Last news in Fakti

6 Септември, 2019 08:35 6 988 91

Нов скандал с чужди туристи в Несебър

  • несебър-
  • тоалетна-
  • туристи

Случката се разиграла в заведение

Нов скандал с чужди туристи по българското Черноморие. Собственик на заведение в стария Несебър наруга жена и я изгони от заведението си. Причината е, че отказала да плати 1 лев за ползването на тоалетната. Случката била заснета, а кадрите - разпространени в социалните мрежи.

Кадрите са заснети в едно от реномираните заведения в Стария Несебър. Туристите не платили такса за тоалетната, разказва пред Нова ТВ Юливие, която се грижи за чистотата на санитарните възли.

„Дойдоха и им казах, че се мотаят в ресторанта. Не бяха седнали, нито поръчали. Уведомих, че ако седнат като клиенти и си поръчат, тогава тоалетната ще бъде безплатна. Едната туристка ме изблъска. Влязоха в тоалетната и ми се изсмяха”, разказа Юлвие Юмерова.

Сменили няколко пъти масите, на които сядали, но така и не поръчали нищо. „Затвориха менютата и тръгнаха. Аз ги спрях и им казах, че ми дължат 2 лева за тоалетна, защото не бяха клиенти на заведението. Пак бях изблъскана и ми отказаха да платят”, добави Юмерова.

Тогава се намесил наемателят на заведението. „Тази жена е бутана всяко лято, блъскана е като говедо. Човек какви нерви трябва да има? Ако това е нивото на туризма, моите уважения, мерси за такива туристи”, коментира наемателят на заведението Борислав Борисов.

На въпрос дали отчита като грешка това, че е напсувал туриските Борислав отговаря така: „Не го отчитам, а тяхна грешка е, че се подиграват с нас и това е от години.

От Комисията за защита на потребителите обясниха, че нямат получен сигнал и не могат да вземат страна в конфликта.

Това е поредният инцидент с чужди туристи, който става публичен чрез социалните мрежи. В началото на сезона, арестуваха управител на хотел в „Слънчев бряг” заради агресия към израелски туристи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    67 63 Отговор
    За това малкото останали руски туристи, и тее отидат в Турция на почивка, защото виждат, че от България чеб за зеле не става. Турция очаква 6-7 милиона само руски туристи, колкото населението на България.

    Коментиран от #5, #10, #19, #43, #68, #73, #80

  • 2 dfdg

    33 29 Отговор
    Пикнята нали е безплатна??? Е защо тогава да се плаща за вход?
  • 3 Behemoth

    93 9 Отговор
    Е ,че какви туристи очаквате... естествено отпадъците ще идват в тиквения бостан ...английския социал идва да разпуска от стреса...

    Коментиран от #38

  • 4 ХРИСИ

    72 13 Отговор
    В Япония на улицата има безброй безплатни тоалетни, чисти и ухаещи, но всеки ползващ измива след себе си с препарат !!! Нашето Черноморие не е привлекателен курорт с подобни случки , а наемателите на заведения са от селянин нагоре...груби и прости !!!

    Коментиран от #9

  • 5 Леко да не

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    скъсаш чорапогащника комшо!

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Приятел

    48 2 Отговор
    Дали ще е платена или не е политика на заведението.В Германия по аутобана има платени и неплатени-избираш.А като не му се занимава с кретени да си монтира апарат с монети,като не плащаш,не влизаш и толкова.Няма да има личен контакт с профани и готово.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анти милиционер

    40 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Това не са туристи, а ТОРИСТИ. Чисти им ти фекалиите безплатно, докато се правят, че чоръчват и са клиенти на заведението.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Миризлив пор

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "Анти милиционер":

    Няма нормален уважаващ себе си човек, който знае цената на парите и на услугите да се съгласи да им е клиент повярвай ми.
  • 12 Ердоган

    26 21 Отговор

    До коментар #10 от "Анти милиционер":

    Еми радвайте се на празните ви курорти тогава, ревете, че няма никой. Докато Турция посреща руски туристи, колкото населението на България, и си развиват туризма на световно ниво, който не е ходил там, той не знае.

    Коментиран от #24, #64, #84

  • 13 Приятел

    42 5 Отговор
    Така е,когато работиш с хора,има всякакви.Но пък и той е реагирал като простак.Така е като се занимават с туризъм хора,които не разбират.Не вярвам да му е проблем 2та лева.Помолваш ги да напуснат и толкова.2 лева човек...утрепай ги за 2 лева.На Несебър са супер селтаци,полудели са за пари.

    Коментиран от #21

  • 14 Ventura

    25 22 Отговор
    Прав е наемателя, това не е общественна тоалетна, и за това се плаща.
  • 15 дядо Йоцо гледа

    44 1 Отговор
    Почти всичките ни общини се превърнаха в някакви изнудвачи над хората. Всички тоалетни - платени, всички места за паркиране - платени, всяка административна услуга - платена. Някакви назначени търтеи трупат печалби на наш гръб. Нали Общината е призвана да работи за хората, които живеят в нея, не да ги изнудва и скубе? Данъците, които плащаме са за това!

    Коментиран от #49

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 смешно

    26 3 Отговор
    Къв туризъм у нас има, с такива селяндури ресторантьори искат само английски пияници за да им пробутат складираното менте пиячка !!!!!
  • 18 гост

    5 8 Отговор
    Ако са си платили,дали Юмерова след това бърше и подсушава дебелото черво?

    Коментиран от #41

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Омбре

    26 8 Отговор
    Който си мисли,че наемателят на кръчмата е прав,да отиде в Турция да види как се прави туризъм.С военни учения по плажа и ругаене туризъм не се прави.

    Коментиран от #36

  • 21 Анти милиционер

    12 17 Отговор

    До коментар #13 от "Приятел":

    Руснаците са селтаци, че не си плащат. Егати "туриста" дето ака ама да е безплатно

    Коментиран от #27

  • 22 Анти милиционер

    11 15 Отговор
    В Рушия така ли ака, без да плаща по частни ресторанти? Какъв срам е тази нагла и самозабравила се пръдла.... Такива са и повечето милиционери. Бедни, но нахакани.
  • 23 Един чорапогащник е 2лв

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Леко да не":

    Като го скъсам ще и подаря нови 5 на неблаговерната ти ;)
  • 24 Анти милиционер

    14 15 Отговор

    До коментар #12 от "Ердоган":

    Лошо са я научили в Турция, че може да се прави на клиент, да играе абсурден и срамен театър и да ака безплатно. Да ходи такива измет в Турция. Айде холан... Има и Нигерия и Индия за такива.

    Коментиран от #25

  • 25 Защо да ходи в Нигерия или Индия

    8 7 Отговор

    До коментар #24 от "Анти милиционер":

    Като в България получава същото?
  • 26 Алфа Вълкът

    8 11 Отговор
    Имат държава колкото Южна Америка и я превърнаха в кенеф, да си стоят в него!
  • 27 Приятел

    10 8 Отговор

    До коментар #21 от "Анти милиционер":

    Изпитал съм го на свой гръб,знам.И по-точно рускините,само на герунтия функционират.Вероятно в Рус така си решават проблемите,на герунтия.Или по-скоро се чувстват превъзхождащи,тук трябва да се произнесе някой експерт психолог.Сблъсък на култури,така става.Но пък ПЪРВО правило в туризма е "НЕ СПОРИ С КЛИЕНТИ",а че този несебърски нерез не го знае,то да си смени попрището.
  • 28 гост

    17 0 Отговор
    Каквито хотелиерите и ресторантьорите, такива и туристите. Нещо учудващо!? Крайно време е, бизнеса да се вземе от мутрите, ММА-ците, каратистите, самбистите, биячите и всякаква подобна паплач, добрала се до него само чрез сила и да се даде на хора, които знаят, могат и искат. Крайно време е българските курорти да привлекат по-отбрани и заможни туристи, а не на социално слабата и пиянска измет на Европа и Русия.
  • 29 Приятел

    24 5 Отговор
    Абе тия по морето са толкова дребни души,мн добре ги знам.Тва Несебър,Созопол,местните са тотално загубили човещина в себе си.Нали ги знам ,те са роднини и не си говорят,хапят се само за пари,за имоти.Изпращели са централно.

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 9857

    8 8 Отговор
    Расов простак!
    Калсически булгаристанец!!!
  • 32 Кой68

    12 0 Отговор
    Качествения турист избяга от България?Идват само комплексирани и нискоинтелигентни...То като погледнеш и качество на обслужването?!
  • 33 Майстор Манол

    16 9 Отговор
    Браво. Не може всеки тарикат от улицата(ако ще и да е чужденец), да влиза в ЗАВЕДЕНИЕ само за тоалетната. Това не е градска тоалетна.

    Коментиран от #37

  • 34 гост

    22 9 Отговор
    Тази година бях в Несебър на почивка и трябва да ви кажа ,че отношението в заведенията в стария град е под всякаква критика , няколко пъти се опитаха да ме излъжат в сметката като я бяха надписали . В други пък не ти връщат рестото , което в единия случай беше 15лв сметката ми беше 33лв дадох им 50лв и му казвам да ги закръгли на 35лв , боклука се прави на луд половин час докато не се скарах с тях. Силно ме съмнява ,че руските туристи са правели проблеми , поне моето впечатление от тях е ,че са много културни като нация и лично аз не съм видял никъде да правят проблеми.
  • 35 ГОСТ

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "Приятел":

    АЙДЕ....АЙДЕ..... НЕ СЛАГАЙ ВСИЧКИ, ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ...НЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА.....БОКЛУЦИ ИМА НАСЯКЪДЕ.....ПО ТВОЯТА ЛОГИКА,АЗ ТВЪРДЯ,ЧЕ ПО-ГОЛЕМИ Л******А ОТ МАЙНИТЕ ( ПЛОВДИВЧАНИ) И ШОПИТЕ НЯМА.......ТАКА,ЧЕ ДАЙ ГО ПО-СПОКОЙНО....ЗА МАЙНИТЕ КИТОДАР В ЮТУБ ГО КАЗВА ТОЧНО....1 КЪМ 1......

    Коментиран от #66

  • 36 Фоти

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "Омбре":

    Мисля, че жената и управителя са пфаси. Поставена е табелка с цена 1 лев. Тези клиенти дори не са гости на. Хотела и не консумират нищо, кому се сърдят? Това не е рекет такса, а ресторантьорска политика на хотела. Вероятноако бяха клиенти на заведението, нямаше жената да иска да платят тоалетна такса. Те са сменяли маси, лиготят се, не пофъчват, лигава работа. Не зная в Турция как е, но вероятно и там не харесват такива клиенти.
  • 37 гост

    11 8 Отговор

    До коментар #33 от "Майстор Манол":

    Може да не е градска тоалетна но има граница между човещина която е не позната на българина, и селяния и тарикатлък който са присъщи за българина. Ако няма градска тоалетна , каквато действително няма в стария град на Несебър , ако нямаш пари или дребни какво не може да ползваш тоалетна на заведението защото е частна и собственика и е дебил и олигофрен лишен от всякакви човешки чувства. Няма по проста и долна нация от българите.

    Коментиран от #40, #46, #58

  • 38 Бай Яни

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Точно пък тези двете бяха Рускини. И навсякъде по света тоалетните се заплащат, освен ако си гост на дадено заведение то било или ресторант. В Турция да не си мислите че не е безплатно. В Гърция тез примати що не правят маимунджълъци. 🤔😁. Лирата достигна 30 стотинки а цените двойни спрямо юни.

    Коментиран от #62

  • 39 Руско 💩

    5 6 Отговор
    НИЕ ТРАБВА ОСТАВА 💩 НАВСЯКЪДЕ, ВСЕ ПАК НИЕ НАЦИЯ 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩∞

    Коментиран от #42

  • 40 Фоги

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    „Дойдоха и им казах, че се мотаят в ресторанта. Не бяха седнали, нито поръчали. Уведомих, че ако седнат като клиенти и си поръчат, тогава тоалетната ще бъде безплатна. Едната туристка ме изблъска. Влязоха в тоалетната и ми се изсмяха”, разказа Юлвие Юмерова.....
    Чети| Пожелавам ти все такива като тия клиенти, че да проумеещ що за вандали са. Не говори за нации. Навред има плява. Тези туристи може да не оа и от тук.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Санитар от Карлуково

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    При нас имаме Наполеон, Цезар, Сталин... Само ердоган нямаме, ама ще ти запазя едно място.
  • 44 Шаран БГ

    4 3 Отговор
    В Европа не знам къде на друго място се плаща за тоалетна. Тя България ,че не е в Европа ....е ясно В ЕС може да е и географите могат също така да я спрягат, че е в Европа, ама......не е !! Къде в една Унгария , или Чехия можете да видите в и извън населено място толкова отпадъци, смет, боклук, -- колкото у нас, където и да е , в което искате селище. И ....моля.... като го арестуваха този управител на хотел в "Слънчака"..... и т.н., какво му направиха ? Седнаха му в скута Много сте бързи в сензациите за противообществени деяния ! Къде , коя медия оповестява санкцията на властта и нейното изпълнение ? Това "оповестяване" като го няма, не бълвайте "страхотни, ужасни и зверски" новини ! Хората навикнаха и не четат- безсмислено е !!!
  • 45 Аз пък си пикам е серем у морето

    4 5 Отговор
    Голем кеф е и да те люшкат вълничките насам натам и си сереш насред природата имаш и изглед 😂😂😂
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Bulgaria

    11 6 Отговор
    Не бих ударил никого само защото не си е плтил кенефа.Замислете се колко хора през сезона ще откажата да платят за тоалетна?Излишен грозен скндал за 1-2лв.Кой го ката тоя да прави бизнес тма като знае,че са предимно чужденци.Дъртата канаафаджийка не е ли майка и не е ли човешко да ти се ходи до WC.Боклуци са те,не чужденците.И мен ме дразни да ми искат 1лв в заведенията при положение,че им паравиме оборот.тоест за тях ние сме отрепки и ще плащме за всичко къде е уважението към клиента и човека?!ДА си оставят адреса ния печелбари да им изпрая 20лв и другият сезон когато стане такъв проблем да имат резерва да пустан 10 човека до кенефа без скандали!

    Коментиран от #50

  • 48 6622

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "4688":

    "Ресторантьорът" е назначил на минимално заплащане служител, да почиства. Какво значение има дали ще почисти след един, пет десет? Ще му се изхаби четката ли?

    Да, има кофти клиенти, некултурни, но все пак и те имат пари. Ами не може ли да се сети, че ако се държи любезно с тях, ще разкажат на всичките си приятели за това? И обратно - като блъска, псува, гони, крещи - ще бъде сниман и разпространен в социалните мрежи.

    После никой няма да се интересува дали е бил прав. Същото беше и с несебърското управителче, блъскащо клиентите си...

    Не искам държавата да плаща с бюджетни пари реклама на туризма. С моите пари да водят туристи на тези орангутани за да ги ошушкат, опсуват, оплюят и да после да ни разнасят в мрежата.

    И големите хотелиери и босове - кога ще им светне, че бизнесът им е общ с този простак?

    Коментиран от #54

  • 49 Джентълменът русофил

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "дядо Йоцо гледа":

    Трябва да призная, че съм изключително солидарен с мнението Ви. В Англия човек не плаща за никакви административни услуги. Да, тоалетните са платени, но са по 20 p, което би се равнявало на 2 или 3 стотинки за тоалетна според българският стандарт. Какво е това 1 лев за тоалетна, това ресторантьор ли е или рекетьор? Паркираш в средно голям бг град пред хранителен магазин за да си напазаруваш хранителни продукти и то не в центъра и хоп скоба на колата, че било зона някаква си. Ама най-смешното е че и да не са ти сложили скобата пак си плащаш и те маркират все едно са ти я сложили. В Англия, ако се върнеш преди полицая да ти е написал глобата, просто се извиняваш и си тръгваш и няма никакви проблеми, няма глоба. Това тук е някакъв див балкански капитализъм и криво разбрана демокрация.
  • 50 Джентълменът русофил

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "Bulgaria":

    Браво. Къде е човещината в тази малоумна ситуация.
  • 51 Джентълменът русофил

    6 4 Отговор
    Все едно на Запад, като ползваш тоалетна в заведение или магазин и не си клиент и да ти поискат пари или касова бележка.... Невъзможно.

    Коментиран от #65

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 4986

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "6622":

    Май не си разбрал.Да преговориме.На ден 10 човека Х 30 дни=300 на месец - безплатно.Кой ще им плати консумативите?Вода,сапун,тоалетна хартия,ароматизатори.За 20 човека на ден Х 30 дни= 600 на месец.Ама искат,да е БЕЗПЛАТНО. Има ли нещо,да не ти е ясно?

    Коментиран от #56

  • 55 гост

    6 3 Отговор
    на такива кат тоя им казват ,,печалбари,,тръгнал да печели от човещинката на хората и се прай на мутра пред жена хахахахахахх
  • 56 3533

    1 5 Отговор

    До коментар #54 от "4986":

    Жената е влязла да си измие ръцете, не да ползва тоалетна.
  • 57 6622

    5 2 Отговор
    Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, обясни, че щом таксата „зареждане на телефон” е предварително обявена, тя е законна.

    Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна обаче е незаконно, а заведението, което го е направило, ще плати глоба.

    "Още вчера сме направили проверка, ще наложим санкции. Минимум 1 000 лева ще е тя за това, че тоалетната не може да се ползва от клиентите безплатно", заяви Маргаритов пред Нова тв.
  • 58 Джентълменът русофил

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Нека не се обиждаме, особено на този ден, все пак всички сме българи. Конкретно за поста ви, ще добавя, че в Свети Влас никъде няма кошче за отпадъци по улиците. Това не е срамно, това не е позорно, това е просто неприемливо. Не знам кой е кме на Свети Влас и от коя партия е, но за мен трябва да си ходи или да започне лично да събира хартийките по улиците. Искат да са курорт, да скубят туристите, а не искат да плащат за сметосъбиране. Ама къде дават така?
  • 59 Морски

    6 5 Отговор
    Тези туристи руски се държат ОТВРАТИТЕЛНО и в магазините и в заведенията, не всички но повечето по добре да ги няма, крадат от магазините обиждат персонал , заяждат се , пререждат клиенти , и се държат така сякаш всички са по низши от тях, и трябва да им правят път ! ПО ДОБРЕ ТАКИВА БОКЛУЦИ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ЗАСЛУЖЕНОТО И ДА ГИ НЯМА!

    Коментиран от #79

  • 60 Алфа Вълкът

    3 3 Отговор
    ОХООООООООООО, КОЙ СЕ ИЗДАДЕ, ЧЕ БАЧКА В АНГЛИЯ. Е, ТОГАВА ОТДЕ ТАЯ НАГЛОСТ ДА ПЛЮЕТЕ АНГЛЯ И ФА ВЪЗХВАЛЯВАТЕ РУСИЯ И ДА ТЕ СВЕТНА, ЧЕ СЕГА 20 ПЕНСА СА 41-42 СТОТИНКИ. А ПРЕДИ ДА ПАДНЕ ЛИРАТА СА БИЛИ КЪМ 55СТ!

    Коментиран от #61

  • 61 Джентълменът русофил

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Алфа Вълкът":

    Хаха ти сигурно си последният, който е разбрал, че живея и работя в Англия и то от много години. Плюя само по нещата, които не ми харесват, иначе като цяло си обичам Англия. Нищо в живота не е черно или бяло приятелю, има и много други нюанси.
    Поздрави

    Коментиран от #88

  • 62 Личи ти, че никога не си бил в Турция

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Яни":

    Там не само, че няма да ти искат пари за да посетиш тоалетна в заведение или дори магазин, а дори ще ти предложат чай дори и да не си им клиент. Неразбираемо е за такива като нашенските търговци..
  • 63 777

    8 3 Отговор
    учудващо тея там как не са сложили и такса за всеки преминаващ покрай кръчмите да хвърля по два лева на преминаване
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 бедняка милионер

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "Джентълменът русофил":

    Че си русороб е ясно, за да станеш джентълмен ще почакаш. Явно си ходил един път в Англия и то не се знае къде но не е и важно, важното е че нищо не си видял и разбрал. Я кажи къде не се плаща по кенефите на запад, Я разходи се в Прага, Будапеща, Берлин, Амстердам, Ротердам, Брюксел, Лондон -където се сещам че съм бил и се опитай да влезеш без манги, веднага някой манго ще те напсува на български или румънски и ще те гони за 1 евро.

    Коментиран от #67

  • 66 Приятел

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "ГОСТ":

    Ок,ама защо пишеш с големи букви? Нещо караш ли ни се?Можем да четем и с малки,грамотни сме.Споко само

    Коментиран от #74

  • 67 друг от там

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "бедняка милионер":

    Във всеки един от големите магазини и вериги за бързо хранене тоалетните са безплатни в Лондон във всяка част на града.

    Коментиран от #69, #75

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 друг от там

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "друг от там":

    В Барселона в централната част на всеки 500 м. обществени тоалетни цисти и БЕЗПЛАТНИ с човек на който общината плаща да се грижи за тях. Така че не говори глупости обиколил съм много курорти (какъв то би трябвало да е Несебър ) в Европа. Примери мога да ти дам много.
  • 70 Герчо

    7 0 Отговор
    Скъпи руски туристи, това което стана, не трябва да се случи, ама се случи, заобикаляйте такива долнопробни заведения с безмозъчни и непредвидливи наематели...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 На корена му ряпа

    4 5 Отговор
    Виждам ситуацията така - две рускини или други рускоговорящи им се дохожда по нужда, голяма или малка. Решават да не плащат 0.5 лв за обществена тоалетна в Стария град и да минат метър, преди да се качат на автобуса за Слънчев бряг. Влизат една след друга, облегчават се и за да не платят се правят на клиентки. За целта овършават две - три маси, правят си няколко снимки, разгръщат менюто и за да не се излагат, че нямат пари се намусват високомерно и си тръгват. Явно е, че решават и да изкарат дивидент - заформил се е конфликт, защо иначе едната да стои като закована на входа, а другата снима? Изхвърлят я от заведението - ами какво друго чакат? Изблъскали я - ами защо се е закотвила на входа? Минала е метър и е недоволна - ползвала е услуга без да плати, при това умишленно е заблуждавала - това е кражба. Ако полицията си гледаше работата, да ги викнат и да вземат мерки сега нямаше да гледаме клип и да преекспонираме.
    Вече съм свикнал, че руснаците са такива в болшинството си тук, добри клиенти са ми за най-евтините стоки по 1 - 2 лв, но и постоянно предотвратявам кражби пак за същите 1 - 2 лв.
    А до коментара по-рано, че щяла да пише по сайтовете им, че се изходила без пари в тоалетната на ресторант, това нямаше да доведе до наплив на клиенти, а до тълпи от стиснати дрисльовци и дрисли (с извинение, но нека наричаме нещата с истинските им имена). Който не му се плаща лев за тоалетна - да ползва обществената за половин лев - такава има в Несебър!
    И защо д

    Коментиран от #83

  • 73 Майка ви да еба рязани бургии

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    За 2016 турция има 25.3 милиона туристи, за 2016 България има 10.5 милиона туристи.В турция руските туристи са 3.75 милиона.Защо даваш невярна информация че очаквали 7 милиона?
  • 74 ОНЯ СЪЩИЯ

    5 4 Отговор

    До коментар #66 от "Приятел":

    НИКЪДЕ ПО СВЕТА,КЪДЕТО СЕ ПИШЕ С ГЛАВНИ БУКВИ ПО ФОРУМИТЕ И РАЗНИ САЙТОВЕ,НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ СЕ КРЕЩИ ИЛИ ВИКА,САМО У НАС, (ПОБЪЛГАРЕНО )КОЙТО ПИШЕ С ГЛАВНИ БУКВИ,БИЛ ВИКАЛ....??????
    ТОВА ПЪРВО.......

    ВТОРО......НА ОСТАНАЛАТА АУДИТОРИЯ,ТУК ПИШЕЩИ И КОМЕНТИРАЩИ,ДАМИ И ГОСПОДА,ПОДНАСЯМ ИЗВИНЕНИЯТА СИ ,ЧЕ ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ,ЗАЩОТО НОСЯ ГОЛЯМ ДИОПТЪР ОЧИЛА И МИ Е ТРУДНО ДА ПИША С МАЛКИ БУКВИ.......

    А НА ТЕБ ЛИЧНО (,ЩОТО ТИ НЕ СИ ВИЕ,ЗА ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ) ЩЕ КАЖА.........

    НЕ СИ ТИ ТОЗИ,КОЙТО ЩЕ МИ КАЖЕ С КАКВИ БУКВИ ДА ПИША.......

    И ПОСЛЕДНО..........РАЗБИРА СЕ,ЧЕ БЯХ ПРАВ,НО ТИ НЯМА ЗА КАКВО ДРУГО ДА СЕ ХВАНЕШ,ЩОТО НАЛИ....ТРЯБВА ДА СМЕ КОНТРА,САНКИМ,ВИЖТЕ ГО ТОЯ,ПРАВИ СЕ НА ИНТЕРЕСЕН И СЕ ХВАЩАШ ЗА ТОВА,ЧЕ ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ.....АЙДЕ.....ЧАО И БЪДИ ЗДРАВ......

    Коментиран от #77

  • 75 Джентълменът русофил

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "друг от там":

    И не само в Лондон ами навсякъде.

    Коментиран от #76

  • 76 Хи хи

    1 8 Отговор

    До коментар #75 от "Джентълменът русофил":

    Особено като нахлюпиш касета всички ще те разберат че си Руски Джендърмен

    Коментиран от #87

  • 77 небрежнев

    5 7 Отговор

    До коментар #74 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Колкото и да е лошо зрението ти, то не се поправя с подмяна на правописа, а с очила, лупа или просто с увеличение на изображението (ctrl + scroll). Главните букви си пишат в началото на изречение, собствено име, или заглавия. Неофициално писането с главни букви се приема за крещене. Писането е за тези които го четат, а не за тези които го пишат!

    Коментиран от #89

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Много моля

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Руснаците са в Турция заради договорката между Путин и Ердоган на политическо ниво. Лансира се Турция за сметка на непослушната България и Египет. Чартърите им са до Турция не до Бургас и Варна и агенциите им това продават. Освен това Турция инвестира много държавни средства в туризма си, нещо което ние не правим, а министърката на туризма не желае и да чуе. Освен това като част от договорката, Ердоган отмени платените визи за руснаци. Ако едно руско семейство иска да дойде на почивка в България трябва да плати по 60€ на човек - 2 родители с 2 деца = 240€ само за да влязат в България. Стига вече с Тея глупости, че ние си гоним сами туристите. Ние нямаме никаква политика за родния туризъм, както нямаме за нищо останало. Друг факт е че вече навлезе поколението на неграмотните родители, от чийто деца чеп за зеле не става. Глупави, невъзпитани, неграмотни, мърляви и нечистоплътни но смятащи че всеки им е длъжен за нещо. И съответно всеки отрасъл с такива кадри страда....

    Коментиран от #82

  • 81 hienata

    7 0 Отговор
    Рeшeниeтo e прocтo и лecнo (нямa дa oткривaмe тoплaтa вoдa) . Във вeригa бeнзинocтaнции ca гo измиcлили. Врaтaтa нa тoaлeтнaтa ce oтвaря c бaркoдa нa кacoвaтa бeлeжкa.
  • 82 ЕДИН ОТ МОРЕТО

    8 0 Отговор

    До коментар #80 от "Много моля":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА ДРУЖЕ.......АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ И ++++++++++++ ОТ МЕН.....
  • 83 ОНЯ С ГЛАВНИТЕ БУКВИ

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "На корена му ряпа":

    БРАВО....!!!!!!
  • 84 пак те питам

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ердоган":

    Така и не разбрах-''отговорничката '' за тоалетната, жена ти или дъщеря ти са???
  • 85 Браво

    5 0 Отговор
    Трябва да си плащат, след като не са клиенти. Нахалници и в Турция се плащат общиствените и в Германия.Да се монтират апарати и да видим как ще я ползва без да я плати ."Безплатен обяд няма"

    Коментиран от #86

  • 86 Джентълменът русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Браво":

    Да се плащат добре, но да е 50 ст. и не в ресторанта. Обикновено никой не използва ресторантите за обществени тоалетни, ето защо ако се случи значи ситуацията е била спешна и хората не са имали друг избор - на всеки може да се случи. Срамота за тоя ресторантьор.
  • 87 Казвал съм го и преди

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Хи хи":

    Каскетите са изключително модерни в Англия. Разбира се няма как да знаете, щом не сте стъпвал там. Не се ли сещате, че в старите английски филми много от хората са с каскети. Предполагам, че личности като Ленин пренасят тази мода и в Русия. Аз лично имах колега англичанин, който не сваляше каскета си дори по време на работа. Аз също често носех каскет като ученик, няма нищо срамно даже е много шик.
  • 88 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Джентълменът русофил":

    НЕ СЕ ВЪЛНУВАЙ ДРУЖЕ,ДА МУ ОБЯСНЯВАШ......КОЙТО Е БИЛ НАВЪН,ЗНАЕ МАКСИМАТА...,,ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИ"......НАВЯРНО И ТИ Я ЗНАЕШ,ТАКА ,ЧЕ СПОКО....ДА НЕ ТИ ПУКА....
  • 89 БРЕЖНЕВИЯ

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "небрежнев":

    НАПРОТИВ.....ЩЕ ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ,ЗАЩОТО АЗ ТАКА ИСКАМ,ПЪК КАКВО Е ТВОЕТО МНЕНИЕ ,ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА......НЕ СИ ТИ ,КОЙТО ЩЕ МИ КАЖЕ,КАК ДА ПИША.....
  • 90 незнайко

    2 0 Отговор
    Гледах клипа по телевизията. Двете рускини се ПОДИГРАВАТ с нас БЪЛГАРИТЕ ! Те направиха скандала, като не искат да плащат за услугата ! Накрая управителя се принуди да ги изгони . Заставам плътно зад действията на управителя. Да, това трябваше да направи.

    Коментиран от #91

  • 91 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "незнайко":

    МНОГО СИ ПРАВ..........И ДА НЕ СИ МИСЛЯТ,ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ,ЧЕ БЛЯДОВЕТЕ РАЗМИТАТ ЗА НАС........ДОРИ НАПРОТИВ....ПРЕЗИРАТ НИ......ТОВА КАЗА И ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН В ЕДНО СВОЕ ИНТЕРВЮ ПРЕДИ ВРЕМЕ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ.........,ЧЕ СМЕ ДОСТОЙНИ ЗА ПРЕЗРЕНИЕ......


    МЕЖДУ ДРУГОТО,НЕ СЪМ НИТО РУСОФОБ,НИТО РУСОФИЛ,А И ЗА АМЕРИТЕ НЕ МИ ПУКА,АМА КАТО ГЛЕДАМ,2 МИЛИОНА И КУСУР НАШЕНЦИ ХВАНАХА ПЪТЯ ЗА ,,ГНИЛИЯ,, ЗАПАД,В ТОВА ЧИСЛО И ЩАТИТЕ,АМА НИКОЙ НЕ СЕ Е ЗАСИЛИЛ КЪМ ЛЮБИМАТА РАША,ТА ВИЕ ,ДЕТО ТОЛКОВА СТЕ ЗАРИТАЛИ ЗА РУСИЯТА,СИ НАПРАВЕТЕ СМЕТКАТА,НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове