Last news in Fakti

25 Юли, 2019 11:48 4 905 15

Абсурд: Гараж пречи на хора от жилищен блок (ВИДЕО)

  • гараж-
  • блок-
  • красно село

Той е незаконен и е поставен на 2 метра от входа, ще бъде демонтиран за сметка на собственичката му

Абсурд: Гараж пречи на хора от жилищен блок (ВИДЕО) - 1

Гараж на 2 метра от жилищна кооперация в столичния квартал Красна поляна пречи на живеещите във входа. Подадени са многократно жалби, но от oбщината не са реагирали до момента, съобщи „Нова телевизия“.

„Трудно е да се придвижват възрастни хора със съоръжения за придвижване, както и детски колички. Това нещо съществува от няколко години. От миналата година има предписание да се премахне, не е премахнато”, обясни Гари Димитров, който живее във входа.

Собственикът на гаража Първолета Стефанова заяви в ефира на „Нова телевизия“, че освен нейният съсед Гари Димитров, никой друг живеещ в блока не се е оплакал от гаража.

„Щом на него му пречи, вече имам предписание и тази клетка в рамките на една седмица ще бъде демонтирана, така че г-н Димитров спокойно ще може да се придвижва по зелените площи”, каза тя в разговор с водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов.

Заместник-кметът на район „Красно село” Калин Николов обясни, че гаражът трябва да бъде демонтиран за сметка на собственичката.

„Вчера беше изпратена Комисия от районната администрация, която недвусмислено установи, че съоръжението е незаконно по смисъла на Закона. Беше съставен констативен протокол, който задължава собственикът да го премахне в 7-дневен срок, ако не бъде премахнато, ще бъде съставен акт и Столична община ще премахне със собствени средства незаконното съоръжение, но след това по съдебен ред ще си събере вземанията за разходите”, добави Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Холандия

    55 7 Отговор
    Нагла др*сла. Колко такива б@клуци има в цяла България, все едно им е бащиния, миз*рни и арог*нтни пл*хове! Ако имаше и глоба 20000лв. нямаше да посмее да го сложи там, също трябва да се търси отговорност на фирмата, които не са й проверили документите, а са го монтирали. Изобщо цари абсолютен хаос в тази държава!

    Коментиран от #15

  • 2 Не се кефя на блокове

    43 1 Отговор
    Туй не ми харесва в блоковете. Пълно е с всякакви индивиди и всеки от тях си е луд по своему.
  • 3 Буко Баламата

    6 25 Отговор
    Абе всичко друго оправихте да Ви е.. м....
  • 4 Гост

    18 2 Отговор
    стигам до извода че г.жа стефанова сама преди 3 години си е заградила мястото и си е направила гараж върху зелената площ.
    дали плаща наем към общината?
  • 5 посерко

    7 20 Отговор
    Първо че не пречи на никой, ей така за идеята се оплаква тоя. Второ че тая кочина изобщо не заслужава гараж.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    5 13 Отговор
    Г-н димитров е ясно че и има зъб и страда от синдром за малоценност защото явно не му става.
  • 8 239

    8 20 Отговор
    Kато гледам къде е гаража, малко ме съмнява майки с колички и хора в такива инвалидни, да тръгнат да минават по чакъла и тревата. Мястото е достатъчно да се минава, ама нали хората сме свикнали щом на мен не ми е добре, и на вутя ще му е зле...

    Коментиран от #9

  • 9 bg1

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "239":

    Чакай сега. Земята нейна ли е? - Не. Данъци ще плаща ли затова? - Не.
    Питала ли е съседите? - Не.. но иска да ползва. На кой му е зле и добре не твоя работа.
  • 10 гост

    13 1 Отговор
    След като е нарушител защо й дават срок преди да й напишат глоба? Не е ли по-разумно първо да й напишат 500лв административна санкция за това, че без разрешение е поставила обект и след това да й дадат 7 дни да ги плати и да го премести инак стават 2500лв и така? Не е ли по-ефективно това? Казвам го защото имаме такива проблеми навсякъде и хората си слагат гаражни клетки където намерят за добре, след това общината им завежда някоя малко глобичка, те си я плащат и нищо не следва от това. Моят съсед по гараж започна да копае основи с 1.5м напред спрямо плана и излиза на средата на пътя. Два пъти викаме инженер, той казва че не е според плана и му дава предписание да премести гаража, ала 5г. по-късно гаража е построен, опънал си е кабел от терасата, пътя е свит с 1.5м и нищо не следва, нито глоби, нито принудително събаряне от страна на общината, нищо, макар че подаваш жалби, викаш вещи лица и пак нищо, пълно бездействие? Тогава се питаш защо всички се изхранват от твоите данъци, а нямат резултатност в работата си? Ако ти работиш в частна фирма и нямаш резултати то следва да бъдеш уволнен, но в общински и държавни работи не е така, макар заплатите им да са добри, защо?
  • 11 Калоян

    3 0 Отговор
    Моля, Зам. Кмета другата седмица да се разходи по улица Фелик Каниц и ул. Богдановец м/у бул. Цар Борис и Яков Крайков за да види КРАТЕРИТЕ......и да ги оправят. Репортера да се разхиди наоколо амо има време . Ще почерпя екипа по кафе в Ананда. ПОЗДРАВИ
  • 12 OKOTO

    8 0 Отговор
    Ами районния инспектор трябва да бъде уволнен за бездействие. Като за начало !!! Някой търтей взима заплата от моите данъци ! То и мене ако не ме закача никой ще си скова и аз един гараж ...
  • 13 селяндури

    4 5 Отговор
    И как точно им пречи гаража на завистливите селяни? Това София се напълни със селяни . Ама аз ако съм ще си демонтирам гаража и ще изчакам да мине месец и ще му запаля колата на тоя , ей така за кефа.

    Коментиран от #14

  • 14 Гад

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "селяндури":

    После пък ще стане "каквото повикало....". На асоциални типове като теб отрано трябва да им се правят главите меки!
  • 15 Йосип Броз Тито

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Холандия":

    Обиждаш жената, но тя се е принудила преди години да си изгради гаражна клетка, с цел да си предпази колата, от наглеците и разбойниците по пътищата...
    Ти ако живееш в блок и си купиш нова кола за 20-30 хиляди и нагоре, ще ти е приятно ли вечно да я виждаш одрана, счупена, без гуми и т.н?
    Аз от личен опит знам какво е, защото се напълни с некадърници с купени книжки, които редовно нанасят поражения по колите на хората, които са спестявали и са се мъчили за да си ги купят, а и все пак сме се научили да караме, и идва някакъв олигофрен и ти я съсипва... И аз да съм, и аз ще си направя такъв гараж ако нямам свой собствен (но за щастие си имам законен гараж, който не пречи на никого).
    А онези, дето си слагат синджири и си ограждат местата за паркиране и си пишат рег.номер и разни други глупости, да не би за тях да е бащиния? Защо не ги подгонят и тях, а се занимават само с тази жена? Де*ба и нещастниците жалки. Като ще има сатър, поне да е за всички, така е справедливо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове