2 Септември, 2019 16:15 23 579 31

Осъдиха служителка на КАТ, търгувала с "щастливи номера"

  • служителка-
  • кат-
  • глоба

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград

Осъдиха служителка на КАТ, търгувала с "щастливи номера" - 1
Снимка: БГНЕС

Осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок служителка на „Пътна полиция” – Благоевград. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си. Това съобщиха от Окръжния съд в областния център.

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба. В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса. Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си.

Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР - Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева. Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материално отговорна или отчетническа длъжност в следващите три години. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербестан

    90 20 Отговор
    Селяни с претенции и боКоизбрани мрат да карат с такива номера с "имунитет" !

    Коментиран от #29, #31

  • 2 Иян

    53 5 Отговор
    Ама защо не са я наградили?Жената помагала на хората да се чувстват щастливи,номерирано велики и важни.Ами всички казват,че завиждаме.А тази служителка не е страдала от такава емоция.Аааа.Не така!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 зики

    47 2 Отговор
    да се погледне 33333 ките с софийска регистрация от всички серии са един и същи господин от извесна ПАРТИЯ
  • 5 това е ясно

    37 13 Отговор
    бокова крадлива кокошка......
  • 6 999999

    33 3 Отговор
    Отговорът, написан върху подбраните номера отговаря на един единствен въпрос: Знаете ли кой съм аз, а? Освен ти самите, всички ние останалите прекрасно знаем отговора на този въпрос и то благодарение на написаното върху подбраните номера. Сещате се какъв е отговора.
  • 7 бсп

    31 27 Отговор
    Бесепедер@стка му работа!!!!Назначили го бабето на хубав пост а то краде ли, краде!Ами така ги научват от бесепедер@стката парти!!!Това са бекапедер@стите избраници селяндурници бекапе-бесепедер@стин!Ади пак бсп, бсп, бсп, сдс97/дбс!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пълни ама пълни

    22 13 Отговор

    До коментар #7 от "бсп":

    Глупости! Едно време тези служби - МНО, МВР, КАТ-МАТ, пожарна /нямам предвид само Бойко/ ги населяваха само БКП. Сега същите тези станаха ГЕРБ-аджии. Не харесват Бойко, но ако не са за него си отиват. Тази лелка отдавна си е хвърлила членската книжка и сега гласува за ББ. Е, отсега нататък няма.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Jeep

    52 4 Отговор
    Колкото е по-труден за запомняне номера, толкова по-добре. Като видя някой 20 годишен кошник със "щастлив" номер и ме напушва смях.

    Коментиран от #12, #28

  • 11 бсп

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Пълни ама пълни":

    И така да е............и.........!?!?!
  • 12 Отново изумен

    36 2 Отговор

    До коментар #10 от "Jeep":

    Ако е нова колата, по-различно ли е?Или изглежда гъзарски?.....Това с еднаквите цифри е типична българска селения.Непреходна.Преди 89-та беше така и сигурно и през 2889г. също ще така.Толкова е разпространено, че тази леля и пари направила.Сещай се колко селяци има и за колко от случаите е доказана вината й.Същото е и с телефонните номера

    Коментиран от #23

  • 13 Да да

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пълни ама пълни":

    И как разбират за кого е гласувала? Да не прави снимка на бюлетината? Комунистка била, пък станала за Бойко! Да не е назначена от Кюстендил?
  • 14 Бате Бойко

    18 1 Отговор
    КОрим се с корупцията по високите етажи!Хау!
  • 15 взвз

    42 0 Отговор
    Абе осъдили :)... Знам как е в КАТ. Онея ходят направо на гишете дето се получават готовите талони... Предреждат всички и бутат листчета с данни. Вътре лелите и там ората дето вършат работата предвижват нещата по веригата и им носят след 20мин готовите документи!
    И това за 50-100 кина предполагам. А балъчетата си теглят номера и чакат лелите да свършат работа на батковците и после да дойде техния ред! Припадат хора по опашките щот нема достатъчно места за чакащите - няма клима и тн! Ужас корупция на ниско ниво в КАТ - па осъдили някъв бушон дето не играе партийно с каките там!
    Требе да се смени коренно системата за регистрация на МПС - ся е пълна отврат и корумпирана от всякъде на всички нива!

    Коментиран от #27

  • 16 иванов

    28 0 Отговор
    варна от години си има ме контингент за услуги по бързата процедура ако нетисе чака плащташ и много бързо става
  • 17 Гнида

    18 10 Отговор
    Тая мърла дори не е изгонена от гнилата държавна структура КАТ , а е само порицана ? Гробари гнусни , такива крадци и метаджии ТОДОР ЖИВКОВ ГИ ВКАРВАШЕ В ПАНДИЗА ! Никога тъпият ви лидер няма да е равностоен с Тато !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой от тълпата

    26 0 Отговор
    Като не дели с началството ще я осъдят
  • 20 Чифут

    35 0 Отговор
    ГолЯм престъпник е тая лелка.
    А за фалшивите свидетелства за управление на МПС, осъдени има ли, че нещо ми се губи?
  • 21 qwerty

    10 0 Отговор
    все едни никой в МВР не знае, че едно хора (момчета и момичета) всеки ден са в КАТ и срещу 50 -100 лв. ти носят готовите документи в кафето.
    или не е ясно как се получават "щастливите номера".
    В случая не били платени държавните такси, ами то като погледнеш сами я списък с номерата за избор или с поредните номера в КАТ и някак си се набива на очи, че баш "щастливите" ги няма и трябва да "разпиташ" допълнително как стоят нещата.
    Добре че никой не ги знае тия неща и няма как МВР да разберат за същото.

    Коментиран от #26

  • 22 КОН

    4 5 Отговор
    ДА ЩЕ КРАДЕ ДЪРЖАВАТА И АС ДА СЪМ И АС ЩЕ КРАМ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТАКА СЕ ПРАВИ САМО КРАЖБИ
  • 23 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Отново изумен":

    Селения е масло и не е българско
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Навсякаде май е така

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "qwerty":

    В Разград си има часове по график когато регистрацията от "фирми" е с предимство. Идват едни и същи хора и регистрират по няколко автомобила на идване на гишето. Един от "фирма" регистрира около 10 леки автомобила докато чаках на опашката. Дори и да са автокъщи регистриращи на името на клиента не би трябвало да са с предимство за "фирми"', но не им правят проблем, сигурно си плащат където трябва.
  • 27 Ники

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "взвз":

    Почти си прав ... някой неща са така .. и по принцип се смята за нормално .. когато си редовен клиент .. така да се каже и регистрираш много коли .. някак си да минаваш по лесно .. тука са си направо така наречените почерпки ... относно номерата ... по принцип в София .. не си експериментират с това , защото има държавна такса а тя не е много голяма .. и хората могат да си я позволят .. пък и има много желаещи ... В малките населени места е по вероятно за такава толкова дребна .. измама .. лелката дава инфо на желаещи предварително .. и като дойде номера оп човекът е там и по случайност е на него точно .. и и дава некви къси .. и айде ...
  • 28 perfect symetry

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Jeep":

    Да разбирам ли че правиш на пътя неща с които не искаш да те помнят? Освен това защо на всички ви е толкова трудно да приемете, че има хора на които еднаквите (или добре подредени цифри формиращи интересно число) просто им харесват. Тук се сещам за адската пародия на собственика на Широн-а, който го е оставил с разбъркан номер - един вид "не бе, мен въобще не ме кефи да ме забелязват". Кола от такъв клас без строго персонализирана регистрационна табела лично за мен е пародия.
  • 29 простотията край няма

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гербестан":

    Може и да си прав като ги наричаш селяни с претенции,но какво общо имат ,,Герб И боКо,,?
    Търговията с тия номера е много отдавна,питай някой от КАТ преди да лаеш като злобно куче-не е красиво,че и 80 други са те харесали/те дали са от градовете/.
  • 30 незнайко

    2 3 Отговор
    Някой който не се е сдобил с номер по този начин е ПОВДИГНАЛ обвинението !!! Той е знаел за начина, но не го е огряло !!! На практика това е недоказуемо обвинение !!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове