Last news in Fakti

24 Август, 2019 20:43 9 620 70

Нова такса по морето - "Тормоз на готвача"

  • такса-
  • море-
  • заведение

Група туристи в курортното село Кранево останаха неприятно изненадани от допълнителна такса

Нова такса по морето - "Тормоз на готвача" - 1

Кръчми и хотели по морето цакат клиентите си с абсурдни такси, като например 2,50 лева за "тормоз на готвача". Сумата се начислява към сметката, ако поискате ястието да се допече.

Проверка на "Телеграф" показа, че барът в Крапец, който таксува с левче посетител, задето си заредил телефона, далеч не е единственото заведение на Черноморието, събиращо пари за екстравагантни услуги.

Група туристи в курортното село Кранево останаха неприятно изненадани от допълнителна такса за допичане на лук в местно заведение. В поръчката, която компанията направила, имало и "печен лук на скара". Сервитьорката донесла ястието, но общото мнение било, че лукът не е достатъчно изпечен, и я помолили да го върне за още малко изпичане.

Желанието на туристите било изпълнено. Компанията се забавлявала както трябва, но когато получили сметката всички останал потресени от написаното "Допичане на лук - 2,50 лева. "Защо е това", попитали туристите. "Ами нещо като тормоз над готвача", отговорила сервитьорката.

Туристи се оплакват и от таксата "обслужване", която е до 5% от сметката в крайбрежни заведения. Други пък останали неприятно изненадани, като установили, че сметката им е с 20% повече от очакваното, а обяснението било, че посочените в менюто цени са без ДДС.

Подобни номера кръчмите са въртели и в предишни години. Такса от 20 лева за празен стол начислили на клиенти в популярен ресторант на крайбрежната улица в Созопол през лятото на 2017 година.

Скандалът гръмна, след като клиенти публикуваха касовата бележка, в която под салатите и ракиите фактурираше и цена за "свободни др.". Таксите се калкулират, в случай, че сте заели маса с 6 стола, но ползвате само 4 от тях.

За останалите два незаети олеквате с общо 40 лева или по 20 лева за всяко незаето място, обясниха тогава парените туристи.

От управата на заведението се оправдаха, че са приложили мярката, защото клиентите се държали грубо и арогантно. Иначе нямали такава практика да пресмятат в сметката празни столове.

Плажът на къмпинг "Нестинарка" край Царево пък се прочу с такса "шалте" от 5 лева. Официално чадърите и шезлонгите там струват по 36 стотинки бройката, но реално туристите плащат по 5 лева за всяка от екстрите. Уловката бе пусната в ход преди 2 години.

Шезлонгът наистина е 36 стотинки, но върви в комплект с шалте, за което щеш, не щеш, ще плащаш петачка. Така комплектът чадър и два шезлонга излиза 15 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boksa

    48 8 Отговор
    Dano naima nikov pri tezi mo6ennitsi

    Коментиран от #68

  • 2 Ram

    106 6 Отговор
    И още има наивници, който са избрали да почиват по българското Черноморие......
    Бойкот още 3—4 години и да им дойде акъла в главата на “пишман
    -бизнесмените”!!!!!
  • 3 Жеката

    69 4 Отговор
    И за тва ли се е бил моят дядо, през войната, срещу гърците, за да не превземат черноморието. За да могат капиталисти български, на готово уседнали вече, да щават наред.И заради тях, да остава мираж за мен черноморието.

    Коментиран от #29, #45, #49, #67

  • 4 koko

    61 4 Отговор
    Сами си заслужават да фалират и да им ходят само най долнопробните чуждестранни туристи и да пикаят по масите. Нека да застроят още повече, директно на плажа и даже във водата може да са блоковете и хотелите им, да вдигнат още цените, да няма въобще безплатни зони на плажа, даже пясък да няма, всичко да е платено и бетонирано...
  • 5 Хотелиера

    10 92 Отговор
    Това за масите с празните столове се прави защото им маси за 2-4-6-8 и дойдат и се настанят 2ма на маса за 6ма!Навсякъде по света ДДС се добавя в края на сметката +10% задължителен сервиз!

    Коментиран от #9, #11, #17, #39, #64

  • 6 Приятел

    37 1 Отговор
    Феодализъм.Бачках за един човек,който имаше 80 апартамента на морето.В един комплекс,няма да казвам кой ,му обявиха по 600 евро на апартамент-такса добри отношения.България...трагедия.

    Коментиран от #8

  • 7 селяндури

    36 41 Отговор
    Така е защото българите са нагли селяндури със голямо не покрито самочувствие , теглят бързи кредити и ходят на морете да се правят на интересни и на баровци по заведенията и после мизерстват по няколко месеца докато върнат парите. Не само такса тормоз на готвача трябва да има ами и такса софийски селянин , пернишки , пловдивски и така на татъка .

    Коментиран от #36

  • 8 koko

    48 2 Отговор

    До коментар #6 от "Приятел":

    Това по нашето море е задължителна такса "спокойствие" измислена от ГЕРБ, например тарифата която се плаща на кмета на Царево е 5000лв. на сезон от малък обект, плащаш преди сезона и те оставят да работиш без да ти създават проблеми, иначе ти спират тока, пишат ти актове и те затварят и фалираш...
  • 9 Чичо Тони

    48 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    "Навсякъде по света" не се добавя ДДС, а такса сервиз задължително се показва в менюто (навсякъде по света) и на практика замества бакшиша.
  • 10 Боко кръчмаря

    49 3 Отговор
    Хитро 'кво даваш неизпечени кебапчета и кюфтета и после такса "тормоз готвач", ама по 2,5 лв на бр. Да са живи и здрави наивниците, които си дават паритен на хиените по мутроморието !
  • 11 Симо

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Сервитйорите са виновни, че в началото, ако ми кажат, че ще има таксички и % не да мълчите, като пу.. и, и после с мазна усмивчица, да лапнете некой лев.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гостилничаря

    41 2 Отговор
    Тарикатлъците на Ганчо ще изгонят окончателно и малкото останали по Черноморието. Ние сме единствените, които работим съзнателно срещу себе си а после цвърчим и обвиняваме другите! И накрай света родният манталитет ще си остане такъв! Всичко това звучи абсурдно контрастно на лаенето на Баце, колко загрижен бил той за проблемите по морето! Проблемите там никога няма да се решат, защото корените им са далеч назад във вековете.......
  • 14 Тодор

    41 1 Отговор

    До коментар #12 от "True":

    Значи правиш снимки, пазиш бележки всичко каквото си плащал и ти гарантирам че се едно ток ги удри като им кажеш че вече си се обадил и ще дойдат хора от НЕЙ и от комисията за защита на потребителите. Да видиш как връщат пари и се извиняват по сто пъти. Вие си незнаете правата бе хора.

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хотелиера

    3 28 Отговор
    Във ведомствени стол няма такса сервиз и ДДС също и на вестника послан на плажа с кренвиршите отгоре няма такса сервиз и ДДС!

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хотелиера

    2 26 Отговор

    До коментар #17 от "kkk":

    Обиколи света и яде сандвичи опаkoвани в станиол и за десерт Mars!!!
  • 19 Факти

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тодор":

    Вярно е един мой съсед, такива долни хотелиери ги прави за две стотинки, работи човека, като таен клиент и работодател му е НАП. А ония не си поплюват затварят му хотелчето и го изхвърлят на улицата. От същия съсед знам, че ако ги съдиш в страсбург за правата на човека, имало си некакъв закон в полза на потребителя ще гушнеш най малко 25-30 хилядарки.
  • 20 Грък

    23 1 Отговор
    Затва има Паралия Офринио. Яденье, пиенье, безплатни шазлонги!
  • 21 Lonecheer

    25 3 Отговор
    В Албена и Кранево са уникално алчни типове. Адски скъпо и брутално лошо обслужване предлагат там . Никога повече няма да направя грешка да отида пак !
  • 22 Личо

    35 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хотелиера":

    Ама ако искам и кренвирши ще ям и чадъри ще си нося, за мен е по важно да не ме правят на глупак, ей такива ситни човечета, като теб.В чужбина хем сандвичи хем чадъри хем за 25 евро ядеш до насита, една биричка и цял ден лежа под шезлонга.

    Коментиран от #24

  • 23 Кой68

    24 2 Отговор
    Олигофренията върви с пълна сила..Къде са дебилите от Мин.на туризма и най-вече недоумението Ангелкова със компенентно мнение и реакция?После "бизнесмените"ревът че сезона слаб.........Догодина и това няма да има...
  • 24 Бесен Язовец

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "Личо":

    Работи искай си пари не търси евтино залухар!

    Коментиран от #26, #30

  • 25 Улпия

    23 2 Отговор
    Не знам докога хотелиерите ще правят хората на глупаци ала скоро нито ще имат клиенти на Бетономорието нито персонал който да им работи. Мисленето : ако не сте вие други ще дойдат ще ви изяде главите .

    Коментиран от #28

  • 26 До язовия смръдел

    17 4 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Ти работния бизнесмен, кой те знае къв си калтак, и се печеш за тен у вас на градината при прасето.

    Коментиран от #33

  • 27 Йозеф

    22 4 Отговор
    За 3 години пълен бойкот и дефектите в туризма на лайноморието ще фалират. Отказал съм 1 влак хора, който отведа в Гърция не се и сеща за извращенията по БГ курортите.

    Коментиран от #50

  • 28 Шлосер

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Улпия":

    Кво беломорие бе дивак

    Коментиран от #32

  • 29 Якия

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жеката":

    Моят и твоят дядо са си свършили работата по възможно най-достойния начин, какво правим ние е въпросът и дали въобще можем да се наречем мъже след като онези хора също са били мъже?
  • 30 Ипон

    21 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    А значи бъхти се за пари и тея пари да ги давам за измислени екстри на мутрите по черноморието. Браво бе язовец прост.
  • 31 Улпия

    23 3 Отговор
    Масово хората се пренасочват към Гърция, Албания и Черна гора защото е чисто , без скрити такси и цените са нормални за разлика от нашето море. Халал да съм им хотелите и цените които си формират !
  • 32 Улпия

    23 2 Отговор

    До коментар #28 от "Шлосер":

    Бетономорието е термин с който много хора наричат нашето Черноморие заради презастрояването му и липсата на природа и зеленина . Не говорим за Бяло море в случая.
  • 33 Бесен Язовец

    11 19 Отговор

    До коментар #26 от "До язовия смръдел":

    Ти селянин за мен не се притеснявай, ами мисли как търсиш соца през,, демокрацията " за която жадувахте! В,, Балкан турист" нямаше ДДС и такса стол. До #30 не бе бъхти и муши в дюшека на другите пари не им трбват!?? Идеята на капитализма е колко изкараш толко и да ти вземат, четете Карл Маркс беее човека ви го е написал преди 160годиниии!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бесен Язовец

    3 12 Отговор

    До коментар #34 от "До язовия смръдел":

    Да ми го духаш бе швестерче.

    Коментиран от #37

  • 36 True

    25 1 Отговор

    До коментар #7 от "селяндури":

    Охльов точно българите сме най - добрите клиенти защото всеки от нас оставя винаги бакшиш и макар да са бедни повечето от нас харчат като за последно. Хабер си нямаш от търговия и туризъм!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 123

    14 2 Отговор
    А бе ние няма ли да спрете да се 'джафкате' с Хотелиера? Значи, или това е пиколото на някои 'инженер' по морето, единствен с компютърна грамотност, или е някой мърсол от редакцията целящ трафик! Според мен е второто! Това са Хотелиера, Сектанта с Дачията, някои от 'гостите', и други специалисти, да ги е... Не си струва на се занимава с тези хищници!
  • 39 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Абе гледам нещо намаляват гостите що така а?

    Коментиран от #40

  • 40 Ким Бейсинджър

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Сигурно щото на българите нещо им намалеха и парите!
  • 41 луд с винкел

    21 0 Отговор
    Мен ме прекараха тази година. В букинга гледам хотел 4 звезди - Park lane lux Поморие на снимките супер, рецепция,почистване, лукс отвсякъде, направих резервация(с капаро) . На място реалността е съвсем друга. Общежитие с доста овехтели мебели и страхотна смрад от каналите в банятя (на плитко заровен труп). Казах им, че е станала грешка,отговора беше, няма проблем търсете си друго място, но капаро не връщаме. Резервацията ми в букинг веднага беше със статус анулирана ,за да не мага да пиша отзиви. Прежалих 100 лв капаро и не съжалявам, намерих веднага къде да отседна, като предварително исках да разгледам. Обещах им да пиша навсякъде,какви са мошеници (не ми се задълбаваше, а ми се почиваше). Повтарям Парк лейн лукс Поморие не е хотел 4 звезди, а общежитие и то доста миризлив.

    Коментиран от #44

  • 42 True

    19 2 Отговор
    Ако тази година е лоша то само гледайте каква ще бъде следващата. Говори се за 20 % отлив на туристи така, че нека алчните гъзове си вдигат цените колкото искат. Пък да видим на кого ще прилагат селските си хитрини.
  • 43 Салса

    23 0 Отговор
    Това Кранево е пълна катастрофа . Маса за двама и вечеря в ресторант без алкохол 80 лева . Да вървят на майната си тези алчни гъзове.
  • 44 Салса

    15 0 Отговор

    До коментар #41 от "луд с винкел":

    Колкото повече хора разберат за тези мошеници толкова по - добре. Аз ще го запомня и ще го рекламирам на всички мои познати и приятели.
  • 45 И лески умря

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жеката":

    За да може тиквата да е милиардер и комунистите да създават олигарси и мутри.....миралая правилно му каза на лески залудо курбан ставаш
  • 46 От Барселона

    9 3 Отговор
    Да започнем отзад напред, защото автора освен, че послъгва хич го няма в сметките. Два шезлонга и чадър по 36 стотинки са 1.08 лева и като добавим двете шалтета става 11.08 лева, а не 15 лева. Да не говорим, че веднага след репортажа комплекта от два шезлонга и чадър си струва само 1.08 лева, което си е направо символично. Ресторанта в Созопол пък съвсем не е полупразен, а е претъпкан непрекъснато. Всеки, който е стоял по-дълго в Созопол го знае това нещо. И понеже когато за час пик си резервирал маса за 10 души, а дойдете само четирима заведението губи от липсващите 6 души и затова е въвело тази такса. Нормално е като резервираш някъде да отидеш. Никой не те кара насила да правиш резервация за място, на което не ти се ходи. За таксата от левче явно факти пак се правят на луди. Отдавна е ясно, че в крапец е пълно с нелегално къмпингуващи румънци и българи, които нямат ток, вода, канал нищо и се опитват да серат в тоалетната на бара без да консумират нищо. Когато не им разрешат, серат на пясъка. Барманът пък си каза, че взимат такса за телефон, защото палаткаджиите нямайки ток си оставали телефоните непрекъснато на бара да ги зареждат и се събирали по 50 телефона, които му пречат да работи. За начисляването на 2.50 лева за допичаме на лук просто нямам думи, но кретени има по цял свят. На мен ми се е случвало в Барселона да ми вземат 8 евро допълнително, защото съм сменил гарнитурата от пържени картофи с ориз и то разбира без да предупредят. Просто го начисл

    Коментиран от #56

  • 47 Стоян

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "True":

    Това, че ти в къщи си хвърляш недояденото днес ядене си е твой проблем. В повечето къщи си ядат неизяденото готвено даже след два дни. В хладилника не се разваля. Така че няма как персонала да се натрови с уж старата храна, която реално стои максимум един ден. Имам познат, който работи в хотел на Златни пясъци и знам за какво става дума.

    Коментиран от #52, #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Азззз

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жеката":

    Той дядо ти не е виновен.Търси проблема в изпростяването на народа.
  • 50 Туриста с хладилната чанта

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Йозеф":

    Това ми е последния пост в темите за туризма...оси..ането сред наште лакомници е пълно.Карам си рахатлъка в гръчко и хич не ми дреме за хотелиери, гостилничари или каквато и да е измет, случайно подвизаваща се в БГ туризма.И аз като теб съм отвел доста познати и приятели и после никой не се сеща за лай..морието.А за два дни отскочих до Албания, Саранде...ми нищо няма да споделям за там, по-добре идете и сами вижте.Просто сме много далече и встрани от истината, даже и от Албания. А хубавото от постовете в тази статия е, че балъците май са на привършване...догодина ще има много хотели и кръчми за продан по опис на ЧСИ-тата...да му мисли Хотелиера.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 True

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стоян":

    Не само персонала на хотела се беше натровил ами и ние почиващите. Освен синът ми който беше тогава на 8 години оплаквания имаше и от полско семейство. Имайте на предвид, че бяха платил закуска за четирима души а се хранихме само два пъти защото това беше абсолютна отврат. През останалото време се хранихме навън по заведенията. Просто няма как да консумираме салам от 2 лева и сирене от палмово масло. Извинявайте ама аз на животни не бих дал дори такива боклуци а какво остава за хора. Запомнете добре този хотел в Кранево " ДОБРУДЖА". НИКОГА НЕ РИСКУВАЙТЕ ДА СТЪПИТЕ ТАМ!
  • 53 Бай Яни

    7 0 Отговор
    Клиенти на прокоратурата оправлява Китен. Повече няма какво да говорим✌️🤫☠️
  • 54 True

    11 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стоян":

    Не съм виждал такива нагли изроди никъде в живота си като тези от хотел " ДОБРУДЖА" Кранево! Наслагали хубави снимки в Букинг с ремонтирани стаи и нови мебели а когато отидеш на място те тикат в някакъв порутен бордей където освен за свинарник за друго не става. Толкова отвратително беше, пе вместо да си почиваме и да се забавлява си тръгнахме с един ден по - рано. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИМ В КРАНЕВО И ХОТЕЛ " ДОБРУДЖА"!!!

    Коментиран от #55

  • 55 Хайнщайн

    12 2 Отговор

    До коментар #54 от "True":

    От 1999 г. не съм и няма да стъпя на лайноморието.Тогава, за 3 кафета и 2 коли ми взеха 35 лв+ 15 процента рум сървиз / в кафето / ???????????????
    Сервитьорката беше слязла от каруцата и право на работа.За отношението- не ми се пише . Да го духат всичките лакомии !

    Коментиран от #59

  • 56 ЕВАЛА

    3 9 Отговор

    До коментар #46 от "От Барселона":

    ЗА КОМЕНТАРА ДРУЖЕ......АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ......НАВСЯКЪДЕ ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ,БЕШЕ ПЪЛНО ТОВА ЛЯТО,ОЩЕ ОТ СРЕДАТА НА ЮНИ,ПРЯК СВИДЕТЕЛ СЪМ.......ПЪК ТАКИВА ЦАКАНИЯ В СМЕТКИТЕ И РАЗНИ УСЛУГИ,ГИ ИМА В ЦЯЛ СВЯТ.........АМА ГАНЬО ТАМ СИ ТРАЕ.......НО НАЛИ Е БЪЛГАРСКО,ДАЙ ДА ПЛЮЕМ......

    Коментиран от #61

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Да кажа

    3 0 Отговор
    Останах учуден но после ми обасниха защо когато си поръчаш да кажем кафе във Италия има поне 3 цени кафе на бара 1 Евро кафе във пластмасова чаша 1 Евро но сенш ли на маса е повече а отвън в градината де се и пуши още по скъпо заради сервитьор така е от това зима заплата
  • 59 True

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "Хайнщайн":

    Научихме се да не предплащаме никога с карта а да отиваме на място и да даваме пари само след като сме видяли апартамента или къщата която няемаме. Никога не плащаме за оликлузив също докато не видим как се готви и какви продукти се употребяват. Ако не ни допада се храним навън по разни ресторанти и въпреки, че е по - скъпо сме доволни. В България ходим само на познати места където ни предлагат добро качество на всички услуги и така вече нямаме проблеми а само приятни изживявания и спомени. Навън бяхме веднъж в Румъния и Хърватия където останахме доволни от всичко.

    Коментиран от #62

  • 60 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Xa xa xa":

    ХА-ХА.....ДОБРЕ ГО КАЗА.......
  • 61 ГОСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "ЕВАЛА":

    И ВЕЛИНГРАД Е СЪЩАТА ПОМИЯ.......НИКОГА ПОВЕЧЕ В ПРЕХВАЛЕНИЯ ,ИЗМИСЛЕН ,,СПА ЦЕНТЪР,, НА БАЛКАНИТЕ.......
  • 62 THE TRUTH IS OUT THERE

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "True":

    ТОЧНО.......БРАВО ЗА КОМЕНТАРА+++++++
  • 63 Lonecheer

    10 1 Отговор
    Хората заделят с много труд и мъка всяка година по 1200 - 1500 лева за да отидат някъде на море. Такова е лицето на масовия български турист и когато някой калтак иска да ги граби и лъже трябва да е наясно, че това няма как да стане повече от един път. На следващата година измаменият няма да дойде да ви остави парите си пак. Той ще потърси нова дестинация а освен това ще ви направи анти реклама където може. Затова това лято на Поморие нямаше никой защото си изгониха сами клиентите с лъжи и скрити такси.

    Коментиран от #65

  • 64 Глей ти

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Очевадно не си ходил много по света. Благодарение на подобно мислене като твоето, хотелиери, кръчмари и таксиджии, системно прогонвате туристите вече години наред. Разбира се, бездействието на държавата също ви помага. Съсипахте цял отрасъл от икономиката с некадърност и алчност, каквато не може да си представи човек.
  • 65 ГОСТЕВ

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "Lonecheer":

    АРЕ БЕГАЙ ОТ ТУКА...ЛЪЖЛЬО.........ТОЧНО ПЪК В ПОМОРИЕ БЕШЕ ПЪЛНО ТОВА ЛЯТО,ОЩЕ ОТ15 ЮНИ..........И ВСЯКА ВТОРА КОЛА БЕШЕ СЪС СОФИЙСКА И ПЛОВДИВСКА РЕГИСТРАЦИЯ,БЕЗ ДА БРОИМ ЧУЖДЕНЦИТЕ,А В КВАЛИТЕТНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ МЯСТО,АКО НЯМАШ РЕЗЕРВАЦИЯ........
  • 66 Марио Кроненберг

    4 0 Отговор
    Според мен трябва да има такса "Тормоз на клиента" и сметката да се намали автоматично с 50%!!! 😠
  • 67 То теоя

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Жеката":

    То твоя дядо хубаво- ама ти какво направи, освен да си чешеш пръстите тук
  • 68 Владислава

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Boksa":

    Не трябва да се ходи на почивка на нашето черноморие
  • 69 Протест

    1 0 Отговор
    Повечето българи започнаха тих протест, срещу престъпниците по черноморието, като спряха да го посещават, и да им пълнят банковите сметки. Включете се и вие, не позволявайте да ви ограбват. Явно е че тези индивиди несъзнателно прогонват туристите от алчност, и се тласкат към самофалита, нека им помогнем.
  • 70 Хотелиера

    0 2 Отговор
    От нашето море по хубаво няма за тези цени,само ривете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове