Last news in Fakti

24 Март, 2019 15:24 16 283 46

Росен Желязков: Борисов и Цветанов няма да заметат скандала

  • росен желязков-
  • апартаменти

Желязков посочи и измеренията, които има скандалът

„Целта на въздействието в този момент не е г-жа Цачева, а да се наруши предизборната готовност и мобилизация. Затова целият фокус е към г-н Цветанов“. Това заяви пред БНР министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.
Според него няма съмнение, че скандалът е свързан с изборите. Целта е да се обезличат политиките и успеха на партията, обясни той.

В интервю за предаването „Неделя 150“ Желязков прогнозира, че предстоят решения в ГЕРБ:

„Тези решения със сигурност ще бъдат с поглед към въздействието и за обществото като цяло, и за избирателите на ГЕРБ конкретно. Нито премиерът Борисов, нито г-н Цветанов са хора, които ще заметат темата. Не очаквайте тази тема да утихне естествено. Тези решения ще бъдат взети в рамките на партията. Сигурен съм, че ще бъдат публични, отговорни, колективни и колегиални, защото ГЕРБ е показала, че има и опита, и практиките за това“.

Желязков посочи и измеренията, които има скандалът:

„Първо – темата, свързана с правовия ред и законността. Другите измерения, които са всъщност тези с целенасочено въздействие – това е общественото мнение от една страна. От друга страна – това е политическото въздействие в контекста на кампанията, която вече се усеща и се провежда за европейските избори с хоризонт местните избори. Непрекъснато се подклажда естествената непоносимост на българина към политиците по принцип и към темата за имуществени въпроси на политици. Става въпрос за казус, генезисът на който е от 2018 г., а точно сега излиза някак добре подредено. Той повлича правни и политически въпроси“.

Желязков подчерта, че Цецка Цачева е изложила мотивите за оставката си много коректно и ясно. Нейното спокойствие говори за това, че тя има вътрешна и човешка убеденост, каза той и добави мнението си, че тя е достоен човек.

Следващата седмица в ЕП предстои да бъде направен повторен опит да бъде включен в дневния ред пакетът „Мобилност“. Транспортният министър обясни какво може да се направи:

„Обединени усилия, пълна мобилизация – това ще дойде при гласуването на дневния ред. Ние още тогава ще се опитаме да не допуснем влизането на тази точка за разглеждане. На 25 март, при гласуването на дневния ред, ще бъдат предприети съответните действия и ако на 27-и влезе това за разглеждане - за това да има множество предложения, в това число и компромисни текстове, за да се получи, ако не резултатът, който целим – да не бъде гласувано, то поне да се приемат текстове, по-близки до нашите компромиси. Втората крачка е да не се допуска набързо, по време на Румънското председателство, да минат междуинституционалните преговори между председателството, ЕК и ЕП и да влезе на второ разглеждане на 17 април“.

Пакетът „Мобилност“ не трябва да мине в този вид, категоричен бе Росен Желязков и обясни: „Това е един гювеч, един миш-маш от законодателни предложения, за което съм сигурен, че ако влезе на заседание на 27 март, голяма част от членовете на ЕП няма да знаят за какво гласуват“.

Целта е пакетът да остане за следващия ЕП, посочи министърът и обяви, че ако това не стане, вече се изследват възможностите за завеждане на дело в Съда на ЕС. По думите му ако се приемат неблагоприятните текстове, средните и малки компании ще са най-потърпевши.

В коментар за БДЖ транспортният министър увери, че няма да има намаляване на броя хора, които ползват намаление при пътуване с влак, както и няма да се закриват линии към малки населени места.

За концесията на летище София Росен Желязков каза очакванията си:

„Президентът ще подпише указа – нямам основания да се съмнявам в това. В момента, в който бъде публикуван в нашия Държавен вестник, ще бъде удължен срокът, както изисква законът – със 7 дни. Предвиждаме 11 април за подаване на оферти. Няма да бъде допуснато грам съмнение за непрозрачност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаем

    104 15 Отговор
    ОСТАВКА НА ГЕРБ !!!!
  • 2 Софиянец

    112 11 Отговор
    Никой няма да забрави циганията с мезонените поне десетилетие да е ясно .

    Коментиран от #29

  • 3 Как биха

    59 15 Отговор
    Това е сериозно нещо. И май ГЕРБ си отива. Комунистите са проблем. Аз съм комунист. Аз съм демократ
  • 4 Срам за нацията

    89 15 Отговор
    Ако Бойко иска да си оправи имиджа ( който бе напълно съсипан ) да премахне Ц Ц защото или той се маха или всички от ГЕРБ
  • 5 Радо

    15 51 Отговор
    Този Росен Желязков е много умен мъж според мен, въпреки, че участва в правителството на мутренската хунта...не трябва да се изпуска от очи от следващите правителства на държавата - има какво да даде на обществото/народа...кадърен и умен мъж ми изглежда в няколко интервюта...нищо общо с останалите тапири от хунтата.

    Коментиран от #11, #13

  • 6 Гост

    98 5 Отговор
    Да не се окаже накрая че Борисов е кукла на кунци а кукловода се окаже Цветан ?

    Коментиран от #7, #40

  • 7 Зайко Байко многознайко

    70 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно попадение. КаунЬя държи ТиквунЬя с компроматинот мутренското минало на Тиквоций Едно. Басирам се, че Ушавия Шлифер не може да проумее ситуацията, защото добре знаем, какво е образованието му!
  • 8 Бойко е пожарнокар

    51 8 Отговор
    Онзи Цецо е полицай. А Цецка е чистачка в галерията. А Рашидов е художник в галерията.
  • 9 Дребен шмекер

    73 6 Отговор
    Цветанов ще го запомним с наглопридобити апартаменти и подслушване ! Цървула трандафор не става !!!!
  • 10 Морунов

    61 4 Отговор
    От тези наглеци човек не само не може апартамент да си купи, но и да изкара месеца до заплата!
  • 11 Джудже

    43 5 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Да опредекено не всеки може да каже в толкива много приказки толкова малко, и то не конкретни, неща. От всичко казано става ясно, че Борисов и Цветанов няма да замитат темата, а "решенията ще се вземат в рамките на партияа" и "ще са колективни и колегиални" и т.н. Сиреч "гарван гарвау око не вади"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 G0400LO

    45 3 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    знаеш!?,ли колко му струва на тоя само часовника......виж хубаво и прогледни......щом цецо идиота краде ,смятай надолу какво е................наивници...........
  • 14 георги дъмитров

    32 3 Отговор
    Аксиома - колкото повече полицаи по улиците, толкова повече власт краде
  • 15 Голям ГЮВЕЧ и...

    28 2 Отговор
    МИШ- МАШ забърка тоя ЮРИСТ...!!!
  • 16 onq s konq

    7 51 Отговор
    Идеята е да се НЕГЛИЖИРАТ КАКТО МИНИСТРИТЕ НА ГЕРБ,ТАКА И РЪКОВОДСТВОТО Й.Което пък да ИЗОЛИРА БОРИСОВ,т.е. да го направи "ДЪРВО БЕЗ КОРЕНИ".Еееей ЧЕРВЕНИ ПАПУРЧЕТА!...Ясно е че целта ви е "ПОРУСНАЧВАНЕ" на България чрез свалянето на ГЕРБ и идване на власт на някоя ПРО-РУСКА ПАРТИЯ,,ама...НАМАТЕ СИ И ИДЕЯ КОЛКО МОЖЕ ДА БЪДЕ ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ!Е ще го видите на предстоящите избори са Европарламент.

    Коментиран от #18, #41

  • 17 Ernesto Guevara

    51 4 Отговор
    Кой ми сра в гащите?Някой друг бил виновен че предизвикал скандала.а Цвичката не е виновен че прави далавери и се възползва от властта си за лични облаги.
  • 18 Ernesto Guevara

    36 3 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Каква цел бе,конник без глава?Кой е карал Цвичката,кумичката и мама Цеца да мажат филията и да се облажват от служебното си положение?

    Коментиран от #20

  • 19 Джудже

    35 3 Отговор
    Конче, май пак си се назобил с колумбийска люцерна! Кои партии са про-руски! И колко е твърд еРектората на ГЕРБ! Ще стане ясно с избирателна активност под 20%, и то предимно от тъмно зелените платени избиратели.
  • 20 onq s konq

    6 28 Отговор

    До коментар #18 от "Ernesto Guevara":

    Говориш ми приказки от "женския пазар":)Имаш ли изобщо хабер какво значи ЗАКОН и какфункционира СЪДЪТ?В случая Цветанов и Цачева относно придобиване на апартаменти на по-ниски цени от "Пазарните" могат да бъдат обвинени ЕДИНСТВЕНО В ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ.Е да,ама трябва да се посочи КОНКРЕТНО въпросното "Влияние"...пък него го НЯМА налице!но да оставич че4 в правото не съществува икономико-юридическо понятие "ПАЗАРНИ ЦИНИ"-нещо повече-А АКО ВЪПРОСНИТЕ АПАРТАМЕНТИ БЯХА ПОДАРЕНИ НА ЦВЕТАНОВ И ЦАЧЕВА ОТ фИРМАТА?Все тая.То е същото ако аз искам да ти подаря НА ТЕБЕ 1 апартамент,а някой да скочи и да каже "Е как така"?Ами ТАКА:)

    Коментиран от #22, #26

  • 21 Batushka

    37 5 Отговор
    Логиката на тоя глупак е ние можем да крадем вие ще си траете щото иначе е злоупотреба с изборите и не е честно....глупави ли са, нагли ли са ...не мога да си обясня...май е и двете...
  • 22 Ernesto Guevara

    38 2 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    "То е същото ако аз искам да ти подаря НА ТЕБЕ 1 апартамент"НЕ Е СЪЩОТО,АЗ НЕ СЪМ ПОЛИТИК.НА МЕНЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА МИ ПОДАРЯВА,НО КОГАТО НЯКОЙ БИЗНЕСМЕН ПОДАРЯВА НЕЩО НА ПОЛИТИК ТОВА Е КОРУПЦИЯ.
  • 23 Сволач

    18 7 Отговор
    Желязков е по червено ченге от баща си! Гнусна твар русоробска!
  • 24 none

    28 5 Отговор
    „Свободна Европа”, която се издържа от американското правителство заработи отново след 15 години прекъсване за да защитава свободата на словото, демократичните ценности и норми, които боко и Герберунгите ОТНЕХА на България и целта й е не да бори с опозицията, с левицата, а с МУТРИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КРАДЦИТЕ и МАФИОТИТЕ от Групировката герб.
  • 25 Давид

    19 1 Отговор
    До няколко дни ще покажем корупция в 27 отдела на ДАИ . На инспектори на пътя . Това ще рече 90 процента от състава на тази структура . И то откакто господин Росен Желязков е на тази позиция . Не зарад него . Просто ей така . Да видим как ще си защити хранилката . Бонус - краси от ДАИ - Монтана , доносник на службите с частен сервиз на името на брат му и стари кадри от една партия . Да видим как с видеоклип ще отговорят
    . Красимир Ячев .
  • 26 Mango number five

    30 4 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Е как нема търговия с влияние бе конче. Цецо понатиснал Артекса за небостъргача, обаче щото е мн. тъп се е обърнал към Цецка за правни съвети. Артекс му предлагат на Цецко етаж на Латинка8, Цецка казала ъмчи за мен бе Цецко нема ли? Така Цецко се чукнал по главата и уредил Цецка и Кумицата. Само фъндъчито нищо не е взело, щот и то е помагало. Фактологията е изнесена от Свободна Европа.

    Коментиран от #28

  • 27 Съд и затвор за крадеца

    20 5 Отговор
    Както за всички крадци така и цвцв
  • 28 onq s konq

    0 20 Отговор

    До коментар #26 от "Mango number five":

    Предполагам че си ПРИСЪСТВАЛ на разговорите между Цецко и Цецка,както и на договорките със Артекс за да ги говориш тия неща.Жалко обаче ЧЕ НЕ СИ ЗАПИСАЛ РАЗГОВОРИТЕ!Ако обаче се отиде на СЪД ,съдиите няма да те питат КАКВО ЗНАЕШ,А КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ!А като не можеш,ще си прибереш всичките лакардии и фантасмагории за Цецко,Цецка,Фандъчето,Кумицата ПОД МИШКА и...ще си тръгнеш с провесен нос:)Тва е положението,ама обясни го и на другите Навитаци като тебе за СЪДЕБНА САМОРАЗПРАВА и те да не се хабят щото аз няма нито време,нито нерви.

    Коментиран от #30

  • 29 Гражданин

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    А, недей така, защото строителят ще те съди☺
  • 30 Mango number five

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Всичко е документирано.
  • 31 Bit_ cigan

    15 0 Отговор
    Фурнажийска лопата! Щеше да прави електронно управление....Нищо...сега и акъл дава...толкова е некадърен че едвам му намират службица в министерства и агенции
  • 32 Чочо

    15 4 Отговор
    Каквото и да ми обясняваш къде сте чули за цена от 650 евро за кв.м.И пита щеше ли Цачева да купи евтин апартамент ако не беше във власта както и останалите Това не е ли злоупотреба с власт.На колко нормални хора тази фирма е предложила такива атрактивни цени ,Много ви вярвах но сега каквото и да правите бяхте дотук паразити.Каквито и действия да предприемете факта че има такива в ГЕРБ е повече от показателен.Жалки станахте и вие
  • 33 ###

    10 1 Отговор
    Ако искаме справедливост от Софиянски до днес всички политици трябва да докажат как така от една панелка стават собственици на огромни апартаменти в най престижните квартали и "уважавани " бизнесмени
  • 34 Ханко от село Осеня

    1 12 Отговор
    Гнусното в случая е елена милиончева да обвинява Вежди Рашидов в някаква злоупотреба , каквато очевидно няма , в момент когато самата Милиончева е разследвана че е изпрала пари на банката КТБ банката в която той Вежди Рашидов е вложил и съответно изгубил пари . Тя трябва веднага да си подаде оставката и да спре да се занимава с политика , съответно да отива в затвора за мизериите които е сътворила , мизерии за които има документи за разлика от виртуалните нарушения за които постоянно лае.
  • 35 Ццц

    0 13 Отговор
    Браво на ГЕРБ за успехите по всички направления и прокълнати да са тези измислящи постоянно някакви лъжи , клюки , полуистини и какво ли не за ръководството на Партията ГЕРБ.Купили си хората жилища , и какъв е проблемът .?. Проблема е Нинова с 95м20апартамент за 21,000лв от ,2004 г .в София , Овча Купел .Аз си купих апарт.в Бургас ,1999 г.к-кс Славейков ,55 м2,за 26,000 лв..Просто цените бяха такива .А тая селска куч-ка Нинова как го купи така ????Йончева са разполага в апартамент от 340 м2.???Мерджанов напусна НС с 22 бр. Имоти -апартаменти, гаражи , дворни места а е влязъл в НС гол като комунист - пък излязъл чорбаджия ? Защо от ГЕРБ не повдигат въпрос за горните червени хлебарки , пък и много, много други ?
  • 36 Бесен

    7 0 Отговор
    Абе Желязков... за кви успехи говориш бе?! КОПАМЕ АБСОЛЮТНОТО ДЪНО във всичко!!! А ако Цецка и Кумичката има защо да подават оставка в тоя случай - значи и престъпника Цветанов има! Престъплението им е едно и също, а неговото даже е най-наглото!
  • 37 ЗЛОБЕН

    9 0 Отговор
    АБЕ НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ОБЩО КАТО ЦЯЛО ГЕРБ ДОСТА ВЕЧЕ ОМРЪЗНАХА. ВСЕКИ ДЕН, ПРЕЗ ДЕН ГАФ, ГАФ, ГАФ. И ЗАПОЧВАТ СЕРИОЗНИТЕ ОПРАВДАНИЯ, И ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО. НАЙ- ЛОШОТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ЧЕ Е НА ПРИНЦИПА : ЕЛА ЗЛО, ЧЕ БЕЗ ТЕБЕ ПО ЗЛО. ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ НАПОМНЯ МНОООООГО КАЗА НОТО ОТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ В БАЙ ГАНЬО ПРАВИ ИЗБОРИ : АБЕ И ТИЯ СА МАСКАРИ, И ТИЯ СА МАСКАРИ
  • 38 Бай Хой

    3 0 Отговор
    Къв е тоя охлюв калинка Ламаринов 😁😁😫😫
  • 39 Българин

    3 0 Отговор
    Какви ги плещи тоя плазмодий?
    Нали за "ИЗБОРИТЕ" ЦВ. ЦВ. е в щатите! Отиде да вземе сценария на трагикомедиятаза поредното шоу с което ще ви ..........!
  • 40 Ясновидка

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Главният кукловод се намира на ул. Козяк в кв. Лозенец.
  • 41 Корав

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Твърд,твърд колко да е твърд???То и оная ми работа е твърда па като се изцвъка и омекне
  • 42 Митко

    7 0 Отговор
    Какво се прави Бойко на утрепан Сигурно не е ходил на Цветан Цветанов на гости на Цецка Цачева на гости и не знае къде живеят нали всички се правят на утрепани А що се отнася за евтините апартаменти Цветанов и Цачева със си ги получили в замяна на това да пробутват някакъв закон който да свърша работа на конкретната фирма и това е далавера му казват България и не знам какви заблудени хора има още да гласуват за ГЕРБ Просто не се чудя Не че има за някого кого но и те не заслужават
  • 43 Народни приказки

    3 0 Отговор
    А така . . . Извадете си кирливите ризи . На цял народ му стана ясно защо 240 търтей са в кошера ( Народното събрание ) да обират меда на работните пчелички . .
    За нас : високи данъци , европейски цени и най - ниски заплати !
    За тях : мезонети , усвояване на евро фондове и . . .кой колкото може повече . . Няма разлика : ГРОБ , БСП , ДПС и всички останали !
    Гласувайте на изборите защото им е малко , трябва да уредят и внуци и пра внуци до девето коляно за следващите 100 години !
    А нашите деца ще работят в чужбина за да не умрат от глад бабите и дядовците им работили цял живот за България !
    ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ - МАЛКО​ ИМ Е . . .! ! !
  • 44 Коко

    1 0 Отговор
    За какъв правов ред ми говорят все едно братти има фурна отиваш и той ти продава хляба за 50 стотинки ама на другите го дава за 1 лев това законно ли е ще каже да аз на него му давам преоценен нищо че той е редовен а забравих да кажа че той пък бил кмет и му дал фурната на половин цена егати крадливите измекяри на Тея и затвора им е малко
  • 45 До каруцаря #20

    0 0 Отговор
    Виж сега, момче: И Цецко и Цецка, пък и другите селскостопански продукти в каруцата виждат от пръв поглед, че няма да има повече лапачка. Тези апартаменти не са причина, те са следствие. Карай си талижката и не се опитвай да мислиш.
  • 46 до# 35

    0 0 Отговор
    Курнелия не е проблем защото не те е излъгала да я избираш. В момента работи в твой интерес, защото ти си никой и твоя глас е скърцане под дюшемето. Но когато се натисне пак за лъжицата, тогава не само апартамента и Импекса ще лъснат. Бъди спокоен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове