досие на „Гольовците“ и с настояване да започне разследване срещу членове на клана за различни престъпления.

В отговора на главния прокурор на сигнала на Джамбазки и Контрера се казва, че е образувана проверка срещу лица, живущи в кв. „Изток“ – гр. Кюстендил. Както и че Окръжната прокуратура – гр. Кюстендил ще възложи проверка на отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР гр. Кюстендил за лихварство, сводничество, търговия с наркотични вещества и акцизни стоки, неистински ТЕЛК решения. От пространен отговор на Окръжна прокуратура – Кюстендил става ясно, че в махалата са установени множество нарушения на данъчното законодателство, а материалите са отделени в нарочна преписка, като е възложено на МВР и Районна прокуратура – Кюстендил да образува наказателни производства по събраните данни.

От началото на месец март резултатите и по отношение на фалшивите ТЕЛК решения са вече налице. Районната прокуратура – гр. Кюстендил върна писмо до Ангел Джамбазки и Карлос Контрера, в което се казва, че по подадения от тях сигнал е възложена проверка. Тя е относно издадени НЕЛК и ТЕЛК решения на лица от гр. Кюстендил, кв. „Изток“.

Резултат и отговори се чакат, а те са ясни от години – „Гольовци“ са организирана, йерархична структура, която от десетилетия се занимава с противообществена дейност. Припомняме, че малко след случая в Кюстендил в столичния квартал „Орландовци“ се проведе специализирана полицейска операция срещу част от клана „Гольовци“, при която бяха задържани 14 лица, в т.ч. и двама служители на 2-ро РУ за покровителство на организираната престъпна група.

Патриотите от ВМРО оценяват положително факта, че в бърз порядък институциите заработиха и дори се стигна до реализации на членове на този клан. От партията считат, че това е едно добро начало и ясен знак, че държавата се заема сериозно със задачата да противодейства на подобни структури. Всички тези „кланове“, които си позволяват да бъдат фактори, да „колят и бесят“, трябва да понесат последствията от своите действия.

Очакваме и КПКОНПИ да извърши необходимите проверки, за да установи легално ли е имуществото и доходите на визираните в сигнала семейство Игови и техните присъдружни от кв. „Изток“ в Кюстендил и кв. „Орландовци“ в София, завяват вносителите на сигнала Джамбазки и Контрера.

Патриотите от ВМРО категорично заявяват, че няма да спрат да алармират и настояват за разрешаване на циганския въпрос, защото той, за съжаление, се е разклонил и метастазира в най-различни сфери в обществения, социален и политически живот в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оли Затвори Ръчички

    14 0 Отговор
    Те по сигнал са всички работи - без сигнал не става! Ама колко заспали, лениви, мързеливи, безволеви и смирени са БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ си е друг въПРОСТ! Те и институциите искат да работят ама НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ - иначе ги ребрят за енстусиазъм, своеволия и самоуправство! Но пък гадовете са попаднали на НАРОД НЕПУКИСТИ!!!
  • 2 Емил Дебилов

    9 3 Отговор
    Миг , след като приберат парите на сиганите и отчислят дължимото на тиквата, всички ще бъдат на свобода да крадат на воля за просперитета на бг икономика!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Допълнение

    4 0 Отговор
    Очаквайте! След сигнал от „Гольовците“ прокуратурата погва МВРО
  • 5 Морук

    4 0 Отговор
    Вече искам и аз да съм сиганин
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прелива Ми Чашата

    3 0 Отговор
    защо триябва някой да подаде сигнал за да се случи нещо защо триябва да има мъртви хора за да се случи нещо ЩЕ ВИ КОЛИМ и цигани и управляващи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове