Last news in Fakti

2 Август, 2019 08:14 10 557 69

Жесток удар! С ЕГН и лична карта купуваме авточасти втора употреба

  • монтьор-
  • авточасти-
  • продажба

При сключването на всяка сделка с употребявани части търговецът ще трябва да я вписва в регистрационен опис

Име, ЕГН, адрес, номер на лична карта. Всички тези данни да се изискват от купувача при сделка с авточасти втора употреба. Това гласи законопроектът за пътните превозни средства, изготвен от транспортното министерство, за който вече тече процедура по обществено обсъждане, пише в. „Телеграф“.

След обширни мотиви за изготвянето на новия закон е и борбата с кражбите на стари автомобили с цел търговия с употребявани части.

Ето защо авторите на закона въвеждат строг ред кога, как и от кого може да се извършва подобна търговия.

Законопроектът въвежда изискване такива части да се предлагат само от лица, които са регистрирани за такава дейност, както и регистрирани автосервизи и лица, регистрирани по Закона за управление на отпадъците. За всички тях се въвежда задължението да предлагат само части, които не застрашават безопасността на движението.

При сключването на всяка сделка с употребявани части търговецът ще трябва да я вписва в регистрационен опис. Там ще фигурират данните за купувача, датата, както и информация за самата част.

Сред тях ще са идентификационния номер на превозното средство, от което е била демонтирана или регистрационен номер, ако е имало такъв. Ще има и описание на частта с вид, модел, марка, година на производство, сериен номер.

Три години ще трябва да съхраняват тези описи търговци на употребявани части. Регламентирането на тези обществени отношения би създало предпоставки за гаранция на качеството и произхода на предлаганите части, мотивират се вносителите.

Въвежда се и регистър на сервизите за ремонт и техническо обслужване на колите, които ще се води от изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Предвид разнородния автомобилен парк и средната възраст на регистрираните в страната превозни средства, извършването на ремонт и техническото им обслужване от многобройни „легални и нелегални“ сервизи и влагането на не одобрени части и компоненти без гаранция за качество, обуславя засилващата се негативна тенденция за влошаване на техническата изправност на все по-голяма част от движещите се по пътищата превозни средства“, мотивират се създателите на законопроекта.

Според тях ще се постигне положителен икономически и социален ефект, тъй като чрез новите изисквания към сервизите ще се ограничи сивия сектор, ще се повиши техническото състояние и изправност на колите ще се подобри безопасността на движението по пътищата.

Очаква се законопроектът да се гледа в Народното събрание в есенната му сесия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХАХАХА Ф16

    120 15 Отговор
    ЦЯЛАТА РАБОТА Е ДА СЕ ХВАНИ ТОЗИ ЧЕРЕН ПАЗАР!!

    ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩАТ Ф16 И КОРАБИТЕ ОТ КАРТОН ДЕТО СЕГА ЩЕ СЕ КУПУВАТ!!!

    НА КАКВО ОСНОВАНИЕ НА КУПУВАЧА ЩЕ МУ СЕ ВЗИМАТ ТИЯ ДАННИ, НЕЩО НЕ МИ Е ЯСНО??

    ПО-ВЕСЕЛО Е ЧЕ ПУНКТОВЕТЕ ЗА ОТПАДЪЦИ СА УЖ РЕГИСТРИРАНИ, АМА НЕЩО ПАК НЕ Е ИЗЛЯЗЛО КАКТО ТРЯБВА!!


    ТАКАВА ЛУДНИЦА Е ВЕЧЕ В КОЛОНИЯТА БЪЛГАРИЯ ЧЕ ПРОСТО Е УНИКАЛНО!

    А ВИ ЕПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИЗБИРАТЕ БОЙКО И БАНДАТА ГЕРБ!!

    Коментиран от #27, #33

  • 3 син заек

    110 4 Отговор
    Е как купувачът хем купува частта, хем е заподозрян за краденето й, че трябва да му се зписват личните данни?
  • 4 Да им ба мамата ГЕРБерска

    129 11 Отговор
    Тия гербераци, колкото повече са на власт толкова повече простотии
    творят.
  • 5 Баш Гост

    115 5 Отговор
    Откакто им го хакнаха на НАП, личните данни вече не са лични. Скоро - за салам и сирене и в кварталните магазини ще искат лична карта и ЕГН.

    Коментиран от #22

  • 6 Краси

    74 4 Отговор
    Туй е толкоз смешно предложение, че едва ли ще го приемат... Но да знаете, че някои недомислици, които са, записали в закона ще ги приемат защото трябва да си уредят техните хора. Иначе няма как да се изхранва милиционерската ни върхушка...
  • 7 злобар

    76 3 Отговор
    Ето това е България тотални глупаци и кретени творящи идиотщини и най тъжното в случая е че им се плаща заплата за това.

    Коментиран от #15

  • 8 Корса

    65 3 Отговор
    Каква още глупост трябва да бъде сътворена за да стане ясно че тези не стават, за абсолютно нищо!
  • 9 Йосарян

    54 3 Отговор
    Направо и фекална проба се налага! Тия са изгърмели яко.
  • 10 гост

    77 3 Отговор
    Поредната простотия на глупави хора....От къде ги намирате тия малоумници по министерствата бе? Закриха домовете за бавноравиващи се и явно ги преместиха по министерствата.
  • 11 Българско робство да ви е честито

    28 22 Отговор
    При Ердоган ше живеем по добре

    Коментиран от #39, #47

  • 12 НПГ

    53 4 Отговор
    Толкова много тъпотии са измислени от българският парламент, че е трудно да се проброят. Тези ЕГН вече ги нямат за нищо, пък има някон за защита на личните данни.
  • 13 Гифонович

    31 2 Отговор
    Голям смях
  • 14 велопедал

    38 3 Отговор
    За велочасти 2-ра употреба трябва да е същото.Омръзна ми да си купувам велочасти с неустановен произход.... :)

    Коментиран от #56

  • 15 Данйо

    35 12 Отговор

    До коментар #7 от "злобар":

    А най ме е яд за закона при който като туко що взел шофйорска книжка, ще трябва да шофирам задължително 6 месеца с придружител. Тотални идиотий, като почна работа редовна сняна или на няколко смени трябва да си вода с мен като куфар, човек който и него да ангажирам.И както съм от село и почна работа в града този познат трябва да ме чака цял ден докато работя. Тия от парламента дават ли си сметка че за разлика от тях ние, обикновенните Българи нямаме шофйори, който да ни возят.
  • 16 Ивайло

    32 3 Отговор
    Е как бе??? Ами закона за защита на личните данни??? Тази глупост не му ли противоречи??? Ще си давам аз личните данни на сульо и пульо!!! На практика това няма как да се случи, всичко ще мине в още по-сивия сектор и толкоз!!!
  • 17 Васил

    42 2 Отговор
    По глупав законопроект не бях чел
  • 18 ФАКТИ,

    13 4 Отговор
    Защо цитирате кафяво-лайняния Телеграф? Наясно ли сте, че това е една от медийните бухалки на туловището, което наподобява по-скоро на путикантроп, отколкото на човек?
  • 19 Този

    30 0 Отговор
    Ми дайте направо ЕГН , номер на лична карта и адрес да се татоират на челото на всеки индивид в тая държава.. Хем по малко хакерски атаки , хем хората ще си имат доверие един на друг..
  • 20 1234

    22 1 Отговор
    Е, тогава какъв е проблема с пробива в НАП, след ката най-големите кримита ще разполагат с пълна информация?
  • 21 Ивайло

    40 0 Отговор
    И друго - примерно имам кола която съм спрял от движение и си я разпродавам на части по интернет или чрез познати!!! Какво, ще ме търси някой в нета дали съм регистриран търговец и да плащам данъци ли??? Колата си е моя собственост и си я продавам както сметна за добре, точка!!! Така се търгува отдавна по форумите и така ще е завинаги, няма как да го спрете!!! Само продължавате да се гаврите с народа, изедници недни!!! И заплати взимате за това, ОТ НАШИЯ ГРЪБ!!! НЕ СЕ НАЯДОХТЕ!!!

    Коментиран от #29

  • 22 гост

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баш Гост":

    В еконт каксе обслужва ? Срещу лична карта . Няма да се учудя и в тоалетната да ми искат ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Голям прос

    27 0 Отговор
    Абе, защо не искат ЕГН-то на циганите които предават цветни и черни метали на вторични суровини? Изглежда приоритетите им не са такива
  • 25 Ивайло

    23 1 Отговор
    И трето - за сервизите. Действително има си мърлячи, обаче има и много свестни и кадърни хора, които действително си разбират от работата, работят съвестно и качествено и се усъвършенстват в своята област, иначе няма да имат клиентела!!! А във фирмените сервизи МАЙСТОРИ НЯМА!!! Всичко е събрано от кол и въже, с цел по-ниски заплати, и не разбират ТРЪН!!! Въобще не търсят какъв е проблема, а сменяват всичко на проба-грешка и после - избиване на зъби и нищо не е свършено!!! Примери за това от България и Европа колкото щеш!!! Лично аз, като що-годе технически грамотен човек, предпочитам да си закарам колата на гаражния майстор, с който се познаваме от години, знам му работата и му имам доверие, че действително ще я свърши като хората и няма да ми избие зъбите, отколкото да ида във фирмения сервиз, да ме одерат хубаво и накрая проблема евентуално да е решен!!!

    Коментиран от #28

  • 26 Driving pleasure

    23 0 Отговор
    Потресаваща простотия и то поредна! Принуждават те да си подариш колата на автоморга за без пари защото няма да може да я разкомплектоваш и продадеш. А идиота говорещ за гаранция на частите втора употреба трябва публично да го бичуват за назидание, за да внимават другите идиоти на държавна служба кви простотии ръсят!
  • 27 гост

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА Ф16":

    ТИКВАТА САМ СИ СЕ ИЗБИРА ЧРЕЗ ЦИГАНИТЕ И ЧРЕЗ СПЛАШВАНЕ И ФАЛШИФИЦИРАНЕ.
  • 28 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ивайло":

    Най големите мърлячи и измамници са в бившия сервиз на техникума "Хенри Форд" в София.
  • 29 7777

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ивайло":

    В твоя случай се налага да си качиш ЕГН то и личните данни в интернет, според проектозакона.
  • 30 ЪРП

    29 1 Отговор
    НЕ ВЕДНЪЖ СЪМ КАЗВАЛ ,ЧЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА НАЙ-МАЩАБНАТА ЧУМА ЛИКВИДИРАЩА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
    ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА БЕДСТВИЕ ОТ НЕВИЖДАНИ МАЩАБИ!!!!!!!
    СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА МАСЛИНИ ДА ЯДЪТ!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Бай Пешо

    12 0 Отговор
    Най големите мърлячи и измамници са в сервиз на ПЕЖО НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ.ДЕРАТ КОЖИ И РАБОТЯТ НА принципа проба грешка. Никаква култура на обслужване , постоянно рекламации ,маслата ако не е гаранционен автомобила са ментета .Бягайте далече от пежо.Мои колеги купиха три автомобила нови от тях и нито един не е доволен ,в последствие ги продадоха!!!!
  • 32 АНЕНЕРБЕ

    12 0 Отговор
    Тези лични данни на сървър ли ще са качени и кой ще работи с тях?

    Тази промяна поставя още едно условие за продажба на авто части ИЗИСКВАНЕ НА ФИРМАТА ДА РАБОТА С ЛИЧНИ ДАННИ НА КЛИЕНТИТЕ .

    ЩЕ СТАВАТ И ОПЕРАТОРИ НА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ.
  • 33 куку руку ку

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА Ф16":

    И какво ми казвате? Че още не е отшумял скандалът с изтичането на лични данни от НАП и ще ме карат доброволно да си ги давам на най-безкрупулната част на търговското съсловие- автоджамбазите.

    Коментиран от #41

  • 34 Всички запомнете!

    12 0 Отговор
    Това министерство е за разпускане! Не частите са виновни за катастрофите а две неща износеният горен пласт асфалт и старите гуми
  • 35 242

    13 0 Отговор
    Защо първо от КАТ не кажат колко катастрофи са заради дефектни или части втора ръка?! Аз знам, защото всяка катастрофа е поради "несъобразена скорост"!
  • 36 Митко

    11 0 Отговор
    Ми то се видя, че немогат да опазят ЕГН-тата, затова давайте данните на разни индивиди. И разчитайте на тяхната честност, че няма да има престъпления.
  • 37 Ццц

    17 0 Отговор
    А като си купувам валфа, да си нося ли вече личната карта?
  • 38 Българин

    13 0 Отговор
    А акта за раждане ще искат ли?
  • 39 Анонимен

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българско робство да ви е честито":

    Никой не те спира да си ходиш в анадола.
  • 40 смях в залата

    8 1 Отговор
    Вероятно някой е объркал текста. Искали са сигурно да кажат, че търговеца е длъжен да предостави личните си данни на всеки купувач за да се удостовери, че стоката е закупена а не открадната от купувача....... :) Търговецът е този, който трябва да доказва произхода и качеството на стоката а не купувача! Тия "мислещите" горе са слънчасали нещо. Това навярно е предложение на някоя чистачка а не на депутат защото всички са във ваканция в момента и не работят та камо ли да мислят......... Те не мислят и когато са на работа та сега ли, когато само за кефа си мислят.
  • 41 смях в залата

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "куку руку ку":

    Ами да, понеже не са успели да изкарат данните на всички публично за това сега сме длъжни да им помогнем и сами да си ги обявим та да не остане нито един неразкрит...
  • 42 Борил

    11 1 Отговор
    Идват избори. Отново гласувайте за тия същите или въобще не гласувайте. Пък после нека ни опъват.

    Коментиран от #49

  • 43 Сиганин

    4 0 Отговор
    Ще има желязо за бране
  • 44 държавата на малоумниците

    10 0 Отговор
    Как ще отида при някой тарикат, където е вкарал 10-15 курника за части ще му дам личните си данни????????
    Като знам, какви хора се занимават с тоя бизнес, сещайте се в какви ръце отиват личните ви данни!
    Реално, вероятността личните ви данни да попаднат в ръцете на някой крадец на автомобили е изключително голяма, той пък има приятелчета, с които са лежали в затвора и с удоволствие ще им сподели информацията, да могат да изтеглят кредит с вашите лични данни.
    В тая малоумна държава нищо не се получава, как записването на личните данни ще повиши качеството на частите втора употреба, които НЯМАТ ГАРАНЦИЯ и не може да имат, защото са стари части и никой не може да им даде гаранция!?

    Коментиран от #46

  • 45 Димов

    9 0 Отговор
    И ще попълваме и декларация за доброволно предоставяне на лични данни..... То, вече къде ли не ти ги искат тия данни? Сам на бръснарницата не ми снимат личната карта. Те вече не са лични. Те са обществено достояние, тия данни.
  • 46 Димов

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "държавата на малоумниците":

    Това е по инициатива на вносителите на нови части. Знаят, че така ще убият доверието на хората в частите втора ръка, и са решили да го прокарат като закон. Едрият бизнес убива дребният.
  • 47 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българско робство да ви е честито":

    Ами, тичай при Ердоган. КППто е на южната граница и те чака.
  • 48 мадуро

    7 1 Отговор
    а бе глупаяци частите не са ви виновни спрете да продавате шофьорски книжки напълни се с неграмотни инструктори
  • 49 Чичо АДИ

    11 1 Отговор

    До коментар #42 от "Борил":

    Прав си ,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА "Тиквуции самозванни " После ревете като гладни мечки !! Ма хак ви е емнаха и куриерските фирми за паричните преводи ,после ще искат да ви вземат данъци и за картите за транспорта ! Лежете си по домовече гледайте турски сериали после турци и цигани ще ни управляват но даже и сега вече е късно ,мангала е на работа по изборите 50 кинта за 10 минути !! Викате против БКПто но кой да смени "Несменяемият" Болшевиките поне лесно се свалят от власт !! Още да ни удрят съвсем да ни утрепат нищо друго не заслужаваме , слепи ли сте ток ,парно,вода ,горива ,хляб,сега и свинята се вдигат !! Защитниците на Боко да ми кажат какво е ПОЕВТИНЯЛО трайно под неговото "мъдро" ръководство? Нещастна РАЯ сме ,плужеци безмозъчни !! Да пукнете дано ,на мен ми дреме моето се вижда края ВАШИТЕ ДЕЦА ще ядат салама и то без хляб ако не се опомните и не изринем ОБОРА !!! ДЕЕЕЕ.................
  • 50 876 так

    12 1 Отговор
    Педали и курволяк са го умували.
  • 51 345

    9 1 Отговор
    da vi eba maikata na vsichkite gore deto ste s tiq golemi koremi cigani mrysni dano vi puknat tiq koremi dano grymnite vsichkite i cqloto vi semeistvo
  • 52 Обикновен Бг

    9 0 Отговор
    Егали не си дам личната карта на автоджамбазите. АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ.

    Коментиран от #55

  • 53 trezven

    6 0 Отговор
    Регистъра на лицата администриращи лични данни на кзлд е спрял неочаквано през 2018?
    До тази дата са вписани стотици хиляди юридически лица.
    Видно е и списък на тези, на които им е отказано.
    А кому е нужно да има толкова "администратори".
    ... те ви теч сега и както ми виждат ушите - тепърва ще берем още ядове...
  • 54 Is 200

    5 0 Отговор
    В Англия съм взимал по eBay части по куриер и по морги без да ме занимат с документи .
    В Германия ще е същото.
    В объркана държава живеем Комунизма още е на власт.
    Продавачите ще продават лично частно лице и куриерите ще работят по малко.
    Вторични суровини и там искат Лк но някъде и без става.
  • 55 Чичо АДИ

    9 1 Отговор

    До коментар #52 от "Обикновен Бг":

    Човеко ако искаш части ще дадеш задължават ги ,е сега идвам от "СПИДИ" ако не си дам паспорта да запишат няма да ми пуснат праткате,от НАП го изискват крещях виках и нищо ! Егати ДЪРЖАВНИЯТ РЕКЕТ !! АЙДУЦИ !!!!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Чичо АДИ

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "велопедал":

    КУПИ СИ НОВИ за какво са ти 2 употреба !! Аз на колелото му правя профилактика през 6 97 год и винаги слагам нови части и нямам ядове !! За какво ще пълниш гушата на гепачите частите да не мислиш че са събирани по кофите !! Крадени са .
  • 57 ОБЯВА

    8 0 Отговор
    Бродирам /татуирам/ промоционално ЕГН по избор на мястото- тяло , крайници , глава.
    А ГЕРБ - безплатно - с номера на партийният билет.
  • 58 Обикновен Бг

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Чичо АДИ":

    Бреййй, а пък в Росия, гражданите и нямат ЕГН.Абе то май не е само в Росия (не искат да ги мркират индивидуално, не искат да станат прост 10 цифрен код, искат И СА ИНДИВИД С 3 ИМЕНА) . Те горките не ползват такива услуги, плащания и др. Ццццццц ,направо да ги ожалиш. Знаеш ли откъде идва ЕГН. От индентификацията на концлагеристите в концентрационите лагери на нацистите през ВСВ. Маркиралиса ги, всеки, знаеш жигосването на номера на ръката. Е нас, ЗА СЕГА, не ни жигосват. Но, НИЕ НЕ СМЕ ИМЕ ЗА ДЪРЖАВАТА, А СМЕ 10 ЦИФРЕН НОМЕР ( който постоянно го носим със себе си, АКО НЕ ГО НОСИШ ТЕ НАКАЗВАТ). Ме съм ли прав ?
  • 59 гост

    1 5 Отговор
    Че правителството не е стока, не е. Ама за това какво лошо има не разбрах? Ккакво лошо има де се целят някакви мерки, първо да се опитат да намалят кражбите на коилите, второ да купуваме читави части, защото вече всеки втори "разбирач" е майстор, а форумите са залети с оплаквания от сорта "тоя ме излъга с тая част-некоректен, не ми връща парите". Или много ви харесва, някакви автоджамбази да ви лъжат и да карате коли с все по съмнително техническо състояние!? А забравих, при нас всеки е минимум професионален рали състезател, а бай Пешо от кварталния сервиз е механик от формула едно. И като се почне"лелее купих си гуми втора употреба, сега ще му сложиме и едно чипче на 20 годишното БМВ става изтребител, мани ги тия нови коли, пълни боклуци, е сега ще пусна тема, че търся спирачни дискове втора употреба, защото съм турбо гъзар разбираш ли на мен спирачки ми не трЕбват..."И така, после ревем като сарански мечки, че са ни откраднали: фаровете, джантите, навигацията или цялата кола. Или пък: "ее миналата седмица я взех тази нафтова помпа втора ръка, как тъй се счупи, излъга ме тоя буклук, къде да го търся сега." Или пък още по зле, седим със свещички в ръка на погребението на някой близък, ридаейки:" как можа толкова млад да си отиде?". Наистина този манталитет взимащ все по сериозни размери последните години, не го разбирам. Никаква култура на пътя и никаква култура спрямо автомобила.
  • 60 Умно село

    6 0 Отговор
    И сега ще намалят нелегалните ремонти И самоделките?)))
    СМЕШНИЦИ, КЛОУНИ И ПУДЕЛИ И тъМНА ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ.
    Раздадоха те книжки на "кьораво и сакато" на всичките цигани неграмотни, които масово са таксиджии и сега събират това дето са посели. Простотията по пътищата!
    В случая у нас ситуацията е такава:
    Първо си бършеш зад**ка и после сер**ш.
    Създаваш всеки ден проблем след проблем, за да работи администрацията и сега се опитваш да вденеш от къде ти е дошло.
    Алоооооо, КАЛИНКИТЕ?

    Коментиран от #65

  • 61 Матей

    4 0 Отговор
    В личните данни вече няма нищо лично,ползват се за обикновена идентификация ,като името и фамилията.Въпроса за злоупотребите е относим към авторитета на властта,страх лозе пази.В момента самата власт дава пример за злоупотреби и повежда хорото на служебните престъпления,такава власт с топ да я сочиш.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Onq s konq

    1 2 Отговор
    Аз на мецедеса части втора употреба не купувам. А и Мерца не се чупи.
  • 64 Тато Кратуню

    5 1 Отговор
    Забранявам отглеждането на домашни животни с цел избягване на покупка на месо от западнате хранителни вериги. Не съгласните могат да отглеждат кучета, котки и хамстери. Също така забранявам Ганя да си ремонтира автомобила в собствения си гараж. Наши хора членове на партията имат регистрирани сервизи и е редно ремонтите да се извършват там. Умолявам собствениците на сервизи които не са членове на партията, и не плащат членски внос, или да станат такива и започнат незабавно да си плащат, или да преустановят дейност. В противен случай ще понесат цялата тежест на законите сътворени от нашите експерти.
  • 65 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #60 от "Умно село":

    Колат ами от оторизиран сервиз излезе с два задни амортесьора, завъртяни наопаки. Долните им уши са асиметрични с по 6мм. Като ги завъртяли наобратно, стержените на амортесьорите били под напрежение и единият спукал чашата горе. Чудесни са оторизираните сервизи. Само че майсторите им нищо не вдяват, а просто са в по-нови гащиризони.
  • 66 Живите мъртви на България

    4 0 Отговор
    държавата натоварва обикновените хора вместо да почне да си върши работата. Като начало да накара МВР да си върши работата.
  • 67 Митко

    2 0 Отговор
    Разумното е да се иска номер на рамата на колата на която ще се монтира частта, или нещо такова, за има нещо като досие за това какво е правено по нея (колата, де), но да искаш личните данни на собственика е пълна простотия. Утре, като я продам тази кола, кое ще е по-важно да се проследи от новия собственик - кой съм аз, или какво е ремонтирано по колата? Малоумници!
  • 68 Кольо

    0 0 Отговор
    То само циганите дето продават в моргите коли на части ни нямаха ЕГН и номера на долните гащи . Сега и на тях ще ги даваме. Пример - Доставчик на интернет и телевизия в селата около Варна - "Варналан" . няма дотовори ,няма касови апарати ,фактури или какъвто и да е документ с години за клиентите ,но от този месец вече иска като задължение и личните телефонни номера на клиентите . Това на един черен тефтер в магазина където плащаш на магазинер . Село Гроздьово . Та значи ако си купя стъкло за врата на колата от автоморга ,направо да ги осиновя циганите ,щото те и само могат да си платят на нотариус когато имат данните. Не ели по добре първо да закриете всички нелегални морги в дворове и поляни из селата или властта не знае какво става В Синдел около ЖП релсите , Дъбравино до реката и въобще де поляна има из малките населени места с цигански фамилии.
  • 69 незнайко

    1 0 Отговор
    НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО !!! ТЕ ВЕЧЕ НИ ИМАТ ВСИЧКИ ДАННИ !!! Само не знам коя НОВА АГЕНЦИЯ ще ги следи ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове