6 Юни, 2012 17:14 890 0

Свиленградчани получават над 20 000 лв за градинки

  • свиленград-
  • договори-
  • граждани-
  • градинки

26 проекта на обща стойност 20 752 лева бяха одобрени за финансиране по Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти – общинска собственост. Те са подготвени от  физически лица и общи събрания по етажна собственост в жилищните блокове на жители на Свиленград и селата Капитан Андреево и Младиново.  Финансирането по отделните разработки е до 5 000 лева. От тях 75%  осигурява общината под формата на строителни материали, а 25% е участието на  гражданите с труд и техника. Допуснати  са дейности, за които не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, съгласно ЗУТ – благоустрояване на предблокови и междублокови пространства, прилежащи тротоарни площи и градинки.
На церемония в малката зала на Общинска администрация бяха подписани споразуменията между гражданите и общината. Новите договори връчи заместник-кметът Мария Костадинова. Тя благодари на хората за активността и приноса им в благоустрояването на общината и отговори на въпросите на присъстващите относно раздаването на строителните материали от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”.
През  2010 година, когато общината за първи път въведе в действие програмата, са оползотворени 19 165 лева за общо 19 проекта. През миналата 2011 година с 33 942 лева са  финансирани 38 проекта на граждани.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА