Last news in Fakti

5 Май, 2019 22:30 3 192 15

Цените на телефонните разговори в ЕС падат от 15 май

  • телефон-
  • телефонни разговори-
  • международни повиквания-
  • съобщения

Максималните цени в български левове с ДДС не следва да превишават 0,445 лв. на минута за повиквания и 0,14 лв. на съобщение

Цените на телефонните разговори в ЕС падат от 15 май - 1
Снимка: Shutterstock

От 15 май 2019 г. започва да се прилага регулация на цените на международните повиквания и на кратките текстови съобщения в рамките на Европейския съюз. След тази дата цените на дребно за мобилни и фиксирани повиквания от една до друга държава в Европейския съюз не трябва да превишават 19 евроцента на минута, споделиха от Комисията за регулиране на съобщенията. Ценовият таван за кратко текстово съобщение в рамките на Съюза ще бъде 6 евроцента за съобщение.

Максималните цени в български левове с ДДС не следва да превишават 0,445 лв. на минута за повиквания и 0,14 лв. на съобщение.

Ценовите ограничения ще важат за тарифи за потребители – физически лица.

Доставчиците на услугите, които ще променят прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин. Приложимите цени следва да се посочват в сключваните индивидуални договори с потребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bubbles

    28 0 Отговор
    Сега да оправят и тая простотия със "СПРАВЕДЛИВИТЕ" мегабайти щото направо ми се драйфа от това!

    Коментиран от #14

  • 3 Bubbles

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Koko":

    Абе все е по-добре от 0,60лв. на СМС както е към момента, а наче че трябва в ЕС да си важат ПОСТОЯННО минутите и мегабайтите от плана трябва, а не да ми пеят за "СПРАВЕДЛИВО" ползване и подобни измишльотини на основата на които цакат хората с по над 10лв. за гигабайт.
  • 4 ПьПинандо

    2 5 Отговор
    Боко има 5G ;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БГ операгорите

    23 0 Отговор
    Са долни измамници и мошеници.Откакто падна роуминга дередже то стана по лошо.Боклуците излизат с номера че трябвало три месеца като си извън БГ после три са си на БГ да са ти се активират безплетните минути и Интернет. ТонА са мръсни лъжци. Затова си взех френска предплатена карта за 20 евро с 100гигабайта Интернет и хиляди безплатни минути.А нашите мошеници да си е..т майката.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Дребнав

    7 2 Отговор
    Ползвам някакъв стар план за 5 лв с 60 безплатни минути и 26ст на минута.
    От години се оглеждам за по-изгоден план, но няма. Сега еквивалентен план е 13лв и 29ст на минута. Вместо нещата да поевтиняват, те поскъпват.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Госあ

    5 0 Отговор
    Следващата стъпка е заплащането. Трябва да има еднакви условия на труд и заплащане. Колкото и да квичат такива като "патриотите" за които Ботев е писал много.
  • 11 Папа Шебек 8 ми

    6 6 Отговор
    Ватиканския цървул тръгна ли си?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "FUCK OFF":

    Така е,аз също съм на чужд и няма такъв рекет като "справедливо ползване"...ако се съберем дали няма да можем да ги осъдим в европейския съд заради този рекет,тъй като не спазват европейските директиви...ако има някой идея как и кой адвокат ще се наеме,мен ме пишете първи
  • 14 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Няма кво да оправят-това е незаконно и трябва да се съдят за този рекет.никой не е длъжен да им поема "загубите" от премахване на роуминг тарифите при положение че са премахнати в цяла европа и те са подписали тези директиви
  • 15 да бе как не

    3 0 Отговор
    '' Максималните цени в български левове с ДДС Н-Е С-Л-Е-Д-В-А да превишават 0,445 лв. на минута за повиквания и 0,14 лв. на съобщение''.Голяма регулация,голямо нещо-не следвало.Съвсем друг е въпросът,какво ще последва,при такъв ''КОРАВ'' ултиматум към операторите.Някак си много странно-препоръчително и мазнишки звучи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове