25 Август, 2019 17:38 5 980 20

Жестока гавра разкара екипи на Спешна помощ и полицията

  • 112-
  • спешна помощ

Любопитното е, че номерът, от който са постъпили сигналите не е на български оператор, а е от чужбина

Жестока гавра разкара екипи на Спешна помощ и полицията - 1
Снимка: БГНЕС

Екипи на Спешна помощ и полицията бяха изпратени за зелен хайвер. Случката се разиграла в четвъртък, след като на телефон 112 е получено обаждане за тежка катастрофа, пише "Телеграф".

Диспечерите на ЦСМП - София поели сигнала за самокатастрофирал автомобил, обърнат по таван преди табелата за Пасарел. Съобщено е, че в него имало две деца и двама възрастни.

"В координационната централа адресът постъпва в 15:31 часа. В рамките на час за същото пътно-транспортно произшествие получаваме общо 8 сигнала. В единия от тях се казва, че обаждащият се наблюдава от разстояние и предполага, че в колата са 3-4 души. Съобщава, че има и починал. При следващото позвъняване се твърди "има още пострадали хора", разказва говорителят на Спешна помощ Катя Сунгурларска.

Любопитното е, че номерът, от който са постъпили сигналите не е на български оператор, а е от чужбина. Още в първата минута от централата на Спешна помощ тръгва линейка. Междувременно диспечерите отклоняват и втори екип, който е реанимационен.

"Той се пренасочва към катастрофата, въпреки че е бил изпратен при пациент, за когото се предполага, че е с белодробна тромбемболия, което е животозастрашаващо състояние", обяснява Сунгарска. Според данните от джипиесите спешните коли са вдигнали до 140 км/ч на Цариградско шосе. Когато екипите стигат до Панчарево виждат, че полицейски автомобили са отцепил и движението, за да осигурят коридор.

Така освен двете линейки и няколко патрулки били ангажирани с катастрофата. Екипите стигнали чак до стената на язовира, но нямало и следа от инцидент. Докато линейките обикаляли, диспечерите опитали да се свържат с телефонния номер, от който били постъпили обажданията. Той обаче вече бил изключен. За този фалшив сигнал медици изгубили повече от час и половина.

"През това време имахме обаждания за инфаркти, инсулти, пострадали деца, истински катастрофи. Невероятно безотговорно е, защото някой можеше да изгуби живота си", категорична Сунгарска. Всяка година над 2000 сигнала изпращат линейките за зелен хайвер. Някои пък откровено се гаврят с екипите. Само преди дни 65-годишен мъж се обадил за линейка, след като бил наплют и одраскан от съседката си, била счупила и очилата му.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    61 2 Отговор
    Наглостта и простотията човешка нямат граници! После, защо сме чакали спешен екип( независимо от коя служба). Който го хванат– в затвора! Да го третират като животозастрашаващо деяние, и никакви глоби, пробации и условни присъди.
  • 2 гост

    32 3 Отговор
    Карах линейка и ....тъмносините си правеха такива номера.Но за чия сметка ?
  • 3 А БЕ

    29 13 Отговор
    МАЛОУМЕН НАРОД , ИЗВЪН ЗЕМНИ ДА ДОВЕДЕМ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ ПАК НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ!
  • 4 Пламен

    16 0 Отговор
    Не е любопитно,че номера е на чужд оператор.Два/2/милиона българи ползват номера на чужди оператори.Автора на луд ли се прави?
  • 5 Абее

    23 4 Отговор
    Нали сме в ЕС? Да проследят номера и да издадат заповед за задържане, а после 10 000 лева глоба или затвор от 1 година, а ако са непълнолетни общественополезен труд. Дори хора, които се обаждат за глупости трябва да плащат по 50-100 лева глоби за занимаване на екипите
  • 6 Мишо

    23 0 Отговор
    За всички онези,които си правят такива шеги,трябва да е ясно едно-бумеранга се връща,и ще им се случи случка,еквивалентна на страданията на всеки който е потърпевш от идиотщината им!

    Коментиран от #15

  • 7 Пипи

    12 1 Отговор
    Във века на технологии не можем да открием кой е застрашил живота на хора нуждаещи се от мед помощ .Не можем да открием престъпника!? Номера е чужд!?
    По- скоро не желаем. Относно Пасарел и жителите му обаче думите са безсилни. Там невръстните започват да пият още щом се събудят. Всички там са над закона. След 22 часа в Центъра е страшно. Шума от " заведенията" е безумен. Стари трошки се форсират на централния уж площад. Всичко се прави със знанието и на кмет и на полиция. Никой не проверява след 22 ч какво се случва в това село. Впиянчените и дрогирани невръстни и възрастни се бият ,реват ,крещят. Момичетата не знаят с колко момчета са били и после естествено трябва ин витро. Потърпевшите не се оплакват защото ще ги пребият. Всички крадат .Возят се без билет в автобус 3 . Безмилостно изсичат горите около селото за отопление. Крадат и от енергото и В и К.Надеждата е в това тези села да са малко.

    Коментиран от #11

  • 8 pepe le pew

    4 3 Отговор
    Като направят бързата помощ по 500 лв. на повикване, тогава и линейките ще се окажат в повече.
  • 9 Бър

    2 4 Отговор
    Сталин ше оправи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мишо

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пипи":

    Мадам,страшни са за съжаление нещата,които тук описваш.За съжаление са реалност.Но всичко това е част от план,който Алън Фостър Дълес написа за нашите народи,още през далечната 1952год...."и всичко онова което посеем ще разцъфне със своите кичести цветове"Ето ги кичестите цветове и моралната разруха.
  • 12 БНСРП

    10 0 Отговор
    Това е тероризъм и трябва да се съдят за тероризъм извършителите на деянието друго решение няма. Могат да ги хванат с европейска заповед или с червена бюлетина на интерпол. И трябва както в щатите съдят те по законите на САЩ и по Законите на Щата и ти дават го голямата присъда независимо коя е. И тук трябва да стане така ако заловя извършител от дадена страна независимо от ЕС ли е и ли не.Ако в неговата страна присъдата за тероризъм е по голяма от нашата съответно даваме присъдата на неговата страна. И съответно я излежава тук.
  • 13 бял

    6 1 Отговор
    Е това е тероризъм,герберски пачи ,а не некви нап данни,що сега не си развихрите и.т. гениите да разберат кой стои зад гаврата, а не да ни пробутвате лакърдии как сте пипнаи големия хакер за пред Европа.
  • 14 град козлодуй

    5 0 Отговор
    ако хванат кой е в затвора ако е сихо в психиатрия но ако е циганин тях политиците ги пази
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    ГОСПОДИН МИШО ПРАВ СИ ИМА БУМЕРАНГ ВСИЧКО СЕ ВРЬЩА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ша фанат на

    1 1 Отговор
    Грую Ую
  • 18 koki

    2 1 Отговор
    С едно прочитане.Фалшива статия!!!Катя Сунгурларска и след 2-3 реда Сунгурска
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 незнайко

    1 1 Отговор
    При инциденти с превозни средства КАТ са по бързи и могат да комуникират със спешна помощ ако няма нужда както е в случая !!! Защо не са спряли линейките като са разбрали, че е БЛЪФ ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове