Last news in Fakti

9 Юни, 2019 10:59 18 685 27

Друсани с райски газ туристи припадат в Слънчев бряг

  • райски газ-
  • слънчев бряг

Диазотен оксид, познат като райски газ, е популярен, но опасен метод за забавление сред чужденците

Друсани с райски газ туристи припадат в Слънчев бряг - 1
Снимка: Shutterstock

Туристи се гърчат и припадат на централната алея в най-големия курорт Слънчев бряг, след като се друсат с райски газ. За това съобщи свидетел, който е заснел видео от драматичната случка в самото начало на летния сезон, пише "Флагман".

Инцидентът е съвсем пресен. Заснетият на клипа турист припада около 1,03 ч. на централната алея в курортния комплекс.

На кадрите на преден план се вижда жена със закачен на гърба зелен балон, вероятно с райски газ. Към края на видеото тя се отдалечава от сцената. В центъра на случващото се обаче са трима туристи – единият е припаднал на земята и се гърчи, другият опитва да помогне на приятеля си, а третият е прав на заден план и се залива от смях – типичен за райския газ ефект е еуфорията и затова той се нарича още „Газ на смеха”.

Не е ясно какво се случва с туриста след видеото и какво е състоянието му днес. Ясно е обаче едно – райският газ, който се продава в Слънчев бряг от няколко години като последна атракция след търсещите евтин алкохол и силни усещания туристи, е очевидно опасен.

Припомняме, че т.нар „райски газ” всъщност е химичното съединение диазотен оксид, което има и друго име, по-познато сред запалянковците на бързи автомобили – Нитро. Той се използва за повишаване на ефективността на двигателите с вътрешно горене и бе популяризиран с филми като „Бързи и яростни” и компютърните игри от поредицата „Need for Speed” в началото на миналото десетилетие.

Сред другите употреби на райския газ е и ползването му като вид упойка от хирурзи и зъболекари. Познатите от края на 18 век ефекти на райския газ при вдишване на малки количества са еуфория и развеселеност. При приемане на по-големи количества обаче се стига до пълна загуба на съзнание.

Неясно е дали туристът, който се вижда на кадрите, заснети от нашия читател, е приемал алкохол преди това, но комбинацията между пиянство и вдишване на диазотен оксид е опасна и с потенциал да доведе до фатален край.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явно

    60 1 Отговор
    Не само водите по черноморието ни са пълни с помия.
  • 2 Borislav Popov

    27 41 Отговор
    В Сочи припадат от бойряшник, в Слънчев бряг от райски газ. Културни особености просто.

    Коментиран от #8, #12, #20, #25

  • 3 Лоли

    48 6 Отговор
    Яката реклама. Всички наркомани, марш на слънчака
  • 4 Лекар БГ

    57 4 Отговор
    Бетон.Чалга.Райски газ.Евтин и съмнителен алкохол на корем.Лумпени от цяла Европа на"море".Купон.Дрога.Балконинг.Купон.Слънчак.
    От слънце и море,апропо,нужда няма.
  • 5 Слънчицето на сайта...!!!

    23 1 Отговор
    Добре, че не ме влечат такива гадости...!!!

    Коментиран от #27

  • 6 Бургас

    57 9 Отговор
    А иначе много скачаха срещу Валери Симеонов като искаше да се въведе ред и хигиена на поведението на туристите по курортите
  • 7 гост

    35 2 Отговор
    Къде е видеото !!! Селяните от Слънчака да не са врътнали телефоните за сваляне на видеото,че ще им развали реномето с тези припадащи туристи. После кой ще ходи да се друса и да се налива с алкохол от бидони !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПОЗНАВАЧ

    24 3 Отговор
    Двуазотният оксид не е „нитро”, и не се ползва за подсилване на горива. Мара сигур има 3 по химия...

    Коментиран от #19, #24

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Borislav Popopv: pedal sym !

    30 11 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Аве фъшкио соросоидна бил ли си някога в Сочи ??? Ти мухльо сдигурно и в Слънчев бряг не си бил клавиатурен плъх такъв, ама коментираш !

    Коментиран от #18, #22, #23

  • 13 ОНЯ СЪЩИЯ ГЕЙ

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Ооо ПЕЕВ върнал си се от гей прайда, разшльопаха ли ти халката ха ха !

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 куку руку ку

    18 0 Отговор
    Наливай се с ракия и замезвай с краставици и ревИ, че се напиваш от краставиците. Че и с "райският газ" е същото. Кой знае каво са шмъркали още...
  • 16 др Гърчева

    10 3 Отговор
    На Слънчака защо все такива отка.чалки каните ? Не може ли да каните по читави ?

    Коментиран от #17

  • 17 Саша барон коен

    15 6 Отговор

    До коментар #16 от "др Гърчева":

    А ти да познаваш някой н0рмален, който ходи в тая помийна яма ,,Слънчака,,? Та задаваш глупь въпроси...?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Клюкар

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПОЗНАВАЧ":

    Хахаха. На релси.
  • 20 А педофилите

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    усраинецо, друсате ли се?
  • 21 Краси

    6 0 Отговор
    А в Гърция такива няма... Баси кефа.
  • 22 Бесен Язовец

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popopv: pedal sym !":

    Сочи е един най обикновен курорт-кочина със супер раздути цени, като в Кан и Ница, но с осрани и опикани плажове, даже руснаците избягват да ходят там на почивка и предпочитат нашето черноморие, Турция и Гърция !
  • 23 Баща ти с дамаджаните

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popopv: pedal sym !":

    Много добре казано. Браво. Адмирации
  • 24 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ПОЗНАВАЧ":

    Нитро системите (разг. нитро) са използвани при двигатели с вътрешно горене системи диазотен оксид, имащи за цел да подобрят мощността и ускорението на дадено превозно средство, най-често лек автомобил. Обикновено диазотният оксид се съхранява в алуминиеви бутилки с цилиндрична форма и различен размер, като е затворен под високо налягане в течно агрегатно състояние. ТОВА ПИШЕ В ГУГЪЛ !!! ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ КАКТО Е ПРИ ГАЗТА !!!
  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    па в страната на твоите годподари 70000 умират годишно от наркотици
  • 26 Невена

    2 0 Отговор
    Полицията в Слънчев бряг подминава припадналите хора и продавачите по улицата на райски газ. Видях го с очите си!
  • 27 азсъмбе

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Слънчицето на сайта...!!!":

    А сигурно алкохолищата и цигарките, които са по-опасни от райския газ, те влекат, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове