Победителят в евроизборите е ГЕРБ

Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Ето как е тръгнал зловещият слух за смъртта на сина на Йордан Динев

Фалшив мейл и източник с мнима самоличност стои зад новината

Публикувана: 10 Май, 2019 10:01
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 39523
Ето как е тръгнал зловещият слух за смъртта на сина на Йордан Динев
Снимка: Shutterstock.com
ШРИФТ ПЕЧАТ

Мейл, получен в официалната редакционна поща на Флагман.бг в 7:57 часа – с посочен домейн в yahoo.com и реален телефон, разказа за катастрофа, при която снощи е загинал синът на строителния предприемач от Свети Влас Йордан Динев, пишат от медията и подробно обясняват случилото се.

"Дежурният редактор се обади на кмета на град Свети Влас Иван Николов, за да поиска потвърждение. „Ако автомобилът е Audi А4 с цифри 14 20, да знаете, че това е номерът на Иван. Някой трябва да ви го потвърди”, каза кметът на Свети Влас. Той допълни, че този автомобил бил подарък от баща му отпреди 20-ина дни и ни посъветва да търсим справка за синкава Audi А4 с тези регистрационни номера.

Екипът потърси последователно потвърждение от кмета на Несебър Николай Димитров и пресаташето на братя Диневи –Биляна Боянова. Поради ранния час от тях не получихме обаждане.

Дежурният редактор позвъни на телефона, който бе обявен в мейла. Отсреща отвърнал мъжки глас. Момчето се представи за Георги Динев – братовчед на Иван и разказа какво се е случило снощи.

При въпрос от страна на главния редактор Катя Касабова към човека представящ се за Георги Динев дали може да каже Audi-то каква серия е и с какъв регистрационен номер, получихме потвърждение за същото, което ни съобщи и кметът Иван Николов.

В края на разговора ни т. нар. Георги Динев каза, че се намира в хотел на бул. „България“ в София и в момента се чувства по-добре, информирали са бащата Йордан Динев, който е в чужбина", посочват от "Флагман".

По-късно станало ясно, че няма катастрофа и Иван Динев е жив и здрав. Същото потвърдила и майка му Зорница.

Към момента „Флагман“ предава писмото и проведените телефонни разговори в ОД на МВР-Бургас с настояване случаят да бъде разследван незабавно.

"Приемаме тази постановка за груба провокация не само срещу родителите и близките на Иван Динев, но и срещу изграждания вече 9 години авторитет на медията ни да подготвяме и поднасяме достоверна информация за нашите читатели.

Наясно сме, че подобно петно върху репутацията ни трудно би могло да бъде заличено, заради което настояваме колегите от останалите българските медии да ни подкрепят в този момент с незабавно искане да се въведат по-строги мерки при издирването на лица – компютърни и телефонни престъпници.

Смятаме, че става въпрос за организирана престъпна група в този случай и ще предадем всичко, с което разполагаме на специализираните органи", призовават от „Флагман“.

БългарияЛовци на бисери
Франсоа Оланд
Френският президент остана изключително доволен от успеха на двойката в олимпийската дисциплина академично гребане - двойка скул (лека категория).
Поздравления за Пиер Уен и Жереми Азу! Те са олимпийски шампиони по гребане. Поздравления и ви благодаря за този трети златен медал!"

Още бисери