25 Април, 2019 08:12 18 288 56

Кола „летя” с 266 км/ч. по „Тракия”

  • скорост-
  • джигит-
  • тракия-
  • кат-
  • полиция

Камерите засичат фрапиращи случаи по пътищата

Кола „летя” с 266 км/ч. по „Тракия” - 1

Камери засякоха автомобил, движещ се с рекордните 266 км/ч.

Сценарият като на филм се разиграва на автомагистрала „Тракия”, където ограничението е 140 км/ч. Нарушителят е засечен зад волана на скъп автомобил, отбелязва „Нова телевизия“.

„При тази превишена в пъти максимална скорост е предвидена глоба, която е в размер на 1350 лева”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик.

Само няколко дни по-късно пътните патрули засичат нов нарушител в района на Пазарджик.

„В район с ограничение от 60 км/ч , автомобил е засечен да се движи със 156 км/ч.”, обясни Стоянов.

Глобата ще е 1100 лева.

За да се ограничат своеволията на пътя, през почивните дни от КАТ засилват контрола. А държавата въвежда жълта степен за опасност от тероризъм.

„С моя заповед от 28 март е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха на жълта степен”, заяви транспортният министър Росен Желязков.

Предвидени са и 23 нови супер камери.

„С тази камера ще заснемаме номерата, ще бъдат предавани на колегите, ще бъдат спирани и съответно ще бъде взето административно отношение”, обясни Атанас Шиников, началник на Магистрална полиция в Пазарджик.

Освен за опасни шофьори, устройствата следят и за липса на „Гражданска отговорност”. По информация на „Нова телевизия“ обаче модерните камери все още не засичат превишената скорост. Стига се и до куриозни случаи. Само за няколко часа екипът ни се натъкна на ситуация, при която намерен вече автомобил в системата стои като издирван. А полицаите, трябва да се ориентират на място.

За целта от МВР засилват присъствието на познатите мобилни камери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    34 7 Отговор
    Оффффф,хубава работа ама българска

    Коментиран от #31

  • 2 боцмана

    60 6 Отговор
    Още малко му е трябвало за да долети успешно в царството на Хадес.
  • 3 54236

    34 95 Отговор
    АМИ НАШТЕ ТЪПАНАРИ ДА НАПРАВЯТ СВЯСТНА МАГИСТРАЛА КАКТО В ГЕРМАНИЯ .ХАЙДЕ СЕГА ОТ ЯБЛАНИЦ ДО ТЪРНОВО НОВАТА ДА Е КАКТО А2 В ГЕРМАНИЯ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ.ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ ЗНАЦИТЕ ЩЕ СА ЕДНАКВИ ЗА ОСРАНИТЕ ГОЛФЧЕТА НА ПРОСТОЛЮДИЕТО ЗА ПО 1000 ЕВРО И БАВАРЦИТЕ И ЯГУАРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДОСТА ПОРШЕТА И ЕС КЛАСИ.ЗНАЧИ ПРОСТОЛЮДИЕТО ЩЕ ТРОВИ АТМОСФЕРАТА С МИРИЗЛИВКОВЦИТЕ СИ И ЩЕ ПЛАЩА 20 ЛЕВА ДАНЪК А МАРКОВИТЕ И ЛУКСОЗНИТЕ ПО 5000 И НАКРАЯ ЩЕ СА НА ЕДИН КАНТАР ПРЕТЕГЛЯНИ.ЕДНО ПОРШЕ С 100 КМ СПИРА НА 32 МЕТРА А ЕДНО РЕНО НА 42 МЕТРА И НАКРАЯ УРАНИЛОВКА.ДА ТРЯБВА НИ ВИСОКОСКОРОСТНА МАГИСТРАЛА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ И БЕЗ БЕЛИ КАПЕЛИ.

    Коментиран от #5, #7, #10, #12, #17, #25, #26, #34, #37, #39, #51

  • 4 Михлюзина

    30 8 Отговор
    Не знам каква е билаколата,знам че не е била Дачия :)

    Коментиран от #24, #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    58 16 Отговор
    А защо само глоба? Едно е да нарушиш неволно, а съвсем друго е да летиш с 266км/ч. Случва се на ограничение от 60км/ч да минеш с по-висока скорост, но при превишаване от над 50км/ч в града или над 80км/ч извън населено място задължително конфискуване на автомобила и отнемане на шофьорската книжка. Така ще се оправи, а не с административни глоби, защото никой не ги плаща.

    Коментиран от #20

  • 7 criminal

    47 7 Отговор

    До коментар #3 от "54236":

    След като си над другите иди в друга държава и прави каквото искаш....или в някоя пустиня и карай с 300.....тук си има правила

    Коментиран от #36

  • 8 А,де ...

    22 6 Отговор
    И к'ва стана тя. Супер камерите, дето струваха супер пари, се оказаха ..... не толкова супер - '' все още не засичат превишената скорост. '' И кога ще почнат? Ами - друг път :-)
  • 9 миризлив пор

    27 2 Отговор
    Със 226 по Тракия, този трябва да е бил безсмъртен, на места така е нагъната че те изхвърля с много по-ниска скорост.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Batushka

    45 5 Отговор
    Хахахаха тия парвенюта го правят нарочно да ги снимат и после на сбирка на отрепките да се хвалят какви са мъже....пълна селяния в страната на ВЕЛИКАТА ТИКВА....
  • 12 Учител по физика

    35 6 Отговор

    До коментар #3 от "54236":

    Забравил си обаче, че законите на физиката не разбират от коли и не различават Дачия от Порше
  • 13 Отнемане на книжката

    20 3 Отговор
    Според превишена та скорост. От 30 км над позволена та в населено място и от 40 км на магистрала. С 40км-1 месец, 50 км 2 месеца, 60 км отгоре - отнемане на книжката за 3 месеца. Над 60 книжката заминава за 1 година и после на поправите лен изпит с психотест. Тия мутри 1000 лв бълха ги ухапала. 1х в годината ги снимали... В Гърция ти конфискуват колата дори
  • 14 гощо

    38 13 Отговор
    То с нов премиум автомобил да юркаш с над 200км иди дойди! Ама е пълно с малоумници с кошници които трябва да са за скраб а напъват и се правят на мъже! Скоро един селски бек с русенска регистрация с Опел Зафира реши да ми покаже какъв голям карач е! Направи страшни простотии с ненормална скорост за дръгела в който возеше и жена си и детето си! Пълно е с такива и заради тях страдаме и останалите каращи малко по стегнато да го наречем!
  • 15 Васил

    18 4 Отговор
    Нали е били със запалени фарове какво искате?
  • 16 Аэрофлот

    17 0 Отговор
    Малко са 266.Трябва да са поне 1266 км/ч.,та да може да литне...
  • 17 Хероинчо

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "54236":

    От мен ли купуваш хероина?
  • 18 дедо

    21 0 Отговор
    Не ми стана ясна само колко пъти 140 км. се нанася в 266 км. та да имаме в пъти по-висока скорост? Според мен не се нанася дори 2 пъти, ама според катаджията и преписващата журналистка, явно не!

    Коментиран от #19

  • 19 Бачо Киро

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "дедо":

    Ти очакваш списвачите тук да имат идея от елементарна математика ли? Сигурно невероятните им правопис и грамотност са те навели на тази идея...
  • 20 Трифонов

    9 14 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Амиии... чакай да видим. Защото, като въведем подобно правило, ти и останалите коментиращи тук и искащи "здрава ръка", ще сте първите, дето ще възроптаете. Няма да се противите само ако правилото гласи нещо подобно: "Който превиши допустимата скорост за движение с повече от 50 км.ч., се наказва с един милион лева глоба и конфискация на автомобила, с който е извършено нарушението, но само ако към момента на нарушеннието той е със стойност над 50 хил.лв." Така, мисля, че ще сте доволни. Хем "изедниците" с готините коли ще трябва да гледаме как ни заобикаляте отляво и отдясно с пушещите 20 годишни дръгели, поставяйки живота ни в пряка и реална опасност с неоправляемите си снаряди, хем ако решим да се отпуснем ще ни тикате в затвора и главно ще ни взимате колите и трето и най-важно - ако вие превишите допустимата скорост с 50 км.ч., няма да сте заплашени от подобна санкция... Супер, а!? Да, ама такова правило няма как да бъде прието. Може най-много, да се отнася за всички. Но тогава, с което и започнах, ти ще си първият, който ще възроптае. Защото относителната стойност на дръгела, който караш, за теб, е много по-висока от относителната стойност на моята, нова и скъпа кола, за мен. Да я вземат. Ще си изкарам пари и ще си купя друга. Мога го!!!

    Коментиран от #22, #23, #27, #28

  • 21 ДДРОнег

    13 0 Отговор
    Дали само глоба ще реши проблема ?! Този джигит може да се е хванал на бас и печалбата му да е в пъти над глобата ?!
  • 22 Уф, още един

    20 1 Отговор

    До коментар #20 от "Трифонов":

    Май не си чел една притча, дето завършва с "Няма да е все така". Не се хвали колко коли можеш да си купиш, че нещата бързо се обръщат.... Утре може и за двадесет годишен таралясник да нямаш. И, не, няма да сме първите дето ще роптаят. Може да не ти се вярва, но някои ценим живота и здравето си повече от ламарините на колите си. Един ден може и да го проумееш... ако доживееш. Айде със здраве
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Чичо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Михлюзина":

    порше кайен. като дачия е. същото. с подарък климатик. и без ддс
  • 25 НАЛИ ЗНАЕШ...

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "54236":

    На ОНЯ СВЯТ ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ - БАВАРКИ ИЛИ "голф" ... Ако те съберат от асфалта !!!

    Коментиран от #52

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 мама

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Трифонов":

    Ганчо, пак си се напушил. Прибирай се веднага.
  • 28 Бай Шиле

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Трифонов":

    Щом толкова много можеш,напъни се да се информираш:какво е "имуществен данък",в кои бели държави глобите са според финансовото състояние на нарушителя и не се перчи със скъпата си кола.Предупреждавам съпругата ти,че ако и направиш дете,то ще прилича на теб,а не на колата ти.
  • 29 Бай Шиле

    6 2 Отговор
    Има нещо "фейк" в тази нюз.На АМТракия има много малко участъци за подобна скорост.Точно в района на Пазарджик няма как да караш 270 за повече от 30-40 секунди,ако ще и с марсианско Порше да си.

    Коментиран от #56

  • 30 Анонимен

    7 4 Отговор
    Само коментирате , но мога да гарантирам ,че всеки един от вас е превишавал скоростта така че никой не е по различен от този който са го хванали разликата е ,че явно на този колата му е била доста по-мощна от обикновените таратайки по пътя .

    Коментиран от #38

  • 31 Въпрос

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не колега.Не е българска, а циганска.
  • 32 да да

    8 4 Отговор
    Задължително трябва да има конфискация на мпс -то и затвор за такива каращи с над 50 км над ограниченията, пияни и дрогирани и без книжка !
    Прибират им мпс-то в полза на държавата - да продължават да карат- да ги видим как, няма друг начин да се променят нещата !!!

    Коментиран от #42

  • 33 истината

    7 2 Отговор
    докато законите са импотентни , както и тия що ги прилагат- така ще е !
    Много високи глоби, затвор и конфискации трябва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !

    Коментиран от #35

  • 34 abv

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "54236":

    Стига с тези глоби, 1000 лева няма да уплашат кредитните милионери , мутрите и сие. Време е да се криминализират нещата и за такава скорост да се влиза зад решетките. Това са съзнателни убийци на пътя , но с недостатъчно количество сиво вещество под мозъчната кора, които ми е трудно да нарека хора.
    Смятам, че е крайно време да не правим смешни поправки в административно -наказателната част на ЗДП, а такива които ще имат смисъл. Над половината автомобили по Тракия се движат с над 140. просто камерите се нагласят да снимат по сериозните скорости. Ако снимат тези, които се движат със скорост между 140 и 160, компютрите на пътна полиция ще се задръстят от информация.
  • 35 бмв

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "истината":

    само яко газ по тия скапани пътища че и винетки искат а Германия неможе да я стигнем никога
  • 36 Живял в Германия

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "criminal":

    Аз например доста години живях в Германия и смея да твърдя, че не е пустиня и определено си има правила. Там спокойно си карат и с над 300. Кажи нещо по въпроса. Ахахахахахаха.

    Коментиран от #48

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Едо

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Анонимен":

    Ето едно добро средство и чудесен начин да се спрат убийствата по света, 1000000 жертви, 15000000 трайно ОСАКАТЕНИ и стотици милиони опечалени: ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ДВИГАТЕЛИТЕ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ И ЕЛЕКРОМОБИЛИТЕ! Спешно строим трамвайни линии,метра, влакове стрели,велоалеи и живеем чисто и скромно,както е ходил Христос!Мислите ли,че Ж.Ж.РУСО още преди 250 години напразно се е провикнал: ,,Момчета и момичета, назад към Природата!". ТОЗИ ПОВИК ДНЕС Е ПО-АКТУАЛЕН ОТ ВСЯКОГА,ЗАЩОТО,УТРЕ ЩЕ БЪДЕ ТВЪРДЕ КЪСНО!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 onq s konq

    10 0 Отговор
    Язе коги имам пари за нафта си шпорим бавареца даже по-бръже па не са ме спирале!!!Сигурно штото е фнушителен та не смеят да се занимават с мене теа с белите капи!!!
  • 41 Български гражданин

    4 2 Отговор
    До коментар 3 . Тия с лъскавите баварци и ягуари да не са богопомазани . Те са може би една шепа и за тях ще правят високоскоростна магистрала така ли , за нормалните хора един правилник за патроните друг така ли , нещо не ти се връзват мераците.
  • 42 Не е мярката

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "да да":

    Конфискации на МПСта и други подобни "мерки" не оправят нещата. Аз (а и много други мои колеги IT, че и други професии) можем да си позволим мощен автомобил (М6, RS, AMG), с едногодишни спестявания примерно. Но да се върна на темата - единствената по-свястна мярка би била да се сложат миниатюрни грапавини по асфалта (каквито вече има от напречни на платното линии по някои кръстовища, но по-малки), които да те принуждават да не караш с повече от 140-150 км/ч! Виждал съм такива в Словения, ако не ме лъже паметта...

    Коментиран от #54

  • 43 Твои баща

    0 1 Отговор
    До въпрос даго д*х*ш на вс цигани
  • 44 Ттт

    3 1 Отговор
    Глобата му е за погребение ,е поне еспестил половината де
  • 45 Уш българин

    2 0 Отговор
    Нали има камери кадеса това ако е държава чък па европеиска кадеса парите от винетките камери магистрали и накраия нищо ах баиганио само затеб си мислиш
  • 46 NASA

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Михлюзина":

    Porsche e
  • 47 NASA

    1 0 Отговор
    Porsche e
  • 48 Аз мога да ти кажа.....

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Живял в Германия":

    Да вярно е, че на магистралите няма ограничения.... Но там където има се спазват от всички... На доста места по магистралите съм виждал и 100 и 120 ограничение. Тези дето карат с 300 после им се реве като получат "картичка" от полицията
    Хахахахаха
  • 49 гост

    5 0 Отговор
    такъв където вдига 270 км/час хич го ни боли 1300 лева глоба.
  • 50 Пълно е с

    1 4 Отговор
    Дребни душици. "Да бъде наказан!", "Да му конфискуват всичко!" . Защо бе мижитурки? Защото е дръзнал? Защото не е мижитурка го мразите! Готови сте душата да му извадите защото не е комплексарче от коментарите!? Жал ми е за вас!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 vandan

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "НАЛИ ЗНАЕШ...":

    Който иска да лети търсят пилоти в авиацията! Там ще летите с 800км.
  • 53 бай Даньо

    1 0 Отговор
    В Америка с такава скорост ще ти лепнат 3-4 каунтс фелони обвинения, които се лежат ефективно в затвор, а присъдите в Америка се събират и лежат последователно... Гарантирано е че едното обвинение ще е за "опит за убийство", може и за "доместик тероризъм" да отнесеш ... Американската правна система не е никакъв положителен пример (поне за Европа) защото е просто садистична , напълно асиметрична провинивние -наказание и затова се върви в другата посока днес, защото не работи, но това е друга тема ... само искам да кажа че ако се търси промяна в България има много мегдан на къде да се върви с наказанията и все някъде ще фване дикиш... а джигити винаги ще има и са навсякъде по света... нищо уникално българско няма тук.
  • 54 IT-то

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Не е мярката":

    Обре как пък да не си купиш М6, RS или AMG с едногодишни спестявания... и въобще Защо трябва да го коментираш. Шанс да си купиш такава кола единствено втора употреба и то на не по-малко от 15 години. Пък и все пак IT-та са тясно скроени хора разбират от it и.... смешко
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 асддас

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Шиле":

    30 секунди не е малко, то тогава точно може да те снима. 2 километра минаваш така
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове