Last news in Fakti

8 Август, 2019 14:35 3 843 23

Mercedes-ът на НСО е по-привлекателен от стар Ikarus

  • спаси софия-
  • йорданка фандъкова-
  • тролей 7-
  • градски транспорт

"Спаси София" с нова порция критики към кмета на София Йорданка Фандъкова

Mercedes-ът на НСО е по-привлекателен от стар Ikarus - 1
Колаж: Спаси София

Неправителствената организация "Спаси София", огласяща редица от проблемите в столицата, поднесе нова порция критики към градоначалника Йорданка Фандъкова. От "Спаси София" се чудят защо тя не ползва новооткритото тролейбусно трасе на тролей 7, което свързва директно дома ѝ в кв. "Манастирски ливади" с местоработата ѝ на ул. "Московска" в центъра. Според активистите причината се крие в удобствата на осигурения за Фандъкова от НСО лек автомобил Mercedes, от чиито удобства тя не иска да се лишава.

Припомняме, че на всички общински служители им се полага безплатна карта за градския транспорт. Това е още една причина да го ползват и да не товарят гражданите с допълнителни разходи.

Ето и цялото обръщение на организацията, публикувано без редакторска намеса:

Йорданка Фандъкова, защо не ползвате новата тролейбусна линия, за да ходите на работа? Тя е директна и свързва квартала, в който живеете, и Столичната община, без прекачване. Все пак толкова много труд вложихте да заличите трамвайното трасе в Лозенец именно заради тролейбусната линия, която можеше да бъде изградена като допълваща трамвая. Унищожихте готова инфраструктура и дадохте 4 млн. лв. за тролейбусна мрежа - използвайте я!

Със сигурност обаче, Мерцедесът на НСО е далеч по-привлекателен вариант от стар и мръсен Икарус, минаващ през 20 минути в пиковите часове, влачещ се 30 минути до центъра, на 30+ градуса. Привлекателността на градския транспорт зависи не само от превозните средства, но и от интервалите, скоростта на движение, състоянието на спирките, лесните прекачвания и единния билет за време. 20 минутен интервал вероятно е достатъчен за тролейбусите във Враца, но е недопустим за София. Разбира се, че това няма как да го знаете, защото досегът ви с превозните средства е само, когато им режете лентичките, но никой друг в столицата не може да се възползва от лукса да седи сам в нов автобус.

Е, няма нужда кметът да ползва градския транспорт ежедневно, може би това е нереалистично. Но поне понякога трябва да се вози в автобусите, трамваите и тролеите, за да провери дали гръмките изказвания за огромни подобрения са верни. Кметът трябва да даде и сигнал към обществото, че градският транспорт е добра алтернатива за всички, включително и за заетите и бързащи софиянци. Затова г-жо Фандъкова, ползвайте градския транспорт и поговорете с пътниците. Сигурни сме, че така дори ще намерите решения за проблеми, с които за толкова години не успяхте да се справите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    22 2 Отговор
    Фотке, Фотке ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фен

    10 13 Отговор
    Тия от креатурите на Дневник ли бяха? Личи им.
  • 4 El traficante

    11 41 Отговор
    Не се притеснявай Фандъче,пак ти си кмета да знаеш,народа е теб.!
  • 5 El chochone

    10 41 Отговор
    факти , колкото и да плюете,народа знае за кого да гласува и това е г-жа Фандъкова.

    Коментиран от #13

  • 6 гост

    34 1 Отговор
    Управниците в развитите страни не позлват НСО, дори лични или служебни коли не позлват, много от кметове и директори се позят с градския транспорт или с колело, така са близо до хората, за които рабоят и които са ги избрали, виждат проблемите им и трудностите, с които се сблъскват. В корумпираните страни като нашата се приема за нещо нормално един обикновен чиновник да позлва превоз и охрана за хиляди левове месечен разход, без основание и без законово изискване да е така. Разбирам президента или премиера, но не и останалите, камо ли пък на общинско ниво. Ето, един кмет на някакво малко селце си беше купил служебна и нова ес класа, без срам заяви, че и той бил човек, защо да не карал хубава кола. Хора с такова мислене трябва да са на полето и да рабоят, а не да управляват.

    Коментиран от #16

  • 7 kkkkkk

    14 7 Отговор
    Простотия. Тия паляци, ако вземат власт, ще се возят не на държавни мерцедеси, а на ролс ройси.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    8 12 Отговор
    Треторазрядни мутри и мастити роми се возят в Мерцедеси,Бизнесмени от всякакъв калибър ЛЕТЯТ В НЕБЕТО със собствените си самолети и хеликоптери,та КМЕТА НА СТОЛИЦАТА ли предлагат от "Спаси СФ" да пътува с градския транспорт?Е САМО ЗА ТИЯ СИ ИЗЦЕПКИ НИКОГА НЯМА ДА ПОМИРИШАТ ВЛАСТ!

    Коментиран от #18, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много яко

    10 4 Отговор
    Направо заковаха пъдпъдъчката с тази статия!
  • 12 Къртев 🐓

    8 15 Отговор
    Ти да видиш, кмета на столицата с тролей на работа?! Абе хора, вие съвсем се побъркахте! Т'ва да ви е кмета на село Дрен!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дедо

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Къртев 🐓":

    Къртев, защо не погледнете кметовете в Холандия, Дания и други такива (пропаднали страни от третия свят) как ходят на работа ;) . Ограмотете се малко, прочетете, вече имате достъп до всякаква информация :)

    Коментиран от #17

  • 15 Факт

    9 0 Отговор
    Да не сам дошел от село на тролей да се возим!
  • 16 Така е

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Абсолютно е така. В града, където живея, кметът има служебна кола, но я ползва само в рамките на работното време. Останалите служители си ползват личните коли и то само за пътувания, предварително одобрени като разход, за сведение се плащат по около 45 цента/км. Или градски транспорт, ако е по-бързо. Това черни автомобили, охрана...май само президентът го има.
  • 17 Къртев 🐓

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "дедо":

    С четене не става, отидете да видите, че кортежите им. Това, че влиза 1-2пъти в метрото с един батальон охрана, не означава нищо друго, освен популистки действия. А за ограмотяването не ме мисли.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Npo troll

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Шегаджия голям си.
  • 20 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Mitkoh karatista":

    Какво ме интересува Кмета на Амстердам,след като БГ СЕ РАВНЯВА ПО РУСИЯ?Когато видиш кмета на Москва с колело,снимай го и публикувай снимката- може и да отнема Мерцедеса на Фандъкова и да го заменя с Голф.
  • 21 Патриот

    4 0 Отговор
    Премиера на Швейцария ходи с градски автобус на работа, а тук кметове с един футболен отбор гавази. Евем ти Европата у нас.
  • 22 Чичо АДИ

    1 0 Отговор
    СО Велисопедо -едо-едо
  • 23 Пешо

    0 2 Отговор
    " Колкото и да плюете,народа знае за кого да гласува и това е г-жа Фандъкова. " Точно така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове