Last news in Fakti

29 Юли, 2019 12:36 68 325 160

Готвят нови сурови наказания за шофьорите

  • глоби-
  • шофьори-
  • кат-
  • бойко рановски

За младите водачи има редица промени и забрани, а всеки шофьор, който извърши 7 нарушения за 2 години остава без права

Готвят нови сурови наказания за шофьорите - 1

Целта на разделянето на Закона за движение по пътищата на три части е да има ясни правила, санкции за нарушителите, както и да бъдат отделени правилата за шофьорите в отделен нормативен акт и изискванията към превозните средства. Това коментира пред „Тази сутрин“ по bTV директорът на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

Той повдигна завесата около новите правила за движение по пътищата, които трябва да бъдат въведени след обществено обсъждане.

Глобата за шофирането без книжка в момента е 300 лв. След промените санкцията става двойна. Прекратява се и регистрацията на МПС-то, с което се е движел нарушителят, уточни Рановски.

За младите водачи има редица промени. През първите шест месеца трябва да карат с придружител, както и да шофират автомобили с мощност до определени киловати.

Освен това през нощта няма да имат право да возят пътници. „Надяваме се през тези месеци те да натрупат необходимия стаж и опит, за да ги направи по-сигурни и безопасни на пътя”, коментира Бойко Рановски.

Той поясни, че за нов водач се смята този, който придобива правоспособност за първи път и не са изминали две години от придобиване на първата му категория.

Други промени са свързани с регистрацията на автомобилите. Предвижда се тези, които се внасят за първи път в страната, да минат през пункт за идентификация и проверка на техническата изправност преди регистрацията. Пунктовете ще отговарят на критерии, различни от сегашните, които са само за проверка на техническа изправност.

След това автомобилът ще придобие паспорт с технически данни, които ще са в информационна система. Единствено служителите на МВР ще издават свидетелство за регистрация.

В КАТ ще ходим само за получаване на свидетелство за регистрация и регистрационна табела. Собственикът ще получава и паспорт, който ще придружава автомобила от регистрацията в България до времето, до което не се прекрати регистрацията.

Бойко Рановски изрази надежда да има строги правила и санкции, ако се установи злоупотреба в тези пунктове. Те ще бъдат контролирани както от служители на Министерството на транспорта, така и от служители на МВР. „Надяваме се контролът върху тези пунктове да е сериозен и да не се допускат злоупотреби”, допълни Рановски.

В Закона за движение по пътищата има промяна в санкциите само за най тежките нарушения – за неправоспособни водачи и преминаване на червен светофар. Предвидени са седем нарушения, които ако даден водач извърши в рамките на две години, ще му бъде отнемана книжката. След това ще трябва да премине през процедура за възстановяване на правоспособността и контролните точки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този е част от

    480 33 Отговор
    Организирана престъпна шайка нали ви казвах че катастрофите ше ги ползват за да скочи рекета ужким за ваше добро😂😂докарахте хората да полудеват после ги рекетирате като катастрофират😂😂😂

    Коментиран от #72, #147, #156

  • 2 Алоо идиотиноо

    649 27 Отговор
    Що не направите така които нема нарушение за годината бонус 1000 евро а😂😂😂и се изплаща веднага кеш ей така 2 години експериментално да видиш резултата стига си драл народа бе идиотино

    Коментиран от #68, #96

  • 3 Защо плащаме данъци

    460 14 Отговор
    За младите шофьори ОК относно мерките, които предвиждат. Обаче за какъв чеп ще плащаме пари в КАТ за едната табела и единия документ, като ще трябва да.ходим и другаде да снасяме кинти за технически преглед и измислени документи за автомобила. Пак поредната схема за създаване на паразитна дейност за наши хора. И защо.въобще плащаме данъци на тия търтеи мързеливи държавните и общински служители, дето искат всички отговорности да ги прехвърлят на някой друг.

    Коментиран от #25

  • 4 166

    326 14 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ЕДИН ПРИЯТЕЛ ГЕРМАНЕЦ КАЗВАШЕ : " ГЕРМАНЕЦЪТ НЕ Е ПО-РАБОТЛИВ ОТ БЪЛГАРИНЪТ, ПРОСТО ТАМ ИМА ЖЕЛЕЗНИ НОРМИ И ПРАВИЛА"

    Коментиран от #29

  • 5 Значи

    85 14 Отговор
    Той поясни, че за нов водач се смята този, който придобива правоспособност за първи път и не са изминали две години от придобиване на първата му категория.......На 16 си купуваш диплома "М" и на 18 си готов за камикадзе! По добре задължително да се изкарва на 16 "М" че докато станат на 18 да се почистили с моторетките бъдещите шофьори! Представете си целия катун с моторетки и камикадзета на тях!
  • 6 Име

    191 11 Отговор
    "...шофирането без книжка в момента..." Тази глоба е идиотска! Ако си в регистрите, то е достатъчно да докажеш кой си. По същия начин е и с технически преглед на колата, застраховки, данъци, винетки /тол такси/ и прочее.
  • 7 Пешо

    186 14 Отговор
    А бе я ги вкарвайте по затворите тия гадни шофьори, само репресии за тия пътни рецидивисти! Само тормоз на населението, та да му дойде акъла, че всъщност през комунизма не беше по лошо!

    Коментиран от #64

  • 8 Антон

    82 169 Отговор
    Увеличете глобите в петорен размер. Така че да бъде изключително трудно за нарушителя да ги плати. Изчакайте го 3 медеца и ако още не е платил съдия изпълнител. Естествено да започне и поголовен контрол над мпс-та. За 6 месеца всички ще бъдат агънца. Така както като отидат в чужбина са агънца .

    Коментиран от #42, #143

  • 9 Ядосан

    197 8 Отговор
    Тъпаци не ни обяснявайте какви нови глоби и простотии сте вкарали, а ни дайте цифри на събраните пари от глобените и тези с отнети права, че ни писна на чепа да слушам разни плазмодии дето мислят закони и после не ги прилагат на практика. Не спряха да измират хора защото е пълно с ненормалници, пияници и наркомани дето знаят че на прасето като ги спре дават 50 лв. и айде шапка на тояга...
  • 10 сержанта

    83 7 Отговор
    И ко прайм сига!?
  • 11 Хxxxa

    156 10 Отговор
    А така,нека знаят кокошкарите ,че им е спукана работата, ако седем пъти надвишат скоростта от 120 на 122!!!!Тези които крадат държавата седем пъти по седем да са спокойни!!!И хляб за тях има и салам ,за още седем по седем години!

    Коментиран от #53

  • 12 Брах ви лайката гербаджийска

    165 4 Отговор
    Получавам дежа вю, тва всеки месец се пише а простия гербаджия не разбра че само с глобички, хора не се спасяват
  • 13 гост

    234 8 Отговор
    ДО КОГА ТОЯ ЗАСПАЛ НАРОД ЩЕ ТЪРПИ ТИЯ ИДИОТИ!
  • 14 снайл

    220 5 Отговор
    Ейй хора, да вземете първо да оправите пътищата. От магистралите с 90 км. в час ти падат пломбите. Ами като ти падне плонбата и се разсейваш - ей ти катастрофа. А по селата да не говорим. Там се играе на апаши и жандари. Влизаш в трапа, окопаваш се, пред теб храсти и дървета и се чудиш сега ако тръгна, дали отсреща няма да искочи друг окопал се. Двулентовите пътища вече са еднолентови, а понякога и едната лента липсва. Зетя от Германия ме пита - "кое да гледам по напред?" колите ли, дупките ли, падащите камъни ли? А аз го питам - "абе момче, ти от храсти и дървета, кога успя и дупки да видиш?... Голям смях - ама римските пътища дето са останали са по свестни от сегашните! Искат да си купуваме нови коли. Ей, Халанколу че аз да не съм от София бе? Акацията по пътя ша я надере само до другото село да стигна.!

    Коментиран от #30, #149

  • 15 Проблем

    116 6 Отговор
    Жалкото е че хора които не могат да научат едни листовки получаваха книжки вече 20 години като си платят под масата или които нямат усет към шофирането също след два неуспешни опита си плащат и ги пускат, всеки има приятел/ка взел/а по втори начин книжка и тези хора са на пътя днес....

    Коментиран от #44

  • 16 гост

    153 7 Отговор
    БОЖЕ, БОЖЕ ТОЯ ПРОСТ КАТАДЖИЯ КОГА СТАНА ДИРЕКТОР НА АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ?
  • 17 Valio

    174 12 Отговор
    Понеже всичко е Ок в тая държава неграмотниците пак се хванаха за шофьорите.
    Никой обаче не споменава,че катастрофите се дължат на най вече на лошите пътища.
    Не може също така глобите да надхвърлят многократно минималната работна заплата....
  • 18 ганев

    148 7 Отговор
    Това са поредните глупости на тази партийна персона...
    На територията на РБ защо изобщо водач на мпс трябва да носи книжка...За какво са тези мрежи - тези база данни....Това е поредния начин за пари....
    Тази личност дава ли сметка колко пъти е прекрояван този закон ---12 структури се занимават и ЕФЕКТА Е РАВЕН НА НУЛА....Само глоби и нищо повече...
  • 19 гост

    142 7 Отговор
    Eй сульо да не мислиш че вечно ще си началник. Утре ще се пенсионираш и някое младо полицайче ще те разкатае точно с тези твои закони. Мисли разумно и не се изхвърляй много защото утре ще бъдеш от другата страна и ще страдаш от простотията си.

    Коментиран от #36

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Митьо

    137 6 Отговор
    А нормални пътища ще има ли? Защото данък МПС има, винетки, застраховка ,,ГО,, платен паркинг има!!!
  • 22 Жестоки глоби конфискация и затвор

    25 71 Отговор
    Само европейски санкции и глоби ще обуздаят Пишман шофьорите убийци
  • 23 Zax

    92 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "За младите водачи има редица промени. През първите шест месеца трябва да карат с придружител, както и да шофират автомобили с мощност до определени киловати.

    Освен това през нощта няма да имат право да возят пътници."

    Е как така ? Хем не могат да карат без придружител, хем не могат и да возят пътници през ноща!?!? Пак са премислили нещата гледам!
  • 24 Селянина с колелото

    80 2 Отговор
    ауууу санкции, строги, малеее в България ооооо ДААААА, точно тука като го чуя това и все едно нищо. Ся ще се почне с една корупция на тези пунктове и само къде говорят а някои ще си пълнят гушата, не че сега не си я пълнят ма ще лапат от повече места. България + нововъведения = БЕДСТВИЕ!
  • 25 Брах ви лайката гербаджийска

    90 5 Отговор

    До коментар #3 от "Защо плащаме данъци":

    И да храним частниците и по скъпо да ни излиза и 3 пъти повече разправия и тичане да има..... Що да е лесно, като може да е много трудно
  • 26 хахахахах

    119 7 Отговор
    СЕГА ЩЕ ИСКАРАМЕ ПАРИТЕ ЗА 8-ТЕ САМОЛЕТА ДЕТО БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ НИ ГИ ДОКАРА ОТ САЩ!

    В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989Г. ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ИДВАТ С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА ГРАБЯТ!

    НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ПО ПЪТИЩАТА!

    ВСЕ СЪЩИТЕ ДУПКИ ЩЕ СА И НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО!

    ВСЕ ТИЯ ДЕТО КАРАТ СКЪПАРСКИТЕ КОЛИ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ!

    ВСЕ ПОВЕЧЕ ГЛОБИ ЩЕ ИМА!

    ВСЕ ПО-МАЛКО ЩЕ ИМА КОНТРОЛ ПО ПЪТИЩАТА, ОСВЕН ДА ТЕ ГЛОБЯВАТ!

    А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ РАДВАТЕ НА МУТРАТА!
  • 27 един с каруца

    78 5 Отговор
    аман от хранилки! кат, дай, агенция по пътищата... ай стига вече бюрокрация, тия от дай къв го барат по цял ден?
    а тия от кат? а патрулките по пътищата? аман черен от вас бе

    тия да се ликвидират незабавно

    остава си един кат и толкова

    значи идва регистрирана кола от германия и тук нова регистрация? що бе вие нещо тук по умни ли сте от немците? нали сме европейски съюз?

    аман черен от всичките ви тъпотий, кажете колко пари искате и се спрете вече!
  • 28 реалист

    67 4 Отговор
    Искат да ликвидират КАТ, само промени в ЗДвП, а ефект никакъв.Броят на загиналите се запазва.Никакво обчение, никаква мотивация.Само изявления и лъжи от самоповярвали и поставени "мишоци". Да кажат един пътен полицай за 15-20 години работа какво обучение получава и колко качествено е то, а не само промени през година.Глобите няма да решат проблема, а възпитанието ни в детската градина.Санкциите не трябва бъдат критерий за възпитанието на пътя...
  • 29 В ЗАБЛУДА СИ

    49 7 Отговор

    До коментар #4 от "166":

    НОРМИТЕ И ЗАКОНИТЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАЩОТО ГЕРМАНЕЦА ЗА ВСЯКО НЕЩО ПРОТЕСТИРА!
  • 30 Тост

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "снайл":

    Хе хе.. Беше забавно да прочета поста ти 😀
  • 31 Злостър черното влечуго

    29 0 Отговор
    На този са му слаби лекарствата
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    43 14 Отговор
    НАКАРАЙТЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА РАБОТЯТ, ТОВА ОЗНАЧАВА ГЛОБИ И ТО СОЛЕНИ ЗА НЕПРАВИЛНО СПИРАНЕ, ЗА НЕ СПАЗВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ, ЗА ЛЕВИЯТ МИГАЧ ПРАВИЛОТО НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ И МИГА И СВЯТКА ВСЕ ЕДНО ТИ СИ В НАРУШЕНИЕ, А ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ ИЗЧАКВАТ ПОДАЛИЯТ ЛЯВ МИГАЧ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ТРЪГНАЛ ДА ИЗПРЕВАРВА ИЛИ ДА СЕ ПРЕСТРОЯВА, ЗДРАВИ ГЛОБИ , ЗАТВОР, КОНФИСКУВАНЕ НА МПС ТОВА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С ПРОСТАЦИТЕ ПО ПЪТИЩАТА !

    Коментиран от #80, #117

  • 34 Давид

    65 1 Отговор
    Този мъж е сложен да направи преход , регистрациите да преминат в частни ръце . Частна схема с покровителството на корумпираните чиновници от настоящата власт . Какво толкова коментирате ?
  • 35 ТРОПЧО

    53 4 Отговор
    ПАРИ ПАРИ ИМ ТРЯБВАТ НА СИК И КОМПАНИЯ НОВИ НАКАЗАНИЯ ГЛОБИ ООООО КОГО ЩЕ ГЛОБЯВАТЕ ТЕ ВСИЧКИ СЕ ИЗНАСЯТ ОТ ГЕРБЕРСТАН КОГО ЩЕ ГЛОБЯВАТЕ ВАС ЛИ

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Ааа не

    42 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Тоя като се озове от другата страна ще покаже я служебната карта, я някоя хвърлена фуражка на задното стъкло, ще разменят два-три лафа с колегите и ще си продължи по пътя. Не го мисли него, дори ПТП да направи, колегите му ще лепнат вината на другия шофьор или на някой случаен. Имам познат, който няколко пъти се разправяше с КАТ за нарушения в които дори не е бил свидетел, просто някое ченге си харесало неговия номер и като вземе 100 лв от нарушителя, пише номера му. После ходи в пътна полиция да доказва че дори не е бил в тези населени места по времето на произшествията и на колата му и няма нищо.
  • 37 Давид

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "ТРОПЧО":

    Бъди ясен и точен . Когато коментираш .
  • 38 Morgoth

    55 0 Отговор
    Не мирясаха тия хора - само пари търсят от къде да вземат! От 20 години слушам едно също - резултат нулев, а пари с купища събират.
  • 39 Ако си

    13 4 Отговор

    До коментар #35 от "ТРОПЧО":

    Тъпичък не го демонстрирай пред цяла България, достатъчен си на близките си!
  • 40 smok

    5 1 Отговор
    Не сте много умни :\
  • 41 Наблюдател

    25 6 Отговор
    Поредните пълни глупости. То по лесно се изкарва више образование отколкото шоф. Книжка!
  • 42 Миме

    50 2 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    Глобата не е нужно да бъде Огромна нито малка. Това, което е нужно - да е събираема. Чувството за безнаказаност (във всички сфери) не е поради липсата на закони, а поради липса на прилагането им.
  • 43 питащия

    49 0 Отговор
    А кога глоби за школите дето не ги учат
  • 44 Имиме

    40 0 Отговор

    До коментар #15 от "Проблем":

    То катастрофи стават и защото всички учат листовки, а не правилник 😉

    Коментиран от #60

  • 45 Попов

    52 2 Отговор
    А едно време като вземеш книжка кой ти сядаше за придружител .Само глупости на търкалета чудят се от къде да събират пари и все не стигат щото ги крадат като за последно.
  • 46 реалист

    38 3 Отговор
    До 2-3 години няма да има желаещи за работа в МВР с тези мизерни условия на труд и възнаграждение, а и отстрана на кадри. С всеки изминал ден все повече заприличва на "детска градина".Назначават деца, които не знаят къде се намират само и само да се напълни с бройка.
  • 47 Гнида

    44 1 Отговор
    Сега ще се създадат фирми регистриращи колите нов внос , интересно ми е колко ще кихаме там ? Ако си внесеш кола първо там ще ходиш , одират те и те пращат в кат !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост 23 mj

    23 0 Отговор
    и този е братчед на световния шампион от F1 сереч ALEN PROST!!!!!
  • 50 реалист

    41 0 Отговор
    30 ГОДИНИ ВЕЧЕ НА ВСИКИ НИ ПИСНА ОТ ПРОМЕНИ И ОТ ЛЪЖИ-ДРЪН, ДРЪН.КОЙ ЩЕ НАЛАГА ТЕЗИ ПРОМЕНИ И СРЕЩУ КОГО.ЕДИН КАДЪРЕН ПОЛИЦАЙ КОГАТО САНКЦИОНИРА "ЧОВЕК НА ЧОВЕКА" С ЛЕКА РЪКА МОГАТ ДА МУ СЕ СЛУЧАТ "ГОЛЕМИ" НЕПРИЯТНОСТИ...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Данчо глупака

    35 1 Отговор
    срам и позор ,, поредната тъпотия на управляващата върхушка
  • 53 Реалиста

    40 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хxxxa":

    Това е истината дране на сиромаха!!!
  • 54 Димов

    35 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Прекратява се и регистрацията на МПС-то, с което се е движел нарушителят" ------ А, ако го е откраднал? Защо ще наказвате собственик на мпс, за това, че са му го откраднали и блъснали?
  • 55 Бойчо

    43 0 Отговор
    НЕЩО ДА ИМА НАПРАВЕНО КАКТО ТРЯБВА И ЗА ДОБРО НА ХОРАТА ОТ БОЙЧО??

    НЯМА..................

    ПУСНЕТИ СИ НЕГОВИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ИЗКАЗВАНИЯ И РЕЧИ ОСОБЕННО В ЗАЛА АРЕНА АРМЕЕЦ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПРЕД ВАС СТОИ ЕДИН КОЙТО ВИ МРАЗИ!!

    В ТОЯ ЗАКОН НИЩО НЕ ПИШЕ ЗА ДУПКИТЕ И КАЧЕСТВОТО НА МАРКИРОВКАТА ХОРИЗОНТАЛНА И ВЕРТИКАЛНА! КАТО ЧЕ ЛИ НИЕ ШОФЬОРИТЕ ТРЯБВА ДА ГАДАЕМ ЗА ТЯХ?

    ЦЕЛТА Е ДА СЕ СЪБИРАТ ГЛОБИ КОИТО ДА ЗАХРАНВАТА ПАРТИЯТА!
  • 56 Димов

    39 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "през нощта няма да имат право да возят пътници."--------- А ако трябва да превози баща си или майка си спешно до болница? Или някой друг, който спешно се нуждае от медицинска помощ, но не може да дойде линейка? Да ги остави да мрат ли?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Димов

    39 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Предвижда се тези, които се внасят за първи път в страната, да минат през пункт за идентификация и проверка на техническата изправност преди регистрацията."---------- Това трябва да е задължение на продавача, който внася МПСто. Както всеки продавач е длъжен да декларира, че продава качествена стока. Но вие, сигурно ще го завъртите така, че да е задължение на купувача. Все едно, клиента да се грижи за всички разрешителни за продажба на месото, което си купува от магазина.
  • 59 Димов

    32 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Надяваме се контролът върху тези пунктове да е сериозен и да не се допускат злоупотреби” ---------- Това вече ясно показва, колко ви чини акъла.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 бай пешо

    26 0 Отговор
    Бойко ли - за чеп не става!!!
  • 62 ЗМЕЙ ГОРЯНИН

    38 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПРИВИКАТ ВСИЧКИ ЦИГАНИ НЕГРОМОТНИ НЕМОГАТ ДА ПИШАТ А ИМАТ ЗАКОННИ КНИЖКИ И ДА ИМ ГИ ВЗЕМАТ . ДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА И ТЕЗИ КОЙТО СА ИМ ГИ ПРОДАЛИ ЗАЩОТО ИМА ПРОТОКОЛИ И СЕ ЗНАЯТ КОЙ СА
  • 63 ще ми глобите шапката

    34 0 Отговор
    Абе, тъпани, не разбрахте ли, че размерът на санкцията работи до едно време, след това на хората не им пука, контролът е важен и ефективното правосъдие.
    В корумпираният кенеф бълхаристан глобяват само обикновените, джигитите и партийните боклуци винаги се измъкват, това са фактите.
  • 64 лаборант

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Няма вече места в затворите, откакто сикаджита се пребори с престъпността. На шофьорите нарушители да им се реже ръката, а след второ нарушение и другата. Да ги видим как ще карат без ръце и ще клатят стабилността му.
  • 65 Владимир Кънчев

    11 3 Отговор
    Най-преследваното животно в България е шофьора! Предлагам, за да се улесни МВР - КАТ, всеки кандидат за книжка предварително да е изтърпял в затвор лишаване от свобода за срок от три години, без право да му се намалява срока от работа. Ако работи в затвора - кинтите за КАТ. Кафа, знаят ли, как ще ги заобичаме?
  • 66 Стамат

    20 4 Отговор
    Ало, Малоумнико. ето ти сценарий, дядо ,учителка или служителка от данъчното например с очила,едвам държащи шосето ,извън градът се движат с 50 км. Това са им възможностите , аз се движа с 90.Защо да се изнервям след тях и съответно ги изпреварваме по мое осмотрение, където имам възможност а не където имам право.Тогава какво правим , колегите ти прасета ме санкционират за неправилно изпреварване или по неприятният момент ,предпоставката за ПТП. Питам помислихте ли тогава за задължителната минимална скорост или само недомислици ви се въртят в празните глави?!?
  • 67 4oko

    24 0 Отговор
    С други думи : Вие ще карате по пътища с дупки, няма да можете да спрете защото има колци, ,ако Ви се ходи до тоалетн ще сте в нарушение, където и да сте, дори да си платите пак ще сте в нарушение, защото държавата не се издържа с дребни глоби:)Зелената зона до 2 г. ще стигне Копитото, там дори мечка да мине ще си плаща:) Значите стоп, червен светофар и пешеходна пътека са през 20 метра в града, хайде опитай да не си в нарушение:)Едно време беше ясен рекета, сега държавата се опитва да го прокара с наредби:)

    Коментиран от #73

  • 68 Коко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Алоо идиотиноо":

    Съгласен съм абсолютно и всички ще бъдат примерни на пътя.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Матей

    14 1 Отговор
    Прекаляват отдавна с тоя тормоз,искат да направят така,че само тузари да разполагат и ползват МПС.тО Е КАТО НЯКОЙ ЗАТЯГА ГАЙКА И НЕ знае кога да спре,катаджии НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, нови изисквания безброй,да се чуди човек дали е напълно натъкмен.А който има бол пари,няма за какво да му мисли,ако ще и човек да е убил,ще го плати и карай нататък.Доста кретенизъм,нещата трябва основно да се преразгледат,да се успокои топката,правилата опростят във вид удобен за логаритмуване,а паричния фактор да се елиминира.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 БАРО

    8 0 Отговор

    До коментар #67 от "4oko":

    Не приятелю Тя просто иска да го приватизира от уличните куки така ще има повече за дупетатите и всичките му там държавни служител чета и нищо за куките компренде
  • 74 БАРО

    9 0 Отговор
    А куките дали се сещат накъде отиват нещата на към само една заплатка и нищо друго
  • 75 Ххххх

    16 0 Отговор
    Да направят първо пътищата си и така да вкарат тези закони за 7 път купувам си автомобил и в България се чупят само тука правя ремонти заради локви и ендеци.. Гърбят народа и си живеят...
  • 76 ЕДе

    27 1 Отговор
    Ами поредната гроб измислица.Плащаме данъци,винетки,сега ни натресоха още един грабеж т.нар.тол такса.Като ще плащаме тол такса са чий к..р да плащаме винетка.Съда приди 2 год каза ,че низаконно се увеличиха винетките,а оная к...ла Д.Павлова каза ,че държавата няма да ни върне парите.По голяма наглост от това ,здраве му кажи.Гроб си развяват байряка защото ние им го позволаваме.Тия трябва да се махнат веднага от управлението на страната.10 години великия кат не може да ми смени книжката,защото са изгубили досието ми!!Така си и карам.Водят ме,че имам книжка с изтекъл срок.Наскоро при поредния опит да си сменя книжката ,една пълна неграмотничка от КАТ,ме пита имал ли съм книжка?!Не чудете на тъпотиите на Гроб.
  • 77 Т-34

    2 6 Отговор
    Да не забравяме,че сме южняци и всезнайковци.
  • 78 реалист

    13 1 Отговор
    ВСИЧКИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА, НО ВСЕ ОЩЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ ВКАРА, АМА И ТОВА ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ МНОГО СКОРО...
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 HightspeedFen

    19 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Затвор има и сега за каране след алкохол,наркотици, или без книжка.Коли не знам кога конфискуват,но е това решението. Глобите,затвора и конфискациите рефлектират върху бедните и слабите.За да има ефект, глобите не трябва да са фиксирани, а да са % от дохода,защото един акт от 1000лв съсипва обикновения човек, но не и един като Пеевски!
  • 81 Здравомислещ

    18 2 Отговор
    Колкото повече нови закони, толкова повече проблеми от недомислици. ЗДП си е добър и без промени. Проблема е в контрола. Неуки полицаи сноват по пътищата и гледат само келепира. На пътя (по пътното платно) се движат безобразно пешеходци и велосипедисти като безсмъртни богопомазани. Всеки на пътя трябва да спазва закона. Има ли свидетелства, че велосипедистите, каруцарите, пешеходците познават правилата за движение. Пътят е за ППС и МПС, за всички други са тротоарите и банкетите извън населените места. Само там могат да се ползват с предимство но не и на пътя. Кога ще има реципрочни глоби за тях наложени от адекватни контролни органи, или ще я караме, както Доди!?
  • 82 Бат Ваньо курджийта

    22 1 Отговор
    Ей тия схеми си ги правят защото си седите у градо пийкате си кафето, ходите си на работа, барате се по таш*ците и хич не ви пука. Всяка власт и властващ в историята са се сваляли с революция, бунт!!! А вие ми стискате к*ра и само като ощипани госпожици се тюфкате да коментирате. Давайте да организираме протести и да сваляме боклуците. Аз съм приготвил двата пищова и чефтето .....
  • 83 Аз който карам всеки ден

    32 2 Отговор
    Г-н Рановски,Вие карате ли автомобил или ви возят?(най вероятно със синя лампа) щото много бързате.Заповядайте във град Видин за да пропътуваме заедно със екип от експерти до Монтана и обратно и да се види колко пътни знака не са на мястото си, маркировката въобще не отговаря на действителността.,ако наистина трябва да се премине през даден участък с по ниска скорост,нека да има знаци които да показват,че трябва да се намали скоростта, например 90....70.....50.Какво се получава :караш с 90 ,в последния миг виждаш знак 60 или 50км.(защото не се вижда от обраслите клони и храсталаци и на още 15-20 м радар,камера или каквото и да е.Започнете от там,направете (поставете знаци,маркировки,забранете изпреварването в населено място),санкции и за тези които карат доста по бавно от разрешената скорост.Почнете да мислите...
    Благодаря

    Коментиран от #85

  • 84 Гост

    19 0 Отговор
    Първо оправете пътищата, неадекватната маркировка и пътни знаци и чак тогава налагайте нови по - високи санкции и говорете за пътна безопасност. Дотогава може само да свивате ушички и да мълчите.
  • 85 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #83 от "Аз който карам всеки ден":

    Браво! Написал си го много точно , ясно и коректно, ама на тези няма да им дойде акъла какво трябва да се направи. Нали знаеш, да е ... да му го набиеш, ама акъл няма как.
  • 86 Закон

    19 0 Отговор
    Така. Ситуацията не е ситуация, а е трагедия.
    Под мой лични наблюдения като активен шофьор наблюдавам една тенденция. Водачите на скъпи автомобили са по- арогантни на пътя от водачите на автомобили от среден и нисък клас. В тази връзка, за да спрем войната по пътищата, народът трябва да е наясно, че законът е адекватен на ситуацията, а той към момента не е такъв.

    Да ви споделя нещо:
    1. Кола А струва 100,000 лв, а собственикът и има годишен доход от 200,000 лв. За него тези суми от по 300-600 са нищо. Разбирате ли ме правилно - Н И Щ О!?!
    2. Кола Б струва 2,000, а собственикът и има годишен доход от близо 10,000 лв. За него тези суми от по 300-600 предствавляват нещо. Сега разбирате ли, че в очите на булшинството хора (т.е. средностатистическите граждани) законите не са адекватни туъй като позволяват на хора с капитал да пазаруват нарушенията си, както пазаруват стоки в супермаркета.
    3. Когато това бъде взето под внимание и когато се огледаме около света около нас и същевременно вземем най- добрите практики под внимание ще имаме успех в така наречената "война по пътищата"
    4. Всичко друго е алабализъм в жанр трагедия. Точка по въпроса!

    Коментиран от #116

  • 87 щщщщщ

    12 1 Отговор
    Тъпаци.Неправилните изпреварвания....неспазване на скороста и минаване на червено са проблемите с които трябва да се борят всички.Там глобите трябва да са убииствени а не че аз съм си забравил книжката и да ме порежат.Понеже не се уточнява какво е без книжка.
  • 88 Аз,който карам всеки ден и се дразня от

    8 2 Отговор
    Г-н Рановски,Вие карате ли автомобил или ви возят?(най вероятно със синя лампа) щото много бързате.Заповядайте във град Видин за да пропътуваме заедно със екип от експерти до Монтана и обратно и да се види колко пътни знака не са на мястото си, маркировката въобще не отговаря на действителността.,ако наистина трябва да се премине през даден участък с по ниска скорост,нека да има знаци които да показват,че трябва да се намали скоростта, например 90....70.....50.Какво се получава :караш с 90 ,в последния миг виждаш знак 60 или 50км.(защото не се вижда от обраслите клони и храсталаци и на още 15-20 м радар,камера или каквото и да е.Започнете от там,направете (поставете знаци,маркировки,забранете изпреварването в населено място),санкции и за тези които карат доста по бавно от разрешената скорост.Почнете да мислите...
    Благодаря
  • 89 Просто така

    3 0 Отговор
    Нямам думи
  • 90 Просто така

    1 1 Отговор
    Бях написал друг коментар абаче неми даде да го публикувам незвам защо
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Иванов

    20 0 Отговор
    Докога тези многознайковци - милиционери ще дават акъл. То не беше Алекси Кесяков, Алекси Стратиев, сега(а и преди- Бойко Рановски. Защо тези многознайковци никога не говорят за качеството и състоянието на пътищата.
  • 93 БНСРП

    15 0 Отговор
    А защо по добре да ни вземат на всички Българи книжките и конфискуват автомобилите и да бъдем като Северна Корея, Куба или Албания по времето на Инвер Ходжа.Постоянно мислят тъпотии, този който си плати няма да го закачат а тези обикновените шофьори ще страдат. Ще пият кафе за 50 лв или ще бъдат санкционирани и разправията ще е голяма. А след като им изтече наказанието ще се въртят в омагьосан кръг.Всичко се прави да се узакони корупцията. Като знаеш какво ще става ако спазиш и си изтърпиш наказанието независимо дали си виновен или не, ще предпочетеш да си платиш и да ти е мирна главата.
    Старите закони си бяха много добри незнам защо ги променят да се харесат на запада и америка.
  • 94 Протест сега

    5 0 Отговор
    Отивайте на протеста и да ги изметем завинаги
    https://www.facebook.com/referendumi.spravedlivost/videos/522281538525842/
  • 95 Борис

    11 0 Отговор
    От всичко прочетено до тук разбрах едно ПАРИ,ПАРИ и пак пари !!!!! 998
  • 96 Dean

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алоо идиотиноо":

    Bravo bravo,Tova e shydestno taka shte imat stimul da budat vnimatelni ala koi go enq za naroda
  • 97 Бочко

    1 3 Отговор
    То в тази държава само експерти,вишисти,всезнайковци.Винаги други са им виновни,а те са праведни.Само със приказки не става,трябва здрава сопа!
  • 98 sve

    4 0 Отговор
    поредният "оправяч"
  • 99 asoos

    9 0 Отговор
    Какво ще рече млад шофьор и стар шофьор мене ме удари 43 г моторист. С Ц категория шофьор на камион тир излязъл от заведение пил без гражданска и избяга от местопроишествие.Така че не ни трябват нови закони имамеси ги трябва ни възпитание от 3г до 18г. Защо в Германия немците пресичат само на пешеходна пътека
  • 100 Driving pleasure

    7 1 Отговор
    ПЪЛНА КРЕТЕНИЯ!!!
    Тия "експерти" до един са за избесване! Тва са такива безумия, че даже нямам думи да тегля една яка попържица по нашенски. Как може такива пълни олигофрени да са на държавни служби и не само да получават пари ами да определят и правилата?!!!
  • 101 Калугеров

    6 0 Отговор
    Ами пак глупости и рекет.
  • 102 asoos

    7 0 Отговор
    Трябва да се въведе в училище час по безопасност по пътищата .По тошово мреме имаше такива часове и мога да кажа че съм на 50 но шамара от класната още го помня за неправялно пресичане.По тошово време имаше студенти отрядници които бяха пръснати из цяла варна по кръстовищата и следяха за неправилно пресичащи а сега са сервитьори по морето.
  • 103 Бочко

    2 1 Отговор
    Ами то затова по пътищата има доста паметници и цветя.Защото анархията е на почит!
  • 104 asoos

    6 1 Отговор
    Във всеки автомобил да има авторегистратор на предното стъкло свързани в мрежа към КАТ и тогаве ще спре това лудо шофира не
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Бай

    14 0 Отговор
    за неправилно паркиране 20 лв Браво гООсподине !!!Каране по графа била то пешеходна за едни за други имали търговски обекти е супер справедлива дискриминация !!!паркиране в двора на училище без проблеми за нарушителя !!!Относно регистрацията на автомобилите защо не се вземе европейската практика без нотариус и Кат!!! опашки, пари безумие Рекет Корупция !!!Номерата на собственика !!! От толкова много високи глоби камери и бол началници нарушенията растат застраховката също значи работата ви е гола вода Защо взимате заплати ???
  • 107 Боико

    9 0 Отговор
    Прост народ , тъпи управляващи ,20 годони промени Резултат Къде е България.Първи по смъртност и мизерия И вървим по нанагорно нанадолнище .Тия докато не докарат родината до лунен пеизаж няма да мирясат
  • 108 Хан Крум

    7 2 Отговор
    Много е просто бе.
    1. Направете истински магистрали с ограничение до 170-180.
    2. В градовете 50 и драконовски мерки за следене.
    3. Полицай с рушвет или "невидял" нарушение глоба за полица.
    4. Джигити в града -глоба и бой с пръчка 10-15 удара публично.
    5. Пиян или дрогиран водач на въжето на най-близкото дърво, щото Белене е носталгия, а за джендърите тоталитарно комунистическо минало.

    Коментиран от #112

  • 109 Олееееее

    10 1 Отговор
    Жена ми има книжка от 20 години и няма нито едно нарушение. Просто щото никога не е карала за тези 20 години. Много има такива. И кво правим с тях? Те на документи са абсолютни професионалисти, ама ако им се наложи да карат- ?
  • 110 Име

    15 0 Отговор
    И мутрите от 90-те рекетираха и тормозеха нароза, ама тия ги надминаха
  • 111 Нено

    11 0 Отговор
    Хе да ми спрат бараката от движение , всичките да ги спрът като сме опасни . Обаче с какво ще ходим на работа та да им пълним гушките на тия които гласуват закони и правила и ги возят в лъскави коли ? На босия цървулите неможеш да ги вземеш щото има само мазоли . По горе някой беше писал за немските правила ми да има ги и важат за всички обаче в същата тая Германия се става по трудно милионер отколкото в България .
  • 112 180

    8 4 Отговор

    До коментар #108 от "Хан Крум":

    180 е прекалено. Никъде в света го няма. В Германия даже, почти не останаха аутобани без ограничение. Ти ако разрешиш 180 , ше се кара масово 200 ,щото всеки си дава 20 от него . И ще се изтрепат. Противно на легендата, българите са лоши шофьори- недисциплинирани, прекалено самоуверени , агресивни и нагли. Никаква колегиалност. И с тия отпадъчни коли...
  • 113 Гост

    7 1 Отговор
    Държавните институции гледат как да вземат парите на тези,които ги издържат и играта е като котка и мишка,а пари все няма и не достигат,но с годините само си доказваме колко много можем да носим на гърба си някой от който всъщност файда няма.
    Време е да се замисли народа с едни и същи правила и действия,какво постига и възможна ли е промяната?
    Ако държавните служители не допринасят за народа да живее в нормална и спокойна среда и след като има все още нерешени прпбшеми6в тая държава,защо държавните служители вземат заплати и тормозят народа преследвайки го за пари?
    Контрола все повече видимо се затяга и въпреки това пари все няма,от което следва да се запитаме кризата икономическа ли е и психологична?
    Кризата не е в липсата на пари,а на осъзнаване и променено съзнание.
    Всеки чака на другите и не носи отговорност за живота си и резултатите са явни.
  • 114 Пеньо

    15 1 Отговор
    Глобите от КАТ са скрит данък който пълни бюджета,но в никакъв случай не повишава безопасността по пътищата!
  • 115 Симо

    5 0 Отговор
    Рановски,погледни се в огледалото.Това с регистрацията е корупция.Ти си такъв
  • 116 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #86 от "Закон":

    Точно затова глобите в БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ са % от дохода!!!!а не твърда сума...А тука ни надуват главите как 10% данък бил ,,справедлив,,,...Ми добре сложете тази ,,справедливост,, и наказанията!!!!!Ооообаче НЕ!!!Само защото ТАКА бедният се прецаква,,,а това е и основната цел...боли ги цървула за катастрофи и прочие.....които като % са по-вече ,,джипски,,...
  • 117 Онзи

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Онзи с ЛЕВИЯТ МИГАЧ.....КЪДЕ В ЗАКОНА ПИШЕЫЧЕ МИГАЧА ТИ ОСИГУРЯВА ПРЕДИМСТВО

    Коментиран от #123

  • 118 Кога

    11 2 Отговор
    Ще влезете между малките населени места за да хванете пияни малолетни цигани масово без образование и документи въобще за автомобилите им. С някакви чужди номера карат с години ,с десни волани мощни коли ,при това пияни и напушени малолетни. Или не знаете ,че всеки петък ,събота и неделя вечер е купон по селата с въртене на гуми и да не можеш излезе от циганската зган пияна от сватбите по три дни. Глобете си шибаняшките кметове ,дето мълчат и то защото кръчмите незаконни или в техния двор. Герберасти и гробари нагли ненаядени чорбаджии и търговци на живот . Да се затъкнете дано, за дето само три града има за вас и скрити бирници по храстите като някои воаьори по някой главен път. Хората в малките населени места кучета ги яли.
  • 119 Жоро кирката

    9 2 Отговор
    Гласувайте за бойко тъпаци и нищо хубаво няма да видите..!
  • 120 Онзи

    7 0 Отговор
    Онзи с ЛЕВИЯТ МИГАЧ.....КЪДЕ В ЗАКОНА ПИШЕЫЧЕ МИГАЧА ТИ ОСИГУРЯВА ПРЕДИМСТВО
  • 121 Гост

    6 3 Отговор
    Поредната простотия,параноични шизофреници пишат закони,пуууу срам нямат!
  • 122 Имаме ли специялисти,

    2 0 Отговор
    Преподаватели по ЗАНН! Те какво казват? Каква е философията на административните наказания? Не, не е размерът на наказанието, което е ограбване! Ноо, на Борисов му трябват пари, на на КАТ да са категорийни! Двете условия са спазени!
  • 123 Но пише,

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Онзи":

    Че не трябва да му пречиш да осъществи маневрата, завоят на ляво, нали?
  • 124 Сапун

    10 1 Отговор
    Глоби, санкции, наказания, скъпи винетка, а пътищата като след атомна бомба
  • 125 Алфа Ромео

    2 5 Отговор
    Кви 300 или 600 лева бе човек, никой който е решил да го прави няма да го спре тази сума, трябва да е 6000 лева!
  • 126 The real

    5 3 Отговор
    Боже, колко мъка има по тоя свят боже. Уникални тъпаци, уникална държава
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Воин

    6 2 Отговор
    Революция му е майката без да се пролее кръв няма да слязат от властта и ще продължат да мачкат хората. Събудете се хора

    Коментиран от #131

  • 129 The real

    8 3 Отговор
    Да питаме тоз "началник" едно време като е взел книжка баща му 6м до него ли седеше в москвича, и сигурно вечер не е возил цялото село до другото, че там става моабета, що сте толкоз прости, направо не ми се връща в тая миризлива страна
  • 130 Супер

    4 5 Отговор
    Като има безмозъчни шофьори държавата се принуждава да вдига глобите.
  • 131 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 5 Отговор

    До коментар #128 от "Воин":

    Ти не си войн, ти си един прост Трол.
  • 132 todor stoimenov

    1 2 Отговор
    гадни крадзи мафия крадлива
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 todor stoimenov

    4 2 Отговор
    тези продажници мечтаят да унищтожат българите
  • 135 Тодор

    14 2 Отговор
    Абе господа управляващи Идиоти, посочете един път в тая прогнила от корупция държава, който да не е за боклука. Вашите пътища траят по две години максимум, а вие се избивате да ги кърпите и уж да строите нови, защото от това перо, мили Идиоти най-много се краде. На автомагистрала Хемус, докато отремонтирате едното платно, другото уж ново вече, не прилича на нищо. Създадохте една безумна структура, която напълнихте с хора, които са меко казани некадърни и не знаят елементарни неща, а именно Тол контрол, хора по анцунг, маратонки и жилетки, които спират автомобили, без униформи, без отличителни знаци. Сега създайте и пунктове с още такива идиоти, като вас, дето да събират и на без друго бедния българин парите, пък чакайте да спрат катастрофите. Мръсните гербаджии съсипаха и малкото останоло от държавата. В България корупцията не е част от управлението на държавата, а начинът по, който функционира държавата на всички властови нива. И всяко престъпно деяние от страна на управляващата пасмина приключва с оставка и едно "Обичам ви, нооооо..... " от страна на техния Вожд, който по цял ден обикаля нашата родина и раздава парите от нашите данъци, сякаш ги е наследил от дядо си "Аз дадох", нищо не си дал уважаеми г-н Борисов, ние даваме, ние, а вие ни крадете и си купувате евтини имоти, които след поредната оставка, пак са ваши и на вашите деца, а нашите деца ден по ден напускат нашата родина. Да живее България и Бог да пази народа ни! Какво ли още можем да понесем.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 много

    1 0 Отговор
    ми дреме на у...
  • 139 Събират си глобите!

    4 0 Отговор

    До коментар #127 от "tapanar40":

    Дори и по два и повече пъти! Не знаеш ли, че ако дължиш пари, не ти издават елементарен документ?! Напълно незаконно!
  • 140 Чакай и аз да им тегля

    4 2 Отговор
    Амицата ви мръсна на всички кои то управляваха България до сега.
  • 141 Да видим

    7 0 Отговор
    Тези закони ще важат ли за шуробаджанаците, и за платежно можещите уроди?????
  • 142 Дими

    6 1 Отговор
    Оправете си пътищата не само да вдигате глобите, накрая само с таксита ще пътувате Глупаци !
  • 143 Велин

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антон":

    А за наши и ваши да си чувал някога. Глобите са за нас, плебса. И к'во стана с Местан,а? И това, че в момента си забравил книжката отменя ли факта, че я имаш!? Пълно безумие. Глоби и такси пълнят бюджета и затова искат увеличаването им и щото икономика на тази територия няма.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 1944

    5 2 Отговор
    банда некадърници от военните училища. ама всичкознаещи и всичкоможещи гербави калинки.
  • 146 Мама на с мас мазала с М10Д къпала

    3 1 Отговор
    Свобода за народа!!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Вместо да вдигате врява

    0 0 Отговор
    Намерете пощенската кутия на ИА и започнете да им пишете !
  • 149 Путарина

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "снайл":

    и аз така с един немец, стигаме до Бг с неговата кола и той слиза, защот не можел да кара на зигзаг, 1998г беше
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 1234

    1 1 Отговор
    И като дойдат другите от чешмите ще по текат тонове мед,. По тошово време колите бяха кът, сега са с пъти повече и тук можем да се върнем в тошово то... Полигони, не един, а два - заключени. Отключват се в деня на изпит,. При изпит има освен и човек от кат, но едва ли днес е осъществимо. Има си избрани от народа, нека оправят нещата. Дали червени или сини бкп, без значение. И един апел към глобен шофьори. Пазете си касови те б-ки за платени глоби, за да не ви разтакават след бракуване на кола. Без аварийно шофиране, младите много с бясна скорост.. Очедидец всеки божи ден. Умната от точка а до точка в
  • 152 електорална 1

    2 0 Отговор
    Каква санкция лови циганина, който няма образование, не може да пише и чете, но има Кипърска книжка, примерно? Как ще го накажеш, че кара без преглед и без застраховка, и без винетка? Добре, вземаш му колата, за 500 лв си купува друга. Толкова получава жена му за едно болно чаве с астма на месец. Как ще го спреш да кара частно такси? Как ще го накажеш за нарушенията? Той получава детски и фалшиви телкове, краде докато го хванат и то с колата, работи някъде на черно. А ние плащаме, като араби. Направете нещо бе, политици!
  • 153 Грую

    3 0 Отговор
    То само с наказания не става.Тяхната работа е да организират целия процес от обучението до нормалната работа.Те така са им направени наказанията че адвокатите забогатяха
  • 154 Сатаната

    1 0 Отговор
    И за майките ви.
  • 155 Бат Герги с владимировеца

    5 0 Отговор
    За никъв не ставате мама ви гербаджийска
  • 156 Ти да видиш

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този е част от":

    Стига вече ! Стига сте мислили и сукали ! Всичко във вреда на хората . Оставете го този народ на мира дайте му малко въздух да вземе !
    Увеличени застраховки.
    Увеличени данъци.
    Скъпи венетки.
    Какви ли не забрани и служби за репресии не измислихте .И всички на хранилка на гърба на народа.
    Стига вече !
    Сега се заядоха за десните кормила !?! В цял свят може ние ще ги забраняваме !
    Господа управляващи не наказвайте народа за това че е беден!
    Всички искаме да караме нови коли и да сме изрядни с венетки платени такси данъци и т.н. ама сме бедни ! Умрели сме от глад! Но и ние сме хора знаем кое е хубавото!
    Та вместо да се чудите още как да ни извивате ръчичките по добре помислете как да подобрите икономиката !
    Най бедната страна в Европа ! Срамота !
    Колко пъти ни сменяте номерата .колко пъти ни сменяте документите ?!!!
    Престанете с простотиите ами помислете как да ни направите по поносим живота !
    По време на лошия соц.имаше работа за всеки и навсякъде ! Не виждате ли че селата и малките градове умират !
    Младите шофьори са ви проблема кво ще карат как и ...глупости глупости !
    Докарали сте ни до поредната национална катастрофа .
    Доходи господа доходи !
  • 157 Skruz

    2 0 Отговор
    Колкото на казахте "резания" че уби дете на пътя толко ще на казвате справедливо и други с пари и влияние! Но да се случи и на вас за да усетите Болка а не дрън, дрън и Ще, ЩЕ
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ОТ ДИЗЕЛА

    0 0 Отговор
    Нищо не правят .Одариха ми колата в 2 часа през ноща пред блока от пиян и дрогиран ,намериха го полицаите и понеже бил избягал не можели да му вземат проба за алкохол ,нестига това ами и писаха че не бил избягал а аме чакал пред колата и си бил отклонил вниманието .Простащината е пълна ,Спиратте на пътя единствено за пари ,гледат те като касичка която пълни хазната това е .
  • 160 Ала Бала

    0 0 Отговор
    Те хубаво си искат и нови глоби и нови правила...а кога ще имаме нови пътища без дупки и асфалт който да е по БДС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове