Last news in Fakti

18 Август, 2019 17:27 8 941 29

Радина Червенова напусна БНТ

  • радина червенова-
  • бнт

Огорчена, че Кошлуков е толкова яростен срещу мъжа ѝ, Радина спряла да го поздравява и открито настройвала екипа на новините срещу него

Емблематичната водеща на новините по БНТ Радина Червенова слага край на 35-годишната си кариера в телевизията майка, пише "Уикенд".

61-годишната звезда от малкия екран има още няколко години до пенсия, но изненадващо е подала молба за напускане. В началото на август тя е депозирала молбата си в деловодството на медията. Според запознати, Радина е била принудена да си тръгне и на практика е била уволнена.

Причината, според нейни колеги, се криела в остри разногласия с новия ѝ шеф Емил Кошлуков. Преди месец той оглави БНТ и седна на стола на нейния съпруг Константин Каменаров. Кошлуков даде серия интервюта, в които разкри подробности от лошото управление на предшественика си. Стана ясно, че в БНТ има дупка от над 40 милиона лева.

Огорчена, че Кошлуков е толкова яростен срещу мъжа ѝ, Радина спряла да го поздравява и открито настройвала екипа на новините срещу него. Говори се дори, че подтиквала към неподчинение останалите репортери и водещи. Кошлуков имал остър разговор със славната водеща, в който я подканил, ако не е съгласна с него и методите му на работа, да си тръгне. Червенова така и направила – наскоро е депозирала молбата си. "Иначе щяха да я уволнят", казват нейни колеги от "По света и у нас".

Малко след като зае поста, Емил Кошлуков уволни дългогодишната шефка на новините Уляна Пръмова. Радина обявила, че предпочитаа да напусне заедно с нея. За решението ѝ натежал и факта, че през последните две години тя бе налегната от сериозни здравословни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕШО

    58 11 Отговор
    Кошлуков слуга на Пеефски
  • 2 Нема такава държава

    53 16 Отговор
    И тук започна чистката.... Дори и по "комунистическо" не е имало такава ....

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Време

    37 34 Отговор

    До коментар #2 от "Нема такава държава":

    Беше да се разчисти БНТ от комунистите които са се окопали последните 30 години там
  • 4 Гост

    41 15 Отговор
    Нов бардак със стари коври не се прави!
  • 5 среднощен

    28 5 Отговор
    Дали си заслужава да отстояваш на всяка цена, това което си постигнал през живота си като "професионални върхове" в кариерата си..? Когато всичко около теб се "променя", а на теб ти се струва, че то се "руши" - не искаш да приемеш, че не ти си "центъра" на събитията...!? Този труден урок се учи и по-трудно от тези, които са по-високо в социалната йерархия..! Низ от разочарования е животът - на това трябва да научим себе си..!? Ако ли не - пред смъртта ще се разочароваме от всичко и от всички и от себе си дори..!!

    Коментиран от #13

  • 6 ами

    43 10 Отговор
    Крайно време беше Уляна Пръмова, снахата на комуниста Пръмов да бъде разкарана от тази телевизия,
    колкото до Радина, жените в България се пенсионира на 61, така, че сигурно се пенсионира. Няма не заменими
  • 7 Не му пречете

    38 6 Отговор
    на др.Кошлуков да отстоява правата партийна линия. Враговете на олигархията трябва да се преследват от народната власт с всички средства, които се използват за налагане диктатурата на Свинетариата. За постигнатите високи трудови и професионални успехи предлагам др.Кошлуков да бъде награден с ордена Герой на труда ІІІ степен (понеже си беше и третостепенен доносник). Дерзайте молодци!

    Коментиран от #22

  • 8 Шалом

    19 6 Отговор
    Там където има евреи-комунисти,нещата не се случват!
  • 9 3729

    32 6 Отговор
    Диседента Кошлуков действа по дисидентски. БОК ЛУКОВ.

    Коментиран от #16

  • 10 Загрижен

    27 5 Отговор
    Една от малкото добри водещи,добър журналист,професионалист,уникална,харизматична и излъчваща добронамереност.
    Всяка промяна е за добро.
    Ще има нови проекти,нови начинания,нови приключения.
    Жива и здрава бъди,бъди РАДИНА,бъди себе си!
    Няма незаменими има НЕЗАБРАВИМИ!
    Запомнящи се лица,помнещи се победи и победители.
    Успех!Напред и нагоре! БЪДИ ! Ти си РАДИНА!
  • 11 Пешо

    12 26 Отговор
    "Славната водеща " не беше ли тази пуснала новините как радикални ислямисти режат главата на руски пленник!Без да подготви аудиторията за ужасите!После екипът се "извини" на зрителите уж че на война всичко ставало!Мисля че беше войната в Чечня!Скрофата си отива!Браво!А нещо за 40млн.кво праим ?Въпрос към наблюдаващия офицер?!

    Коментиран от #15, #21

  • 12 човека с каскета

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Нема такава държава":

    По комунистическо нямаше ,защото за всички трябваше да има работа.
  • 13 texas

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    well said,thumb up.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Без име

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Mилена Милотинова
  • 16 Кошлуков е агент

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "3729":

    Какъв дисидент е тоя -агент на ВКР и на още две служби от ДС ? Това е Кошруков .
  • 17 онзи 8656

    19 6 Отговор
    Уляна само като и чуеш името и ти идва да я уволниш. Не само телевизията, цялата държавна администрациия трябва да се почисти от калинки, гъзоблизци, роднински и шуробаджанашки назначения.
  • 18 3333

    9 7 Отговор
    Кошлука не го харесвам, но като начало добре започва.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Една

    18 3 Отговор
    Една красива, интелигентна жена. Страхотен професионалист. Шапка и свалям. Много от младите има да се учат от нея.
  • 21 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    това НЕ Е НЕЙНА РАБОТА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 vasik atanasova

    5 1 Отговор
    КАКВА МАЦКА БЕШЕ ТАЗИ А ?
  • 24 Мнение

    4 6 Отговор
    Фактът че се държи 60 годишна жена за водещ на новините е по-вече от красноречив, че става дума за роднински назначения, още по-вече когато става въпрос за национална телевизия, на 100% на издръжка на държавата. Относно качествата на жената безпорно беше добра говорителка, но отдавна трябваше да се отегли.
  • 25 Ева

    4 1 Отговор
    Кой прав ,кой крив,но правописът на всички"коментатори "е отчайващ.
  • 26 ХХХ

    3 1 Отговор
    Кошлуков може и да не е свет, преди време слушах Николай Колев - Босия в предаването на Люба Кулезич. Говореше за агентурното минало на Кошлуков. Но какъвто и да е бил, в момента е директор на телевизията. Преди време имах една началничка, която казваше - това са условията на работодателя. И е добре човек да ходи по земята, а не да хръчи в небесата. И на мен Радина ми се струва хубав човек. Но е редно всеки да се съобразява с реалностите, а не да се опитваш да трошиш стена с глава. Ако си има алтернативи за друга работа, добре, но иначе не е за завиждане. Казвам ви го то личен опит. Минеш ли определена възраст, не те броят за човек работодателите, поне за по - привлекателните професии.
  • 27 Гост

    6 1 Отговор
    Хубава жена.
  • 28 Така е

    4 0 Отговор
    Значи Кошлуков може да освободи Радина Червенова, която е за пенсия, родена на 28-ви февруари 1958 година, на 61 и 5 месеца, при положение, че тази година жените се пенсионират на 61 г. и 4 месеца.
    Но г-жа Фандъкова държи 75-годишна „калинка“ в столичния инспекторат - Илинка Николова.
  • 29 Бай Некадърник

    2 2 Отговор
    е кушляка. Мазен и хлъзгав. Нагаждач, мошеник и тарикат на дребно. Мушмурок и мушмул.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове