Last news in Fakti

1 Април, 2019 17:44, обновена 1 Април, 2019 17:55 2 751 55

Борисов: Всеки, който го е болял кръста, докато сади тютюн, ще си получи парите

  • тютюн-
  • тютюнопроизводители-
  • бойко борисов

България не е само на жълтите павета. България е и тук – това са хора отрудени, загрижи се премиерът на среща с представители на тютюнопроизводителите в шуменското село Пристое

Борисов: Всеки, който го е болял кръста, докато сади тютюн, ще си получи парите - 1
Снимки: Правителствена пресслужба

В четвъртък Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ ще вземе решение за изплащане на дължимите суми на тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат вземания от частна гръцка фирма от 2016 г.

Това заяви министърът-председателят Бойко Борисов на среща с представители на тютюнопроизводителите в шуменското село Пристое, цитиран от правителствената пресслужба. В знак на недоволство в събота те блокираха главния път Шумен-Силистра и се обърнаха за помощ към българския премиер.

Издължаването ще стане чрез държавната помощ „Де минимис“. „Хората, които ги е болял кръстът, докато садят тютюна, докато го берат, докато го прибират, ще си получат и парите“, категоричен бе премиерът Борисов пред тютюнопроизводителите. Той уточни, че е необходимо кметовете и областните управители от региона човек по човек да направят списъци със засегнатите стопани, за да им бъде помогнато.

„България не е само на жълтите павета. България е и тук – това са хора отрудени - в земята, в тютюна. За какво ли не се харчат пари, те заслужават да им обърнем внимание“, посочи министър-председателят и добави, че са нужни около 1,5 млн.-2 млн. лв.

Борисов: Всеки, който го е болял кръста, докато сади тютюн, ще си получи парите

„Предайте на всички - който е садил и е загубил, да направим така, че по списък след четвъртък да може да си вземе парите“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На срещата в Пристое тютюнопроизводителите го информираха за още два проблема. От 2010 г. те получават преходна национална помощ без да са знаели, че за нея дължат данъци. А сега трябва да ги погасяват за 5 години назад. „С данъците е по-трудна работата, там можем да направим единствено отсрочване с много години и да търсим пак прекомпенсиране във времето. Защото видяхте - искахме на мюфтийството да опростим данъка и какъв вой се наддаде. Така че за данъците специално ще мислим“, отговори премиерът Борисов.

Тютюнопроизводителите добавиха, че имат проблем и с програма за застраховане на земеделската продукция, тъй като частна компания отказвала да изплати средства за щети. Премиерът заяви, че когато има частно-правен проблем, много трудно може да се намеси държавата, но ще се търси реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Въпрос

    62 2 Отговор
    А ти кога ще си получиш лопатата у главата?
  • 3 Професор Мермерски

    45 3 Отговор
    За здравето на тиквата не садете тютюн, че нема да му стигнат евросубсидиите!
  • 4 куку руку ку

    48 3 Отговор
    А тези, които не ги е болял кръст, докато садят?..

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Batushka

    43 1 Отговор
    Цвинокио поне носи папки...а тоя никога не съм го видял да чете нещо...всичко му е в ТИКВАТА...
  • 7 Хасан

    11 50 Отговор
    Браво Бойко ..мъж си ,човек си ,истински българин!!!
  • 8 Коментар📝

    38 3 Отговор
    ТОЗИ КАТО ГОВОРИ ГЛЕДАЙТЕ СЛЪНЦЕТО.
  • 9 шишибизнес

    43 3 Отговор
    А защо не уточни от къде, ще вземе тия пари за да се разплати с частни производители ???? Това не е ли работа на частни фирми, които да изкупуват и плащат тютюна ?? Ако е така с какви пари Борисов, ще"купува" тютюн и защо ??? Да не се окаже накрая, че с държавни пари си купуваме гласове ?????
  • 10 Генералът

    37 1 Отговор
    Късно е либе за китка. Колкото и да се мазниш Боцко, си с единия крак от вън. Скоро ще изкараш и другият. Само сиганите ще гласуват за теб, но този път няма да стигнат щото те отидоха да крадат в други държави.
  • 11 Тъпо тъпо бб

    22 2 Отговор
    Цинизмите продължават. А който е садил и него боли кръста ще чака пари след като се подмие на рамазан ? Ние сма в НАТО и с Русия ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гггг

    29 0 Отговор
    С чуждо пита Тиквата прави помен!@@@@!!!!
  • 14 гггг

    17 0 Отговор
    С чуждо пита Тиквата прави помен!@@@@!!!!
  • 15 Давид

    31 2 Отговор
    Бойко - престъпника първо нарежда на хунтата си да рекетират и грабят както и да убиват и когато му е изгодно се прави на добър . Той бил давал . Некъдърник .
  • 16 Евала

    27 0 Отговор
    Браво бате Бойко евалааа машалааа сети се се ти за избирателите ама лошото е,че само преди избори се сещаш и ти и всички твои колеги било от коя и да е партия!споко изборите ще минат!! Ще си поделите евроместата,Европата! И после ми е интересно дали ще ти стъпи крака в някое село! Хора!!!!! Спрете да гласувате само бойкот на изборите може да ги вразуми тези алчни политици!!!!

    Коментиран от #34

  • 17 Пешо

    25 0 Отговор
    А защо не платят на хората калинките, които са лицензирали измамническата гръцка фирма? Ама не с пари на държавата, а от джоба си? Нищо не се случи и на калинките, които бяха допуснали фалшивия кипърски застраховател на наша територия, пак ние платихме.
  • 18 Random

    12 0 Отговор
    Дали са им пари да почнат друг бизнес. Да са ги ползвали по предназначение а не за пиене.
  • 19 JPower

    27 1 Отговор
    Ей това е на Боко тиквата електората..село от 917 помаци, 28 цигани и 25 българи....но с две джамии!!! Тез пари ще ги вземе от нас, за да ги даде на шалварите.... Бойко българоубиец!!!!
  • 20 Bahti

    23 0 Отговор
    Абе Тикво! Ти виждал ли си как живеят тия хора? И как дпс ги Изнудва?

    Коментиран от #25

  • 21 Я..

    20 0 Отговор
    Тоя изпълзя и ги подкара едни мааазни мазни . Той съсипа селото , и тези около него , дпс окрадоха еврофондовете чрез тези земеделци , но сега пускат сълзи пред хората за изборите
  • 22 123

    19 1 Отговор
    А на етническите Българи кога ще помогне ?
  • 23 Димитърдд

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "Наглият":

    Вие във всяка постъпка на Борисов виждате само негативизъм. Защо хората които са заслужили тези отрудени пари да не си ги получат? Какво лошо има в това. Стига с тези червени опорни точки, спуснати от БСП и вие като папагали да ги повтаряте.

    Коментиран от #55

  • 24 Bahti

    18 0 Отговор
    Тикво! Дуднеш за Все! Само преди избори, които цецу вече е наредил и напечатал.
  • 25 Димитърдд

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Bahti":

    Като не харесвате ДПС просто не гласувайте за тях. Агитирайте вашите близки и познати да не гласуват за сиамските бизнаци БСП и ДПС. Те са най крадливите партии в България и са с общ шеф кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников.
  • 26 ХАХАХА

    15 0 Отговор
    Бат бойко отново в действие със стария си сценарий който се състои в това първо нарочно обатачване от чиновници или депутати каквото се сетите, а след това излиза месията, всемогъщия и богоизбрания бойко борисов и казва не ням ада е така, ще се платят парите на хората или няма да приемаме този закон и излиза най хубавият човек на българите който решава всеки един проблем, няма лошо. Но проблемите се създават изкуствено по негова поръчка от подчинените му, за да може той да лъсне и блесне като пътеводна звезда за България. Ей те това е политиката на бат бойко ако не сте разбрали.
  • 27 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    О-хо, то де да беше само саденето....!?
  • 28 Гифон

    11 0 Отговор
    Ще струва около 2мил. Отиде на цвъки исканият 7ми апартамент. Ако не предстояха изборите щеше да им каже да си го ........
  • 29 Горо

    12 0 Отговор
    Борисов, като каже човек:"Аз плащам" това означава, че той харчи свои пари, а не пари на данъкоплатци, както правиш ти. Вече 10 години ти цедиш потта и кръвчицата на този народ, като го обричаш на мизерия. После заемаш позата на благодетел, който благоволява да подхвърли на тоя и оня някакъв дребен кокал. Досега като премиер ти не си решил нито един съществен социален, икономически или културен проблем КАРДИНАЛНО в полза на масата. Вместо това по примера на партията БКП, която ти толкова обичаш да хулиш и оплюваш, ти изгради НОМЕНКЛАТУРНИ СТРУКТУРИ по места, в които влизат най-посредствените и най-корумпираните личности, но затова пък те ти служат вярно и безмозъчно, защото от теб, БАЩИЦАТА, зависи дали те ще продължат да присвояват пари и да се радват на безнаказаност.
  • 30 Много умен

    7 1 Отговор
    Ще взима гласове от ДПС, затова е там и им помага, уж. Ей това се казва политика в бг. И по този начин се канят да спечелят изборите и да вкарат 7 ЕД. Свои избират свои. Дийп стейт са деца, в сравнение с нашите способни свободни мъже с власт.
  • 31 Гифонович

    13 1 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГРОБ. ЦВЕТАНОВ МИ УБИ ЖЕЛАНИЕТО. Нагло жалък човек се оказа.
  • 32 Васил

    12 1 Отговор
    Как е възможно диктатора да дава пари на робите?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Напротив

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Евала":

    Много активно трябва да се гласува, всеки да избира по интуиция, но и с повече проучване на кандидатите!
  • 35 1944

    7 0 Отговор
    плащай с рушветите, червен терорист!
  • 36 Борис

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наглият":

    Защо се сеща за отрудените хора само преди избори?
  • 37 Абе

    7 0 Отговор
    Бойко а ти що вземаш тогава като по тежко от лъжица не си вдигал.
  • 38 Mango number five

    7 0 Отговор
    Значи Олимпик като фалира нямаше компенсация, народа да си прави наново застраховки. Теяя си продали тютюна на некви гръцки измамници и след три години се сети Боцко да ги компенсира. И от де знай кой колко е завлечен?
  • 39 Порно

    5 0 Отговор
    Като ти фалира контрагент по закон можеш само да се наредиш на опашката на кредиторите на несъстоятелността. На практика се огледай къде има чешма с вкусна студена водица. Ако Баце е решил да плаща вместо фалирали , да взема да му пратя списъка на кредиторите с приети вземания.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 НАЧИ РОДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

    4 0 Отговор
    НА МАРУЛИ ЧЕРЕШИ И ДОМАТИ ФАЛИРВАТ И ЕДИН ЛЕВ НЯМА ЗА ТЯХ АМА КЪТ ЗАКЪСА МЮФТИЙСТВОТО И ТЮТЮНДЖИИТЕ ОТ ДПС ПАРИ ИМА.....
  • 43 пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    До 2:Язък за лопатката, главите им чугунени
  • 44 патриотъ

    4 0 Отговор
    Борисов,как успя да кажеш толкова дълго изречение,ама пак в неправилен словоред!Не се напъвай толкова и не прави такива маанета ,защото все едно ще си останеш неук некадърник!Ти си мисловен инвалид!
  • 45 До всички богове

    3 1 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА Е БОЙКО БОРИСОВ! ТРИЖДИ ДА Е ПРОКЛЕТ И ТОЙ И СЕМЕТО МУ! ВСИЧКИ ЗЛИНИ НА СВЕТА ДА СЕ ИЗСИПЯТ ВЪРХУ СЕМЕЙСТВОТО МУ! БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ! ДЕЦАТА МУ И ВНУЦИТЕ ДА СЕ ЗАДАВЯТ И ПУКНАТ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. АМИН!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    3 0 Отговор
    Г-н Борисов , какво е това просто и тъпо изказване към трудещите се хора. "Който го е облял кръста ..... " боли , не боли хората се трудят за да се изхранват а вие сте и не способни да си им заплатите и отгоре на това с тези ваши подигравателни изказвания !!!!!
    Направо ще повърна от вашето обръщение !!!! И това ми е било ПРЕМИЕР ???? ТЪП, ПРОСТ И НАГЪЛ !!!!!
  • 48 Проклет да си Борисов

    3 0 Отговор
    Борисов, това са тютюнджии-депесари, тях ги боли бюлетината. Цял народ те кълне, турчина ти се изплю в гьонсурата, дебил такъв! С болен кръст са българските пенсионери, с чиито пари са те изучили и от чиито пенсии сега крадеш. Мръсен паразит! Защо не раздаваш собствени пари? Нещастник!
  • 49 Факур

    1 0 Отговор
    Бочук много си състрадателен
  • 50 До Митьо

    0 0 Отговор
    Митьо, прибери си партйната книжка
  • 51 ДОКО

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛ БОКО ..КАК ДАВА ПАРА БОКО И КАК СЕ ПОДСТРИГВА МОРСКИ РАК..
  • 52 grozen

    1 0 Отговор
    Простащината и некъдърноста са по страшни от алчноста:)
  • 53 Лудия

    1 0 Отговор
    А от 2010 година къде са парите тогава пак имаше такъв проблем.Една фирма от Исперих сега не се сещам как беше името на фирмата тогава пак излъга хората не им даде парите.
  • 54 КомунистИдиот

    0 0 Отговор
    : „С данъците е по-трудна работата, там можем да направим единствено отсрочване с много години и да търсим пак прекомпенсиране във времето. Защото видяхте - искахме на мюфтийството да опростим данъка и какъв вой се наддаде. Така че за данъците специално ще мислим“,

    ПРЕМИЕРЪТ НИ Е ИДИОТ.
  • 55 КомунистИдиот

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Димитърдд":

    Защото не може да се дават пари от бюджета ейй така.Всеки лев е пресметнат.Производителите на тютюн не са държавни служители,и ние държавата не им плащаме заплати.

    ПРЕМИЕРЪТ Е ГАД.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове