Last news in Fakti

24 Август, 2019 20:30 9 597 85

Борисов посочи как ще докара туристи от чужбина

  • бойко борисов-
  • туристи

От бюджета могат да бъдат отделени около 15 милиона лева, обяви премиерът

Борисов посочи как ще докара туристи от чужбина - 1

Държавата ще субсидира чартърните полети от чужбина, за да стимулира туризма у нас. От бюджета могат да бъдат отделени около 15 млн. лв лева, обяви снощи премиерът Бойко Борисов.

Сред причините за по-слабия летен сезон у нас е завръщането на чужденците в турските курорти. Южната ни съседка от години дотира чартърните полети с между 6 и 9 хил. евро на полет. Така намалява цената на туристическия пакет, пише Блиц.

Според хотелиерите у нас, само субсидирането на чартъри не е достатъчно за привличане на чужденци. „Ако се дотират полети и след това те са празни, това също ще доведе нула туристи в България, трябва да има цялостна политика, обвързана стратегия, работа през зимните месеци, за да може това нещо да помага”, коментира Димитър Тачев, зам.-дир. „Продажби” на к.к. Албена.

Морските общини са готови да участват във финансирането, на база събираните курортни такси. Така ще помогнат за удължаване на сезона. „Създаването на този механизъм е една сериозна подкрепа за българския туризъм, но и за българската икономика, и за общините е важно, от гледна точка на създаване на повече работни места и приходи в местния бизнес”, посочи кметът на Варна Иван Портних.

Туроператорите смятат, че субсидирането на чартъри ще е от полза не само през пролетта и есента, но и ще компенсира по-слаб сезон, като този.

Помощта първо трябва да се насочи към традиционните дестинации – Германия, Централна Европа и скандинавските страни, защото техният отлив оказва най-голямо влияние.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    58 5 Отговор
    Ибахтъ!
  • 2 Тольо

    122 8 Отговор
    Дайте ги тези пари за болни деца и възрастни които имат нужда от животоспасяващи операции. Ама викаш каква ви е далаверата тях няма как да ги цицате после.
  • 3 град козлодуй

    58 4 Отговор
    господин толйо го каза написа точно
  • 4 Хйхйхйхйхй

    73 9 Отговор
    Баче боре, просто заръчай, на цар киро, да свари неколко цистерни с ракия и да я дава евтино, на зажаднелите поданици на кралицата.Той е ваш човек тамън ше изкара некой лев.Мишо бирата го няма вече, ама киро ракията е още жив.

    Коментиран от #58

  • 5 бум бум

    62 6 Отговор
    ще ги дезенфикцираме ли на влизане у Нас???? срещу Африканска чума примерно....
  • 6 БКП - Герб лидера посочи

    68 8 Отговор
    Какво си посочил бе комунист 100%. Разкарвай се вече, никой не те обича и иска. Само ти ги говориш тези Глупости, че те уважават и обичат и плащаш на медии, ТРЕНТ и др. да пишат, че имаш голяма поткрепа. Никой не ти вярва вече и обича. Това е реалността.

    Коментиран от #55

  • 7 БЯС

    89 7 Отговор
    ББ, обикновените пенсионери не могат да почиват нито на море, ни на планина– на кой му пенсията 561лв, айде запор, щото горкия не можал да си плати парното, тока или др. ежедневни. Голяма част от българските пенсионери, които са работили 40–50години и чийто пари ограбихихте, почиват в гробищата. Айде сега плащай на чужденците. Закопници и продажници!

    Коментиран от #12, #65

  • 8 Ахахаха

    43 11 Отговор
    А добро утро мутро! Чак сега ли се сети тъпунгеру!

    Коментиран от #82

  • 9 БКП ББ

    51 6 Отговор
    Да ги Субсидира тез чартъри със свой пари. Каквото и да каже тоя, БОЙКО е абсолютно нищо за Българите. Човека в САЩ, казал, че българите били лош генетичен материал. А Хазарите Будо-Юдеи по добър ли са от които е той. Те и Америте са от Хазарски материал.
  • 10 Биде

    63 8 Отговор
    Чартъри, хм!Поредните хвърлени на вятъра милиони! Докато обслужващия персонал е кисел и нелюбезен, кенефите и са мръсни и вонящи и за да ги посетиш трябва да извадиш лев,както и за да заредиш телефон или пък имаш незает стол на масата, бирата е топла, надценките космически и всеки гледа да ти пробута боклук и Господ( демек бат Бойко) да слезе не може да оправи нещата
  • 11 бум бум

    47 4 Отговор
    по пътищата и митниците у нас нема Тоалетни. а Видиш ли човек сере по веднъж на ден поне , и пикае неколко пъти. ама ние немаме. БИО некво изхождане предлагаме , супер нетурал. А впечатленията на Туриста почват с влизането в БГ, и свършват с излизането от БГ, хотела може (принципно, не на практика) да е ок , ама като са Осереш по пътя .... КОФТИ, ...Кофти и за туризма. Ама кой го е еня за Срането... Всичко е пари , европейци сме, не серем и не пикаем .. ние правим и се борим за Пари .
  • 12 БКП-ГЕРБ ИСТИНАТА Е ТОВА

    55 7 Отговор

    До коментар #7 от "БЯС":

    Обикновените пенсионери и работещи са социално слаби. Хляба и сметките за месеца не могат да си платят, камоли почивка.

    Коментиран от #19

  • 13 Димов

    73 4 Отговор
    Ще плащаме на туристите, за да дойдат. Само тиква може да измъдри такъв бизнес план.

    Коментиран от #18

  • 14 Една българска роза

    64 4 Отговор
    Лесно е да ги докараш с лъжливи реклами, трудно е да ги задържиш! Мошеници сме ние и тва си е! Един път идват и не повтарят!

    Коментиран от #16

  • 15 Насищане няма това БКП(Герб)

    42 3 Отговор
    Не ме интересува Османите Турци, кво дотират. ББ от къде знае, те кво дотират. Май му се иска, още пари от държавата да изпише и присвои. Не се ли насити тоя.
  • 16 БКП(г) - Герб са мошеници.

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "Една българска роза":

    Те не са Българи. Не обиждай Българите.

    Коментиран от #21

  • 17 koko

    51 1 Отговор
    Ами чудесно, иска напълно да затвори кръга на кражбата, първо съпартийците му заграбиха черноморието, построиха хотели, но сега пустеят и са измислили план да си докарат туристи и за това да плащаме всички данъкоплатци.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БЯС

    40 2 Отговор

    До коментар #12 от "БКП-ГЕРБ ИСТИНАТА Е ТОВА":

    Само се чудя, ако 15млн. се "отклонят" към наистина бедните работещи и наистина бедните пенсионери, дали пък не би могло и те да отидат някъде, дори за 5 дни, ама от беден българин няма какво да смучеш, защото предварително е изсмукан от данъци, такси, осигуровки, така че "на тлъсто ду.е лой и давай да даваме" Юруш на чужденците!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Розата

    30 2 Отговор

    До коментар #16 от "БКП(г) - Герб са мошеници.":

    Не обиждам! Отиди си купи мариновано месо на месарския магазин, ако не знаеш що са гомариновали или опушили се сещай! Или си купи сирене 12лв килото с 50% палмово масло, или алкохол цар киро и сие с краден дори спирт от някой завод!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 4353

    48 1 Отговор
    Чартърите до морето се изпълняват от две компании на ТИМ.
    Т.е. Боеко ще подари 15 млн лева на аверчетата си.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 НХG

    41 2 Отговор
    Този човек пред изборно само раздава. След изборно ни чекат новите данъци , паспорт на къщата, паспорт на колата, новите лични паспорти и бог знае още какво.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Западните Балкани

    34 1 Отговор
    Мисля, че ако плащаме цялото пребиваване на гостите от чужбина, то ще наводним Черноморието. Иначе пари за смислени неща няма.
  • 29 Боко майка ти да еба

    26 2 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 30 Гостилничаря

    34 1 Отговор
    Пак търсим под вола теле, типично по български! Търсенето на проблемите е навсякъде, само не и където трябва! И 100 милиона да вкараш в дотиране на полети, докато има тарикатлъци като такси "Празен стол", "Тормоз на готвача", шалтета и други, морето винаги ще е празно......
  • 31 Пенсионер 200

    31 1 Отговор
    Ще раздаваш пак моите пари на твои авери, така ли? Жална ти фамилия!
  • 32 Пенсионер 200

    20 2 Отговор
    Ще раздаваш пак моите пари на твои авери, така ли? Жална ти фамилия!

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хасан4о

    30 3 Отговор
    Цяла Европа знае ,че тук ще ги обслужват магусти и ще ги дерат мутри собственици. Нищо няма да въртеш . Парите пак ще изчезнат в джобовете на твои фирми. Който си е купил летище да ги субсидира -ТИМ много ще ти се зарадват тогава или сега са доволни щото е от общото пак за тях. Милиони имало , а защо вземате още 200 милиона заеми ? Излишъци раздаваш на който ти падне и ревне ,че ще гласува за Гербери . Ама те лъжат този път. Отиваш си и стига сте ограбвали народа с измислени данъци ,такси ,изисквания за хартийки. Такова чудо и през Турско не е било . Имало е два вида данъци , а сега народа измря от отчаяние . Цигани ще те лекуват, ще те обслужват в ресторант и няма да се посереш , ще ти преподава кормуване и ще учи децата и внуците ти . Всъщност не Вашите и не на теб. В твоите хотели не работят такива. Твоите внуци ще са в чужбина или в резиденция с охрана , а Народа кучета го яли.
  • 35 боцмана

    37 2 Отговор
    Боко , Боко , язък ,че ти е голяма тиквата , голяма , ама празна.
  • 36 Чи май фаче

    29 2 Отговор
    Баце ще ги превозва с джипа. Кеф ти от Гърция зимата , кеф ти от Румъния лятото. Щото както върви - други няма да има.
  • 37 индиец

    19 2 Отговор
    Баце, ние да дойдем. Много ни харесва България, че въобще и няма да се върнем в родината ни, а и деца ще правим, е, и за теб ще гласуваме Баце
  • 38 Лален

    23 1 Отговор
    Няма ли да се сгъне вече тоя жмелак Боко????Костов ряпа да яде, Боко го задмина. Да ви акам на демокрацията, ще се възползвям другия път и ще ви запаля господа политици, бензин и масло за вас само да доиде удобен момент, това ви мисля евроатлантици пфууу.
  • 39 Плащаме аз ти и такива като нас

    29 2 Отговор

    До коментар #18 от "Плаща":

    По принцип няма държава, а крадливи далавераджии, които с чужда пита(демек с нашите пари) помен правят.
  • 40 Лален

    24 5 Отговор
    България вън от ЕС, да сложим краи на унищожението на България! Смърт за евроатлантиците !

    Коментиран от #42

  • 41 Васил

    19 2 Отговор
    А може би ще докара и чисти океани? Всяка година Черно Море затъва все повече краят му е близко.
  • 42 Ernesto Guevara

    30 3 Отговор

    До коментар #40 от "Лален":

    Не ни е виновен ЕС,а корумпираната шайка на Селяка от Банкя

    Коментиран от #45

  • 43 Бате Бойко

    13 3 Отговор
    Не щем румънци щото само свинска чума носят,хвърлят боклуци и ние чистим след тях
  • 44 До дрисльото

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Гувнарио метев":

    Не ме ядосвай и ти, че ще си изядеш лайната без подправки.
  • 45 Лален

    14 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ernesto Guevara":

    Гевара знаеш ли за 30 години все друг е виновен ту Костов, ту Станишев или Поган, царя и т.н. До тук за 30 г. членство в тоя ЕС нищо не остана от България. Сега като се замисля даже и да запалят селото ми няма какво да загубим. Мисля си обаче, ако София започне да гори всичкото боклук начело с Боко ще загуби много. Е след като всичката тая евроатлантическа помия ни докара до тук, що и тя да не гори??? Даи ми причина да не искам да запаля някои сараи с София

    Коментиран от #67

  • 46 realist

    4 7 Отговор
    Намалете ДДС-то на заведенията, както е намалено за хотелите 9%, и тогава ще се намалят цените като цяло... Тук туристите идват защото е много по евтино, а не малко по-евтино от съседните нам курорти!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Георги Илиев Митев

    2 1 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
    Автор: Георги Илиев Митев
    P.S. ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА.
    ГРАД СОФИЯ (2014).
  • 49 Георги Илиев Митев

    8 1 Отговор
    СКАНДАЛИ ВИХРЯТ СЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ВСЕКИ СИ РАЗВЯВА ДОКУМЕНТА.
  • 50 Yyiiop

    14 2 Отговор
    Предизборно само обещаваме, а след изборно гарантирано събираме. Само изчакват да минат изборите и след това ще увеличат цените или ще гласуват някой данък. Мога да ги подсетя да направят и данък живот, колкото по-дълго жиееш толкова повече ще плащаш. Много обичам избори, защото гледам по телевизията как богоизбраните се потят. Дреме ми на ку..ра за българските политици, както и на тях за мен.
  • 51 Кой68

    13 1 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИЕ......ЦИНИЗЪМ........
  • 52 Строител

    14 1 Отговор
    Търси щото направи бая хотели с негово участие по морето и сега трябва да избива парата Бойко я се похвали за хотела в Каварна дето го откри преди две години уж че е на местния бивш авто крадец Вальо Цуцито а половината е твой най хубаво ти се качвай на някой самолет и отивай в Индия при прародителите ти.
  • 53 Трашметъл

    5 1 Отговор
    Нямам думи.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Кой68

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "БКП - Герб лидера посочи":

    Що го избирате?!?Тук се скъсахте да пишете против чалгата,а повечето я слушате и осъмвате по кръчмите и дискотеките?Циркаджий.....
  • 56 AmiX

    16 0 Отговор
    Махнете визите за руснаци!!!
  • 57 Контрабанда

    8 0 Отговор
    Ми кък с али експрес кък навремето вкарвах а китайцити
  • 58 Т. н. Цар Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хйхйхйхйхй":

    отдавна гушна босилека!

    Коментиран от #72

  • 59 Батман

    7 0 Отговор
    Винету!
  • 60 Справедливост

    10 0 Отговор
    Никога ГЕРБ какво означава ГЕРБ----Г-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ ??????
  • 61 Бай Хой

    9 0 Отговор
    Секс туризъм у СИМИТЛИ 😁😁😫😫
  • 62 Замислих се

    10 0 Отговор
    Дядо ми казваше: Няма нищо по-лесно от работливия глупак
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Т-34

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "БЯС":

    Не е важно колко години си работил а какво,на колко си се усигурявал И100 години да си работил с минимална заплата колко да ти е пенсията?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Сите заедно!

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Лален":

    Банкя, Кален, Банкя!
  • 68 Дидо

    12 0 Отговор
    Каквито бяха в политбюро такива са в политика и туризъм сега много прости
  • 69 БОКО

    7 0 Отговор
    Да си носят ли чума?
  • 70 Боце

    16 0 Отговор
    Този измекяр е тотално прост, простак та дрънка. До всичко до което се е докоснал или го е унищожил или опропастиха. Вън този простак от властта.
  • 71 Гарантирано от ГЕРБ

    8 1 Отговор
    Бойко Борисов: Ще дотираме чартърните полети, Горанов каза 10 млн.лева, но от мен да мине ще дам 15 млн.лева... flagman. bg
  • 72 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Т. н. Цар Киро":

    Кога Кирил Рашков е гушнал букета, че нещо съм пропуснал?
  • 73 Поручик Балканец

    14 0 Отговор
    Откъде накъде НАШИТЕ пари от данъци ще се дават за да пълнят гушите на мошениците тарикати, мутрокомунистите по морето?! И е безмислено! Понеже проблемът не е само в цените. Ако проблемът беше само в цените българите нямаше да ходят в Гърция, а на родното Черноморие. Германецът ще дойде веднъж и на следващата година няма да повтори, а пари за здраве и пенсии в бюджета пак няма да има!
    Проблемът е в манталитета на "хотелиерите". От мутра и комунист става идеален крадец, но хотелиер не става!
  • 74 Димов

    12 1 Отговор
    Утре ще почнат да плащат транспорта и на изборните туристи от анадола, дето ни навестяват веднъж на 4 години. Голяма схемя, няма що.
  • 75 предложение

    6 1 Отговор
    Най-добре да ги докарва с натовските кораби, с които е пълно Черно море.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Слави Славов

    9 0 Отговор
    Не го слушайте този идиот!Той гледа да раздаде на някого жалките останки от народните пари,та нищо да не остане за народа!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Некой

    3 0 Отговор
    Само в България може да се пускат такива заглавия. Комунистите, където уж всичко беше тяхно пишеха- БКП обеща... БКП направи... . БКП даде....Сега егати и култа, егати и слагачеството..
  • 81 Тъпото

    4 0 Отговор
    Пийте една студена вода!
    А на есен с бистра главица и празен джоб замислете се за кого да гласувате.
    Нито, ГЕРБ, БСП, ДПС и други сегашни ново патриоти!
    Референдум ни трябва.
    Всички Българи вън на площадите, сриване на лъже банковата система унищожаване на предприятията, на който всичо им подарихме и ни експлоатират като роби.
    Така и така сме бедни, свиваме брутният вътреш продукт до нула продаваме политиците за жълти стотинки по длеч от България и започваме на чисто.
  • 82 .Д.Кънев

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ахахаха":

    Брей какво голямо чудо голямо финансиране ще падне. БАТ БОЙКО ще ги извади тия китни от левият си джоб а може и от десният или задният.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Стига глупости

    1 0 Отговор
    На всички софиянци със имоти и хотели по морските курорти им давайте по ,,някой лев,, от бюджета и ГОТОВО.
    Борисов дотирай точно определени полети-тези от Русия,това бяха добрите за туризма по морето туристи/клиенти/.От САЩ и с бой да ги докараш няма да е същото.
  • 85 сгур

    0 0 Отговор
    :))))) тоз е голям мечтател, бочко обичаме тЪ-ти си малкия ни принц, взимай ангелковчето-трависа и отлитайте, правете си оргия с горанчо-земетръса, суджукчо,пламенчо-валенсийката и румито-онуй идиотското човече ,може да включите и лили дългото чорапче-ще е гот
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове