Last news in Fakti

6 Юли, 2019 18:36 4 157 22

Жена търси хората, спасили я преди 10 години

  • хемус-
  • витиня-
  • виадукт

Преди линейката да дойде, те оказват първа помощ на катастрофиралите

Преди 10 години тежка катастрофа на магистрала „Хемус“ преобръща живота на млада жена, която по чудо не полита от виадукт в района на "Витиня". Въпреки физическите и психически травми, днес жената не изпитва гняв, а иска да благодари.

Историята започва по брутален начин - с една жестока катастрофа, която се случва на АМ "Хемус", разказва историята ѝ Нова ТВ. По време на тази катастрофа Генова и нейният спътник едва не губят живота си. Жената успява да осъди "Пътната агенция" за това, което се е случило. Днес тя търси едни хора, нейните спасители, на които тя иска да каже "Благодаря!", за това че в онзи летен ден, преди точно 10 години, не се оказва последния в живота на Геновева и спътника ѝ.

"Пътувахме на мотор и стигаме на един от мостовете на Витиня и при тези 40 градуса асфалтът се е превърнал в 13-сантиметрова бабуна. Тази бабуна удря мотора и след което просто падаме. 10 минути преди инцидента до 10 дни след това не си спомням нищо", каза Геновева. И допълни, че след инцидента е имала счупена база на черепа, сътресение, охузване на мозъчната кора, счупена ключица, фациалис.

"Разказвали са ми, че първата кола зад нас, която е била, веднага спира. Жената, може би мъжът, съпругът ѝ, не съм сигурна, са лекари и ми махат каската, като виждат, че тече кръв от ухото ми. Не се е стигнало до там, аз да се задушавам или хората около мен да не знаят какво да правят", каза още потърпевшата. Тя си спомня, че езикът ѝ е бил изваден преди да дойдат спешните екипи.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук и Гек

    45 3 Отговор
    Искрената благодарност е отплата в света на душата.Откупва дълга. Дано успееш да благодариш!
  • 2 Голям Слон

    8 23 Отговор
    Разбира се, те не са виновни. Всичко друго може да бъде причина: жега, некачествен асфалт, малките зелени човечета, черните дупки. Но не и Ганьо, който няма никаква култура на пътя. Ами, успех в търсенето.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А къде в случая е тъмният ганчо

    0 5 Отговор
    На когото да хвърлим вината?
  • 5 БАМЗЕТО

    2 16 Отговор
    не е лоша, става да си я натърка на who ya човек
  • 6 Гошко-шофьорчето

    3 12 Отговор
    Е,от тая снимка, не мога да си спомня. Нема ли нещо по бански/без/? Може да съм аз?! Кой бега от едно бързо благодарско.
  • 7 Пак Съм Аз

    2 15 Отговор
    Аз бех моме. А са и 5 бона да ми дадеш за благодарност...
  • 8 Мдааа

    1 0 Отговор
    Ако не са ти извадили езика е щяло да се задушиш. Но защо чак след 10 години ????? Това с ваденето на езика, трябва да го знае всеки шофьор учи се в червения кръст преди да вземеш книжка. поне така беше когато аз карах курсовете , но едва ли 95% от шофьорите го знаят как става ???? то сега пък едни шофьори едни курсове....... Затова и ПТП -тата са повече, освен от лунните пейзажи в БГ и курсовете са т..ак работа.
  • 9 Що пишете глупости

    4 0 Отговор
    добре, бе приятелче, изтри ми коментара, ама не оправи неграмотните правописни грешки в публикацията?! Толкова ли е трудно? Напиши оХЛузване, а не оХУзване и "парализа на лицевия нерв", а не "фациалис", щото нервус фациалис има всеки и то 2 - ляв и десен. Сами работите срещу рейтинга си от седмици!!!
  • 10 ФИНЦИ

    4 1 Отговор
    СИЧКИ ДА СЪДЯТ ТЕЗ Б..ЛУЦИ ОТ АПИ ТЕ СА ЗА ТРЕПАНЕ САМО ПАРИ ИСКАТ ДА СМУЧАТ А СА ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ АМА ТО КО ЧАКАШ ХОРА НА ГЕРППППППП НИЩО ХУБАВО НЕ СА СЪТВОРИЛИ ЩО ЛИ ОЩЕ ГИ ТЪРПИМ

    Коментиран от #13

  • 11 бобо

    0 2 Отговор
    Много съм любопитен, ако ги намери и те й кажат: "Върни парите, които си взела от нашата държава." Ще ли? Само теоретично. Щото държавата- това сме ние.
  • 12 Голям прос

    5 0 Отговор
    Недей ги търси оттука, мацко, че много плюнчовци има, оплюха те цялата.
  • 13 333

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ФИНЦИ":

    Осъдиха ги за 60 бона тогава. Ама не знам поотделно тя и момчето или общо 60.
  • 14 333

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Да, и съда каза, че не са виновни. 13см ръб на магистрала, и те са виновни? Отказвам всеки път да карам по Хемус, заради едни бабуни, дето вървят през трите платна. Все едно ми набиват с чук гръбнака с мотора.

    Коментиран от #15

  • 15 Голям Слон

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "333":

    Може да звучи тривиално, но водачите трябва да се съобразяват с пътните условия без значение какво казват ограниченията. Досега не съм видял моторист да кара със 140 по магистралата. Да не говорим с 50 в населено място. Не съм виждал и автомобил да кара с 90 по неравностите между Чирпан и Стара Загора :-) Става малко като с онази жертва на безразсъдността от съвсем скоро: без книжка, с превишена скорост се натриса в кмет, който прави обратен завой на забранено. Разбирам мъката на хората в известен смисъл. Не разбирам защо търсят под вола теле и обяснение от него. Някой ще каже, че имането на книжка нищо не променя. Напротив, променя. Щеше да е преминал курс на обучение, щеше да знае правилата за движение. А баща му и майка му трябваше освен много да му говорят, и просто да не му позволят на кара нещо, за което няма категория. Просто типично българска черта е да търси виновници извън самите нас.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 до мъдератора

    1 0 Отговор
    Абе за вас всичко е спам и обидно. Да ви таковам форума.
  • 18 333

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Може да звучи тривиално, но АПИ също има задължения. Бабуните не се виждат много, не са като дупките. Особено с магистрални скорости.
    Аз съм моторист, не карам със 140 по магистралата. По-бавно карам. То и ограничението за мотоциклети на магистрала е 100, де, ама нали си взел книжка, и си много знаещ. И това трябва да знаеш, нищо, че не караш мотор.
    За младежа от Костинброд, който загина е малко фалшива новината, че няма книжка. С колко е карал, нямам представа. Над 70 щеше да прелети над колата, и може би нямаше да загине.

    Коментиран от #19

  • 19 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "333":

    Първата ми категория беше В. След нея А. По-късно карах С, С и Е. Д я изкарах просто за спорта. Разбираш ми намека за категориите. Знам с колко се кара мотоциклет по магистрала. Мога и да ти кажа защо никой не я спазва :-) Но ти сигурно знаеш по-добре от мен. Карам един 400 сс скутер от и до работа. Отдавна изоставих мотоциклетите за пътуване в страната. Причината е точно лошата настилката в България. И абсолютната липса на колегиалност. Не знам защо, но когато човек се качи на мотор, съвсем забравя къде се намира. Ако съпругът на жената караше нормално, катастрофа нямаше да има. Разбирам, че с мотор губиш представа за скоростта. Не трябва да губиш обаче достойнството си и да виниш за твоите проблеми държавата. Която далеч не е невинна. Носиш глава на раменете. Ползвай я не за селфита, а за мислене. С моя стаж от 25 години и пробег, повечето ми сънародници да са умрели по 7-8 пъти на пътя. Имаше една приказка - по-добре 30 минути по-късно, околкото 30 години по-рано. За фалшивата новина нищо не мога да кажа. Но далеч не изключвам възможността хлапето да е нямало категория. Или просто да е имало такава, но да не съответства на превозното средство.

    Коментиран от #22

  • 20 Bat Sande

    0 0 Отговор
    Да ви кажа липсва ми само една категория-всеки сам да се сети коя е. Карам и мотор и голям камион. С камиона ми се е случвало да правя полет и да свалям 30 метра мантинела, с мотора НЕ. Луд камионджия ли съм или страхлив моторист?!? Аз също смятам, че държавата трябва да поеме своята отговорност за състоянието на пътищата и пътната инфраструктура като цяло, а не само да бъдат обвинявани водачите и подвеждани под отговорност. За това , че има завой с обратен наклон кой е виновен? За това че пътната маркировка ти указва да скочиш в дерето кой е виновен? За това че знаците на 98% не отговарят на законовите изисквания кой е виновен? Кой правила да спазваме, като правилата ги няма?...или само правилото за "несъобразената скорост" е валидно? Егати и държавата!
  • 21 Bat Sande

    0 0 Отговор
    За дупките няма да говоря, че те са ясни. Ами знаете ли че има шахти които стърчат по 20см. над платното? Има стълбове по средата на улицата. Кой трябва да ги следи и оправя тези неща? Ако съм от въпросното село и всеки ден минавам оттам ОК- ще ги знам на изуст ами тези, които не са месни какво да правят? Коловозите от тежките машини които изхвърлят не само мотористи, ами и леки коли кой трябва да ги оправи? Нали за това държавата вдигна толкова пътните такси за тежкотоварните?! Къде са парите?
  • 22 333

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Голям Слон":

    Ако ще си мерим категориите и стажа, аз имам почти същите, само, че първо искарах C, и карам от 80-те. Тия приказки как 13см бабуна няма да те изхвърлят от пътя със 100км/ч, което е нормална скорост са просто заблуда. Ако си сам, как да е, ама пътника отзад може да виси на кръста ти след нея. Случвало ми се е със скорост, далеч по-ниска от 100 - пътника седна на стопа и ме събори.
    Познавам мъжа, който я е возил, около 50 е. Кара от дете и ако беше някой безотговорник, щеше да се е убил отдавна.
    Излез на магистрала със скутера и пробвай да караш с 60, 70, да видиш какво ще ти се случи. Това е пределната скорост, която ще ти позволи да реагираш на бабуна на пътя достатъчно навреме, и това ако няма авомобил пред теб на 70, 80м. 30+ метра минаваш със 70 преди да успееш да реагираш.
    И моля не ми разправяй какво е като се качиш на мотор. Познавам стотици мотористи, тия, които карат ненормално са единици. Просто в трафика виждаш тях, аз ако съм километър зад теб, няма как да ме видиш. А тия, дето сме километър зад теб, и не ни виждаш сме повече, от тия, които профучават покрай теб. Но не ни виждаш.
    Прав си, че на пътя трябва да очакваш всичко. Абсолютно. Но като твърдиш, че ако караш нормално си застрахован, очевидно не очакваш всичко. И тогава не си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове